subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]()
|
Jul 24 2010, 01:59 PM
Коментар
|
|
|
-= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 1 Регистриран: 22-July 10 Потребител No.: 114 164 Статус: Офлайн |
Здравейте! Нов съм в сайта и имам желание да правя субтитри за руски филми. Прочетох доста неща, за това как става, дори си изтеглих програми, но едно не ми е ясно. От къде, примерно, мога да намеря оригинални субтитри за даден филм и трябва ли да дебна кога излизат нови руски филми или си има определен метод на работа. Изобщо ако може някой да ми обясни как е започнал от начало и какъв е правилният път, защото съм леко объркан и не знам какво да правя. Благодаря предварително!
|
|
|
|
|
|
|
Jul 24 2010, 02:37 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 378 Регистриран: 17-July 09 Град: Кюстендил Потребител No.: 96 732 Статус: Офлайн |
Аз искам да попитам как могат да се преведат: This is a win - win situation. и This is a lose - lose situation. Разбирам го, че не е "или печелиш, или губиш", а е само едно от 2-те. Но как най-точно би се превело. Това е печеливша ситуация, двойна печалба... за това се сещам. Някой ако се сети по-добро - нека го каже. |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Jul 24 2010, 02:46 PM
Коментар
|
|
![]() -=minimalistic=- ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 530 Регистриран: 30-January 07 Град: Пловдив Потребител No.: 4 243 Статус: Офлайн |
Аз искам да попитам как могат да се преведат: This is a win - win situation. и This is a lose - lose situation. Разбирам го, че не е "или печелиш, или губиш", а е само едно от 2-те. Но как най-точно би се превело. Това е печеливша ситуация, двойна печалба... за това се сещам. Някой ако се сети по-добро - нека го каже. win - win situation е сделка/далавара изгодна и за двете участващи страни. Предполагам, че lose - lose да е обратното. |
|
------------------------------------ Из благодарностите на потребители...
Цитат оня лигльо май се помисли за велик и чака да му се молим ...?!? |
|
|
|
|
Jul 24 2010, 04:56 PM
Коментар
|
|
![]() •↕• UsEr ® •↕• ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: VIP Коментари: 220 Регистриран: 16-March 07 Потребител No.: 18 663 Статус: Офлайн |
|
|
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
|
Jul 29 2010, 11:48 AM
Коментар
|
|
![]() -= Потребител =- ![]() ![]() Качени субтитри Група: Начинаещи преводачи Коментари: 73 Регистриран: 1-July 10 Град: София Потребител No.: 113 572 Статус: Офлайн |
Как да преведа думата rangerscope? Използва се в епизод 10 от първия сезон на Doctor Who (1963 година). Идеята е, че това са охранителните камери на високотехнологични извънземни. Ивънземните имат детектори за вибрации - vibrascopes, които превеждам като виброскопи. Не мога да се сетя обаче по-технологично име за "охранителни камери". Реплики на едно от изънземните: "Concentrate all power of rangerscopes and vibrascopes on all entrances to the city." Този коментар е бил редактиран от galosh на Jul 29 2010, 11:49 AM |
|
|
|
|
|
Jul 29 2010, 01:37 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 393 Регистриран: 29-January 07 Град: Belfast Потребител No.: 3 846 Статус: Офлайн |
Колкото по-технологичен |
|
------------------------------------ What is the sound of feelings? |
|
|
|
|
Jul 29 2010, 01:55 PM
Коментар
|
|
![]() Homo vulgaris ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 015 Регистриран: 31-January 07 Град: Лондон Потребител No.: 4 726 Статус: Офлайн |
galosh, „стражоскоп”?
