subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Критикар №1 ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 486 Регистриран: 5-January 07 Град: Шумен / Варна Потребител No.: 228 Статус: Офлайн Моят блог ![]() |
Явно, макар да сме го дискутирали десетки пъти, начинът за инсталиране и активиране на българския спелчек ItaЕst се губи из страниците на дискусиите и хората продължават да питат - кога в чата, кога на ЛС... кога в теми. Първо да уточним какво е ItaEst. Според БАН е "система за корекция на правописни грешки и сричкопренасяне за български език за Microsoft Office 2000, XP и 2003.". С думи прости като напишете "незнам" ще ви поправи, като напишете "первеждам" - пак ще ви поправи. Реших да спретна набързо едно упътване (наистина не ми отне много време), за да се спре с въпросите на три фронта. 1. Инсталирате MS Office версия 2000, XP или 2003 (аз използвам 2003). 2. Инсталирате ItaEst. 3. Зареждате MS Word. 4. От тулбара избирате Tools -> Language -> Set Language ![]() 5. В прозореца, който се отваря, избирате Bulgarian и кликвате на бутона Default, след което потвърждавате избора си. ![]() 6. Поздравления, вече имате български спелчек в MS Office. (следващите стъпки се отнасят за преводачи и за хора, които обичат да минават проверка за грешки на субтитрите преди да ги използват.) 7. Инсталирате Subtitle Workshop. 8. Зареждате произволни субтитри в Subtitle Workshop. Отивате на Tools -> Spell check (за хората използващи българско меню е Инструменти -> Проверка за правопис) или просто натискате бърз клавиш F7. ![]() 9. Отваря се прозорец, в който, ако всичко е минало успешно, ще можете да проверявате творенията си за грешки при изписване или сричкопренасяне на думите в българския език. ![]() Имате възможност да игнорирате дадени думи, да добавяте думи, които не присъстват в базата данни на ItaEst, да поправяте грешките ръчно или автоматично (второто не го препоръчвам). Това е едно страхотно улеснение, НО все пак... е просто една програма (била тя и творение на БАН) и не трябва да й се доверявате безпрекословно. Надявам се да разчитате не само на нея, а и на познанията, които притежавате (и ще придобиете) за българския правопис. Остава само да ви пожелаем успех в бъдещите преводачески начинания ![]() от екипа на subs.sab.bz Допълнение: спелчек като екстеншън за Firefox от arrIs Линк за сваляне: IDI Spell Checker IDISpell Checker v3.05 Full Този коментар е бил редактиран от The Evil Queen на Feb 7 2019, 09:25 PM |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Je suis génial ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 144 Регистриран: 7-January 07 Град: Русе, Европа Потребител No.: 255 Статус: Офлайн ![]() |
Може ли да попитам как стои въпросът с Microsoft Office 2007?
|
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() (◕◡◕) ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 1 085 Регистриран: 7-March 07 Град: Misanthrope, sie bitte! Потребител No.: 16 581 Статус: Офлайн ![]() |
МS Office 2007 има корекция на грешки в локализирания си пакет. ![]() |
------------------------------------ |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= У Т А Й К А =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 690 Регистриран: 23-January 07 Град: Горна Оряховица / София Потребител No.: 2 226 Статус: Офлайн Моят блог ![]() |
Може ли да попитам как стои въпросът с Microsoft Office 2007? МS Office 2007 има корекция на грешки в локализирания си пакет. ![]() в интерес на истината все още няма за 2007 или поне до преди 2 месеца нямаше... ![]() ![]() аз реших проблема с Cyrilla разработка на АКТ Софт за офис 2003 по принцип, но върши идеална работа и на 2007 ![]() ItaEst работи и на 2007. Току-що го пробах. то и при мен проработи, но след има няма седмица нещо спря и изчезна... пробвах да го махам и слагам, но без успех.... |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 132 Регистриран: 9-February 07 Град: София Потребител No.: 8 512 Статус: Офлайн ![]() |
Като отворя страницата дадена по-горе Допълнение: спелчек като екстеншън за Firefox от arrIs , намирам и други езици.Значи ли това,че мога да ползвам и тях ако ги изтегля и инсталирам по описания по-горе начин,или ще трябва всеки път да ги активирам,след като българския ми е под Default? |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Run With Me =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 505 Регистриран: 19-January 07 Град: Tau'ri - EU - Сийланд Потребител No.: 1 598 Статус: Офлайн Моят блог ![]() |
Можеш разбира се, аз не знам дали има някаъв лимит за езиците но предполагам че няма те все пак не са толкова много. А дали ще трябва всеки път да го активираш е малко по различно. По принцип Firefox не проверя автоматично всяко поле трябва да му посочиш дали да го прави. След като се активира вече можеш да си избраш езика и той би трябвало да си помни за всяко поле ( сайт ) дадения език. Лесно можеш да го сменяш по всяко време пак от менюто.
