subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() бет аз иртитбус ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 969 Регистриран: 20-January 07 Град: Г.Делчев Потребител No.: 1 692 Статус: Офлайн ![]() |
Току-що си инсталирах и Кирила 2003 (запазвайки Ita Est) и проблемът мигновено изчезна. Вероятно това е отговорът на въпроса, който зададох по-горе. Още повече че на десктопа ми си ги имам инсталирани и двете, а там такъв проблем никога не съм срещал. И да, нямам проблеми от съвместната им работа.
|
------------------------------------ |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Мисис Спамикс =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 403 Регистриран: 11-January 07 Град: София Потребител No.: 620 Статус: Офлайн ![]() |
Аз пък да ви кажа, пускам Спел-чек в WORD-а. Отварям си там субките и ги проверявам... По-нагледно ми е и не ми излизат грешки, от типа, които Влади цитира... Освен това можеш да си четеш докато проверяваш и да откриваш още някоя грешчица, която си пропуснал като напр. повторени предлози, сгрешени такива, родове и подобни... Спел-чека в WORD-а дава грешка, когато имаш повторени предлози. Не знам дали прави същото и в SW, но определено по-прегледно е в WORD-а ![]() Иначе за нищо на света не сменям орязания пакет на Офис 2003... Ще си го ползвам докато Виндоуса каже - тц... И аз се изказах сутрешно, ама не ми обръщайте внимание ![]() |
------------------------------------ WARNING: Don't drink water, Fish have sex in it !!!
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ..: Гъбата :.. ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД_ Коментари: 700 Регистриран: 24-January 07 Потребител No.: 2 657 Статус: Офлайн ![]() |
Аз нямам оплаквания от Офис 2003, но ми трябва Outlook 2007 за неща, свързани с iPhone ми, а не ми се ще да слагам само Outlook 2007, а останалите неща от пакета да са 2003. Затова питам. Утре ще пробвам Oфис 2007 + тази Кирила, пък да видим. Гарантирам ти, че ItaEst работи коректно с всички комбинации от офис 2003, 2007, ХР и Виста (тествал съм 32-битовите версии). Единствено проблемации може да има при некоректни регионални настройки при инсталацията на ОС. Препоръчвам чиста инсталация, а не ъпгрейд на офиса. За архивиране и рестор на оутлука ползвам Genie Backup Manager Professional (в момента съм с версия 8.0.312.482). |
------------------------------------ Не е достойно да се използва името на "Екип", за оправдание на лична вендета и цензура. Хората не са глупави. Извинение или оставка.
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Критикар №1 ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 486 Регистриран: 5-January 07 Град: Шумен / Варна Потребител No.: 228 Статус: Офлайн Моят блог ![]() |
Аз знам, че със самия Офис работи, но се дъни като пуснеш проверка през Subtitle Workshop. Умишлено накарах един приятел да си инсталира ItaEst и SW, за да пробва - в Офис работи коректно, но в ItaEst не помни българския речник и все минава на английския, въпреки че в Офис българският е зададен по подразбиране.
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ..: Гъбата :.. ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД_ Коментари: 700 Регистриран: 24-January 07 Потребител No.: 2 657 Статус: Офлайн ![]() |
Като написах, че работи коректно с всички възможни комбинации, имах предвид: Офис 200* + ОС + SW. Никога не ми се е налагало да правя допълнителни настройки на Офиса за приоритетен език. Инсталирам ItaEst и всичко започва да работи... иначе ще има последствия за РС-то. ![]() Ето и скрийншот от служебният ми компютър: Виста + Офис 2007 + SW + ItaEst Явно при Виста няма проблем, но аз съм с XP. Ех, никакво доверие ми нямаш. ![]() Довечера, като се прибера в нас, ще ти пусна шот на ХР + Офис 2007 + SW + ItaEst Този коментар е бил редактиран от Gabata на Jan 30 2009, 05:31 PM |
------------------------------------ Не е достойно да се използва името на "Екип", за оправдание на лична вендета и цензура. Хората не са глупави. Извинение или оставка.
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Критикар №1 ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 486 Регистриран: 5-January 07 Град: Шумен / Варна Потребител No.: 228 Статус: Офлайн Моят блог ![]() |
Явно при Виста няма проблем, но аз съм с XP.
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 210 Регистриран: 30-January 08 Град: Ту тук, ту там. Потребител No.: 59 300 Статус: Офлайн ![]() |
Само за проба, някому хрумвала ли е идеята да инсталира майкрософтския продукт за проверка на правопис - Proofing Tools? Ето линк за Office 2003 и за Office 2007.
|
------------------------------------ По-добре малка водка с приятели, отколкото голям бой в района.
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Вчера комбинацията Word 2007 + ItaEst + SW се издъни яко... естествено в най-неподходящия момент, когато тръгнах да минавам Герои през спелчек. Цъкам на Проверка за грешки и излиза джам "Проверката завършена, извършени 0 промени". Трябваше друг да ми прави спелчек. По-късно вечерта шляпнах Кирила 2003 отгоре на цялата манджа и работата заспа. Тея от БАН да си осъвременят добавката да работи коректно с новите Офиси, че...
