subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]()
|
Feb 5 2007, 07:03 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 110 Регистриран: 11-January 07 Град: Хасково Потребител No.: 613 Статус: Офлайн |
Бях гледал едно интервю с един от продуцентите и му зададоха същият въпрос.... и той отговори, че нарочно са направили повечето раси да говорят на английски език, защото ако се измислял отделен език за всяка раса, Даниел (най-вероятно) трябвало да го разучава и т.н., и така сериалът щял да стане банален... представете си как 30 мин. от почти всяка серия Даниел учи езикът на някоя цивилизация |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Feb 5 2007, 07:52 PM
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 14 Регистриран: 11-January 07 Град: Варна Потребител No.: 484 Статус: Офлайн |
Сценаристите ми паднаха в очите |
|
|
|
|
|
|
Feb 5 2007, 08:07 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 113 Регистриран: 12-January 07 Град: Earth Потребител No.: 741 Статус: Офлайн |
Прав си, вероятнно съм се объркал. Извинявам се за което. Бях в някаква заблуда, че е имало един епизод с тях в първи сезон, но сега като прегледах Episode Guide на Stargate SG-1 Archive не открих такъв. Сори, че ви подведох всички. не си се объркал, появяват се за малко в 2 епизода, първия където всички от SG-1 групичката умряха по веднъж, но те ги съживиха (серията в която Апофис <не съм сигурен за името ... брей забравил съм му името на първия злодей> търсеше "невидимото същество" което си е видимо но Nox-ите ги лъжеха за да не се разкриват, накрая на серията им показаха невидим летящ град ... нещо като Атлантис ама във въздуха) и втория път когато съдиха Скаара при Толаните. хех сега видях че по напред става дума за Атлантис |
|
|
|
|
|
Feb 6 2007, 12:05 PM
Коментар
|
|
![]() Master Of Daes Dae’mar ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 878 Регистриран: 22-December 06 Град: Лудницата Потребител No.: 29 Статус: Офлайн |
Ама пък ако трябваше да отделят по 20 минути да им учат езика в началото на всеки епизод, що за сериал щеше да е?
|
|
|
|
|
|
|
Feb 6 2007, 12:35 PM
Коментар
|
|
![]() -= Потребител =- ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 65 Регистриран: 11-January 07 Град: Момчето което говори с морето.... Потребител No.: 579 Статус: Офлайн |
По реалистичен.Няма значение важна е идеята,нали?! Много недомислици има в доста от епизодите,но поне ни кара да си развинтим фантазията.Както е казал човека |
|
------------------------------------ " Знам, че нищъ да знам. "
|
|
|
|
|
Feb 6 2007, 01:40 PM
Коментар
|
|
![]() Металург ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 800 Регистриран: 22-December 06 Град: ...in the Land Of The Free Потребител No.: 21 Статус: Офлайн |
И тук идва следния въпрос .. кога ще е 04 сезон Снимките почват март. Предполагаме, че излъчването ще започне в средата на юли. До сега всички сезони започваха по това време. p.s. То и до сега midseason brak-а не траеше до по-късно от средата на януари, но тази година SciFi го продължиха до средата на април, така че може и да има изненада с забавяне на първите епизоди, въпреки че в някакво интервю казваха, че няма да правят това. Този коментар е бил редактиран от Victoria на Feb 13 2012, 08:31 PM |
|
|
|
|
|
Feb 6 2007, 04:18 PM
Коментар
|
|
![]() Металург ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 800 Регистриран: 22-December 06 Град: ...in the Land Of The Free Потребител No.: 21 Статус: Офлайн |
хех сега видях че по напред става дума за Атлантис Мдамм, за Атлантидката идеше реч Дай да е през юли ! Краят и мид-сизън брейка (м/у 10та и 11та серия) . Но нейсе, зависи от SciFi. Те си имат някакво ново виждане за програмната схема и се чудя след всичките тези промени - местенето на BSG в друг часови пояс и ден, отлагането на втората половина на SGA+SG-1 (хе хе, това като формула изглежда) и това, че по някое време трябва да тръгне и вторият сезон на Еврика ... дано не ни объркат плановете. Този коментар е бил редактиран от StratoBOB на Feb 6 2007, 04:25 PM |
|
|
|
|
|
Feb 6 2007, 05:40 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 191 Регистриран: 9-January 07 Град: Най-хубавия град. Потребител No.: 341 Статус: Офлайн |
Сценаристите ми паднаха в очите Това да не ти е Стар Трек. Имай предвид, че сериала се развива в нашето време, и сценаристите го представят така все едно наистина съществува. Така че, ако имаше нещо такова за превод всички ние би трябвало да го ползваме за по голямо удобство |
|
------------------------------------ Има само едно място където не можем да се върнем.
