subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]()
|
Mar 9 2010, 08:01 PM
Коментар
|
|
|
-= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 437 Регистриран: 11-January 07 Град: Varna, Bulgaria Потребител No.: 552 Статус: Офлайн |
напълно съм съглсен с всичко, което си написал, само една забелжка, колкото и да си чупиш гърба, нали се сещаш, че винаги ще ги има тарикатите да ти вземат хляба по-някой начин ! аз като студент подкрепям това, че всеки предмет си е сам по-себе си важен и трябва да се стремиш да ги вземеш добре или поне да си имаш някаква представа от него след това, а не само разни 5 и 6 п1к после нищо не помниш защото си го "назубрил" и аз съм отбивал изпити и не се гордея, но има значение и как те оценяват на самия изпит!! Всичко на всичко важното е да се държим и да сме будни, да протестираме, да блокираме, да бойкотираме и всички други дадени ни права от Бога и Конституцията, за да не ни "прецакват", а що се отнася до "СуперБойко" еми силно се надявам да помогне на държавата в дългосрочен план, но не му възлагам мн надежди |
|
|
|
|
|
|
Mar 9 2010, 08:25 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 160 Регистриран: 8-May 07 Град: Варна Потребител No.: 27 843 Статус: Офлайн |
Като завършил студент (понастоящем докторант) мога да ти кажа, че си напълно прав за начина на оценяване. Често ми се е случвало поднасянето на предмета (от преподавател или в учебник) да ме отблъсне от самата дисциплина. Впоследствие, като прочета нещо друго по темата, се оказва, че този предмет всъщност въобще не е бил загуба на време. Може би към края на трети курс осъзнах, че бизмислени неща няма. Въпросът е с каква нагласа ще подходиш и дали ще успееш да извлечеш полезността, колкото и малка да е тя. Вероятно най-полезното от цялото ми обучение като бакалавър и магистър бяха две неща - умението да търся и извличам допълнителна информация по почти всеки проблем и работата в екип (последното заради специалността ми). Що се отнася до "СуперБойко", определено има много качества, но далеч не е безгрешен. Лошото е когато хората го мислят за такъв. А още по-лошо е когато той си повярва. Подкрепям обаче всяка позитивна инициатива (например, намаляването на капитала за ООД, което лично ме касае като опитващ да развива собствен бизнес; от друга страна, осигуровките ме удрят много болезнено, защото работя на две места и излиза, че трябва да се осигурявам три?!? пъти; П.П. колко е вярно, че всеки гледа от своята камбанария Та, напук на "тарикатите", ние да си вършим работата и да защитаваме активно правата си (естествено, изпълнявайки задълженията). Пък все някога може и да се оправим |
|
------------------------------------ Perfection is only a goal.
Striving for it is what we are living for. "Love is the emptiness which binds our souls." |
|
|
|
|
Mar 9 2010, 09:04 PM
Коментар
|
|
![]() Stargate Team® Качени субтитри Група: Администратори Коментари: 2 044 Регистриран: 23-December 06 Град: София Потребител No.: 66 Статус: Офлайн |
Само ще ви припомня думите на един велик българин, вече покойник - Николай Хайтов: "В един зверилник толерантност значи смърт"! Приятели, предлагам да се придържаме към темата, без да я изместваме с друго, защото те проблемите са много... Днес например се навършват 25 години от атентата във влака на гара Буново от протурски терористи, който отне животите на майки с деца. Никоя медия не отрази това събитие, никой от парламента не изказа съболезнования на близките на загиналите; Днес се коментира приемането на такса "Мощност" за електроразпределителните дружества... Един вид потребил, непотребил - плащаш. И много други. Искам да чуя повече мнения по темата, която съм поставил, иначе става разводняване тип "Разговор в Манчовата къща". Този коментар е бил редактиран от Babilon на Mar 9 2010, 09:07 PM |
|
------------------------------------ ![]() Чаша вода, дадена навреме, човек от бесилото може да спаси. - Народна мъдрост! |
|
|
|
|
Mar 9 2010, 09:34 PM
Коментар
|
|
|
-= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 437 Регистриран: 11-January 07 Град: Varna, Bulgaria Потребител No.: 552 Статус: Офлайн |
съгласен, значи аз млъквам за сега, после ако имам нещо по-тема ще пиша, айде сега с мир и надежда НАПРЕД !!! да сте живи издрави ! |
|
|
|
|
|
|
Mar 10 2010, 10:39 PM
Коментар
|
|
