subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 25 Регистриран: 22-December 06 Град: Тамбукту Потребител No.: 37 Статус: Офлайн ![]() |
Обитаемый остров
ОБИТАЕМИЯТ ОСТРОВ Жанр: Фантастика, Екшън Година: 2008 Времетраене: 113 минути Държава: Русия Бюджет: 36,5 млн. долара Режисьор: Федор Бондарчук По романа на Аркадий и Борис Стругацки Актьори: Василий Степанов, Юлия Снигирь, Петр Федоров, Алексей Серебряков, Федор Бондарчук, Гоша Куценко, Сергей Гармаш, Анна Михалкова, Андрей Мерзликин, Сергей Барковский. Рейтинг: 5.6/10 ( 80 гласа ) ![]() РЕЦЕНЗИИ: 2157 - епоха на разцвет на човешката цивилизация. Пилотите от Групата за Свободно търсене бродят из Вселената. Главният герой, Максим Камерер извършва принудително кацане на планетата Каракш, но само след няколко минути неговия космически кораб е унищожен и пилота се оказва прикован към на неизследваната планета. Скоро Максим се сблъсква с човешка цивилизация. Нивото й на развитие е съпоставимо с това на Запада в края на 20 век. След дългогодишна ядрена война на планетата цари екологична криза, обществото е раздирано от социални проблеми, а сключеното примирие е твърде крехко... Максим ще трябва да се справи с много проблеми и да мине през много изпитания, за да спаси планетата... На този етап ”Обитаемият остров” е най-скъпият руски проект с бюджет $36,5 милиона. Парите са хвърлени за изпипване и на най-дребните детайли от костюмите до космическата техника, от автомобилите до скъпоценните украшения. За снимките са построени 64 декора, като например Имперският град – на шест нива, със стотици специално облечени актьори от масовката, а в сцената с танковата атака само в един кадър има 550 насочени взрива. Прогрес: 100 % Obitaemyy.Ostrov.2009.O.DVDRip-KINODOME Субтитри * Преводът е на Melinda, а аз само помогнах тук-там. Приятно гледане! Този коментар е бил редактиран от yvetted на Feb 18 2012, 01:43 PM
Причина за редакцията: Премахнат линк.
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() - = Ho - ho - ho! = - ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 4 242 Регистриран: 15-September 07 Потребител No.: 1 952 Статус: Офлайн ![]() |
32 потребител/и са ви благодарили : ilarion, stealth, didi210, taina, factotum, sty, Boristraikov, amaret0, zooyork, anisan, tiggers, Iorty, naruto, elisiaelf, yvetted, massari, Fastuka, danissimo, spas6, kkisub, ddd2006, kroky, FantasyGirl, simo76, lex_luthor, shikata6, kamito1, qsatis, galivar, JackDan, G0nG, abrams There has/have been 32 person(s) who've used this so far. |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лекрундзер ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 408 Регистриран: 22-December 06 Град: Gilead Потребител No.: 28 Статус: Офлайн Моят блог ![]() |
Голяма оплювка му правят. Бондарчук, май, гранде омазванте е сътворил, ама пък Борис Стругацки твърди, че това е най-добрата екранизация по книга на братята. Ще видим. Успех ![]() |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Шило в торба ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 3 728 Регистриран: 24-December 06 Град: В миманса Потребител No.: 82 Статус: Офлайн ![]() |
Ай, ай, ай, как ме изпреварихте... Успех! П.П. Мразя TS, но този ще го изтегля. Дано Мишел да не е права за гранде омазванте. Този коментар е бил редактиран от sty на Jan 5 2009, 03:15 AM |
------------------------------------ ![]() Всяка сутрин в четири ватманът Иванов седеше уютно сгушен в кабината, гледаше в огледалото тичащата по леда жена и се чудеше - ще хване ли трамвая, няма ли да го хване... |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Homo vulgaris ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 015 Регистриран: 31-January 07 Град: Лондон Потребител No.: 4 726 Статус: Офлайн ![]() |
gabys, горещо ти препоръчвам първо да прочетеш книгата. Надявам се, че превеждаш от руски; планетата е Саракш, не Каракш ![]() fai_rodis, и аз така четох, силно ми се иска Стругацки да не греши в преценката си. Ще го гледам утре. sty, добре дошъл в клуба на закъснелите! ![]() |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 25 Регистриран: 22-December 06 Град: Тамбукту Потребител No.: 37 Статус: Офлайн ![]() |
Чел съм книгата 3-4 пъти, но беше отдавна. Умишлено пуснах тема, защото знам, че има много фенове на Стругацки и респективно романа. Не мисля да претупваме превода и се надявам да няма толкова елементарни грешки като имената на героите. ![]() |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -=БиРоЛоГ=- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 321 Регистриран: 1-January 07 Град: София Потребител No.: 186 Статус: Офлайн ![]() |
Габис, ако трябва ще направим колоквиум (я кфа дума знам, а) за да оправим титрите ако се налага. Обитаемия остров е сред любимите ми книги, кориците и се скъсаха от четене. Не бързай, шъ почакаме малко, нъл тъй, банда? Успех!