|
|
|
|
|
| LesONir |
Feb 6 2007, 05:49 PM
Коментар
|
|
Качени субтитри Гост Статус: Офлайн |
Това да не ти е Стар Трек. Имай предвид, че сериала се развива в нашето време, и сценаристите го представят така все едно наистина съществува. Така че, ако имаше нещо такова за превод всички ние би трябвало да го ползваме за по голямо удобство Дам... и познанията на Даниел, Родни и т.н. по Древен щяха да загубят важността си, токът нямаше да спира без предупреждение и една камара беди нямаше да се случат, защото идиотите са прочели опътването. П. П. Каква утопия! |
|
|
|
|
|
|
Feb 6 2007, 09:06 PM
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 14 Регистриран: 11-January 07 Град: Варна Потребител No.: 484 Статус: Офлайн |
Така че, ако имаше нещо такова за превод всички ние би трябвало да го ползваме за по голямо удобство Този проблем, както и тези с тока и древния език можеха да разрешат/като повечето извънземни устройсва, който могат да се използват от всички, но не се изпозват/, да не подценяваме сценаристите.Все пак да не задълбочаваме толкова.Лично за мен е голяма простотия, особенно когато призраците говорят на англиийски.Както се пееше навремето:Един призрак излиза и започва да пее Този коментар е бил редактиран от Mark на Feb 6 2007, 09:12 PM |
|
|
|
|
|
|
Feb 6 2007, 09:18 PM
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 7 Регистриран: 20-January 07 Град: Sofia Потребител No.: 1 769 Статус: Офлайн |
Много изчерпателна тема мерси осведомих се за доста работи които не знаех! Искам да поздравя хората в този форум защото всичко е подредено много добре сериал описание субтитри |
|
|
|
|
|
Feb 6 2007, 09:46 PM
Коментар
|
|
![]() -= Потребител =- ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 65 Регистриран: 11-January 07 Град: Момчето което говори с морето.... Потребител No.: 579 Статус: Офлайн |
И к'во сеа изгубихми съ |
|
------------------------------------ " Знам, че нищъ да знам. "
|
|
|
|
|
Feb 6 2007, 10:33 PM
Коментар
|
|
|
-= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 2 Регистриран: 11-January 07 Потребител No.: 536 Статус: Офлайн |
даммм СГА-то свърши обещаващо ! ареса ми..... деба птицата дето 3 сезона неможе да излети.... следва СГЕ (Стар Геит Ентарпраиз) |
|
|
|
|
|
|
Feb 6 2007, 10:38 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 110 Регистриран: 11-January 07 Град: Хасково Потребител No.: 613 Статус: Офлайн |
Този проблем, както и тези с тока и древния език можеха да разрешат/като повечето извънземни устройсва, който могат да се използват от всички, но не се изпозват/, да не подценяваме сценаристите.Все пак да не задълбочаваме толкова.Лично за мен е голяма простотия, особенно когато призраците говорят на англиийски.Както се пееше навремето:Един призрак излиза и започва да пее Ми те призраците нали са еволюирали от Аретийска буболечка, която се храни с човешко ДНК и така при еволюцията си ... може да се изведе смисъл че от там знаят езика Този коментар е бил редактиран от Daywalker на Feb 7 2007, 02:31 PM |
|
|
|
|
|
Feb 7 2007, 12:17 AM
Коментар
|
|
![]() -= Потребител =- ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 53 Регистриран: 9-January 07 Град: Варна Потребител No.: 346 Статус: Офлайн |
малиии тази серия беше върха най-после литна да го е..... EDIT: БЕЗ СПОЙЛЕРИ! Insaneboy |
|
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 24th October 2025 - 08:59 AM |