subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]()
|
Nov 26 2007, 08:55 PM
Коментар
|
|
![]() Злобна Гад ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 243 Регистриран: 31-October 07 Град: На село Потребител No.: 49 377 Статус: Офлайн |
Ми тъй... и такива изречения има. Обособени части, деепричастия, такива ми ти работи. Дайте някакви обосновки. В редичка и всички към http://gramatika.blog.bg/ |
|
------------------------------------ Вселената ще бъде моя !
|
|
|
|
|
Nov 26 2007, 09:30 PM
Коментар
|
|
![]() Шило в торба ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 3 731 Регистриран: 24-December 06 Град: В миманса Потребител No.: 82 Статус: Офлайн |
Как ше сложиш запетайка след "и"... То отговорите са най-големия смЕх. це4ко, въпроси за батковци със стегнати дупета няма ли? Поздравления! За Влади се знае, че знае отговора... П.П. Какъв, казвате, и е телефонът на въпросната кака с хубавите крака? П.П.П. Вики, "г" си е съвсем наред. Този коментар е бил редактиран от sty на Nov 26 2007, 09:33 PM |
|
------------------------------------ ![]() Всяка сутрин в четири ватманът Иванов седеше уютно сгушен в кабината, гледаше в огледалото тичащата по леда жена и се чудеше - ще хване ли трамвая, няма ли да го хване... |
|
|
|
|
Nov 26 2007, 09:32 PM
Коментар
|
|
![]() #StandWithUkraine ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 3 068 Регистриран: 22-December 06 Град: τατooιne Потребител No.: 50 Статус: Офлайн |
0881... да продължавам ли? |
|
------------------------------------ Може да ползвате оформлението на моите теми свободно, без да ме цитирате.
Полезни връзки: ► ФОРУМ ЗА НАЧИНАЕЩИ | Търсене по IMDb | OWNSUBS Subtitle Workshop: ФОРУМ | DOWNLOAD | ПРОБЛЕМИ С ВИДЕО |
|
|
|
|
Nov 26 2007, 09:33 PM
Коментар
|
|
![]() Darth Choco ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 2 494 Регистриран: 30-December 06 Потребител No.: 169 Статус: Офлайн |
Дам, Г) е наред, ама обяснете ми, моля, какво му има на в)?
|
|
------------------------------------ Жицкъ шоколадената принцеса a.k.a. Милка Локумова Шоколадкова
yve_sl (20:41:52 20/03/2011) Баси, като боа глътнала слон съм. :( yve_sl (21:05:54 26/05/2011) Ти щеше да си дремеш, аз - да те храня. С радиото не се спори. |
|
|
|
|
Nov 26 2007, 10:52 PM
Коментар
|
|
![]() Велико зло ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 735 Регистриран: 19-February 07 Потребител No.: 11 345 Статус: Офлайн |
...
Този коментар е бил редактиран от KaSmeT4e на Jan 4 2008, 08:48 PM |
|
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
|
Nov 26 2007, 10:53 PM
Коментар
|
|
![]() Darth Choco ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 2 494 Регистриран: 30-December 06 Потребител No.: 169 Статус: Офлайн |
А когато след съюза "и" седи обособена част?
|
|
------------------------------------ Жицкъ шоколадената принцеса a.k.a. Милка Локумова Шоколадкова
yve_sl (20:41:52 20/03/2011) Баси, като боа глътнала слон съм. :( yve_sl (21:05:54 26/05/2011) Ти щеше да си дремеш, аз - да те храня. С радиото не се спори. |
|
|
|
|
Nov 26 2007, 11:08 PM
Коментар
|
|
![]() #StandWithUkraine ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 3 068 Регистриран: 22-December 06 Град: τατooιne Потребител No.: 50 Статус: Офлайн |
Тия обособени части малко са ми като „Теорията за относителността“. |
|
------------------------------------ Може да ползвате оформлението на моите теми свободно, без да ме цитирате.
