Brought to you by Headoff Xen

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Collapse

> subs.sab.bz - Информация

Сериал/Прогрес Daredevil: Born Again - 02x08 от The_Assassin new7.gif
Dark Winds (2026) - 04x08 от The_Assassin new7.gif
The Night Agent (2026) - Сезон 3 от mia_one new7.gif
Shef (2025) - Сезон 7 от Василиса
Spartacus: House of Ashur - 01x08 от Koen
Robin Hood - Сезон 1 от The_Assassin
Power Book II: Ghost - 03x01 от motleycrue
Man vs Baby - 01x04 от С.Славов
Outlander (2024) - Сезон 7 от Horatio
Maigret (2025) - Сезон 1 от С.Славов
УебРип субтитри Highest 2 Lowest (2025) - Субтитри от С. Славов new7.gif
Man on Fire (2026) - Сезон 1 от С. Славов new7.gif
Apex (2026) - Субтитри от С. Славов new7.gif
GOAT (2026) - Субтитри от С. Славов
From (2026) - 04x01 от JoroNikolov
Send Help (2026) - Субтитри от dimi123
Wuthering Heights (2026) - Субтитри от dimi123
The Bride! (2026) - Субтитри от dimi123
Crime 101 (2026) - Субтитри от dimi123
Avatar: Fire and Ash (2026) - Субтитри от dimi123
Филм/Прогрес Project Hail Mary - Субтитри от С.Славов new7.gif
I will give you a victory - Субтитри от Василиса new7.gif
Love in the Villa (2022) - Субтитри от grind new7.gif
Avatar Aang... (2026) - Субтитри от Tigermaster
They Will Kill You (2026) - Субтитри от С.Славов
Undertone (2025) - Субтитри от С.Славов
Golden Kamuy - Субтитри от С.Славов
Dolly (2025) - Субтитри от С.Славов
Hellfire (2026) - Субтитри от mia_one
Borderline (2025) - Субтитри от KikoDraka
 Forum Rules ПРАВИЛА НА РАЗДЕЛА!
4 страници V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic Thank You
> Децата на 20-ти век!, Оранжево небето...
Оценка 5 V
Tzanko Stefanov
коментар Feb 7 2008, 03:55 PM
Коментар #16

eMDi DiaR
Икона на група
Качени субтитри

Група: Ментори
Коментари: 1 172
Регистриран: 17-February 07
Град: McR!
Потребител No.: 10 661
Статус: Офлайн
Моят блог

Попринцип с много неща от тези съм съгласен.
Аз също съм се катерил по дървета (и съм падал много). Също съм ритал топка до нощите пред блока на полянката, също съм падал от т.н. катерушки, целил съм с фунийки (даже още си пазя едната тръбичка, извадена от антена на село), също чета книги. Против музиката нямам нищо против - аз лично слушам всякаква музика - нямам никакви такива предпочитания, според модата, според това дали дадено момиче ще ме хареса или не. Виждаме всички гореспоменатите от kalbi фешъни, чалга модата, момчетата, които гащите им висят до земята, защото примерно 50 cent или някой друг негро ходил така. Няма лошо в това - представете си, че животът беше продължил както едно време - няма интернет, тв, двд, дискотеки, никакво развитие - пълна скука за вас, защото ние тепърва ще разучаваме този начин на живот. Така че нямам нищо против това "разнообразяване" на живота. Още нещо да добавя - нямам нищо против и навлизането на чуждици в българския език - било то руски, френски, английски, немски, ако ще и китайски мислете (въпреки че е малко странно последното 4.gif ). По този начин се обогатява езикът. Кога преди е имало думата "софтуер" (чуждица взета от английския)? Наскоро по предаванията по националните тв-и чух едно "биохард диск". Кой би го разбрал преди няколко десетки години? Аз лично смятам, че това навлизане на все нови и по-нови думи в езика ни, го обогатява, друг е въпросът, че 40-50% от моите връстници пишат супер неграмотно. Чак се дразня като чета нещо такова - но това май от части е проблем и на учителите им по български език и литература. Аз съм доволен от своя учител по литература и български, както и на няколко човека още, защото когато влезнах в гимназията в 8ми клас, бях абсолютен гьон в писането.