![]() Екстратерестриал дъмб фак ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 561 Регистриран: 11-January 07 Град: Майна сити! Потребител No.: 542 Статус: Офлайн |
|
|
------------------------------------ Цитат - За нас това е нон-сен. - Как го казахте? - Нон-сен. Чужда дума. Употребява се като нюанс в нашите среди. - Ем, щом ви върши работа. Код if ($good movie showed || $tv show aired) echo 'subs.sab.bz'; |
|
|
|
|
Mar 11 2010, 10:51 AM
Коментар
|
|
![]() Шило в торба ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 3 731 Регистриран: 24-December 06 Град: В миманса Потребител No.: 82 Статус: Офлайн |
Абе не са се оправили съвсем. Вдигането на вноските на 10% си остава. Няма да влизам в дискусия тук, някои от вас се досещат защо. Но не подкрепям такова увеличение в период на криза и при нереформирана здравна система. Защото при сегашното положение колкото и пари да смъкваш от хората и да ги наливаш в нея, тя ще става все по-калпава и корумпирана. Знам, че не става лесно. Виждам всеки опит за реформа каква мощна реакция предизвиква. Даже по-яростна, отколкото в съдебната система. Обаче отстъплението по принципни въпроси и налагащите се после мерки "на пожар" никога не водят до добър краен резултат. Този коментар е бил редактиран от sty на Mar 11 2010, 10:54 AM |
|
------------------------------------ ![]() Всяка сутрин в четири ватманът Иванов седеше уютно сгушен в кабината, гледаше в огледалото тичащата по леда жена и се чудеше - ще хване ли трамвая, няма ли да го хване... |
|
|
|
|
Mar 15 2010, 05:43 PM
Коментар
|
|
![]() Stargate Team® Качени субтитри Група: Администратори Коментари: 2 044 Регистриран: 23-December 06 Град: София Потребител No.: 66 Статус: Офлайн |
Отказаха се да вдигат процента - http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2839471
|
|
------------------------------------ ![]() Чаша вода, дадена навреме, човек от бесилото може да спаси. - Народна мъдрост! |
|
|
|
|
Mar 15 2010, 05:48 PM
Коментар
|
|
![]() Екстратерестриал дъмб фак ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 561 Регистриран: 11-January 07 Град: Майна сити! Потребител No.: 542 Статус: Офлайн |
Брей. Tази държава май нещо върви към положително ли... |
|
------------------------------------ Цитат - За нас това е нон-сен. - Как го казахте? - Нон-сен. Чужда дума. Употребява се като нюанс в нашите среди. - Ем, щом ви върши работа. Код if ($good movie showed || $tv show aired) echo 'subs.sab.bz'; |
|
|
|
|
Mar 15 2010, 06:24 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Преводачи Коментари: 541 Регистриран: 16-June 08 Град: Шумен Потребител No.: 72 530 Статус: Офлайн |
Babilon, това http://www.kaminata.net/post437384.html и това http://www.odit.info/?s=6&i=206765&f=3, може би ще хвърлят малко светлина върху въпросите, които задаваш.
|
|
|
|
|
|
|
Mar 15 2010, 09:51 PM
Коментар
|
|
Babilon, това http://www.kaminata.net/post437384.html и това http://www.odit.info/?s=6&i=206765&f=3, може би ще хвърлят малко светлина върху въпросите, които задаваш. Мда... Предполагах нещо подобно, но смятах, че са пренасочени пари от Касата към земеделските прозводители, които протестираха преди около 2 месеца. А то всъщност ето къде бил ключът от палатката... Интересно къде ли са парите на ЕС за развитие на селските райони към Министерство на земеделието (те са към 2 млд.)... Този коментар е бил редактиран от Babilon на Mar 15 2010, 09:52 PM |
|
|
|
|
|
Mar 16 2010, 12:51 AM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Преводачи Коментари: 349 Регистриран: 3-February 07 Град: Варна Потребител No.: 5 483 Статус: Офлайн |
Пренасочиха секирата към нас държавните служители. Няма лошо, евала! Цялата политика на всички правителства в последните 20 години винаги е била против народа и ЗА управляващите. Пари няма, няма и отде да дойдат, но едва ли това е начинът за набиране на средства. Тези, които грабиха на воля продължават да се разхождат на воля безнаказано, а ние простосмъртните...? Държавата затъва все повече и повече и никой не го е еня. Едва ли това предложение за осигуровките ще донесе някакви дивиденти на държавата. Досега ги даваше Тя, а сега ще трабва да се заплащат от държавните служители, а това не е ли все едно и също? Едно и също е, но с тази разлика, че заплатите на някои ще се понижат, а в държавната хазна постъпленията ще си останат толкова, колкото са били и досега. |
|
------------------------------------ Алкохолът увеличава желанието, но намалява възможностите!
