Brought to you by Headoff Xen

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Collapse

> subs.sab.bz - Информация

Сериал/Прогрес Peacemaker (2025) - 02x04 от spitfire_ new7.gif
Wednesday (2025) - 02x08 от Tigermaster new7.gif
Dexter: Resurrection - Season 1 от The_Assassin
Shef (2025) - 07x11 от Василиса
Eyes of Wakanda (2025) - Сезон 1 от С. Славов
Power Book II: Ghost - 02x06 от motleycrue
Ransom Canyon - 01x08 от JoroNikolov
Dept. Q (2025) - 01x09 от The_Assassin
Zero Day (2025) - Season 1 от The_Assassin
The Lincoln Lawyer - Сезон 3 от S.N.
УебРип субтитри Weapons (2025) - Субтитри от Слав Славов new7.gif
Chief of War (2025) - 01x08 от С.Славов new7.gif
Highest 2 Lowest - Субтитри от С.Славов
The Last Showgirl - Субтитри от sub.Trader
Bring Her Back (2025) - Субтитри от sub.Trader
The Narrow Road... - Сезон 1 от JoroNikolov
A Line of Fire (2025) - Субтитри от sub.Trader
Smurfs (2025) - Субтитри от sub.Trader
I Know What You Did... - Субтитри от sub.Trader
F1: The Movie (2025) - Субтитри от sub.Trader
Филм/Прогрес Nobody 2 (2025) - Субтитри от dimi123 new7.gif
LEGO Disney Princess - Субтитри от Gloripeace new7.gif
Jurassic World: Rebirth - Субтитри от The_Assassin new7.gif
M3GAN 2.0 (2025) - Субтитри от Слав Славов new7.gif
Fear Street: Prom Queen - Субтитри от KikoDraka
Don't Move (2024) - Субтитри от KikoDraka
Master Z: The Ip Man Legacy - Субтитри от Tigermaster
The Legend of Ochi (2025) - Субтитри от Слав Славов
Uglies (2024) - Субтитри от KikoDraka
Home Sweet Home... - Субтитри от С.Славов
 Forum Rules ПРАВИЛА НА РАЗДЕЛА!
> Краят на една епоха?, ThePirateBay затваря. Завинаги.
Оценка 5 V
qsatis
коментар Nov 18 2009, 10:27 AM
Коментар #1

In nidor eGo fides
Качени субтитри

Група: Майстори Преводачи
Коментари: 1 110
Регистриран: 29-December 07
Град: The city of sixty ships
Потребител No.: 55 744
Статус: Офлайн

През есента на 2003-та година, група приятели от Швеция решили да основат торент-тракер и го нарекли «Пиратският Залив». Скоро, Заливът станал най-големият тракер в Интернет, съединявайки до 25 милиона пиъри едновременно.

Въпреки явния успех, вчера, създателите на Залива решиха да закрият своя тракер завинаги. Еволюцията на протокола BitTorrent направи самите тракери излишни, тъй като зареждането и трансфера на торенти великолепно работи и без тракери, използвайки технологията DHT и PEX.

«Тъй като достигнахме момента, когато нашата децентрализираната система за търсене работи идеално, вече няма смисъл да поддържаме тракера. Това си е край на цяла една епоха, но все пак, тя трябва да приключи! Ние бяхме сред първите, които пратихме сървърите, като средство за разпространение на файлове в музеите, сега настъпи време, там да пратим и тракерите», — написаха представители на Залива в своя блог.

Успоредно с това решение, в момента се обсъждат и други реформи.

Разбра се, че Заливът води преговори със собствениците на други торент-ресурси, с цел да ги убедят да последват примера им и напълно да се откажат от тракерите в бъдеще. Протоколът BitTorrent достигна такова ниво на развитие, при което нито тракерите, нито самите торент-файлове повече не са необходими за успешното сваляне на данни от Мрежата. Поддържаните от повечето клиенти DHT и PEX технологии могат успешно да управляват процеса на свалянето, а специалните (магнитни) линкове могат напълно да заменят торент-файловете.