|
------------------------------------ Там, където виждам моя баща,
там, където виждам моята майка, моите сестри и братя. От самото начало на времето те ме зоват да заема своето място сред тях! "Истина е, че няма идеални, но има идеали..." ...разлях на клавиатурата си една бира, след това каквото и да натисках, печатеше само три главни букви: "ОЩЕ"... |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Шило в торба ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 3 728 Регистриран: 24-December 06 Град: В миманса Потребител No.: 82 Статус: Офлайн ![]() |
Ами то в Аватар е качена и книгата, така че има откъде да се сравняват както имена, така и специфични думички и термини, с които любителите на Стругацки отдавна са свикнали и не биха приели с добро око подмяната им при превода. При окончателната редакция ще ги сравните, нали? ![]() Този коментар е бил редактиран от sty на Feb 19 2012, 04:18 PM |
------------------------------------ ![]() Всяка сутрин в четири ватманът Иванов седеше уютно сгушен в кабината, гледаше в огледалото тичащата по леда жена и се чудеше - ще хване ли трамвая, няма ли да го хване... |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 16 Регистриран: 1-February 07 Град: Пловдив Потребител No.: 5 088 Статус: Офлайн ![]() |
Има някои различия с книгата относно имената, имало е промяна на руския вариант на книгата, но явно нашенския превод е правен преди това.
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -=БиРоЛоГ=- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 321 Регистриран: 1-January 07 Град: София Потребител No.: 186 Статус: Офлайн ![]() |
Eй сега го изгледах - звукът е доста читав, чува се добре. Гадния номер е, че наистина ще има втора част...
|
------------------------------------ Там, където виждам моя баща,
там, където виждам моята майка, моите сестри и братя. От самото начало на времето те ме зоват да заема своето място сред тях! "Истина е, че няма идеални, но има идеали..." ...разлях на клавиатурата си една бира, след това каквото и да натисках, печатеше само три главни букви: "ОЩЕ"... |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лекрундзер ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 408 Регистриран: 22-December 06 Град: Gilead Потребител No.: 28 Статус: Офлайн Моят блог ![]() |
Не знам това колко е актуално, на работа съм и не мога да го проверя: http://msdteam.com/index.php?msd=full&...1_2009_11_55_30
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 45 Регистриран: 8-January 07 Град: Gotham City Потребител No.: 283 Статус: Офлайн ![]() |
Не знам това колко е актуално, на работа съм и не мога да го проверя: http://msdteam.com/index.php?msd=full&...1_2009_11_55_30 Фейкче! Същият този релиз е закрит в Торент.ру, а няма такъв в Интерфилм-а. ![]() Този коментар е бил редактиран от mrfeelgood на Jan 8 2009, 01:44 PM |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 23 Регистриран: 14-January 07 Потребител No.: 934 Статус: Офлайн ![]() |
|
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 8th July 2025 - 10:34 PM |