------------------------------------
Go to the top of the page PM

+Quote Post
ceceto
коментар Feb 7 2008, 04:27 PM
Коментар #17

-= Новак =-
*
Качени субтитри

Група: Потребител
Коментари: 15
Регистриран: 7-January 07
Град: София
Потребител No.: 266

Цитат(TZANKOSSS @ Feb 7 2008, 03:55 PM) *
нямам нищо против и навлизането на чуждици в българския език - било то руски, френски, английски, немски, ако ще и китайски мислете (въпреки че е малко странно последното ). По този начин се обогатява езикът.

huh.gif
Изобщо не съм съгласна с теб! Ако продължат да навлизат чуждици в езика ни, до такава степен ще го "обогатят", че той просто ще изчезне... Адски ми е мъчно за което...
Гледам от време на време телевизия - новини, телевизионни предавания - и просто изумявам слушайки "набезите" от чуждици, завладяващи прекрасния ни Български език... Ще ми говорят за креативност, иновации, суспендиране, като че ли нямаме точните думи в нашия си език. Модно ли е, чувстват се по-начетени, интелигентни или що ли ? Не знам, може би съм старомодна..
Лично мнение, не го натрапвам, нито желая да влизам в полемика.
Отплеснах се и разводних хубавата тема за Детството, за което се извинявам. sad.gif

+Quote Post
Elitsa
коментар Feb 7 2008, 04:50 PM
Коментар #18

-= Ветеран =-
Качени субтитри

Коментари: 221
Регистриран: 26-December 06
Потребител No.: 94

Да се върнем на темата за децата.
Знаете ли какво имам на тавана, а? laugh.gif
Зелен Москвич с педали! Има клаксон и фарове на батерия от 4 волта и половина. Малко е очукан и е за тенекиджия и пребоядисване, и електроинсталацията му е повредена, ама иначе е в движение. laugh.gif

Quit smoking or die trying!
Не пуши от 12 март 2009 г., 16 ч. 17 мин.
So it goes.

+Quote Post
Tzanko Stefanov
коментар Feb 7 2008, 05:04 PM
Коментар #19

eMDi DiaR
Икона на група
Качени субтитри

Група: Ментори
Коментари: 1 172
Регистриран: 17-February 07
Град: McR!
Потребител No.: 10 661
Моят блог

Elitsa, абсолютно същото нещо имах и аз до скоро, защото го дадох на една съседска къща, в която децата им биха се радвали да го подкарат, аз лично много се кефех като бях малък, дори имам запечатани моменти в главата с тоя Москвич 4.gif

+Quote Post
urbor
коментар Feb 7 2008, 05:30 PM
Коментар #20

Womens In Your Town - No Verify - Anonymous Sex Dating
Качени субтитри

Група: V.I.P.
Коментари: 228
Регистриран: 15-February 07
Град: USA
Потребител No.: 10 359

Блазя ви ! По наше време имаше само дървени кончета ,а халба боза със сладолед беше с вълшебен вкус .По шосето нямаше асфалт и ходехме боси на кино .Вечер лягахме с немити крака. Брат ми вадеше някакво фенерче и тайно разглеждаше под чаршафа апокрифно списание с голи мадами . Но дойде есента и него го взеха войник. Списанието остана за мен .И сега тайно си го препрочитам вечер като заспи жената ...... haha.gif

+Quote Post
fifoza
коментар Feb 7 2008, 05:37 PM
Коментар #21

-= Ветеран =-
Качени субтитри

Група: Преводачи
Коментари: 368
Регистриран: 26-January 07
Град: София
Потребител No.: 3 102
Моят блог

Цитат(TZANKOSSS @ Feb 7 2008, 05:04 PM) *
Elitsa, абсолютно същото нещо имах и аз до скоро, защото го дадох на една съседска къща, в която децата им биха се радвали да го подкарат, аз лично много се кефех като бях малък, дори имам запечатани моменти в главата с тоя Москвич 4.gif

А аз пък мнооооого си мечтаех да имам такъв москвич, но накрая с триста зора успях да си изпрося едно Балканче, с динамо и багажник, от 110лв. Карах го една година и ми го откраднаха от общото мазе. biggrin.gif

А иначе от тези времена най-ми липсва наливната боза, тригуните, магазин Ян Бибиян, и Детмаг. То не че имаше кой знае какво в тях, но поне се мотаехме из етажите и зяпахме. А тръба с фунийки и аз съм имала. Даже целех съседните прозорци от другата страна на улицата. Беряхме лешници, ябълки, черници и джанки из дворовете по центъра на София. Връщахме стари вестници на вторични суровини и си купувахме разни дреболии. Еееех, отдавна беше... Хубаво беше. smiley.gif

Животът е това, което се случва във времето, в което кроим планове за бъдещето.
Хендмейд Платформа
Портал за домашни любимци
Fifoza - Изграждане на сайтове
Drone rules and Regulations

