subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]()
|
Jan 8 2012, 11:34 AM
Коментар
|
|
|
-= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 733 Регистриран: 22-December 06 Град: Oort cloud Потребител No.: 25 Статус: Офлайн Моят блог |
for the most part: mostly; in general Аз клоня към това значение. |
|
------------------------------------ Цитат pozdrav za julian ot jenamo |
|
|
|
|
Jan 8 2012, 09:52 PM
Коментар
|
|
![]() -= Мани-мани =- ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 2 828 Регистриран: 9-January 07 Град: София Потребител No.: 370 Статус: Офлайн |
I call it inner sense. - Inner sense? For most its like the hairs on your neck. for the most part: mostly; in general Аз клоня към това значение. И аз така. "най-вече, главно; обикновено", бих избрала "обикновено". Заради втората част на изречението. Вътрешното чувство (Вътрешният глас) обикновено е като косичката на врата ти. (Тоест, там е, ама що не се сиктердоса някъде, не мога спокойно да си вържа косата на опашка.) |
|
------------------------------------ In life go straight and turn right... Чудото на чудесата е, че понякога се случват! |
|
|
|
|
Jan 9 2012, 07:51 AM
Коментар
|
|
![]() .: Outcast :. ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД_ Коментари: 835 Регистриран: 30-January 07 Град: Upload Form / English Section Потребител No.: 4 456 Статус: Офлайн |
Разговорът в тази ситуация продължава така: 779 00:56:59,074 --> 00:57:03,135 [Jarod, Mrs. Parker Together] For me, it's voices I hear all around me... 780 00:57:03,211 --> 00:57:05,679 usually warning me of things that are about to happen. Този коментар е бил редактиран от freakazoid на Jan 9 2012, 07:52 AM |
|
------------------------------------ The Queue Цитат(WizardBGR) Таймингът е от субтитрите на Addic7ed, а те рядко имат проблеми. Цитат We don't understand the universe They're just now starting to think that Inside every black hole is another universe Wrap your fucking head around that We have no fucking idea |
|
|
|
|
Jan 9 2012, 08:33 AM
Коментар
|
|
|
-= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 733 Регистриран: 22-December 06 Град: Oort cloud Потребител No.: 25 Статус: Офлайн Моят блог |
Е, това променя нещата.
|
|
------------------------------------ Цитат pozdrav za julian ot jenamo |
|
|
|
|
Jan 9 2012, 10:14 AM
Коментар
|
|
![]() -= Мани-мани =- ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 2 828 Регистриран: 9-January 07 Град: София Потребител No.: 370 Статус: Офлайн |
Наистина променя нещата! freakazoid, прав си. |
|
------------------------------------ In life go straight and turn right... Чудото на чудесата е, че понякога се случват! |
|
|
|
|
Jan 9 2012, 02:27 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 378 Регистриран: 17-July 09 Град: Кюстендил Потребител No.: 96 732 Статус: Офлайн |
Благодаря все пак. Наложи се преводът да го правя 2-ри път, но мисля, че бях използвал примера, който даде freakazoid още от самото начало. (поне първият път го писах така...) ПС: Да, и сега си е така! Този коментар е бил редактиран от tonyy на Jan 9 2012, 02:29 PM |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Jan 14 2012, 05:10 PM
Коментар
|
|
![]() ♦ Кълвач-преводач ♦ ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД_ Коментари: 1 595 Регистриран: 10-June 11 Потребител No.: 123 249 Статус: Офлайн |
Can you trace an antique watch? - Wow. You're actually calling me for what I do? Might have to charge you for this. - Yeah, we found one on a murder victim. I'm with my partner. We're coming over. - I get it. Be cool, wear pants. Имам нужда от помощ за удебеления текст. Този коментар е бил редактиран от Уди на Jan 14 2012, 05:10 PM |
|
------------------------------------ Цитат EurekAa: До тъпите режисьори и не знам к'во: "ПРИДЪРЖАЙТЕ СА КЪМ СКРИПТОВЕТЕ!" Цитат EurekAa: Не е снимано с тамагочи, по-скоро с тостер... Цитат EurekAa: Събирали пари от закуски да праят сериал. |
|
|
|
|
Jan 14 2012, 06:53 PM
Коментар
|
|
![]() ( . Y . ) ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 1 564 Регистриран: 28-March 07 Град: Перник Потребител No.: 20 499 Статус: Офлайн |
Exercise controlling authority in a household, as in Grandma wears the pants at our house. This idiom, generally applied to women and dating from the mid-1500s, a time when they wore only skirts, equates pants with an authoritative and properly masculine role. В случая, аз го разбирам така. Тя е с партньора си, но тя е по-старшата и решава къде да отидат и каква работа да вършат. В друга ситуация би могло да значи и "бъди мъж/мъжко момиче". Този коментар е бил редактиран от TheMiamiTiger на Jan 14 2012, 06:55 PM |
|
------------------------------------ По-добре корав и прост, отколкото само прост.