Полезни връзки: ► ФОРУМ ЗА НАЧИНАЕЩИ | Търсене по IMDb | OWNSUBS Subtitle Workshop: ФОРУМ | DOWNLOAD | ПРОБЛЕМИ С ВИДЕО |
|
|
|
|
Nov 26 2007, 11:37 PM
Коментар
|
|
|
And Miles to Go Before I Sleep ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 172 Регистриран: 24-January 07 Град: Somewhere beyond the sea... Потребител No.: 2 731 Статус: Офлайн |
|
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Nov 27 2007, 01:08 AM
Коментар
|
|
![]() Master Of Daes Dae’mar ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 878 Регистриран: 22-December 06 Град: Лудницата Потребител No.: 29 Статус: Офлайн |
Както разправя професора по Стопанска История: Всеки си слага запетаи, където си иска и дори най-изявените професори по български език не знаят защо.
|
|
|
|
|
|
|
Nov 27 2007, 01:10 AM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Преводачи Коментари: 199 Регистриран: 3-January 07 Град: Пловдив Потребител No.: 209 Статус: Офлайн |
Аз съвсем се оплетох. И в крайна сметка, кое е грешното?
|
|
------------------------------------ <insert witty signature here>
|
|
|
|
|
Nov 27 2007, 07:40 AM
Коментар
|
|
![]() Злобна Гад ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 243 Регистриран: 31-October 07 Град: На село Потребител No.: 49 377 Статус: Офлайн |
Кой каза, че отговора е само един?
|
|
------------------------------------ Вселената ще бъде моя !
|
|
|
|
|
Nov 27 2007, 09:52 AM
Коментар
|
|
![]() Дърта вещица ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 424 Регистриран: 8-January 07 Град: Frankfurt am Main Потребител No.: 307 Статус: Офлайн |
В този случай отговорът е един и за мен това е В). Ако не може да се стигне до него по друг начин, действаме чрез преки елиминации и пак той остава Иначе смятам, че точно по отношение на запетаите българският е доста логичен, е, понякога пада голямо чудене, но все пак следвайки градацията и паузите в изречението, може да се уцелят местата им. На мен например това ми е голям проблем при писането на френски и немски - винаги праскам запетаи, от които след проверка 60-70% се оказват излишни... |
|
------------------------------------ Живея в нова приказка от 19.11.2008...
|
|
|
|
|
Nov 28 2007, 10:54 AM
Коментар
|
|
![]() (◕◡◕) ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 1 085 Регистриран: 7-March 07 Град: Misanthrope, sie bitte! Потребител No.: 16 581 Статус: Офлайн |
Цитат("ЗА ЗАВИСТТА...") В eдна болница, в двуместна стая, лежали двама безнадеждно болни. Леглата им били абсолютно еднакви, третирали ги във всичко по еднакъв начин... Разликата била единствено в това, че единият от леглото си можел да вижда през единствения прозорец в стаята. Другият не можел, но при него бил бутона за извикване на сестрата, в случай на спешна нужда. Минавало времето, годишните времена се меняли... Този, който лежал срещу прозореца, разказвал на съседа си какво вижда през него: как на улицата вали дъжд, снежинки се сипят и стелят по земята или грее слънчице. Как дръвчетата са покрити със зимен скреж, обвити във лека есенна мъгла, наметнати с прощална жълто-алена дрешка или искрят в ярко зелени цветове. Как по улицата забързано ходят хората, колите преминават... Изобщо, как светът навън ЖИВЕЕ. Веднъж се случило така, че на този болен срещу прозореца му станало много, много зле. Той помолил съседа си да натисне бутона и да повика сестрата. Но другият не пожелал, неясно защо. Болният починал. На другият ден в стаята докарали нов болен, а старият помолил да го преместят на леглото срещу прозореца. Изпълнили молбата му и най-накрая той сам погледнал през прозореца... През него се виждала единствено грозна сива стена и нищо друго... Болният лежал известно време без да продума, и накрая се обърнал към новия си съсед: - Знаеш ли... Ако през нощта случайно ми стане много зле... Моля те, не викай сестрата... |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
| plambi |
Nov 28 2007, 11:19 AM
Коментар
|
|
Качени субтитри Гост Статус: Офлайн |
|
|
|
|
|
|
|
Nov 28 2007, 11:58 AM
Коментар
|
|
![]() Велико зло ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 735 Регистриран: 19-February 07 Потребител No.: 11 345 Статус: Офлайн |
...
Този коментар е бил редактиран от KaSmeT4e на Jan 4 2008, 08:48 PM |
|
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
|
![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 19th May 2026 - 01:24 PM |