subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]()
|
Jun 29 2008, 09:38 AM
Коментар
|
|
![]() -= Working Man =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 241 Регистриран: 11-January 07 Град: Велико Търново Потребител No.: 533 Статус: Офлайн Моят блог |
Дори ако нападателите бяха американци, руснаци, грузинци, китайци, марсианци или "пре-чисти" българи, преки потомци на Аспарух. Според мен ако са марсианци, трябва да се прояви снизходителност и граничарят да се опита да установи Първи контакт. Извинявам се, че си позволявам шеговитост в сериозна тема, но една усмивка никога не пречи. Надявам се съдебната ни система да си свърши работата безпристрастно и да оправдае войника. |
|
|
|
|
|
|
Jun 29 2008, 10:25 AM
Коментар
|
|
![]() Гилдията на благородните девици ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 056 Регистриран: 1-January 07 Град: София Потребител No.: 187 Статус: Офлайн |
Lazy, а защо изобщо трябва да се стига до процес?! Какво би се случило във всяка "бяла държава", ако някакви бракониери или трафиканти се опитат да влязат, па и имат наглостта да оказват съпротива?! Сякаш няма моменталически да им напълнят всички клетки в олово без да ги питат... А нашите мизерни политици все ще правят мили очички и наведени пози /съжалявам, Стоун, ама няма как да не го спомена/... Като отстрелят 1-2 пъти разни такива нарушители за съпротива и българските граничари бъдат официално защитени от нашата ДЪРЖАВА, то гарантирано следващите мнооооооого ще се замислят когато решат да влязат отново... Ама от такъв като калфин /умишлено с малка буква, щот не заслужава главна/ друго не може да се очаква - чист калъф си е... . Така че съм 100000% в защита на гриничаря... и следващия път той и колегите му да стрелят смело без да се замислят... |
|
------------------------------------ Мисленето не е за всеки...
-------- Какво е предназначението на жената в хобито на мъжа? - Да ти развали кефа от него! |
|
|
|
|
Jun 29 2008, 10:40 AM
Коментар
|
|
|
-= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 1 Регистриран: 21-January 07 Потребител No.: 1 854 Статус: Офлайн |
Подкрепям петициятакакто би трябвало да направи всеки Българин , Интересно ми е как се процедира в Американски води или в другите бели държави(дали бракониерите щяха да бъдат на свобода)
|
|
|
|
|
|
|
Jun 29 2008, 10:48 AM
Коментар
|
|
![]() Starfuckers Inc. Качени субтитри Група: Администратори Коментари: 2 048 Регистриран: 22-December 06 Град: near London Потребител No.: 32 Статус: Офлайн |
Мисля, че предупредих - "оправяйте" държавата, съседните държави и политиците на друго място!
|
|
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
|
Jun 29 2008, 10:10 PM
Коментар
|
|
![]() Шило в торба ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 3 729 Регистриран: 24-December 06 Град: В миманса Потребител No.: 82 Статус: Офлайн |
Ще си позволя да отключа и веднага да заключа пак темата. Ползвайте линковете в първия постинг, ако искате да участвате в петицията. Забравете всякакви предразсъдъци и решете сами дали трябва да бъде съден граничар от която и да е държава, защото е прострелял - волно или неволно - бракониер и нарушител на границата, който оказва яростна съпротива и се опитва да му отнеме оръжието. П.П. Отворих темата, защото смятам, че проблемът подлежи на обществен дебат, не претендирам непременно да съм прав. Но този сайт не е за такива дебати, нека ги водим другаде - където им е мястото. Просто се почувствах длъжен да информирам и вас тук за този проблем и нямам никакво намерение да се оправдавам за това. |
|
------------------------------------ ![]() Всяка сутрин в четири ватманът Иванов седеше уютно сгушен в кабината, гледаше в огледалото тичащата по леда жена и се чудеше - ще хване ли трамвая, няма ли да го хване... |
|
|
|
|
Jun 29 2008, 11:13 PM
Коментар
|
|
![]() Starfuckers Inc. Качени субтитри Група: Администратори Коментари: 2 048 Регистриран: 22-December 06 Град: near London Потребител No.: 32 Статус: Офлайн |
