subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() ♦ Кълвач-преводач ♦ ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД_ Коментари: 1 595 Регистриран: 10-June 11 Потребител No.: 123 249 Статус: Офлайн ![]() |
![]() |
------------------------------------ Цитат EurekAa: До тъпите режисьори и не знам к'во: "ПРИДЪРЖАЙТЕ СА КЪМ СКРИПТОВЕТЕ!" Цитат EurekAa: Не е снимано с тамагочи, по-скоро с тостер... Цитат EurekAa: Събирали пари от закуски да праят сериал. |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ДЕДОТО ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 302 Регистриран: 3-February 07 Град: Ямбол Потребител No.: 5 742 Статус: Офлайн ![]() |
При версия 2.45 откриването на липсващи знаци става само когато изреченията са в общ субтитър. В различни субтитри не ги открива. |
------------------------------------ Не прави на другите това, което не искаш да правят на теб.
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 173 Регистриран: 17-September 09 Град: Плевен Потребител No.: 98 918 Статус: Офлайн ![]() |
Направи ми впечатление, че не отчита като грешка липсата на интервал след затварящи кавички на дума. Пример:Ако се бях "замислила"малко, нямаше да е зле... Да, това оправи нещата, но няма ли "някакъв"друг начин, който да не изисква целият ми уиндоус да е на български, защото това "определено"не ми допада. Това с кавичките и аз съм го забелязал, но ето и още един пример: Пример- Нашата " философия на избора"? Версия 2.46.1. Почти оправих слепените и откъснати кавички от примерите по-горе. Има някои частни случаи, които не се хващат, например ако проблемната кавичка е в край на ред. Евентуално по-натам ще го оправя. Ъпдейтнах и базите и дооправих някои други дребни неща. ![]() При версия 2.45 откриването на липсващи знаци става само когато изреченията са в общ субтитър. В различни субтитри не ги открива. Ще го погледна. Този коментар е бил редактиран от ivan4 на Aug 3 2012, 12:18 AM |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 13 Регистриран: 14-September 10 Потребител No.: 116 003 Статус: Офлайн ![]() |
Много добра програма, но липсва запетая при двойно " и ". Поне това помня от часовете по БЕЛ ![]() При мен открива грешка, когато субс/изречение е разделено на две. 1 03:00:12,123-->03:00:12,123 При версия 2.45 откриването на липсващи - ето тука (това е пример само) ми показва грешка липсва краен знак. 2 03:01:12,123-->03:01:12,123 става само когато изреченията са в общ субтитър. И със ми го поправя на ссъс почти винаги хем ми е правилно - със само, ако следващата дума започва със "с"/"з" |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ♦ Кълвач-преводач ♦ ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД_ Коментари: 1 595 Регистриран: 10-June 11 Потребител No.: 123 249 Статус: Офлайн ![]() |
Не съм сигурен, но мисля, че ако изречението е нещо такова: "Честит рожден ден, да си жив и здрав, много късмет и успехи", преди "успехи" няма запетая. Поне аз така винаги съм си го писал и никой не ми е правил забележка, въпреки че не съм напълно сигурен дали е правилно. ![]() ПП Това няма връзка със спелчекъра, просто пиша по темата за двойно "и". ![]() Този коментар е бил редактиран от Уди на Aug 3 2012, 08:46 PM |
------------------------------------ Цитат EurekAa: До тъпите режисьори и не знам к'во: "ПРИДЪРЖАЙТЕ СА КЪМ СКРИПТОВЕТЕ!" Цитат EurekAa: Не е снимано с тамагочи, по-скоро с тостер... Цитат EurekAa: Събирали пари от закуски да праят сериал. |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 13 Регистриран: 14-September 10 Потребител No.: 116 003 Статус: Офлайн ![]() |
Преди "и"-то "Честит рожден ден, да си жив и здрав, много късмет, и успехи" |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Шило в торба ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 3 728 Регистриран: 24-December 06 Град: В миманса Потребител No.: 82 Статус: Офлайн ![]() |
Момчета, извинявайте за офтопика, но такива тънкости на пунктуацията никой спелчекър не може да хване. Конкретно по случая: Няма повтарящ се съюз "и" там, няма изброяване от типа "и аз, и ти, и той, и тя, и то". Има от типа "Дойдохме аз и ти, той и тя". Надявам се да усещате разликата. ![]() Може да има препинателен знак, но точка или точка и запетая. |
------------------------------------ ![]() Всяка сутрин в четири ватманът Иванов седеше уютно сгушен в кабината, гледаше в огледалото тичащата по леда жена и се чудеше - ще хване ли трамвая, няма ли да го хване... |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
sty, мерси за разяснението. ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
И аз мерси. Ще взема да изхвърля учебникът по БЕЛ. ![]() |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Потребител =- ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 89 Регистриран: 1-February 09 Потребител No.: 87 167 Статус: Офлайн ![]() |
Оправих го - версия 2.45. Липсващите препинателни знаци в края вече се откриват и при субтитрите. Ето скрийншот от примера на @didomh по-горе: ![]() Благодарности за което, аз чак сега видях поста ти, но веднага дърпам най-новата версия ![]() |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 173 Регистриран: 17-September 09 Град: Плевен Потребител No.: 98 918 Статус: Офлайн ![]() |
Версия 2.46.2 — малък ъпдейт на базите.
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ДЕДОТО ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 302 Регистриран: 3-February 07 Град: Ямбол Потребител No.: 5 742 Статус: Офлайн ![]() |
Имам малка молба - ако е възможно думата "FIXED_" да е след името на файла. Причината за молбата ми е, че когато имаме много файлове на субтитри, поправеният файл се подрежда на друго място, а не до оригиналния. Предварително благодаря. |
------------------------------------ Не прави на другите това, което не искаш да правят на теб.
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Имам малка молба - ако е възможно думата "FIXED_" да е след името на файла. Причината за молбата ми е, че когато имаме много файлове на субтитри, поправеният файл се подрежда на друго място, а не до оригиналния. И двата начина имат и предимства, и недостатъци. Префиксът "FIXED_" се поставя за улеснение автоматично само при запис на коригирания файл чрез контекстното меню (тоест кликване с десен клавиш на мишката върху текста и после "Save All as..." от менюто) с идеята след това да го преименуваме ръчно, най-често припокривайки оригиналния файл. Ако искаш да запишеш коригирания файл с избрано от теб име, включително със суфикс, просто използвай менюто "Файл -> Запиши". Твоят начин може да се направи като допълнителна опция или примерно чрез задържане на клавиша "SHIFT" + запис от контекстното меню. Засега го поставям в списъка с препоръки. |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Версия 2.48 Задължителен ъпдейт. 1. Оправих една критична грешка, която понякога крашваше програмата. 2. Допълнения и корекции в базите. |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Версия 2.49 1. Широчината на двата панела вече може да се променя чрез влачене с мишката. Досега панелите бяха статични, което леко дразнеше. 2. Малък ъпдейт на базите. |
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 23rd June 2025 - 02:24 AM |