Уилям Шекспир |
|
|
|
|
Mar 16 2010, 09:38 AM
Коментар
|
|
![]() инженер ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 94 Регистриран: 30-January 07 Град: Камено Потребител No.: 4 168 Статус: Офлайн |
А защо държавата не поеме тогава вноските на всички работещи, а? Щом всички други си плащат вноските, значи и държавните да си ги плащат, с какво те са по-различни от нас останалите?
|
|
|
|
|
|
|
Mar 16 2010, 11:13 AM
Коментар
|
|
![]() eMDi DiaR ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 1 172 Регистриран: 17-February 07 Град: McR! Потребител No.: 10 661 Статус: Офлайн Моят блог |
Преди време четох една статия от професор Чирков, свързана с това увеличение на здравната вноска. По-късно забелязах и новината http://www.puls.bg/health/motion/news_3898.html че няма да има увеличение. И все пак - увеличение трябва да има, но не сега. http://www.puls.bg/health/debate/news_3857.html Тук професорът е дал и ценни предложения, и критики към днешното управление. Темата беше насочена към здравните вноски, затова и само тях коментирам. |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Mar 16 2010, 07:51 PM
Коментар
|
|
|
-= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Преводачи Коментари: 158 Регистриран: 8-November 07 Град: Sofia Потребител No.: 50 477 Статус: Офлайн |
Цялата ни държава е такава комедия. Скандал след скандал, мизерия след мизерия. Накрая все няма виновен и все никой не поема отговорност. А политиката ни чрез Бойко Борисов падна на толкова ниско ниво, че вече характерните термини за политиката станаха достъпно разбираеми и за първият простак от улицата без основно образование и елементарна грамотност. |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Mar 16 2010, 09:10 PM
Коментар
|
|
![]() -= Човекът-група =- ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 696 Регистриран: 2-August 08 Град: Плевен Потребител No.: 74 735 Статус: Офлайн |
С поредното си безумно решение настоящето правителство си навлече гнева на над 150 хиляди души и техните семейства. Политиката на преливане от пусто в празно стана негова запазена марка. Вместо премиерът да тропне с юмрук на масата в Брюксел и да се държи като равностоен партньор, той подвива опашка и се опитва да доотупа така наречения "брашнян чувал", който, знайно е, не спира да пуска. Не че няма да се оправим без тези пари, виджали сме две и двеста, но нещата се натрупват и не се знае "де ще му излезе краят"... Да вземем като пример една Гърция, която ще бъде дотирана, след като хората там скочиха на протести и потърсиха правата си. Да, България е била винаги на кръстопът и никоя от великите сили не е искала народецът ни да добрува, за да не си надига много главата. Вместо да ползват дивиденти от това, управниците ни го позлват предимно и само за лични облаги по смисъла на "след мен и потоп". В заключение ще спомена, че ни предстои влизане в еврозоната, масовата практика показва, че силни държави като Германия и Холандия се огънаха при тази трансформация, а на нас какво ни се готви - просто не ми се мисли. Както са казали китайците: "Да не ти дава Господ да живееш във времена на промяна". Уви, сега времената са точно такива. И няма край...
Този коментар е бил редактиран от Hristo Lishev на Mar 16 2010, 09:11 PM |
|
------------------------------------ Нямаш ли си свой човек, загубен си, мой човек!
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 6th June 2026 - 03:42 PM |