sty, моите уважения, че пусна темата Считам, че тук сме се събрали предимно зрели, улегнали и интелигенти хора, които могат да обсъждат всичко. Мисълта ми е, че явно не всички са дозрели да обсъждат актуални теми по културен начин... без да таковат майката на правителството, политиците, държавата, турците, гейовете, роми и т.н. Това за мен не е културен, толерантен и интелигентен диалог - за всяко нещо да се почне псуване до девето коляно на политици, държава и т.н. А считам, че именно това отличава този сайт в българското виртуално пространство - липсата на простащина, грубост и всякакви форми на омраза, нетърпимост и нетолерантност. Нека го запазим такъв, но не чрез репресивни мерки (които понякога са неизбежни), а чрез осъзнато отношение, че нашата благородна мисия е не само да предоставяме безвъзмездния си труд като превеждаме филми за незнаещите езици, а и да им даваме пример за грамотност, толерантност и човещина... Също така считам, че конкретният случай е актуален и има място като тема тук, въпреки че лично за мен има твърде много неясноти, а аз не съм от хората, които се хвърлят сляпо да подкрепят или гласуват за нещо, без да са наясно със ситуацията. Досега информацията, която намерих по него, е само от медии - и тя също е доста противоречива (сценарите са различни)... Отворям темата и повече няма да призовавам към нищо, но при следващото мнение, което не се вписва в духа на добрия тон и всичките неща, за които говоря, темата направо ще бъде затрита, а който го наруши, ще бъде санкциониран (без оглед на ранг, титла и т.н.)! Докато зависи от мен няма да позволя това място да се превърне в трибуна на простащина, избиване на комплекси и лична неудовлетвореност от статуквото, нетолерантност и душевно ръкоблудстване... Този коментар е бил редактиран от sty на Jun 30 2008, 07:14 AM |
|
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
|
Jun 30 2008, 10:51 AM
Коментар
|
|
![]() -= Потребител =- ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 63 Регистриран: 30-January 07 Потребител No.: 3 990 Статус: Офлайн |
Цитат("sty") ...решете сами дали трябва да бъде съден граничар от която и да е държава, защото е прострелял - волно или неволно - бракониер и нарушител на границата, който оказва яростна съпротива и се опитва да му отнеме оръжието. Не нетрябва да бъде съден и всяка уважаваща себе си държава би наградила човека защитил...,но като се има предвид, че при нас нещата стават по друг начин,когато са намесени политически и икономически интереси и за съжаление се забравя ,че без такива хора като Михаил Цонев закона ще остане само хартия и мастило и по никакъв начин няма да "осигурява защитата от престъпни посегателства срещу Република България, срещу живота, свободата, честта, правата и законните интереси на гражданите, както и срещу правата и законните интереси на юридическите лица, и съдейства за предотвратяване на престъпленията и укрепване на законността". |
|
------------------------------------ Животът е един миг,но не цял...
![]() |
|
|
|
|
Jun 30 2008, 11:56 AM
Коментар
|
|
![]() -= The Driver =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Преводачи Коментари: 144 Регистриран: 22-January 07 Град: София Потребител No.: 1 967 Статус: Офлайн |
Помня навремето, когато аз самият служех на границата, как един ден дойде "Началник-щаба" на заставата, събра ни и ни каза: "Момчета, не трябва да се допуска нарушаване на ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА, ако се налага използвайте оръжие и стреляйте "на месо", но "нарушители" НЕ ТРЯБВА ДА ПРЕМИНАВАТ. Не се притеснявайте за последствията, оставете ги на нас, за ВАС последствия НЯМА ДА ИМА, НИЕ ще ви ЗАЩИТИМ!!! Според мен последствия, когато отнемеш човешки живот, винаги ще има, пък било то и само психически. Искам да отбележа, че заповедта касаеше "нарушители", които се опитват да преминат границата !?!Сещайте се, ако наряда е нападнат, какви са процедурите. Не мисля, че някъде по света, разпоредбите в такива случаи се различават |
|
|
|
|
|
|
Jun 30 2008, 01:14 PM
Коментар
|
|
|
-= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 437 Регистриран: 11-January 07 Град: Varna, Bulgaria Потребител No.: 552 Статус: Офлайн |
аз естествено потписах петицията и се надявам тя да окаже някакъв ефект ;( защото това вече е връх на сладоледа за мен !! само и само да не си развалим щот много добрите отношения с Турция да жертваме един млад българин който при това си е бил в законното си право да се защити, пък и доколкото знам то истрела се провел по инцидент така че какво да си говорим ! ако има малко справедливост в тая държава е време да се покаже !!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 29th October 2025 - 04:24 PM |