subs.sab.bz - Информация 
Здравейте ( Вход | Регистрация )
 subs.sab.bz - Информация 

Jun 30 2017, 03:53 AM

Коментар

| 
        |

![]() #StandWithUkraine ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 3 065 Регистриран: 22-December 06 Град: τατooιne Потребител No.: 50 Статус: Офлайн  | 

Здрасти, колеги! Има ли наличен скрипт, който да свива времетраенето между субтитрите? Например ако едни субтитри вече са минали през скрипта на Вики, а сега искам да намаля паузите между репликите. Знам, че е тъпо, ама ми трябва точно това. Конкретно - където има пауза от точно 160 мсек, да ги свие на 80 мсек. (Примерно: добавя към времетраенето на предишния, и началното появяване на следващия субтитър. Без да променя нищо дурго (символи за минута и т.н.) Пък аз после пак ще си ги прегледам на око и ще си пипна, където е нужно. Ще отнеме ли много време да се напише такъв? Трябва да преработя едни 20 едночасови епизода и, ако го правя на ръка, психиката ми съвсем ще се изпили. Този коментар е бил редактиран от Петър Хараланов на Jun 30 2017, 03:55 AM  | 
| 

------------------------------------ Може да ползвате оформлението на моите теми свободно, без да ме цитирате.  

Полезни връзки: ► ФОРУМ ЗА НАЧИНАЕЩИ | Търсене по IMDb | OWNSUBS Subtitle Workshop: ФОРУМ | DOWNLOAD | ПРОБЛЕМИ С ВИДЕО  | 
        |
| 

| 
        |
![]()  | 

Jun 30 2017, 10:44 PM

Коментар

| 
        |

![]() Шило в торба ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 3 729 Регистриран: 24-December 06 Град: В миманса Потребител No.: 82 Статус: Офлайн  | 

Причината да предлагам промяна и на символите в секунда, ако е нужно, е проста. Това принудително ще намали отстоянията между субтитрите до 80 милисекунди и в случаи, в които това не е нужно според критерия "15 знака в секунда". Това е допълнителна опция - давам я като възможност на Тато, тъй като информацията за целта на упражнението, която той ни ни даде, не е пълна засега. Обаче си има недостатък, описах го по-горе. А иначе... Вики, ти си спецът, моля те да кажеш има ли начин да се направи скрипт, който да прави отстояние от 80 милисекунди, но само и единствено при тези субтитри, които след прилагането на оригиналния ти скрипт са застанали принудително на 160 милисекунди един от друг? Т.е. променя само отстоянията 160 секунди и ги прави 80... ама в никой случай да не вземе да удължи времетраенето на реплика, която съвсем естествено си е на секунда или две от следващата... Тук аз съм пас, съвсем хич не мога никак да помогна дори с идея... ***Ако е вярна хипотезата, предположена от Вики, промени само cv = 160, направи го cv = 80. Първият вариант на скрипта на Вики, който съм си пригодил с името aLongerDurations, е със cv = 120. Как го ползвам? Ми последователно с другия (bLongerDurations), при който в момента е cv = 167. Там, където репликата има достатъчно времетраене, последователното прилагане на двата варианта на скрипта оставя cv = 167. Ако няма, сближава субтитрите до cv = 120. Но все пак, Тато, моля да поясниш целта на упражнението, за да не гадаем. Този коментар е бил редактиран от sty на Jun 30 2017, 11:05 PM  | 
| 

------------------------------------ ![]() Всяка сутрин в четири ватманът Иванов седеше уютно сгушен в кабината, гледаше в огледалото тичащата по леда жена и се чудеше - ще хване ли трамвая, няма ли да го хване...  | 
        |
| 

| 
        |
 Петър Хараланов   Скрипт за свиване времетраенето между субтитрите?   Jun 30 2017, 03:53 AM

sty   Хм... Една идея, ако ти върши работа:
Отваряш скри...   Jun 30 2017, 07:21 AM

Victoria   Привет.
Каква е целта на занятието? Ако не ти стиг...   Jun 30 2017, 07:58 PM

Уди   И аз щях да му предложа същия вариант, но той пита...   Jun 30 2017, 09:48 PM

Уди   Стъ, разбрах логиката и на двама ви, предложението...   Jun 30 2017, 11:13 PM

Victoria   Тоя момент с непроменянето на символи за минута го...   Jun 30 2017, 11:41 PM

Уди   Браво, златна си! :)   Jul 1 2017, 12:08 AM

Петър Хараланов   Много благодаря за помощта, колеги!
Последните...   Jul 4 2017, 11:52 PM![]()  

| 

| 
                Олекотена версия | Час: 4th November 2025 - 11:42 AM |