subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
Sep 3 2013, 08:39 AM
Коментар
|
|
|
-= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 3 Регистриран: 16-May 13 Град: Бургас Потребител No.: 133 910 Статус: Офлайн |
Оцветяване на субтитри във файл .srt Отваряме файла с Notepad и записваме от двете страни на субтитъра следното: <b><font color="#FF0000">СУБТИТЪР</font></b> – червен <b><font color="#0000FF">СУБТИТЪР</font></b> – син <b><font color="#00FF00">СУБТИТЪР</font></b> – зелен <b><font color="#FF0080">СУБТИТЪР</font></b> – розов Комбинациите за даден цвят,(FF0000, 0000FF, 00FF00 и т. н.) взимаме като влезем в Subtitle Workshop, отваряме файл със субтитри, подчертаваме някой субтитър, кликваме с десен бутон на мишката и от контексното меню избираме "ЗАДАЙ ЦВЯТ" .Субтитъра се оцветява в определен цвят, а ние си записваме съответната комбинация. След това чрез Notepad изпълняваме по-горното. Това е всичко. |
|
|
|
|
|
|
![]() |
Sep 3 2013, 02:20 PM
Коментар
|
|
|
-= Ветеран =- ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 553 Регистриран: 8-October 07 Потребител No.: 46 141 Статус: Офлайн Моят блог |
Това е и моят съвет - просто не оцветявайте субтитрите. Не е проява на артистичност, нито пък е приятно за гледане, да не говорим, че някои плейъри вместо да оцветят буквите, изписват кодовете на цвета като част от репликата. Т.е. вместо "СУБТИТЪР" на екрана излиза "<b><font color="#FF0000">СУБТИТЪР</font></b>", което е бая дразнещо. Като цяло дръжте визуалната част на субтитрите на възможно най-просто ниво. Не ви трябват цветове, наклонените букви рядко са необходимост, а разни символи от рода на диези, звездички и така нататък в много случаи пречат повече, отколкото помагат. Още нещо - поне при мен "BS Player" има гнусния навик да яде началния и крайния знак на всяка наклонена реплика. Подозирам, че не съм само аз така, затова когато все пак реша да итализирам някой субтитър, го ограждам с интервали. "Subtitle Workshop" отчита това като грешка, изписва "Unnecessary spaces", но ако не го направя, субтитърът не ми се визуализира добре после.
|
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
sergestands Съвет за оцветяване на субтитри Sep 3 2013, 08:39 AM
androx Благодаря, но бих се въздържал от всякакви шарений... Sep 3 2013, 09:06 AM
Babilon Принципно не е желателно субтитрите да се оцветява... Sep 3 2013, 10:40 AM
sergestands Колеги, не ме разбирайте буквално. Далеч съм от ми... Sep 3 2013, 03:00 PM
androx Разбира се, и аз ако изобщо оцветя нещо, то ще е з... Sep 3 2013, 03:53 PM![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 15th February 2026 - 12:10 AM |