subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]()
|
Aug 18 2012, 09:31 AM
Коментар
|
|
|
-= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 3 Регистриран: 18-August 12 Потребител No.: 130 341 Статус: Офлайн |
Здравейте, От около месец насам всички символи на кирилица в субтитрите не се появяват правилно - изглеждат предимно като кирилски главни букви с апострофи и тям подобни. Тегля по няколко варианта на субтитрите, пробвам различни програми за гледане на филми, сменям шрифта на субтитрите, но ефекта е същия. Когато отварям файла със субтитрите с notepad ги виждам както ми се показват като пусна филма, но ако ги отворя с word ги виждам както трябва да бъдат. Нямам никаква идея от какво естество е проблема и се извинявам предварително ако задавам тъп въпрос. Благодаря ви от сега |
|
|
|
|
|
|
Aug 18 2012, 10:13 AM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 148 Регистриран: 17-January 07 Потребител No.: 1 387 Статус: Офлайн |
Оправи си регионалните настройки на Джама. Включително в последното меню (Административни) на не-Unicode.
Този коментар е бил редактиран от naruto на Aug 18 2012, 10:17 AM |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Aug 18 2012, 11:52 AM
Коментар
|
|
|
-= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 3 Регистриран: 18-August 12 Потребител No.: 130 341 Статус: Офлайн |
Промених ги но нчмаяе ефект |
|
|
|
|
|
|
Aug 18 2012, 12:26 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 148 Регистриран: 17-January 07 Потребител No.: 1 387 Статус: Офлайн |
В първите две полета (Формати и Местоположение) също да е на български. И не забравяй да запаметиш промените. Като го направиш вече би трябвало като отвориш текстов файл на кирилица в Нотепад всичко да е тип-топ. Този коментар е бил редактиран от naruto на Aug 18 2012, 12:28 PM |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Aug 18 2012, 01:19 PM
Коментар
|
|
![]() Darth Choco ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 2 494 Регистриран: 30-December 06 Потребител No.: 169 Статус: Офлайн |
По принцип за това действие май Windows-ът иска да вкараш диск, за да копира системни файлове за кирилицата и може да е необходимо да направиш и рестарт, но като цяло това е решението, за да може да виждаш кирилица в ноутпад. За плейъра вече зависи, има плейъри, в които е достатъчно да настроиш кирилица в найстройките на шрифта.
|
|
------------------------------------ Жицкъ шоколадената принцеса a.k.a. Милка Локумова Шоколадкова
yve_sl (20:41:52 20/03/2011) Баси, като боа глътнала слон съм. :( yve_sl (21:05:54 26/05/2011) Ти щеше да си дремеш, аз - да те храня. С радиото не се спори. |
|
|
|
|
Aug 18 2012, 01:50 PM
Коментар
|
|
![]() Stargate Team® Качени субтитри Група: Администратори Коментари: 2 044 Регистриран: 23-December 06 Град: София Потребител No.: 66 Статус: Офлайн |
По принцип за това действие май Windows-ът иска да вкараш диск, за да копира системни файлове за кирилицата и може да е необходимо да направиш и рестарт... То иска за всички езици, но кирилицата се инсталира успоредно с Уиндоуса, така че не е необходимо да се вкарва диск. Диск е необходим за китайски, корейски и т.н. екзотични езици |
|
------------------------------------ ![]() Чаша вода, дадена навреме, човек от бесилото може да спаси. - Народна мъдрост! |
|
|
|
|
Aug 18 2012, 05:21 PM
Коментар
|
|
|
Успях да го излъжа! За да ми ги покаже както трябва при менюто на самите субтитри, под обпцията за избор за шрифт има падащо меню - там избирам RUSSIAN (204) и всичко се оправя. Преди да сложа тази настройка номера не минаваше, независимо от настройките за местоположение и езици. Поиграх сида пробвам и настроих в регионалните настройки, че съм в щатите и всички прилежащи настройки също и пак се получава с RUSSIAN (204) Благодаря за помощта |
|
|
|
|
|
|
Aug 22 2012, 02:47 PM
Коментар
|
|
|
-= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 6 Регистриран: 24-September 10 Потребител No.: 116 308 Статус: Офлайн |
Не мога да сваля субтитри от сайта (независимо какви). Какво трябва да направя? Моля помогнете! Предварително благодаря!