|
|
|
|
|
|
|
Jul 29 2010, 02:29 PM
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 4 Регистриран: 14-August 08 Потребител No.: 75 801 Статус: Офлайн |
Скоро Ръководството ще напише подробно ръководство Докато това се случи, качи си Subtitle Workshop и се зарови в help-а. Когато се сблъскаш с конкретен проблем, питай. Успех! Хорица, понеже секцията "Помощ и напътствия" е заключена с парола, ще трябва да попитам дали случайно такова Ръководство е написано вече ? |
|
|
|
|
|
|
Jul 29 2010, 03:23 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 967 Регистриран: 22-October 07 Град: Бургас Потребител No.: 47 617 Статус: Офлайн |
Нуждая се от следния превод от италиански. Полицай и гангстер си говорят, като полицаят моли гангстера да му помогне да заловят един сериен убиец, но гангстера се опъва и след това следва долния разговор: Полицаят: Luigi, sugno oggi ca perche ho tanto respetto para Sia. Chiesto, chiesto madman es uno nostro. Come on. Aiutome. Гангстерът: Non te preoccupare. Ci penso io per iddu. Полицаят: Grazie. Grazie. |
|
|
|
|
|
Jul 29 2010, 03:43 PM
Коментар
|
|
![]() -= Потребител =- ![]() ![]() Качени субтитри Група: Начинаещи преводачи Коментари: 73 Регистриран: 1-July 10 Град: София Потребител No.: 113 572 Статус: Офлайн |
|
|
|
|
|
|
Jul 29 2010, 04:17 PM
Коментар
|
|
![]() Шило в торба ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 3 731 Регистриран: 24-December 06 Град: В миманса Потребител No.: 82 Статус: Офлайн |
Хорица, понеже секцията "Помощ и напътствия" е заключена с парола, ще трябва да попитам дали случайно такова Ръководство е написано вече ? Не знам как изрови това древно съобщение на tato, но по въпроса си има цял раздел Помощни теми и ти пишеш в тема, която се намира точно в него. Чети началото на ПЪТЯТ на ФИЛМОВИЯ ПРЕВОДАЧ и Настройки на Subtitle Workshop, избери си и програма за спелчек. А изискванията към субтитрите в сайта са описани тук: http://subs.sab.bz/forum/index.php?showtopic=8186 Скритите раздели въобще не ти трябват, там дискутираме по-специфични проблеми. Този коментар е бил редактиран от sty на Jul 29 2010, 04:26 PM |
|
------------------------------------ ![]() Всяка сутрин в четири ватманът Иванов седеше уютно сгушен в кабината, гледаше в огледалото тичащата по леда жена и се чудеше - ще хване ли трамвая, няма ли да го хване... |
|
|
|
|
Jul 29 2010, 07:11 PM
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 22 Регистриран: 16-June 10 Град: София Потребител No.: 113 161 Статус: Офлайн Моят блог |
Нуждаясе от помощ за този текст: He wanders around the world, Taekwon boy. The solitary vein on the back of a weary hand. Как бихте го превели, това е нещо като стих! Този коментар е бил редактиран от nanii на Jul 29 2010, 07:13 PM |
|
|
|
|
|
|
Jul 30 2010, 09:40 AM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 215 Регистриран: 30-April 09 Град: През девет планини в десета… Потребител No.: 93 065 Статус: Офлайн |
Полицаят: Luigi, sugno oggi ca perche ho tanto respetto para Sia. Chiesto, chiesto madman es uno nostro. Come on. Aiutome. Гангстерът: Non te preoccupare. Ci penso io per iddu. Полицаят: Grazie. Grazie. Пърото изречение не е цялото на италиански или просто нещо ми се губи? И това сливане на думите... Не съм много сигурна, но ми се струва, че обяснява, че не може да се справи с това (и още нещо) днес. Имам много грижи.(?!?) ---- Chiesto, chiesto madman es uno nostro. се чудя дали не е нещо като Трябва да съм полудял да моля мафиот. Chiesto е спрегнато питам, моля, а под uno nostro ми се струва, че има предвид член на Коза Ностра. Така че се очертава следният диалог: Полицаят:: Не мога да се справя сам. Трябва да съм полудял да моля мафиот. Хайде, помогни ми. Гангстерът:: Не се притеснявай, аз ще се погрижа. Полицаят: Благодаря, благодаря. Някой с по-добър италиански от моя да ме поправя на време, че да не навредя на човека помолил за помощ. --------------- Нуждаясе от помощ за този текст: He wanders around the world, Taekwon boy. The solitary vein on the back of a weary hand. Как бихте го превели, това е нещо като стих! Дай още някаква информация, ако е възможно. Без контекст толкова: Таекуодистът скита се по света, като самотна вена по уморената ръка. |
|
------------------------------------ Безхаберен пухкав змей...
![]() |
|
|
|
|
Jul 30 2010, 03:55 PM
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 22 Регистриран: 16-June 10 Град: София Потребител No.: 113 161 Статус: Офлайн Моят блог |
Пърото изречение не е цялото на италиански или просто нещо ми се губи? И това сливане на думите... Не съм много сигурна, но ми се струва, че обяснява, че не може да се справи с това (и още нещо) днес. Имам много грижи.(?!?) ---- Chiesto, chiesto madman es uno nostro. се чудя дали не е нещо като Трябва да съм полудял да моля мафиот. Chiesto е спрегнато питам, моля, а под uno nostro ми се струва, че има предвид член на Коза Ностра. Така че се очертава следният диалог: Полицаят:: Не мога да се справя сам. Трябва да съм полудял да моля мафиот. Хайде, помогни ми. Гангстерът:: Не се притеснявай, аз ще се погрижа. Полицаят: Благодаря, благодаря. Някой с по-добър италиански от моя да ме поправя на време, че да не навредя на човека помолил за помощ. --------------- Дай още някаква информация, ако е възможно. Без контекст толкова: Таекуодистът скита се по света, като самотна вена по уморената ръка. Много благодаря! |
|
|
|
|
|
|
Aug 3 2010, 10:14 AM
Коментар
|
|
|
-= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 20 Регистриран: 15-August 09 Град: Горна Оряховица Потребител No.: 97 810 Статус: Офлайн |
Искам да попитам как се превеждат сайтовете, когато има такива в някоя реплика? В случая, Grenadefancy.com и Sqirrelassassins.com Благодаря предварително |
|
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 19th August 2026 - 05:37 AM |