Brought to you by Headoff Xen

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Collapse

> subs.sab.bz - Информация

Сериал/Прогрес The Institute (2025) - Сезон 1 от С.Славов new7.gif
Rise of the Raven - 01x08 от Guerrilla new7.gif
Shef (2025) - 07x14 от Василиса new7.gif
Untamed (2025) - Сезон 1 от The_Assassin
The Cleaner (2022) - 02x05 от lora632
Peacemaker (2025) - 02x08 от spitfire_
Power Book II: Ghost - Сезон 2 от motleycrue
Wednesday (2025) - 02x08 от Tigermaster
Dexter: Resurrection - Season 1 от The_Assassin
Eyes of Wakanda (2025) - Сезон 1 от С. Славов
УебРип субтитри It: Welcome to Derry - 01x01 от JoroNikolov new7.gif
The Ministry of Ungentlemanly... - Субтитри от dimi123 new7.gif
Tulsa King (2025) - 03x05 от JoroNikolov
Outlander: Blood of My Blood - 01x10 от JoroNikolov
The Conjuring: Last Rites - Субтитри от sub.Trader
Freakier Friday (2025) - Субтитри от
TWD: Dead City - Сезон 2 от JoroNikolov
Escape at Dannemora - Сезон 1 от JoroNikolov
The Fantastic 4: First Steps - Субтитри от sub.Trader
The Loudest Voice - Сезон 1 от JoroNikolov
Филм/Прогрес The Long Walk - Субтитри от The_Assassin new7.gif
The Naked Gun (2025) - Субтитри от spitfire_ new7.gif
Nobody 2 (2025) - Субтитри от dimi123
LEGO Disney Princess - Субтитри от Gloripeace
Jurassic World: Rebirth - Субтитри от The_Assassin
M3GAN 2.0 (2025) - Субтитри от Слав Славов
Fear Street: Prom Queen - Субтитри от KikoDraka
Don't Move (2024) - Субтитри от KikoDraka
Master Z: The Ip Man Legacy - Субтитри от Tigermaster
The Legend of Ochi (2025) - Субтитри от Слав Славов
 Forum Rules ПРАВИЛА НА РАЗДЕЛА!
265 страници V  « < 18 19 20 21 22 > »   
Reply to this topicStart new topic Thank You
> Stargate Дискусии, SG-1 & Atlantis & SGU
Оценка 5 V
Daywalker
коментар Feb 22 2007, 05:18 PM
Коментар #286

-= Ветеран =-
Качени субтитри

Група: Потребител
Коментари: 110
Регистриран: 11-January 07
Град: Хасково
Потребител No.: 613
Статус: Офлайн

Цитат(StratoBOB @ Feb 22 2007, 05:14 PM) *
А на мен, кога ще вкарат в употреба 9ти шеврон. w00t2.gif

Може би в третият сериал smiley.gif

------------------------------------
Go to the top of the page PM

+Quote Post
StratoBOB
коментар Feb 22 2007, 05:25 PM
Коментар #287

Металург
Качени субтитри

Група: V.I.P.
Коментари: 800
Регистриран: 22-December 06
Град: ...in the Land Of The Free
Потребител No.: 21

Цитат(Daywalker @ Feb 22 2007, 05:18 PM) *
Може би в третият сериал smiley.gif

Ей, ти да нямаш някой дивайс, с който да ми четеш мислите. drunk.gif
Майтопа на страна,ама и аз тайно се надявам на това, но преди всичко се надявам да се случат последните две думички от изречението ти (трети сериал bow.gif ). Ще изчакаме обаче до средата на лятото да разберем дали от "масата за мислене" сериалът ще се премести на "масата за правене" cool.gif

The day they both mistook an earthquake for the fallout,
Just another when the wild wind blows...

+Quote Post
cvetangg
коментар Feb 22 2007, 05:30 PM
Коментар #288

-= Ветеран =-
Качени субтитри

Коментари: 191
Регистриран: 9-January 07
Град: Най-хубавия град.
Потребител No.: 341

Цитат(StratoBOB @ Feb 22 2007, 05:14 PM) *
Е, да не забравяме , че сериалът е американски, а американците далеч не са толкова интелигентни, колкото нас.За това (ако не греша) обясниха 8ми шеврон като area code. Все едно правиш извънградско набиране през БТК. rofl.gif
Както и да е.На мен ми е по-интересно, кога ще вкарат в употреба 9ти шеврон. w00t2.gif

p.s: Във форума на GateWorld има специална тема за теори по въпроса.

