subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() -= - =- ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 1 490 Регистриран: 28-December 06 Потребител No.: 144 Статус: Офлайн ![]() |
|
------------------------------------ I don't read the script. The script reads me.
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
-= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 42 Регистриран: 23-January 07 Град: София Потребител No.: 2 566 Статус: Офлайн ![]() |
KLOPKA.2007.XviD.MP3.SER.ENG Клопка Klopka Жанр: Криминале , Трилър Година: 2007 Държава: Сърбия-Германия-Унгария Актьори: Небойша Глоговач, Мики Манойлович Актриса: Наташа Нинкович, Аника Добра Режисьор: Сърджан Голубович Рейтинг: 7.7/10 (257 гласа ) ![]() РЕЦЕНЗИИ: Филмът "Клопка" на сръбския режисьор Сърджан Голубович спечели Голямата награда "Stella Artois" в международния конкурс за най-добър филм на 11-ия София Филм Фест. Поредната приятна изненада за мен на феста. Въпреки че на повечето места е класифициран като трилър, Клопка всъщност е драма с основен фокус върху героите и моралните им дилеми. Става въпрос за едно типично сръбско семейство, в което 12-годишния син, който е единствено дете, се разболява тежко и има нужда от скъпа животоспасяваща операция в чужбина. Понеже родителите му не са мафиоти и нямат богати роднини, те няма откъде да намерят тези средства. Апелите им за помощ оставят безрезултатни и те почват да се отчайват все повече. Тогава бащата Младен получава оферта от някакъв гангстер – ще получи нужната сума за операцията, ако убие друг мафиот, посочен от първия. По-нататък сюжетът се развива интересно, но и естествено – нито е прекалено предсказуем, нито обратите са изсмукани от пръстите и нелогични. Но по-важното е, че историята дава възможност за изследване на множество морални въпроси и развитие на героите в дълбочина. Това е основната сила и фокус на Клопка и по тези параграфи той получава безапелационна отлична оценка. Моралните дилеми са изследвани в дълбочина, филмът избягва да взима страна и оставя зрителя сам да решава за себе си. Актьорската игра е на много високо ниво, като особено се отличава Небойша Глоговач в главната роля, който е изключително убедителен като разкъсвания от противоречиви чувства, угризения и терзания баща. Като плюс отчитам и факта, че поради много подобното положение в Сърбия и България е много лесно за нас да се чувстваме близки до героите и ситуациите в Клопка. Единственият минус, който забелязах, е че визуално филмът не впечатлява с нищо и дори на моменти е леко посредствен. Което по принцип е сериозен проблем за мен дори и в този тип драми, но в случая не можа да ме издразни много, защото всичко останало е на високо ниво. -=-=-=- Официален сайт / Official Website-=-=-=- Този коментар е бил редактиран от Zaza14 на Feb 9 2012, 08:32 PM |
------------------------------------ Това което не ме убива, ме прави по-силна!
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД_ Коментари: 331 Регистриран: 22-January 07 Град: София Потребител No.: 1 976 Статус: Офлайн ![]() |
Заинтригува ме рецензията. Pycokocka, someonenew благодаря! Благодаря и на тайния преводач ![]() |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 2 Регистриран: 21-February 07 Град: Добрич Потребител No.: 11 880 Статус: Офлайн ![]() |
А дали някой от преводачите се е заел с тоя филм,не стана ясно.
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() eMDi DiaR ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 1 172 Регистриран: 17-February 07 Град: McR! Потребител No.: 10 661 Статус: Офлайн Моят блог ![]() |
Заел се е, ама това е някакъв неизвестен преводач... виж какво е написал someonenew.
|
------------------------------------ |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 2 Регистриран: 21-February 07 Град: Добрич Потребител No.: 11 880 Статус: Офлайн ![]() |
Няма лошо,щом преводача е решил да е тайствен,но поне да даде информация до къде е стигнал.В това невидение филма не се тегли,защото предполагам много хора чакат суб. за да го направят.Като мен например и оставам с усещането,че няма никакъв преводач.
|
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 7th August 2025 - 09:02 PM |