«Обръщаме се към администраторите на другите тракери с цел да въведем за повсеместно използване магнитните линкове, заедно с DHT и PEX. С едничката цел, завинаги да забравим за торентите и тракерите, да изберем дата и да дадем обещание "от днес повече не поддържаме торенти"», — пише източник от Залива.

Преходът към безтракерен и безторентов трансфер на данни с помощта на BitTorrent ресурси, действително изглежда един от най-вероятните варианти за развитие на събитията. В миналото, много хора смятаха, че цялата торент-общност ще се разпадне, ако дори и само в един от големите тракери почнат проблеми, макар че този апокалиптичен сценарий не се разигра. Дори в последно време имаше прекъсвания в работата на Залива, но това очевидно не прекратяваше свалянето - DHT и PEX плавно и прозрачно поеха работата на тракера.

Потребителите, които не желаят да се откажат от торентите, винаги могат да продължат да ползват класическите тракери, които изобилстват в необятната Мрежа.

И съвсем не е важно, ще спрат ли Заливът или останалите тракери да използват торент-файлове в бъдеще - закриването на най-големият тракер в света, се явява крайъгълен камък в историята на Интернет.
Започвайки от днес, вместо мотото «Най-големият тракер в света» потребителите ще бъдат посрещани от ново - «Най-жизненият» или «Най-привличащият BitTorrent ресурс в света».

Публикувано на 17.11.2009
Автор: Ernesto
Оригинален текст: http://torrentfreak.com/the-pirate-bay-tra...or-good-091117/
Блог на ThePirateBay: http://thepiratebay.org/blog/175

Що е то DHT
Що е то PEX
Що е то то Magnet Links

---
p.s. Потребителите на µТоррент и на Firefox, вече могат да експериментират "новата мода".

Това е то.
Желая късмет и успех с нововъведенията smiley.gif

Този коментар е бил редактиран от qsatis на Nov 18 2009, 12:15 PM

------------------------------------
Go to the top of the page PM

+Quote Post

Start new topic
Отговори
burndead
коментар Nov 20 2009, 01:31 PM
Коментар #2

Екстратерестриал дъмб фак
Качени субтитри

Група: Потребител
Коментари: 561
Регистриран: 11-January 07
Град: Майна сити!
Потребител No.: 542

qsatis, я обясни на простолюдието (в случая на мен) защо се получава следното: сложих въпросния адд-он, отидох в пиратския залив, цъкнах на "магнет линк", след което ми отвори нов подпрозорец и ми каза:
Цитат
Failed to Connect

Firefox can't establish a connection to the server at localhost:12322.

Though the site seems valid, the browser was unable to establish a connection.

* Could the site be temporarily unavailable? Try again later.
* Are you unable to browse other sites? Check the computer's network connection.
* Is your computer or network protected by a firewall or proxy? Incorrect settings can interfere with Web browsing.

Някакви идеи? hmm.gif

Послепис(ах) : С Utorrent съм.

Този коментар е бил редактиран от burndead на Nov 20 2009, 01:32 PM

Цитат
- За нас това е нон-сен.
- Как го казахте?
- Нон-сен. Чужда дума. Употребява се като нюанс в нашите среди.
- Ем, щом ви върши работа.

Код
if ($good movie showed || $tv show aired) echo 'subs.sab.bz';

+Quote Post
qsatis
коментар Nov 20 2009, 01:53 PM
Коментар #3

In nidor eGo fides
Качени субтитри

Група: Майстори Преводачи
Коментари: 1 110
Регистриран: 29-December 07
Град: The city of sixty ships
Потребител No.: 55 744

Цитат(burndead @ Nov 20 2009, 01:31 PM) *
... сложих въпросния адд-он, отидох в пиратския залив, цъкнах на "магнет линк", след което ми отвори нов подпрозорец и ми каза: ...

Никога не съм писал, че е нужно нещо в добавка към FireFox.
Не знам нищичко за никакъв AddOn, нещата са абсолютно простички и ясни baliga.gif

От написаното - "... localhost:12322..." поне на мен ми става ясно, че явно този "някакъв си там" AddOn опитва да се обърне към сървър, работещ на твоята собствена машина, докато идеята е да се сваля нещо от вън 3.gif

Нека го напиша отново, за последен път, ясно и красиво:

Нищо друго, освен работещ браузър FireFox и работещ торент-клиент µTorrent не е нужно.

