subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
Sep 3 2013, 08:39 AM
Коментар
|
|
|
-= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 3 Регистриран: 16-May 13 Град: Бургас Потребител No.: 133 910 Статус: Офлайн |
Оцветяване на субтитри във файл .srt Отваряме файла с Notepad и записваме от двете страни на субтитъра следното: <b><font color="#FF0000">СУБТИТЪР</font></b> – червен <b><font color="#0000FF">СУБТИТЪР</font></b> – син <b><font color="#00FF00">СУБТИТЪР</font></b> – зелен <b><font color="#FF0080">СУБТИТЪР</font></b> – розов Комбинациите за даден цвят,(FF0000, 0000FF, 00FF00 и т. н.) взимаме като влезем в Subtitle Workshop, отваряме файл със субтитри, подчертаваме някой субтитър, кликваме с десен бутон на мишката и от контексното меню избираме "ЗАДАЙ ЦВЯТ" .Субтитъра се оцветява в определен цвят, а ние си записваме съответната комбинация. След това чрез Notepad изпълняваме по-горното. Това е всичко. |
|
|
|
|
|
|
![]() |
Sep 3 2013, 03:00 PM
Коментар
|
|
|
-= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 3 Регистриран: 16-May 13 Град: Бургас Потребител No.: 133 910 Статус: Офлайн |
Колеги, не ме разбирайте буквално. Далеч съм от мисълта да започна да оцветявам който и да е субтитър произволно. Тази възможност бих използвал единствено за да вкарам тематична нотка при изписването на заглавието на филма и на участващите герои ако е необходимо. В повечето филми както сте забелязали още с цвета на заглавието се задава и жанровото внушение на филма. По отношение на гледането на компютърен плеър няма никакви проблеми ако се използва VLC или KMPlayer. При гледане на домашен мултиплеър, какъвто използвам също нямам проблем. Оцветения субтитър си излиза с цвета и на останалите субтитри, без обграждащи го символи и букви. Единствено не знам как ще се гледа на DVDPlayer. Разбира се, всеки си има право на мнение по въпроса.
|
|
|
|
|
|
|
sergestands Съвет за оцветяване на субтитри Sep 3 2013, 08:39 AM
androx Благодаря, но бих се въздържал от всякакви шарений... Sep 3 2013, 09:06 AM
Babilon Принципно не е желателно субтитрите да се оцветява... Sep 3 2013, 10:40 AM
Tigermaster Това е и моят съвет - просто не оцветявайте субтит... Sep 3 2013, 02:20 PM
androx Разбира се, и аз ако изобщо оцветя нещо, то ще е з... Sep 3 2013, 03:53 PM![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 15th February 2026 - 06:16 PM |