Аз ще ти кажа smiley.gif.
Във първия филм, който направят. Така ще идем на гости на Орай rolleyes.gif

Има само едно място където не можем да се върнем.

+Quote Post
ROCKY
коментар Feb 22 2007, 06:49 PM
Коментар #289

-= Потребител =-
**
Качени субтитри

Коментари: 70
Регистриран: 12-January 07
Град: София
Потребител No.: 737

Цитат(samy13 @ Feb 22 2007, 03:37 PM) *
Мен ми е по интересно как само с още един шеврон(8) се определя дестинация към друга галагтика?!?

Добре де... мен ми е интересно това с осмия шеврон са го въвеждали само като пътуваха до бившата галактика на Асгардите или и когато набират галактиката Пегас също въвеждат 8 шеврон smiley.gif а пък нещо ме мързи да преглеждам happy.gif

Този коментар е бил редактиран от ROCKY на Feb 22 2007, 06:57 PM

when you need me.. call me...
http://en.tackfilm.se/?id=1264322362026RA73

+Quote Post
djvoyager
коментар Feb 22 2007, 10:31 PM
Коментар #290

-= Потребител =-
**
Качени субтитри

Коментари: 82
Регистриран: 15-January 07
Град: Варна
Потребител No.: 1 118

Hollowed are the Ori!
Майтап!

Може би 9-ти шеврон ще има и в новия ТРЕТИ сериал на тема Старгейт. Кой знае.!? Не съм се ровил в Гейтуърлд, но ще го направя!

+Quote Post
paco88
коментар Feb 22 2007, 10:36 PM
Коментар #291

-= Потребител =-
**
Качени субтитри

Коментари: 55
Град: Аксаково,Варна
Потребител No.: 622

Наистина ще е интересно да видим приложението на 9-я шеврон от любимата ни "вратичка".За осмия добре-до друга галактика smiley.gif ама 9-я? 20.gif

We are waiting for SGU!!!!!!!!!!!!

+Quote Post
DarkKnight
коментар Feb 22 2007, 11:10 PM
Коментар #292

-= Новак =-
*
Качени субтитри

Коментари: 14
Регистриран: 10-January 07
Потребител No.: 417

Цитат(paco88 @ Feb 22 2007, 10:36 PM) *
Наистина ще е интересно да видим приложението на 9-я шеврон от любимата ни "вратичка".За осмия добре-до друга галактика smiley.gif ама 9-я? 20.gif

За друго измерение rolleyes.gif

+Quote Post
krasaveca
коментар Feb 22 2007, 11:43 PM
Коментар #293

-= Новак =-
*
Качени субтитри

Коментари: 15
Град: Bulgarian
Потребител No.: 451

Спор нема.Интересно,че е за каде ще е 9 символ.

+Quote Post
StratoBOB
коментар Feb 23 2007, 08:44 AM
Коментар #294

Металург
Качени субтитри

Група: V.I.P.
Коментари: 800
Регистриран: 22-December 06
Град: ...in the Land Of The Free
Потребител No.: 21

Цитат(DarkKnight @ Feb 22 2007, 11:10 PM) *
За друго измерение rolleyes.gif

Или пък за друго време.

Цитат(cvetangg @ Feb 22 2007, 05:30 PM) *
Аз ще ти кажа smiley.gif.
Във първия филм, който направят. Така ще идем на гости на Орай rolleyes.gif

Абе вярно май имаше нещо из първите спойлери за "Арката на истината" нещо такова,ама не бях сигурен. 10х

p.s. GeteWorld-а са пуснали вече страница за 4ти сезон на Атлантида и към имената за първите четири серии са добавени още две плюс спойлери. ЗАПОВЯДАЙТЕ

Този коментар е бил редактиран от StratoBOB на Feb 23 2007, 08:55 AM

The day they both mistook an earthquake for the fallout,
Just another when the wild wind blows...

