subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 2 Регистриран: 17-April 07 Град: Плевен, България Потребител No.: 23 885 Статус: Офлайн ![]() |
Може ли някой добър човек да ми каже с каква програма мога да си "извлека" субтитри от *.ogm или *.mkv файл. Благодаря предварително.
|
|
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 12 Регистриран: 18-March 09 Потребител No.: 90 668 Статус: Офлайн ![]() |
Благодаря много, сега разбирам, че имам нужда от друга програма. Искам да питам съшествува ли програма, която да премахне напълно вградените субтитри. Защото искам да преведа филма и да ги кача някъде, но не мога да го оставя с вградените субтитри, защото като сложа и бг, субтитрите няма да се вижда филма. Не знам дали е възможно, това, което искам. |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In nidor eGo fides ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 110 Регистриран: 29-December 07 Град: The city of sixty ships Потребител No.: 55 744 Статус: Офлайн ![]() |
Благодаря много, сега разбирам, че имам нужда от друга програма. Искам да питам съшествува ли програма, която да премахне напълно вградените субтитри. Защото искам да преведа филма и да ги кача някъде, но не мога да го оставя с вградените субтитри, защото като сложа и бг, субтитрите няма да се вижда филма. Не знам дали е възможно, това, което искам. Както каза и колегата Soler - ако титрите не "захапват" от картината - би могло да се направи, но с цената на доста труд - AviSubDetector би могла да послужи, за да даде точния момент, в който трябва да се трие от кадрите, но само толкова. Иначе - ако титрите са пляснати в долната част на картината, е почти невъзможно да бъдат изчистени без следа, съответно без силно влошаване на изображението. Давам пример - всички сме гледали филми, на които логото на излъчилата ги телевизия е премахвано с помощта на мощни, професионални нелинейни видео-редактори (например David и подобни) - предимно чрез апроксимация на съседните пиксели. Въпреки че става дума за сравнително малко лого, някак си просто личи и дразни. С един-два реда текст, нещата не стоят така - дефакто си е направо невъзможно. Затова - най-добре си извлечи титрите, ако са ти нужни и търси друг рилийз - чист и девствен. (Именно заради подобни неудобства, се въведоха компресираните контейнерни формати - в един файл, събрани видео, няколко аудио-пътечки, няколко субтитърни ресурса, статични картини за менюта, шрифтове, както и служебна информация - при което, цялата работа се стовари на плеърите - те да се оправят с комбинациите) Стискам палци ![]() Този коментар е бил редактиран от qsatis на Nov 11 2009, 08:59 PM |
------------------------------------ |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 29th July 2025 - 01:03 AM |