subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 46 Регистриран: 30-September 07 Град: Бургас Потребител No.: 45 187 Статус: Офлайн ![]() |
Напротив Уили, на регистриран сексуален престъпник е забранено притежанието на материали, свързани с предишните му сексуални отклонения. Или нещо подобно. |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 22 Регистриран: 9-September 07 Град: Интернет Потребител No.: 42 702 Статус: Офлайн ![]() |
Здравейте, възникна малък проблем, надявам се някой да знае отговора: във филма Reaper (сериал), се използва думата pencrafted (pencraft), на която незнам значението. Затова, вие сте ![]() |
|
|
|
|
liquid |
![]()
Коментар
|
Качени субтитри Гост Статус: Офлайн ![]() |
Не, за тази цел има SA Dictionary както и други алтернативи.
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 1 Регистриран: 4-October 07 Потребител No.: 45 586 Статус: Офлайн ![]() |
Иска ми се и аз да се заема с преводи, но съм още нова тук и търся насоки. Стискайте палци
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Мани-мани =- ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 2 828 Регистриран: 9-January 07 Град: София Потребител No.: 370 Статус: Офлайн ![]() |
Здравейте, възникна малък проблем, надявам се някой да знае отговора: във филма Reaper (сериал), се използва думата pencrafted (pencraft), на която незнам значението. Затова, вие сте ![]() Виж тук Иска ми се и аз да се заема с преводи, но съм още нова тук и търся насоки. Стискайте палци Прочети това и това |
------------------------------------ In life go straight and turn right... Чудото на чудесата е, че понякога се случват! |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 165 Регистриран: 30-August 07 Град: Пловдив Потребител No.: 41 937 Статус: Офлайн ![]() |
pencraft - изкудтвото да се пише, краснопис. Много зависи от контекста на изречението, в какъв смисъл е използвана думата и т.н. Означава още почерк, стил, начин на писане. |
------------------------------------ Някои цял живот създават проблеми, а са убедени, че творят! |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 7 Регистриран: 3-October 07 Град: Бургас Потребител No.: 45 491 Статус: Офлайн ![]() |
Възникна малък проблем:В сериала Лас Вегас един говори и разказва за работата си.So the embalming fluid's spraying all over the mortuary... and the body slides off the table onto my new assistant...who starts screaming that the dead guy's got a woody and is trying to do her. Само това накрая не можах да разбера!Ако може помогнете.
|
------------------------------------ Прогрес:
Лас Вегас 02x01 - нещо ми ства с компа http://housemd-bg.forumotion.com Най добрия фенски сайт на House M.D ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- If you think you know everything, then you know nothing! |
|
|
|
liquid |
![]()
Коментар
|
Качени субтитри Гост Статус: Офлайн ![]() |
който започва да вика/писка/пищи, че мъртвеца има ерекция (може и жаргон да се ползва - го е надървил/вдигнал etc.) и се опитва да я оправи.
Този коментар е бил редактиран от liquid на Oct 4 2007, 03:35 PM |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 7 Регистриран: 3-October 07 Град: Бургас Потребител No.: 45 491 Статус: Офлайн ![]() |
Мерси много.Обаче сега пък субтитрите ми са бели и излизат на черен фон.
