subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]()
|
Nov 30 2010, 10:20 PM
Коментар
|
|
![]() Гилдията на благородните девици ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 056 Регистриран: 1-January 07 Град: София Потребител No.: 187 Статус: Офлайн |
А, ще пиша.. Има поркане за пиене, булки за лечение... |
|
------------------------------------ Мисленето не е за всеки...
-------- Какво е предназначението на жената в хобито на мъжа? - Да ти развали кефа от него! |
|
|
|
|
Nov 30 2010, 10:45 PM
Коментар
|
|
![]() Stargate Team® Качени субтитри Група: Администратори Коментари: 2 044 Регистриран: 23-December 06 Град: София Потребител No.: 66 Статус: Офлайн |
Stone, четох в един форум за човек, който си е купил нова такава записвачка (сменил е старата) и отказва да записва деветки. Няма гаранция за фира на записвачката StratoBOB, машината е на една година, но не съм записвал кой знае колко на нея. Чета без проблем всякакви дискове, но никога не съм могъл да записвам DVD9. А е двуслойна записвачката, това е сигурно. Мислех, че може да е от Вистата, но го прави и на Win7. Както писах по-горе, само с химикалката не съм пробвал да пиша по диска. Напълних се с програми за записване. qsatis, то ако на всеки 20-30 диска сменям записвачка, къде ще му излезе края? BestRipper, направили са лаптопа така, че ХР няма как да се качи... На първо четене трябва да се откажа от тъчпада (мишката, бутоните), както и от бутоните за бърз достъп при гледане на филми... Просто няма драйвери От всичко изчетено днес, което излезе от Гугъл разбрах, че ми трябва по-нов firmware... Ама на сайта на Тошиба и стар няма, какво остава за нов |
|
------------------------------------ ![]() Чаша вода, дадена навреме, човек от бесилото може да спаси. - Народна мъдрост! |
|
|
|
|
Nov 30 2010, 11:14 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 114 Регистриран: 11-January 07 Потребител No.: 581 Статус: Офлайн |
А как стоят нещата със съвместимостта на firmware-те? Не може ли да се измисли нещо от друга марка/модел? Ако не става, решението е, както писа Stone, външна записвачка.
|
|
|
|
|
|
|
Nov 30 2010, 11:56 PM
Коментар
|
|
![]() In nidor eGo fides ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 110 Регистриран: 29-December 07 Град: The city of sixty ships Потребител No.: 55 744 Статус: Офлайн |
Babilon, ще ти кажа как, няма проблеми Значи така - аз от 01.04.2010 не пуша вече нормални цигарки, ми си изпарявам с електронни. Беше ми писнало, да сменям записвачките на всеки 2-3 месеца (вярвай ми). Професията ми е такава, че за мен тайни в софтуера и хардуера няма, но въпреки това, не спирах да се учудвам какви гадни кафяви и всякакви на цвят налепи и простотии откривах в поредната вече неработеща и разглобена по тази прична 40-левова записвачка... Та така - те ти тебе едни картинки - от URL-тата може да се досетиш, за кого са били снимани и защо http://www.uni-ruse.bg/.plamen/venci/ Идеята ми е ясна - записвачката (съжалявам, че нямам снимка на текущата - NEC-нам-кой-си-модел-IDE) - със залепени на долната част на корпуса гумени тампони от CISCO суичове - да обират вибрациите.... Та с наличните и видни от снимките на машинката ми отзад портове и такъми (eSATA/IDE, както и 4pin Molex power) - когато ми потрябва - вадя я от найлончето, добре защитена от всекакви замърсявания, включвам я (понеже е IDE текущата, се налага да става офлайн, иначе SATA уредите - on-the-fly) - записвам 10-15 диска и обратно в шкафа... След всичкото това многословие, поне нещо полезно - извадих въпросната машинка, оказа се че изобщо не е NEC-OptiArc Та така - сегашните маломощни пластмасови лазерни диоди са адски чувствителни, дори към температурата - ако сесията на записа се проточи (избрана по-бавна скорост...), или шантава файлова система за диска (почти никой не знае що е то El Torito, ISO 9660, red book, yellow book, white book, UDF, Mount Rainier...) - и са толкова крехки, чувствителни и кекави, че единственото, което правят успешно е само едно - хранят братския китайски народ.......... Оттук нататък всички разисквания са просто преливане от пусто в празно... Съжалявам, че в твоя случай си ограничен откъм хардуер - и баба знае, когато компютърът е настолен, но казаното от Stone си важи с пълна сила... Това е положението, друже... И да се сбъркаш от търсене на фърмуеър, дори и успешно да го сложиш - тия па "ефирни, ажурни, безтелесни" лаптопски записвачки са ужас и безумие - те мрът по няколко на месец... Не си трови нервите, ми си купи нещо външно... А най-добре - смени машината... Тошиба е мъртва, да живее Ейсър.... Този коментар е бил редактиран от qsatis на Dec 1 2010, 12:14 AM |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Nov 30 2010, 11:56 PM
Коментар
|
|
