subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]()
|
Oct 20 2007, 08:58 AM
Коментар
|
|
|
-= У Т А Й К А =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 690 Регистриран: 23-January 07 Град: Горна Оряховица / София Потребител No.: 2 226 Статус: Офлайн Моят блог |
tato, използвай този текст Този коментар е бил редактиран от ce4ko на Oct 20 2007, 09:24 AM |
|
|
|
|
|
|
Oct 20 2007, 10:31 AM
Коментар
|
|
![]() #StandWithUkraine ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 3 067 Регистриран: 22-December 06 Град: τατooιne Потребител No.: 50 Статус: Офлайн |
Не стаа - мноо дълъг.
|
|
------------------------------------ Може да ползвате оформлението на моите теми свободно, без да ме цитирате.
Полезни връзки: ► ФОРУМ ЗА НАЧИНАЕЩИ | Търсене по IMDb | OWNSUBS Subtitle Workshop: ФОРУМ | DOWNLOAD | ПРОБЛЕМИ С ВИДЕО |
|
|
|
|
Oct 20 2007, 11:19 AM
Коментар
|
|
|
-= У Т А Й К А =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 690 Регистриран: 23-January 07 Град: Горна Оряховица / София Потребител No.: 2 226 Статус: Офлайн Моят блог |
Translator's Heaven guard |
|
|
|
|
|
|
Oct 26 2007, 10:03 AM
Коментар
|
|
![]() eMDi DiaR ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 1 172 Регистриран: 17-February 07 Град: McR! Потребител No.: 10 661 Статус: Офлайн Моят блог |
Аз пък предлагам следното - субтитри, които не покриват критериите за добри субтитри, да не се одобряват. Нали това е сайт за качествени субтитри? Защо тогава между тях трябва да има и некачествени? Тези удувителни като гледам: "непускан спелчек, дълги редове" и тн... според мен такива субтитри трябва да се връщат, докато преводачът не си ги изпипа и после да ги качи оправени (това е бърз превод и никой не си играе да пипа... пипат малко по тайминга и айде в сайта...), но да са качествени, защото все пак с това се различаваме от всички останали сайтове. (говоря само за бг буквите.) Пример: ugly betty 2x04 fai_rodis, права си, не бях видял, че са английски... Моя грешка! Извинения! charmed 06x01 - electroneon - написал е, че има реплики с кратки времетраения и презастъпвания. Защо тези субтитри са тук? Нали трябва да създаваме удобство на потребителя. Представете си сваляте субтитрите и едвам четете на екрана. Малко е глупаво, нали?! Затова аз мисля, че такива субтитри не трябва да стоят на сайта. П>П: НИщо лично към electroneon или fai_rodis. Просто тези субтитри ми попаднаха, когато заредих сайта, иначе мога да дам още куп примери. Този коментар е бил редактиран от TZANKOSSS на Oct 26 2007, 10:55 AM |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Oct 26 2007, 10:29 AM
Коментар
|
|
![]() -= ШпиОниН НумЕру УнО =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 400 Регистриран: 22-December 06 Град: Pleven Потребител No.: 38 Статус: Офлайн Моят блог |
Аз също съм срещал такива субтитри, последния пример Ordinary People над 700 реда с малко времетраене, трябва ли такива субтитри да се одобряват. Вече втора седмица с голямо неудоволствие се опитвам да оправя тайминга защото искам да гледам филма с нормално появяващи се субтитри на екрана. Има резон в това предложение и съм напълно съгласен с него. |
|
------------------------------------ Red sky in the morning, the sailor takes warning, red sky at night, sailor's delight
![]() |
|
|
|
|
Oct 26 2007, 10:34 AM
Коментар
|
|
![]() -= джамандолейка =- Качени субтитри Група: Администратори Коментари: 916 Регистриран: 21-December 06 Град: Лориен Потребител No.: 11 Статус: Офлайн |
TZANKOSSS, твоите субтитри след кой точно брой станаха достатъчно добри, за да бъдат без забележка? sean_connery, знаеш ли бройката на субтитрите, които си ми пращал за подмяна и бележката след това към тях липсва? Въпросите са риторични. |
|
------------------------------------ Таралежът е птица упорита: не ритнеш ли го, не полита. |
|
|
|
|
Oct 26 2007, 10:42 AM
Коментар
|
|
|
-= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 733 Регистриран: 22-December 06 Град: Oort cloud Потребител No.: 25 Статус: Офлайн Моят блог |
Хора разни на този свят - един гледа без субтитри, втори с английски, трети с калпави, четвърти само с "майсторски"... Всеки има право на избор и ние му го даваме. "Удивителките" са именно за това - да дават необходимата информация, ако дадени субтитри не отговарят на изискването за добри субтитри. Все сам да си прецени дали иска да гледа филма с тях. За одобряването на субтитри си има правила - дискутирани и утвърдени от когото и когато е трябвало. |
|
------------------------------------ Цитат pozdrav za julian ot jenamo |
|
|
|
|
Oct 26 2007, 10:48 AM
Коментар
|
|
![]() лекрундзер ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 408 Регистриран: 22-December 06 Град: Gilead Потребител No.: 28 Статус: Офлайн Моят блог |
TZANKOSSS, субтитрите, които съм пуснала със забележка, са английски. Едва ли ще послужат на обикновения потребител. Английските субтитри се качват, за да улеснят работата на преводача. Доста хора тук превеждат по-слух и ползват английските за тайминг или просто за сверка. Така че не се изказвай неподготвен.
