subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() лекрундзер ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 408 Регистриран: 22-December 06 Град: Gilead Потребител No.: 28 Статус: Офлайн Моят блог ![]() |
Мда, не само са я превели така, ами и здраво са я орязали при превода.
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Критикар №1 ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 486 Регистриран: 5-January 07 Град: Шумен / Варна Потребител No.: 228 Статус: Офлайн Моят блог ![]() |
Е, то си е най-готино да четеш книгата на езика, използван от автора. Колкото и да е добър превода, пак се губи първичността.
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лекрундзер ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 408 Регистриран: 22-December 06 Град: Gilead Потребител No.: 28 Статус: Офлайн Моят блог ![]() |
Сега чета Хрониките на черния отряд на Глен Кук и ще си умра от кеф, ако някой го екранизира. Няма такава книга просто! А на Бюджолд и фентъзитата й се оказаха много добри - като се изключи Оковният пръстен, който си е едно недоразумение.
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 6 Регистриран: 24-January 07 Потребител No.: 2 661 Статус: Офлайн ![]() |
Част от моите желания за сериал по книга вече са споменати. Аз ще добавя още 2-3: Бараяр — Лоис Макмастър Бюджолд задължително; Галактическа болница — Джеймс Уайт; Траксас — Мартин Скот; Светът на диска — Тери Пратчет. Ще спра за сега, че то както ми идват идеи, току виж съм направил огромен списък. ![]() |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 156 Регистриран: 16-September 07 Потребител No.: 43 171 Статус: Офлайн ![]() |
Имах възможност да прегледам първите няколко глави от първата книга от мечът на истината по която е сериала legend of the seeker, и изобщо не е лоша книгата мисля да продължа да си я чета.Само дето няма абсолютно нищо общо със сериала.Единствените събития от книгата които съвпадат със сериала са спасяването на Калан от хората които я преследваха, това че го обявяват оня за търсач и това че трябва да се спасява света от мрачния Рал.Само че и тия неща са силно изменени и съкратени но поне водят до един и същ край.Събитията които се развиват преди това, по време на него и след това, в сериала са изцяло изрязани и са поставени нови такива от сценаристите.Така че от гледната точка на човек който е запознат с книгата сериала би бил пълен провал.Но за хората които не са я чели би бил много интересен.
Този коментар е бил редактиран от maildl на Nov 6 2008, 01:06 AM |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master Of Daes Dae’mar ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 878 Регистриран: 22-December 06 Град: Лудницата Потребител No.: 29 Статус: Офлайн ![]() |
Имах възможност да прегледам първите няколко глави от първата книга от мечът на истината по която е сериала legend of the seeker, и изобщо не е лоша книгата мисля да продължа да си я чета.Само дето няма абсолютно нищо общо със сериала.Единствените събития от книгата които съвпадат със сериала са спасяването на Калан от хората които я преследваха, това че го обявяват оня за търсач и това че трябва да се спасява света от мрачния Рал.Само че и тия неща са силно изменени и съкратени но поне водят до един и същ край.Събитията които се развиват преди това, по време на него и след това, в сериала са изцяло изрязани и са поставени нови такива от сценаристите.Така че от гледната точка на човек който е запознат с книгата сериала би бил пълен провал.Но за хората които не са я чели би бил много интересен. Чел съм всичките книги, сериала още не съм го гледал, но е в графика. Иначе след първата книга малко си личи, че е мислил да е само една книгата и на места става прекалено философска, ама става за четене. |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 156 Регистриран: 16-September 07 Потребител No.: 43 171 Статус: Офлайн ![]() |
Щом прочетох с интерес колелото на времето при което имаше цели книги от по 700-800 страници които бяха изцяло пълнеж без да се случва нищо съществено, значи малко философия няма да ме уплаши и това ще го прочета ![]() |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Master Of Daes Dae’mar ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 878 Регистриран: 22-December 06 Град: Лудницата Потребител No.: 29 Статус: Офлайн ![]() |
Щом прочетох с интерес колелото на времето при което имаше цели книги от по 700-800 страници които бяха изцяло пълнеж без да се случва нищо съществено, значи малко философия няма да ме уплаши и това ще го прочета ![]() Мен пък Колелото на Времето ми беше в пъти по-интересно ![]() То и Толкин описва природата със страници, така че... ![]() |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
А колелото си е номер едно, просто имаше книги в които абсолютно нищо съществено за сюжета не се случва и трябваше да се четат стотици страници душевни терзания на някои от героите.Примерно по-голямата част от десета книга от колелото се развива в същия ден в който Ранд изчисти извора в девета книга...Но поне главите с любимите ми герои бяха размазващи и наваксваха пълнежа.А 11-та беше убийствена жалко че 12-та ще се пише от съвсем друг автор.Колкото до мечът на истината още съм в началото и нищо не мога да кажа.