Този коментар е бил редактиран от qsatis на Nov 20 2009, 02:16 PM

+Quote Post

Пишете в тази тема
qsatis   Краят на една епоха?   Nov 18 2009, 10:27 AM
ИванМатин   Ебаси гадното! Свалях си от там някой неща...   Nov 18 2009, 04:07 PM
Стаси   Мен сърцето ме заболя като го прочетох преди някол...   Nov 18 2009, 04:21 PM
burndead   Aз пък си мисля, че няма да оставят така нещата и ...   Nov 18 2009, 05:15 PM
koksan   Как може бе! От там си свалям страхотни заводс...   Nov 18 2009, 05:19 PM
Stone   Не мога да разбера защо плачете - просто друга алт...   Nov 18 2009, 05:37 PM
koksan   Не мога да разбера защо плачете - просто друга алт...   Nov 18 2009, 05:48 PM
indian   Торент разработчиците ще имат работа значи :-) Ще ...   Nov 18 2009, 06:14 PM
qsatis   Малка добавка: BitTorrent сайтове, поддържащи маг...   Nov 18 2009, 06:46 PM
daniella87   Ъххъ, а ко праим с нелицензираните филми и музика?...   Nov 18 2009, 07:17 PM
qsatis   Ъххъ, а ко праим с нелицензираните филми и музика?...   Nov 18 2009, 07:28 PM
TheMiamiTiger   Коксане, хората почнаха BRRip-ове да ползват, ти з...   Nov 18 2009, 07:26 PM
Boristraikov   Га спреа фрий сървърите еди нмесец одих като дизел...   Nov 18 2009, 08:15 PM
kalooo   Да, краят на една епоха и началото на нова. :)   Nov 18 2009, 09:17 PM
koksan   Коксане, хората почнаха BRRip-ове да ползват, ти з...   Nov 19 2009, 10:48 AM
TheMiamiTiger   Глупости. Малко извън темата, но ДВД-то няма общо ...   Nov 19 2009, 08:33 PM
paket   Косатис, да преминем на конкретика по новите спосо...   Nov 19 2009, 11:46 PM
Iorty   [b]paket, това, което си дал като линк, е за работ...   Nov 20 2009, 12:07 AM
burndead   Добре. Доколкото разбирам този аддон (Torrent Serv...   Nov 20 2009, 12:38 AM
qsatis   paket, както написах още в първия пост, потребител...   Nov 20 2009, 08:41 AM
TheMiamiTiger   Новите версии на BitComet поддържат ли я тая екстр...   Nov 20 2009, 11:08 AM
qsatis   Новите версии на BitComet поддържат ли я тая екстр...   Nov 20 2009, 11:25 AM
TheMiamiTiger   http://lamanzanamarilla.files.wordpress.com/2009/0...   Nov 20 2009, 11:54 AM
icicle_78   Съгласна съм напълно с burndead и Stone - винаги и...   Nov 20 2009, 12:03 PM
burndead   qsatis, я обясни на простолюдието (в случая на мен...   Nov 20 2009, 01:31 PM
qsatis   ... сложих въпросния адд-он, отидох в пиратския за...   Nov 20 2009, 01:53 PM
burndead   Хмм, това, което си написал в червено, ставаше и п...   Nov 20 2009, 02:52 PM
qsatis   Хмм, това, което си написал в червено, ставаше и п...   Nov 20 2009, 03:12 PM
burndead   Какъв всъщност е проблема? И защо питайки за магни...   Nov 20 2009, 04:49 PM
merc   И една проба с "магнитните линкове". ;) ...   Nov 20 2009, 03:18 PM
2 страници V   1 2 >

Reply to this topicStart new topic Thank You

- Олекотена версия Час: 13th September 2025 - 07:47 PM
Special for Translator's Heaven PHPTranslator's Converted By Translator's Heaven ©2006 InvisionCore
    Headoff Xen   Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!