|
Лас Вегас 02x01 - нещо ми ства с компа http://housemd-bg.forumotion.com Най добрия фенски сайт на House M.D ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- If you think you know everything, then you know nothing! |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 232 Регистриран: 11-January 07 Потребител No.: 449 Статус: Офлайн ![]() |
Малко помощ за две изречения. Мисля, че са някакви идиоми, но не мога да схвана точния смисъл. Филмът е Asylum (2005), а репликите ми трябват, защото заедно с още няколко други (с тях се справих криво-ляво) са оставени непреведени - не знам дали са забравени или са оставени поради незнание. Градинско парти. Присъстващите са предимно лекари със съпругите си. Един от тях пристига със закъснение и се извинява. Представят го на млада жена. Питър е лекарят с най-дълъг стаж тук. /възрастнен лекар представя друг на младата жена - същата от сцената със спалнята, която е доста по-напред във времето/ I'm fixtures and fittings. /думите на закъснелият/ *********************************************************************** Мъж и жена правят секс в спалня (която е на горен етаж в къща), когато се чува отваряне на врата, вероятно входната, тя бързо мята нещо на гърба си, открехва леко вратата и застава на прага й, а в това време се приближава възрастна дама, поглежда я, казва си репликата и влиза в друга стая, където търси някакъв бележник (checkbook). Току-що се къпах. /реплика на жената/ - Your point being? /възрастната дама/ Забравих си бележника. /пак тя/ |
------------------------------------ |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Мани-мани =- ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 2 828 Регистриран: 9-January 07 Град: София Потребител No.: 370 Статус: Офлайн ![]() |
I'm fixtures and fittings. /думите на закъснелият/ Превърнал съм се в инвентар. (Виж тук ) *********************************************************************** Мъж и жена правят секс в спалня (която е на горен етаж в къща), когато се чува отваряне на врата, вероятно входната, тя бързо мята нещо на гърба си, открехва леко вратата и застава на прага й, а в това време се приближава възрастна дама, поглежда я, казва си репликата и влиза в друга стая, където търси някакъв бележник (checkbook - Според мен е чекова книжка. Току-що се къпах. /реплика на жената/ - Your point being? И какво от това? (Какво искаш да кажеш с това? Какво намекваш? - може би тази фраза на възрастната дама е свързана с предишната й ) /възрастната дама/ Забравих си бележника. /пак тя/ [/quote] |
------------------------------------ In life go straight and turn right... Чудото на чудесата е, че понякога се случват! |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 232 Регистриран: 11-January 07 Потребител No.: 449 Статус: Офлайн ![]() |
Благодаря. ![]() Мъж и жена правят секс в спалня (която е на горен етаж в къща), когато се чува отваряне на врата, вероятно входната, тя бързо мята нещо на гърба си, открехва леко вратата и застава на прага й, а в това време се приближава възрастна дама, поглежда я, казва си репликата и влиза в друга стая, където търси някакъв бележник (checkbook - Според мен е чекова книжка. Най-вероятно е чекова книжка - не съм проверявал целите субтитри за неточни или неправилно преведени неща. На този етап съм правил само технически корекции и ми се искаше да оправя и английските няколко реда, след което да гледам на спокойствие филма.Току-що се къпах. /реплика на жената/ - Your point being? И какво от това? (Какво искаш да кажеш с това? Какво намекваш? - може би тази фраза на възрастната дама е свързана с предишната й ) /възрастната дама/ Забравих си бележника. /пак тя/ Няма предишна реплика на бабката, преди това е съвсем различна сцена на различно място, но вероятно има неприязън между двете - както и да е, тенкс отново. ![]() |
------------------------------------ |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 46 Регистриран: 30-September 07 Град: Бургас Потребител No.: 45 187 Статус: Офлайн ![]() |
йонко е прав. А последното за по-кратко може и "Е и?' |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ( . Y . ) ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 1 564 Регистриран: 28-March 07 Град: Перник Потребител No.: 20 499 Статус: Офлайн ![]() |
Йонко ![]() |
------------------------------------ По-добре корав и прост, отколкото само прост.
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз имам проблем с един диалог в Лас Вегас. Значи тези служителките на Монтесито(хотелът където се развива действието) говорят. Камерата се движи и когато тигне до тях те вървят и говорят. А:...a bigger closet. А:Despite their money and willingness to part with it... the morticians are creeping me out. B:At least you don't have a ballroom full of coffins. C:How much are they worth? A:Dirk is worth $50 mil. A:He's got the largest string of funeral homes in North America... and he's getting richer by the minute because people are dying to see him. A:Don't give up your day job. A:Get it? It's funny. Aз го разбрах ам няма снисъл! |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 14th September 2025 - 11:38 PM |