+Quote Post
Spon
коментар Feb 24 2007, 12:53 AM
Коментар #295

-= Ветеран =-
Качени субтитри

Коментари: 113
Град: Earth
Потребител No.: 741

icobgr е прав на 100% ... но за игралния филм, там наистина имаше 6 съзвездия които определят точка в пространството и седмия символ е отправната точка - това е принципа, оригиналния. логиката е отправната точка да я има само на устройството от където се тръгва или това ще е като да добавиш "10" към клавиатурата на телефона, а това сравнение беше въведено за да се обясни на тъпия американец как аджеба става това "набиране".
за сериала обаче това не е работно - има повече от 1 врата в дадена звездна система и двете врати (на 2 различни планети) се определят от 6 еднакви съзвездия и от един и същ изходящ символ - въпрос: къде отиваме в А или в В?
според мен сценаристите "неусетно" са заменили съзвездията с нещо друго - какво не знам (но не са планети нито звезди, а вероятно с нищо защото като бройка пак са си същите вярвам и на вид)

вярвам осъзнавате че спора който водите е за "научно" фантастичен сериал/филм, в който "научно" се изразява в споменаването на думички като космос, черна дупка, звезди и подобни, а всичко останало е фантастика. ако намерите каквото и да е научно обяснение какво представлява "набирането" на адрес, или времово-пространствен тунел спокойно можете да кандидатствате за нобелова награда в областта на астрофизиката, защото общото между stargate и реалноста е като евтините американски екшънчета и същата такава.

StratoBOB ще ти дам още материал над който да помислиш: предполагам си се замислял че "съзвездие" е съвкупност от звезди (като нашето Слънце, то е звезда) които са подредени по определен начин когато бъдат наблюдавани от определена точка (но същото съзвездие няма да има нищо общо с "формата" която очертава ако се погледне под друг ъгъл), та това съзвездие е съставено от поне 3 звезди (за да не е права черта това което ще видим rolleyes.gif ) - това е огромно пространство - нега да ги разглеждаме като "тръби" ръбовете и са външната периферия на фигурата която образуват а посоката и се определя от гледната точка, и така имаме 6 тръби които се пресичат в 1 "точка" (с размерите на най малката), та мисълта ми беше че в тази "точка" има поне стотици планети и звездни системи.

с 1 дума спорите за това дали като преплуваш реката ще излезеш момче, ако си влязъл като момиче, от другата страна.

Този коментар е бил редактиран от Spon на Feb 24 2007, 12:57 AM

+Quote Post
paco88
коментар Feb 24 2007, 01:51 AM
Коментар #296

-= Потребител =-
**
Качени субтитри

Коментари: 55
Град: Аксаково,Варна
Потребител No.: 622

Хахахах доста добре уточни нещата даже ми хареса smiley.gif
Ние спорихме за нещо засягащо филма(сериала) Stargate.Доколко нещата представени там са възможни в реалността е друг въпрос rolleyes.gif
Освен това си прав за съзвездията че зависи от положението от което ги гледаш но както казах във Stargate този малък но доста значителен факт е леко игнориран.Важното е да има интрига и феновете да са ДОВОЛНИ drunk.gif

We are waiting for SGU!!!!!!!!!!!!

+Quote Post
E-Tle
коментар Feb 24 2007, 06:31 PM
Коментар #297

UNACS TEAM
Качени субтитри

Коментари: 521
Регистриран: 8-January 07
Град: Somewhere in The Infinity
Потребител No.: 292

Цитат
GeteWorld-а са пуснали вече страница за 4ти сезон на Атлантида и към имената за първите четири серии са добавени още две плюс спойлери. ЗАПОВЯДАЙТЕ

Ще си ги гледаме само така до есента! sad.gif Ай да идва по-бързо, че да гледаме пак! bounceze9.gif bounceze9.gif bounceze9.gif

The Future Is OURS / "When Two Worlds Collide, Anything Can Happen..."