Този коментар е бил редактиран от maildl на Nov 6 2008, 01:48 AM |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Дърта вещица ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 424 Регистриран: 8-January 07 Град: Frankfurt am Main Потребител No.: 307 Статус: Офлайн ![]() |
След като изгледах досега излезлите серии на Търсача, много ми се иска да помоля, ако на някого му хрумне да прави сериал по друга любима фентъзи поредица да си го спести! Адски съм разочарована, книгата може да даде толкова много откъм сюжет, а те са направили някаква компилация между Зина и Херкулес. Нямам обяснение защо, а можеше да се получи толкова добре, яд ме е! ![]() |
------------------------------------ Живея в нова приказка от 19.11.2008...
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 191 Регистриран: 9-January 07 Град: Най-хубавия град. Потребител No.: 341 Статус: Офлайн ![]() |
Ба щом има кютеци значи е хубав сериала ![]() |
------------------------------------ Има само едно място където не можем да се върнем.
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -=The Minstrel in the Gallery=- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 273 Регистриран: 22-December 06 Град: София Потребител No.: 16 Статус: Офлайн ![]() |
Аз пък смятам, колкото и книги от жанра да съм прочел, че няма нито една, която да стъпи и на малкото пръстченце на Толкин на само 4-те книги! И докато "Хобит или ..." е леко детска /това е била и първоначалната идея на автора й - да напише книжка за деца/, то последващото я близо 30 години по-късно продължение "ВлаЦтелинът на ПръЦтените" е съвсем друга книга - създава един цял нов свят с неговите легенди, език, история, развитие, етапи на отношения. Книга, изпълнена с философия, теология, фантастика, скандинавски и староанглийски легенди и митове, с езикови познания, тълкуване и много, много идеи и увлекателност! Много автори се доближават по идеи, концепция, дори имена до "Властелинът ...", но не смятам, че досега има подобен труд в тази област на литературата, който може да се сравнява с книгите на Толкин. И Робърт Джордан, и Дж. Мартин и много други предлагат много стойностна и качествена продукция, но, поне според мен, не съумяват да създадат толкова дълбок, реален и концептуален свят, както Толкин ... Затова винаги в съзнанието ми като концептуални, гениални автори, съчетаващи в книгите си толкова много различни жанрове и идеи, изникват имената на Дж. Р. Р. Толкин и Умберто Еко /всеки в неговата си област, разбира се ![]() |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 22 Регистриран: 7-January 07 Град: Русе, България Потребител No.: 259 Статус: Офлайн ![]() |
Да поуспокоя малко страстите по отношение на поредицата за Истината: малко или много изпълнителите ще се вземат в ръце, понеже стана ясно, че ще видим много от познатите ни герои като: кралица Милена и дъщеря й, Дена, Шота, Демин Нас, Констанс и прочие субекти. Дотук са със сигурност, а се носят и намеци за други като напр. Скарлет и дори и сравнително скорошна поява на Кара и забележете... Грач! Друг е въпросът как точно ще бъдат представени ![]() Едит: актьорите можете да видите из интернет. За да разпаля апетита, ето един скрийн: ![]() Май Ричи го чака тежка нощ... Този коментар е бил редактиран от Koronis на Nov 23 2008, 02:26 AM |
------------------------------------ There is no escape from a Mordsith! You belong to her, your life belongs to her and your death belongs to her...
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз се отказах да го гледам сериала още преди няколко серии. Ричард в книгата си трепе с меча който му се изпречи без колебание, а в сериала е някакъв мекошав и неориентиран изобщо не знае къде се намира и какво се очаква от него. За сметка на това Калан в сериала е придобила някакви нинджа умения и изобщо не се забелязва че е изповедник... От къде и как ги е придобила тия умения не се знае.Би трябвало хората да ги е страх да се доближат до нея камоли да я нападнат и да се стигне до бой. В крайна сметка книгата е много по-брутална и кървава дори от песен за огън и лед което си е завидно постижение, докато в сериала Ричард и там спътниците му не биха настъпили и мравка.
Този коментар е бил редактиран от maildl на Nov 23 2008, 08:55 PM |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ~Dean Born To Rune~ ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 801 Регистриран: 22-December 06 Потребител No.: 40 Статус: Офлайн Моят блог ![]() |
|
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd October 2025 - 03:33 PM |