|
|
|
|
|
|
|
Aug 22 2012, 02:52 PM
Коментар
|
|
![]() Darth Choco ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 2 494 Регистриран: 30-December 06 Потребител No.: 169 Статус: Офлайн |
Какво точно се случва като се опиташ да свалиш? Как се опитваш да ги свалиш? Кой браузър ползваш?
|
|
------------------------------------ Жицкъ шоколадената принцеса a.k.a. Милка Локумова Шоколадкова
yve_sl (20:41:52 20/03/2011) Баси, като боа глътнала слон съм. :( yve_sl (21:05:54 26/05/2011) Ти щеше да си дремеш, аз - да те храня. С радиото не се спори. |
|
|
|
|
Aug 22 2012, 02:55 PM
Коментар
|
|
|
-= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 6 Регистриран: 24-September 10 Потребител No.: 116 308 Статус: Офлайн |
Излиза ми, че файлът не може да се отвори. Трябва да избера програма. Аз съм компютърен инвалид.
|
|
|
|
|
|
|
Aug 22 2012, 06:55 PM
Коментар
|
|
![]() Шило в торба ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 3 730 Регистриран: 24-December 06 Град: В миманса Потребител No.: 82 Статус: Офлайн |
И нямате инсталирана програма за работа с архиви? Теглете и инсталирайте: кликни ТУК Но първо потърсете дали все пак нямате инсталиран архиватор. Или помолете някой друг да потърси. Този коментар е бил редактиран от sty на Aug 22 2012, 06:57 PM |
|
------------------------------------ ![]() Всяка сутрин в четири ватманът Иванов седеше уютно сгушен в кабината, гледаше в огледалото тичащата по леда жена и се чудеше - ще хване ли трамвая, няма ли да го хване... |
|
|
|
|
Aug 22 2012, 10:07 PM
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 38 Регистриран: 30-May 08 Град: София Потребител No.: 71 693 Статус: Офлайн |
Относно архиваторите - такива програми са winrar, winzip, IZArc, 7-zip и други, но колегата sty ви е дал линк за winrar по-горе. По мое мнение тя ще ви бъде и най-лесна за ползване. Ако в програмите, от които ви дава да избирате не намирате някоя от 4-те програми, казани от мен по-горе, бих ви посъветвал направо да инсталирате такава програма, като за целта използвате програмата, дадена ви от sty. Инсталира се изключително лесно. След като отворите файлът, натиснете Install. След някакво време( зависи от компютърната ви конфигурация) ще ви се покаже нов прозорец с много отметки и празни квадратчета. В графата Associate winrar with е хубаво да имате отметки на всички квадратчета без JAR и ISO. Бих ви препоръчал да сложите отметка в менюто Interface на Add Winrar to Desktop. След това натиснете OK. Отново след няколко секунди ще ви излезе нов прозорец и на него натиснете Done. Вече сте готови. Натискате на файлът, който сте свалили и избирате програмата Winrar. Ако я няма натиснете стрелката за надолу на екрана с мишката. Това ще разшири списъка с програми и Winrar би трябвало да се появи. Обяснил съм го максимално подробно и не бива да имате проблеми. |
|
|
|
|
|
|
Aug 23 2012, 08:24 AM
Коментар
|
|
![]() #StandWithUkraine ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 3 067 Регистриран: 22-December 06 Град: τατooιne Потребител No.: 50 Статус: Офлайн |
Хора, Уиндоуса си има вградена поддръжка на .zip архиви. Прецакани са асоциациите на типовете файлове. По подразбиране .zip май си беше асоцииран направо с Windows Explorer. palavranova, коя версия на Windows ползвате? Windows 7, Vista, Windows XP? |
|
------------------------------------ Може да ползвате оформлението на моите теми свободно, без да ме цитирате.
Полезни връзки: ► ФОРУМ ЗА НАЧИНАЕЩИ | Търсене по IMDb | OWNSUBS Subtitle Workshop: ФОРУМ | DOWNLOAD | ПРОБЛЕМИ С ВИДЕО |
|
|
|
|
Aug 23 2012, 03:14 PM
Коментар
|
|
|
Windows XP
|
|
|
|
|
|
|
Aug 23 2012, 03:44 PM
Коментар
|
|
|
Много благодаря ! Свалих програмата, сега свалям филм със субтитри. Дано се отворят! Пак благодаря!
|
|
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 16th March 2026 - 11:50 PM |