The Big Bang Theory / Doctor Who / Chuck

+Quote Post
DarkKnight
коментар Feb 24 2007, 10:38 PM
Коментар #298

-= Новак =-
*
Качени субтитри

Коментари: 14
Регистриран: 10-January 07
Потребител No.: 417

Цитат(Spon @ Feb 24 2007, 12:53 AM) *
icobgr е прав на 100% ... но за игралния филм, там наистина имаше 6 съзвездия които определят точка в пространството и седмия символ е отправната точка - това е принципа, оригиналния. логиката е отправната точка да я има само на устройството от където се тръгва или това ще е като да добавиш "10" към клавиатурата на телефона, а това сравнение беше въведено за да се обясни на тъпия американец как аджеба става това "набиране".
за сериала обаче това не е работно - има повече от 1 врата в дадена звездна система и двете врати (на 2 различни планети) се определят от 6 еднакви съзвездия и от един и същ изходящ символ - въпрос: къде отиваме в А или в В?
според мен сценаристите "неусетно" са заменили съзвездията с нещо друго - какво не знам (но не са планети нито звезди, а вероятно с нищо защото като бройка пак са си същите вярвам и на вид)

вярвам осъзнавате че спора който водите е за "научно" фантастичен сериал/филм, в който "научно" се изразява в споменаването на думички като космос, черна дупка, звезди и подобни, а всичко останало е фантастика. ако намерите каквото и да е научно обяснение какво представлява "набирането" на адрес, или времово-пространствен тунел спокойно можете да кандидатствате за нобелова награда в областта на астрофизиката, защото общото между stargate и реалноста е като евтините американски екшънчета и същата такава.

StratoBOB ще ти дам още материал над който да помислиш: предполагам си се замислял че "съзвездие" е съвкупност от звезди (като нашето Слънце, то е звезда) които са подредени по определен начин когато бъдат наблюдавани от определена точка (но същото съзвездие няма да има нищо общо с "формата" която очертава ако се погледне под друг ъгъл), та това съзвездие е съставено от поне 3 звезди (за да не е права черта това което ще видим rolleyes.gif ) - това е огромно пространство - нега да ги разглеждаме като "тръби" ръбовете и са външната периферия на фигурата която образуват а посоката и се определя от гледната точка, и така имаме 6 тръби които се пресичат в 1 "точка" (с размерите на най малката), та мисълта ми беше че в тази "точка" има поне стотици планети и звездни системи.

с 1 дума спорите за това дали като преплуваш реката ще излезеш момче, ако си влязъл като момиче, от другата страна.

Да но може и да е случайност, че са се засекли съзвездията с определените точки за координиране. Не е задължително знаците да са съзвездия. Няма да е за първи път в сериала нещо да се предполага, че е едно, да звучи много логично и героите да са сигурни, че е така, а то да се окаже друго. Също така в това е смисъла на 6 точки за кординиране, да може да се определя с точност местоположението (или дори със смяната на една от точките се получава цел на разстояние от първата стотици хиляди светлинни години.
А за набирането ние спорим за принципа представен във филма. Както и във филма героите знаят как да ползват техниката, но не знаят как да я направят, така и ние се любуваме на филма и спорим по темите около него докато чакаме сериите 3.gif

+Quote Post
Spon
коментар Feb 25 2007, 12:20 AM
Коментар #299

-= Ветеран =-
Качени субтитри

Коментари: 113
Град: Earth
Потребител No.: 741

абе то ми е ясно за какво спорите ама се намеси и 3D моделиране та за това малко предизвика смях всичкото това "спорене", изкарахте човека анатемист за дето каза съзвездия.

а относно как са коригирали изместванията на планетите за 10 000 години, в първите епизоди намериха храм <май в Чулак> по стените на които бяха изписани голям брой адреси от там вече е лесно, даже няколко епизода натякваха че имало софтуер който преизчислявал новите координати <вземат разликата за Абидос или Чулак и я наслагват за другите>

+Quote Post
maschoman
коментар Feb 25 2007, 02:37 PM
Коментар #300

-= Новак =-
*
Качени субтитри

Коментари: 7
Регистриран: 24-February 07
Град: София
Потребител No.: 13 067

хора благодаря че ви има- не знаете каква радост е да разбереш ,че не си единственият "зомбиран" smiley.gif

+Quote Post

265 страници V  « < 18 19 20 21 22 > » 
Reply to this topicStart new topic Thank You

- Олекотена версия Час: 31st October 2025 - 03:50 PM
Special for Translator's Heaven PHPTranslator's Converted By Translator's Heaven ©2006 InvisionCore
    Headoff Xen   Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!