+Quote Post
ludoto_mimi
коментар Feb 7 2008, 09:35 PM
Коментар #22

-= Ветеран =-
Качени субтитри

Коментари: 199
Регистриран: 3-January 07
Град: Пловдив
Потребител No.: 209

Какво ми се фукате с детски Москвич - у нас има истински. Баща ми няма никакво намерение да се откаже от него. Едно време даже се гордеех с (все още) оранжевия Москвич. Хихии...
Не знам спомняте ли си една реклама на някаква банка, не помня коя, където децата "готвеха" манджи от кал и треви, пазаруваха с листа (големи и малки, разбира се) и караха въображаеми коли... Винаги като я пуснеха и я гледах с кеф. smiley.gif

<insert witty signature here>

+Quote Post
StratoBOB
коментар Feb 7 2008, 10:00 PM
Коментар #23

Металург
Качени субтитри

Група: V.I.P.
Коментари: 800
Регистриран: 22-December 06
Град: ...in the Land Of The Free
Потребител No.: 21

А сиропите с газирана вода в халби бира,които "забъркваха" по автогарите? Ментата и шоколада бяха връхТА w00t2.gif

Цитат(mitrium @ Feb 7 2008, 01:12 AM) *
Не съм го измъдрил аз, прочетох го и ми хареса. Замислих се. Припомних си детските години! А вие помните ли ги?

Митре, ща сборя аз в събота да те пробвам, какво и колко помниш на един "Алтай" с дъвка “Идеал”, масленки и лукчета biggrin.gif
Аре,че бегам да си купя новата Мазда от серията колички "Мачбокс" от Универмаг-а 4.gif

Този коментар е бил редактиран от StratoBOB на Feb 7 2008, 10:25 PM

The day they both mistook an earthquake for the fallout,
Just another when the wild wind blows...

+Quote Post
creck
коментар Feb 7 2008, 10:04 PM
Коментар #24

(. .)
Качени субтитри

Група: Майстори Преводачи
Коментари: 171
Регистриран: 29-December 06
Град: El Segundo
Потребител No.: 152

Защо си мислите, че нещо се е променило? Същото е. Всеки ден гледам как си играят децата пред кооперацията - манджи от кал, магазин, телефон, криеница... и т.н
Много зависи и от възпитанието. Много ясно, че ако вземеш на детето компютър още когато е на 7, ще почне да губи представа за "реалността".
Наблюдавам децата на леля ми. Единият е на 8 години и гледа гълъби, имал е десет гаджета и прави куп глупости, другият днес става на 13 и е хакерче от 5-годишен.
Наскоро гледах разни стари дневници, лексикони, снимки, колекцията от bombibom i turbo. Ех, носталгия...

в процес на превод: My Name Is Bruce [2007] - на сайта; Frusta e il corpo, La [1963] - редакция; Re-Animator [1985] - 40%; Operazione Paura [1966] -10%

+Quote Post
Fittipaldi
коментар Feb 7 2008, 10:38 PM
Коментар #25

-= Пенсиониран Манекен на Винпром =-
Качени субтитри

Група: СтелТ
Коментари: 453
Регистриран: 22-December 06
Град: Ичера, край МегданЯ
Потребител No.: 24

Цитат(creck @ Feb 7 2008, 10:04 PM) *
...Всеки ден гледам как си играят децата пред кооперацията - манджи от кал, магазин, телефон, криеница...

Позната гледка - едното рови с GSM-а си в пясъчника, а другото му вика:
"Пешо, нидей тъй, ве, батка! Ша та види баща ти, ш'ти вземи тилифона и ша ти даде некой пейджър и ш'си кат' некой прустак, ве!" punish2.gif

+Quote Post
nikra
коментар Feb 8 2008, 12:03 AM
Коментар #26

-= Колибковец =-
Качени субтитри

Група: БАРД
Коментари: 352
Регистриран: 10-January 07
Град: kolibka.com
Потребител No.: 438

Някой спомена за картинки от Би-Биб, ето картини от "Turbo":
1-50: http://wrappers.ru/?act=coll&acm=coll&id=55
51-120: http://wrappers.ru/?act=coll&acm=coll&id=17
121-190: http://wrappers.ru/?act=coll&acm=coll&id=18
191-260: http://wrappers.ru/?act=coll&acm=coll&id=19
261-330: http://wrappers.ru/?act=coll&acm=coll&id=20