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 304 Регистриран: 13-October 07 Град: София Потребител No.: 46 652 Статус: Офлайн ![]() |
Четох, четох - свалях, инсталирах, деинсталирах, но имам сериозен проблем със Спел чек-а. Честно си признавам, че с програмите не съм много на "ти". Имам следния проблем: Имам Windows XP, Office Word Professional Edition 2003. И с ItaEst, и със CyrillaCorrectHU /не можах да намеря версия 2003/- при отваряне на Спел чек-а ми се явява това Имате ли идея къде е проблемът и как да го отстраня? Играх си и с езиковите настройки, всичко е както е писано тук и никъде другаде кирилицата не ми се явява във вид на "маймунки". ![]() Благодаря предварително! |
------------------------------------ Търсят се редактори за публикувани преводи на сериала "Лас Вегас".
Всеки, който е превеждал с програмата и спазва правилата за качествени субтитри, е добре дошъл. Благодаря предварително! Темата е Las Vegas ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Мани-мани =- ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 2 828 Регистриран: 9-January 07 Град: София Потребител No.: 370 Статус: Офлайн ![]() |
Aз също съм с Windows XP Professional, Office (Word) 2003. Използвам Proofing Tools 2003 и нямам никакъв проблем със спелчека. Тази комбинация е според мен най-добрата. В предишен пост merc e дал линк към Proofing Tools 2003, но, ако искаш, в събота можеш да получиш копие от моя диск, който си е лицензиран и оригинален. Както и от Office 2003. Но за всеки случай провери: Control Panel - Regional and Language Options - Advanced Tам, в първата позиция, трябва да избереш Bulgarian. Този коментар е бил редактиран от yonkaval на Feb 18 2009, 08:10 AM |
------------------------------------ In life go straight and turn right... Чудото на чудесата е, че понякога се случват! |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 19 Регистриран: 11-January 07 Град: Twin Peaks Потребител No.: 489 Статус: Офлайн ![]() |
Четох, четох - свалях, инсталирах, деинсталирах, но имам сериозен проблем със Спел чек-а. Честно си признавам, че с програмите не съм много на "ти". Имам следния проблем: Имам Windows XP, Office Word Professional Edition 2003. И с ItaEst, и със CyrillaCorrectHU /не можах да намеря версия 2003/- при отваряне на Спел чек-а ми се явява това Имате ли идея къде е проблемът и как да го отстраня? Играх си и с езиковите настройки, всичко е както е писано тук и никъде другаде кирилицата не ми се явява във вид на "маймунки". ![]() Благодаря предварително! А в самия Subtitle Workshop излизат ли си на кирилица. В настройките му има опции за cyrillic ![]() 1. Виж в Control Panel> Data, Time, Language, ....> Regional and Language Options> Advanced> ![]() 2. Инсталираш FlexType2K 3. Ако с вар.1 или вар2. не се оправи друг начин за проверка е като отвориш субтитрите с Notepad и копираш целия текст, а след това го поставиш в .doc (rtf) документ, т.е. в Word и там да направиш проверка. След това го копираш и отново го поставяш в субтитрите, като заместваш съществуващият текст. Може да отвориш директно субтитрите с Word и след проверката дадеш save, но си направи копие преди това, защото може да ги промени и да не бъдат разпознавани като субтитри. |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 304 Регистриран: 13-October 07 Град: София Потребител No.: 46 652 Статус: Офлайн ![]() |
|
------------------------------------ Търсят се редактори за публикувани преводи на сериала "Лас Вегас".
Всеки, който е превеждал с програмата и спазва правилата за качествени субтитри, е добре дошъл. Благодаря предварително! Темата е Las Vegas ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 210 Регистриран: 30-January 08 Град: Ту тук, ту там. Потребител No.: 59 300 Статус: Офлайн ![]() |
Ето една изпитана, (и много тормозена) работеща комбинация: WindowsXP Pro + Office2007 + ProofingTools2007 + SW. В момента тествам и това: Windows 7 + Office2007 + ProofingTools2007 + SW. Засега няма проблеми. ![]() За проявяващите интерес - линкове за свалянето на Office2007 и ProofingTools2007 има в предишните постове. |
------------------------------------ По-добре малка водка с приятели, отколкото голям бой в района.
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 1 Регистриран: 11-April 09 Потребител No.: 91 975 Статус: Офлайн ![]() |
В полето "Spelling: Bulgarian" текстът излиза все едно нямам кирилизатор. Прочетох в преден пост, че ако Office пакета се премахне и инсталира на ново се оправя, но не искам да го правя... та... други решения?
Този коментар е бил редактиран от tlepach на Apr 19 2009, 01:21 PM |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= DEXTERITY =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Преводачи Коментари: 310 Регистриран: 17-September 08 Град: Ботевград Потребител No.: 77 645 Статус: Офлайн ![]() |
Навил съм се да си купувам Кирила Корект 9, обаче още не съм сигурен дали си заслужава. Кажете според вас? Много ми трябват синоними, защото по някой път и аз изпростявам... Има и редакция на членуването и съгласуването...
|
------------------------------------ |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 1st October 2025 - 10:06 AM |