subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() бет аз иртитбус ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 969 Регистриран: 20-January 07 Град: Г.Делчев Потребител No.: 1 692 Статус: Офлайн ![]() |
Amazing Grace Историята на Уилям Уилбърфорс http://www.amazinggracemovie.com/the_film.php http://imdb.com/title/tt0454776/ рейтинг: 7,7/10 (от 4981 гласа) Държава: Великобритания / САЩ Времетраене: 112 мин. Жанр: историческа драма Година: 2007 г. Режисьор: Майкъл Аптед Сценарист: Стивън Найт Продуцент: Джийни Ким В ролите: Йоан Гръфъд, Ромола Гари, Киарън Хайндс, Руфъс Сюъл, Юсу Ндур, Бенедикт Къмбърбач, Никълъс Фарел, Стивън Кембъл Мур, Тоби Джоунс, Бил Патерсън, Майкъл Гамбън, Албърт Фини Сюжет: Към края на XVIII век над 11 млн. мъже, жени и деца от Африка са отведени като роби в колонии из Централна и Северна Америка. Великобритания е могъща империя, съградена на гърба на робите. Търговията с хора се счита за нещо нормално. Малцина смеят да надигнат глас срещу робството. "Изумителна благодат" разказва историята на английския политик Уилям Уилбърфорс (Йоан Гръфъд), който повежда дълга и изтощителна битка, за да постави край на робството в Британската империя. Неговият близък приятел Джон Нютън (Албърт Фини) го вдъхновява да доведе тази кауза докрай. Избран в Парламента още на 21-годишна възраст, Уилбърфорс съумява за две десетилетия да преобърне мисленето на мнозина и така да прекрати безумната търговия с хора. Отзвуци от филма: Конвенция срещу трафика на хора, подписана 200 г. след Уилбърфорс (кликни тук). Рецензия на филма от сп. "Christianity Today", превод: Соня Илиева (кликни тук). Субтитри: ТУК Тези субтитри са предназначени за subs.sab.bz. Моля, не ги качвайте никъде без мое съгласие. Ще бъда благодарен за отзивите ви по имейл или в темата тук. Благодаря ви, че ползвате труда ми! Плакати и снимки: плакат плакат плакат снимка снимка снимка снимка ![]() Този коментар е бил редактиран от yonkaval на Feb 14 2012, 03:21 PM |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Потребител =- ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 63 Регистриран: 23-May 07 Град: Пловдив / Стара Загора Потребител No.: 31 158 Статус: Офлайн ![]() |
Още едни английски се появиха: Amazing Grace Може би има някаква съществена разлика, не знам, но се надявам да съм била полезна поне ![]() Очаквам превода с нетърпение ![]() |
------------------------------------ |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ДЕДОТО ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 302 Регистриран: 3-February 07 Град: Ямбол Потребител No.: 5 742 Статус: Офлайн ![]() |
Йоан Груфуд ако не се лъжа игра главна роля в "Хорейшио Хорнблоуър", където се представи подобаващо. Дано и в този да е толкова добър. Тръгна му на роли в исторически филми. Преди малко кликнах в IMDb и видях,че има 41 роли-подобаващо количество за 34годишен актьор. Този коментар е бил редактиран от paket на Jul 27 2007, 06:51 AM |
------------------------------------ Не прави на другите това, което не искаш да правят на теб.
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() бет аз иртитбус ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 969 Регистриран: 20-January 07 Град: Г.Делчев Потребител No.: 1 692 Статус: Офлайн ![]() |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Субтитрите са готови и качени на сайта. Благодаря на StraightEse, tato и danissimo за помощта в този превод. Оценявам го, приятели, наистина! Edit: Тъй като не мога да слагам субтитри на DVD, искам да помоля някой знаещ да закачи горния превод на оригиналното DVD на филма (линк - по-горе) и после да го ъплоудне в sab.bz. Ще съм много благодарен! Този коментар е бил редактиран от raichinov на Jul 28 2007, 11:40 AM |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= 200 РакиИ в чАс =- ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 325 Регистриран: 22-December 06 Град: Sofia Потребител No.: 43 Статус: Офлайн ![]() |
Пичове, благодаря! Б@си кефа да гледаш хубав филм с хубав превод. ![]() |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 1 Регистриран: 24-May 07 Потребител No.: 31 286 Статус: Офлайн ![]() |
Благодарности на raichinov за перфектните субтитри и за добрия избор на качествени филми ![]() |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Потребител =- ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 63 Регистриран: 23-May 07 Град: Пловдив / Стара Загора Потребител No.: 31 158 Статус: Офлайн ![]() |
Преводът направо гали! Няма грешка, просто няма как да се изпипа повече - няма за какво да се захване да критикува човек ![]() Гледала съм филми, преведени от други "майстори", но до сега не бях виждала такова старание. Браво, raichinov! Мога само за ти се възхищавам на преводите и да ми се иска да правя и аз такива...това не е мазнене, само се възхищавам и не си пестя мнението ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 5 Регистриран: 30-August 07 Град: София Потребител No.: 41 944 Статус: Офлайн ![]() |
Браво, Влади! И благодаря за качеството! Поздрави, Анди |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
В днешния си брой "Стандарт" пуска филма "Amazing Grace" Извадка от статията към филма: За съжаление, изданието е придружено от няколко гафа: - На корицата заглавието е "Небесна милост", а вътре в самото DVD е "Божия благодат". - Имената на някои от актьорите са изписани по различен начин. - Абсурдно е, но в описанието на корицата не се споменава и думичка за песента "Amazing Grace". В превода на филма открих няколко по-сериозни грешки, но няма да ги коментирам от колегиалност към преводача. Само ще изразя възмущение, че името на Бога се изписва ту с малки букви, ту с главни - а отношението към Него е централна идея на филма. С тези няколко изключения обаче преводът е добър. Превод: Мария Пеева Редактор: Катерина Бързева Изданието е Stereo (2S), a картината е 16:9. |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() hoping romantic... ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 620 Регистриран: 29-October 07 Град: София Потребител No.: 49 061 Статус: Офлайн ![]() |
raichinov, виж пак, мисля, че го е поправил. ![]() Иначе и аз със закъснение да ти кажа едно "Благодаря" ![]() |
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нищо не е поправял. Субтитрите са си вътре в самия торент. Даже и две думи на кръст не е сложил за това, чий труд ползва. Карай да върви. ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 12 Регистриран: 8-January 07 Град: Бургас Потребител No.: 301 Статус: Офлайн ![]() |
Наистина великолепен филм и страхотен превод от страна на raichinov! Бих искал да ползвам субтитрите, за да ги наглася и към BluRay риповете на филма, които липсват по нашите тракери и която грешка смятам да поправя. |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Използвай ги спокойно. Само ще те помоля да не променяш нищо по самия текст. Или ако тръгнеш да променяш нещо, първо ми изпрати ЛС за справка. После пусни тук линк към въпросния блурей. |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() - = Ho - ho - ho! = - ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 4 242 Регистриран: 15-September 07 Потребител No.: 1 952 Статус: Офлайн ![]() |
|
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 25th July 2025 - 07:59 PM |