Но най ми харесваха от ретро поредицата: "Turbo Classic".
1-70: http://wrappers.ru/?act=coll&acm=coll&id=36
71-140: http://wrappers.ru/?act=coll&acm=coll&id=41

А недейте да казвате че едно време не е имало РС-та и телевизионни игри. Аз още в началото на 80-те имах една руска ТВ игра с два джойстика, с които се гонеше някакво квадратче (което би трябвало да е топче) по екрана на "Операта" на баба ми. biggrin.gif
А пък от средата на 80-те имаше "джобни" игри. Руските бяха с вълка който събира яйца. А пък по-трудно намираемите бяха на CASIO в които ти си жирав и трябва да се храниш от различни клони, но имаше маймуни които ти пречат. Имаше и друга в която си майстор на пици и трябваше да правиш пици и да сипваш халби с бири за клиентите.
Някой помни ли българския "Конструктор" - БГ варианта на "Lego"?
А пък сутрин като ставах за да ме водят на градина, обичах да пускам радио "Хоризонт" и да слушам приказките докато закусвам, а пък когато почваше "Дела и документи" трябваше вече да излизам. biggrin.gif

Този коментар е бил редактиран от nikra на Feb 8 2008, 12:08 AM

+Quote Post
-= F o z z y =-
коментар Feb 8 2008, 09:37 AM
Коментар #27

(◕◡◕)
Качени субтитри

Група: БАРД
Коментари: 1 085
Регистриран: 7-March 07
Град: Misanthrope, sie bitte!
Потребител No.: 16 581

w00t2.gif

═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════

+Quote Post
Sisq0
коментар Feb 8 2008, 09:57 AM
Коментар #28

Критикар №1
Качени субтитри

Група: Майстори Преводачи
Коментари: 1 486
Регистриран: 5-January 07
Град: Шумен / Варна
Потребител No.: 228
Моят блог

Един от най-ярките символи на детството ни smiley.gif

+Quote Post
daniella87
коментар Feb 8 2008, 11:07 AM
Коментар #29

-= Ветеран =-
Качени субтитри

Коментари: 178
Регистриран: 27-February 07
Град: близо до планината
Потребител No.: 13 792

Да определено има разлика от преди и сега - нормално .Спомням си как на 8 щуках из целия град,прибирах се късно (често със синини и кръв по коленете),сега не си представям да изчезна за повече от 5 часа,без да съм се обадила, и майка да не ми звънне.
Спомням си игрите на деление,ластик, манджите от кал.Огромният телевизор с 2 канала.Еуфорията когато имаше концерт или за стотен път ще се прожектира / Ян Бибиян/. Спомням си спокойствието,това на родителите ми,приятелите и роднините. Ходехме на гости,всеки носеше по нещо,имаше много смях (не,че сега това не се случва!имам предвид липсата на тежки прблеми,злоба и т.н. ) .Ходехме на реката (Искър) -чушка пръжка,там имаше жени които си миеха килимите huh.gif .
Шашкам се,от сегашните 14 годишни! бах му и аз бях на 14 и то само преди 6 години...
Мама разказва за нейното детство,и безопасността която е царяла.Можело е, еи така ,да легнеш да спиш на вън,без да се притесняваш,че ще те ограбят,набият,убият... не мога да си го представя...!
Но каквото е сега-такова.Мисля ,че ние сме си виновни,нещата да са такива.Важно е възпитанието на едно дете и това какво вижда всеки ден.Мисля ,че и това е ключа,да се поправят много от нередностите,който не ни харесват.

+Quote Post
ludoto_mimi
коментар Feb 8 2008, 12:54 PM
Коментар #30

-= Ветеран =-
Качени субтитри

Коментари: 199
Регистриран: 3-January 07
Град: Пловдив
Потребител No.: 209

nikra, това за вълка и яйцата беше голяма мания. biggrin.gif Иначе и аз съм имала видеоигра Рамбо (подобна версия), но майка ми не даваше да играем много, за да не се развали телевизора. Когато преди няколко години занесохме същия този телевизор при баба ми, първата ми работа беше да си пусна да играя на игричките. smiley.gif За съжаление наскоро разбрах, че баба ми я е изхвърлила. sad.gif

Този коментар е бил редактиран от ludoto_mimi на Feb 8 2008, 12:54 PM

<insert witty signature here>

+Quote Post

4 страници V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic Thank You

- Олекотена версия Час: 12th May 2026 - 04:20 PM
Special for Translator's Heaven PHPTranslator's Converted By Translator's Heaven ©2006 InvisionCore
    Headoff Xen   Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!