|
|
|
|
|
Jan 15 2012, 12:20 AM
Коментар
|
|
Can you trace an antique watch? - Wow. You're actually calling me for what I do? Might have to charge you for this. - Yeah, we found one on a murder victim. I'm with my partner. We're coming over. - I get it. Be cool, wear pants. Имам нужда от помощ за удебеления текст. Имайки изподнадвпредвид сериала, по-скоро героят го казва като шега. "Ясно (Схванах) Представи се добре, като човек всезнайко." Или нещо подобно. |
|
|
|
|
|
Jan 15 2012, 10:47 AM
Коментар
|
|
![]() ♦ Кълвач-преводач ♦ ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД_ Коментари: 1 595 Регистриран: 10-June 11 Потребител No.: 123 249 Статус: Офлайн |
Благодаря и на двама ви. |
|
------------------------------------ Цитат EurekAa: До тъпите режисьори и не знам к'во: "ПРИДЪРЖАЙТЕ СА КЪМ СКРИПТОВЕТЕ!" Цитат EurekAa: Не е снимано с тамагочи, по-скоро с тостер... Цитат EurekAa: Събирали пари от закуски да праят сериал. |
|
|
|
|
Jan 15 2012, 11:24 AM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Преводачи Коментари: 541 Регистриран: 16-June 08 Град: Шумен Потребител No.: 72 530 Статус: Офлайн |
Can you trace an antique watch? - Wow. You're actually calling me for what I do? Might have to charge you for this. - Yeah, we found one on a murder victim. I'm with my partner. We're coming over. - I get it. Be cool, wear pants. Имам нужда от помощ за удебеления текст. Ако Грим го казва на върколака, аз бих го превел буквално. С надеждата да се разбере, че партньора на Грим, не трябва да разбира какъв е часовникаря (върколак). Този коментар е бил редактиран от JackDan на Jan 15 2012, 11:27 AM |
|
|
|
|
|
|
Jan 16 2012, 10:56 AM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Начинаещи преводачи Коментари: 234 Регистриран: 3-March 11 Потребител No.: 121 312 Статус: Офлайн |
Как се превежда на български изразът "call to arms"? Цялото изречение е : It was almost like a call to arms. Гледах обяснението в един тълковен речник, но не разбрах дали някой ще се явява на служба, или набират хора за военна служба. Или е друго? |
|
|
|
|
|
|
Jan 16 2012, 05:22 PM
Коментар
|
|
![]() -= - =- ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 1 490 Регистриран: 28-December 06 Потребител No.: 144 Статус: Офлайн |
Как се превежда на български изразът "call to arms"? Цялото изречение е : It was almost like a call to arms. Гледах обяснението в един тълковен речник, но не разбрах дали някой ще се явява на служба, или набират хора за военна служба. Или е друго? http://answers.yahoo.com/question/index?qi...20054029AAXejKg |
|
------------------------------------ I don't read the script. The script reads me.
|
|
|
|
|
Jan 16 2012, 07:14 PM
Коментар
|
|
To arms! - означава "На оръжие!" Call to arms - може да бъде преведено, според ситуацията: обявявам мобилизация, приканвам към военна служба, призив за постъпване в армията, призив за въоръжена борба. Използва се при особени случаи. В зависимост от целия контекст ти трябва да си избереш значението на български. Според това, което е написано, бих го превела: Беше почти като мобилизация. |
|
|
|
|
|
Jan 16 2012, 07:23 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Начинаещи преводачи Коментари: 234 Регистриран: 3-March 11 Потребител No.: 121 312 Статус: Офлайн |
Благодаря ви |
|
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 7th August 2026 - 11:59 PM |