|
|
|
|
|
|
|
Oct 26 2007, 10:48 AM
Коментар
|
|
![]() -= ШпиОниН НумЕру УнО =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 400 Регистриран: 22-December 06 Град: Pleven Потребител No.: 38 Статус: Офлайн Моят блог |
Права си Хаг, няма спор, но защо трябва двойна работа да се върши. Аз обичам да редактирвам субтитри когато става дума за любимите ми филми и ще продължавам да ти пращам такива и в бъдеще. Аз също имам едно предложение, много субтитри които са качени от изтрити потребители пише *delete* не може ли вместо това да пише бот-а subs.sab.bz. Какво мислиш по въпроса. |
|
------------------------------------ Red sky in the morning, the sailor takes warning, red sky at night, sailor's delight
![]() |
|
|
|
|
Nov 7 2007, 01:42 AM
Коментар
|
|
![]() . ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 691 Регистриран: 8-February 07 Потребител No.: 7 360 Статус: Офлайн |
То в повечето случаи да се редактират [!], е елементарно, стига преводача да има желание. Аз имам следните предложения: Да може да си подбираш реда на темите в профила. Както е май спейс си подреждаш приятелите. Просто ще е доста удобно за бърз достъп до темите, при хората с много такива. Виповете да могат да трият менения от собствените си теми, ще е по-малко спам |
|
|
|
|
|
|
Nov 9 2007, 02:14 AM
Коментар
|
|
![]() . ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 691 Регистриран: 8-February 07 Потребител No.: 7 360 Статус: Офлайн |
Не знаех къде да пиша, затова ще пиша тук. В последните дни имам зверски лаг в сайта и форума, направо не ми се влиза, че по половин час чакам да ми се зареди. При мен ли е проблемът и ако не е, ще има ли оправия скоро? |
|
|
|
|
|
|
Nov 12 2007, 01:36 AM
Коментар
|
|
Някой за лага няма ли да каже нещо? Само по това време се живее.
|
|
|
|
|
|
|
Nov 12 2007, 03:30 PM
Коментар
|
|
![]() OTK Качени субтитри Група: Root Admin Коментари: 1 371 Регистриран: 22-December 06 Град: В нас Потребител No.: 18 Статус: Офлайн Моят блог |
KALBI, кой да каже? Знаем за него - работи се по проблема. Happy? |
|
------------------------------------ Даааа, лошо нещо е нета... Навремето два шамара и в ъгъла, да не се обажда. Сега им четеш простотиите.
"Изгубих си времето с този филм." Като го прочета и направо откачам... Все едно някой ви е спрял облагородяването на майка България. Хайде стига, седите по цял ден в леглата пред телефоните и мрънкате. Само торите фаянса. |
|
|
|
|
Nov 12 2007, 03:38 PM
Коментар
|
|
Те това ме интересуваше |
|
|
|
|
|
|
Nov 12 2007, 03:51 PM
Коментар
|
|
![]() ..: Гъбата :.. ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД_ Коментари: 700 Регистриран: 24-January 07 Потребител No.: 2 657 Статус: Офлайн |
Не съм чел цялата тема и ако предложението ми се повтаря, моля за извинение. Та ето го и него: Предлагам линка с коментар номер(еди кой си) да е линк само към конкретното мнение на даден потребител, а не към страницата. Виждал съм го по други форуми и е страшно удобно, особено когато се цитира нещо от друга тема. Примерно този коментар #256, при натискането на линка да се отваря само това мнение в отделен прозорец. Надявам се да сте ме разбрали какво имам предвид. Този коментар е бил редактиран от Gabata на Nov 12 2007, 03:54 PM |
|
------------------------------------ Не е достойно да се използва името на "Екип", за оправдание на лична вендета и цензура. Хората не са глупави. Извинение или оставка.
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 24th November 2025 - 05:07 PM |