|
------------------------------------ WARNING: I cannot be held responsible for the above, as apparently my cats have learned how to type. Като вид, по природа сме луди.Съберем ли се повече от двама в едно помещение, избираме страна и започваме да мислим за причини да се избием. ![]() Важно е паричния поток да се движи от места с по-малък интелект към места с по-голям. С Гугъл ще помислим по темата. |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 1 Регистриран: 9-January 08 Потребител No.: 56 965 Статус: Офлайн ![]() |
Супер е програмката. Благодаря.
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Критикар №1 ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 486 Регистриран: 5-January 07 Град: Шумен / Варна Потребител No.: 228 Статус: Офлайн Моят блог ![]() |
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 1 Регистриран: 28-March 08 Потребител No.: 66 685 Статус: Офлайн ![]() |
Изпробвах програмката за поправка на грешките и всичко е наред вече! Много се радвам че най-накрая могат да се поправят! Благодаря много за тази ценна информация!
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Баш електроженист ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 317 Регистриран: 6-October 07 Град: Мездра Потребител No.: 45 867 Статус: Офлайн ![]() |
Благодаря. Малко ме е срам, но трябва да кажа, че досега никога не бях работил със спелчек. Проверявах си всичко ръчно. Много ме улесни. ![]() ![]() Този коментар е бил редактиран от fakelini на May 12 2008, 01:01 PM |
------------------------------------ "Преследването на материални блага е напълно безсмислено, щом изгубим нещата, които са най-ценни за човешкия дух." До краен предел |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 1 Регистриран: 6-August 08 Потребител No.: 75 301 Статус: Офлайн ![]() |
Да темата е много полезна и трябва да се прочете
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I ♥ П ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 60 Регистриран: 18-July 07 Потребител No.: 38 065 Статус: Офлайн ![]() |
Ето тук можете да си свалите "АКТ Софт Кирила Корект 2003+" за всички, които имат проблем с МS Word 2007. Просто спазвайте указанията, проверено е - работи, не като Ita Est да блокира след известно време.
Този коментар е бил редактиран от kamito1 на Sep 5 2008, 12:48 PM |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() бет аз иртитбус ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 969 Регистриран: 20-January 07 Град: Г.Делчев Потребител No.: 1 692 Статус: Офлайн ![]() |
Някой би ли ме посъветвал как да се справя с този проблем: ![]() Отскоро съм с нов лаптоп с Vista. Не знам на какво се дължи това досадно явление, но при проверка за правопис ми дава грешка за всеки случай на italic или bold. На десктопа ми нямам такъв проблем. Препоръки? |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Това Кирила+ по-добре ли е от ItaEst?
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Шило в торба ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 3 728 Регистриран: 24-December 06 Град: В миманса Потребител No.: 82 Статус: Офлайн ![]() |
Уж е по-добре... Два месеца работих с Кирила и бях по-доволен, докато в един момент не почна да ми въди бъг след бъг. Накрая пак минах на ИтаЕст. Между другото, с Виста Аеро съм, имам инсталиран и Виндовз 7 на виртуална машинка, но си държа офис пакета 2003, с 2007 имах проблеми преди година и се въздържам да го ползвам. Този коментар е бил редактиран от sty на Jan 30 2009, 01:10 AM |
------------------------------------ ![]() Всяка сутрин в четири ватманът Иванов седеше уютно сгушен в кабината, гледаше в огледалото тичащата по леда жена и се чудеше - ще хване ли трамвая, няма ли да го хване... |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 14th June 2025 - 06:02 AM |