![]() Stargate Team® Качени субтитри Група: Администратори Коментари: 2 044 Регистриран: 23-December 06 Град: София Потребител No.: 66 Статус: Офлайн |
А как стоят нещата със съвместимостта на firmware-те? Не може ли да се измисли нещо от друга марка/модел? Ако не става, решението е, както писа Stone, външна записвачка. За съжаление няма съвместимост. 5 вида има на сайта на Тошиба, но при опит за инсталация ми казва, че не са съвместими qsatis, почна ме от записвачката, сега пък машината... Само да не ми кажеш, че трябва и апартамента да сменя, че тъкмо ремонт му направих... Сега сериозно... Двама мои съседи имат същите машини, но само моята се оказа с такава записвачка Този коментар е бил редактиран от Babilon на Dec 1 2010, 12:04 AM |
|
------------------------------------ ![]() Чаша вода, дадена навреме, човек от бесилото може да спаси. - Народна мъдрост! |
|
|
|
|
Dec 1 2010, 12:08 AM
Коментар
|
|
![]() In nidor eGo fides ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 110 Регистриран: 29-December 07 Град: The city of sixty ships Потребител No.: 55 744 Статус: Офлайн |
Няма лошо, само къщата не сменяй... Това лаптопи, булки - тия неща са преходни, къщата не бутай! Сега сериозно - на ден, в университета имаме поне по 4-5 записани оплаквания в helpdesk-а за заминали си записвачки... Статистиката е жестоко жилеща... |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Dec 1 2010, 12:13 AM
Коментар
|
|
Сега сериозно - на ден, в университета имаме поне по 4-5 записани оплаквания в helpdesk-а за заминали си записвачки... Статистиката е жестоко жилеща... И аз съм брал ядове със записвачки за настолни РС-та. По едно време смених 4 за времето на гаранцията. Ама здраво записвах. А на лаптопа съм записал максимум 30 диска - CD и DVD общо. И от първия опит за записване на DVD9 гризнах дървото |
|
|
|
|
|
Dec 1 2010, 12:28 AM
Коментар
|
|
![]() Гилдията на благородните девици ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 056 Регистриран: 1-January 07 Град: София Потребител No.: 187 Статус: Офлайн |
Тушиба, Тунешиба... по-скоро второто. ХР се инсталира на твойто компютър, ама с леко каращисан Уин ХР - с добавени драйвери за SАТА хард диск - това е най-честият мизерлък. Чистото ХР няма вградени драйвери за тоя тип хардове и като тръгнеш да инсталираш /включително и от абсолютно оригинални дискове/, ти показва среден пръст - казва ти, че нямаш хард диск. Щот просто не го намира. Иначе в разни "много маркови" производители от няколко години имат антинародната практика да крият драйверите за старите ОС и по този начин насила да ти набутват по-нови. Класика стана това след неуспешния опит на Билчо Гейтса да наложи недодяланата Виста /преди SP1/ вместо ХР. И започнаха да продават нови лаптопи с Виста и скриха драйверите за ХР. В този процес Тошиба се включи активно, заедно с НР и др. Записвачките реално имат два лазера - един за ЦД и един за ДВД. Така че е възможно да работи прекрасно в единия от двата режима, а в другия - нъцки. Пробвай да смениш самата записвачка, макар че тия шебеци от Тунешиба са сложили некви измислени специални записвачки и за нова вградена ще ти резнат главата до под кръста с цената. Самата записвачка може да е Тошиба, може да е Самсунг, може да е НЕК. Но май външна ще ти излезе най-евтина... |
|
------------------------------------ Мисленето не е за всеки...
-------- Какво е предназначението на жената в хобито на мъжа? - Да ти развали кефа от него! |
|
|
|
|
Dec 1 2010, 03:21 AM
Коментар
|
|
Пробвай да смениш самата записвачка, макар че тия шебеци от Тунешиба са сложили некви измислени специални записвачки и за нова вградена ще ти резнат главата до под кръста с цената. Самата записвачка може да е Тошиба, може да е Самсунг, може да е НЕК. Но май външна ще ти излезе най-евтина... Най-големият майтап е, че за този модел лаптоп 2 записвачки са на Тошиба... Три са на Пайнер (за тези 5 има драйвери). А моята май че е LG и ям дръвцето - за нея драйвер няма |
|
|
|
|
|
Dec 1 2010, 09:10 AM
Коментар
|
|
![]() -= БоЙ По ДВД-то =- Качени субтитри Група: Администратори Коментари: 133 Регистриран: 21-December 06 Потребител No.: 9 Статус: Офлайн |
Вярвам, че си, но все пак с това пробва ли? И моето мнение, както на гореизказалите се колеги е, че писалката бавно и славно е влязла в историята. |
|
|
|
|
|
|
Dec 1 2010, 01:08 PM
Коментар
|
|
Вярвам, че си, но все пак с това пробва ли? Жив да си! Сега всичко се записва без проблеми. Два дни се побърках да търся този firmware. |
|
|
|
|
|
Dec 1 2010, 03:45 PM
Коментар
|
|
![]() -= БоЙ По ДВД-то =- Качени субтитри Група: Администратори Коментари: 133 Регистриран: 21-December 06 Потребител No.: 9 Статус: Офлайн |
Цитат ...Два дни се побърках да търся този firmware. Странно... Чичо ти гугъл на първо място го показва като напишеш "dvd firmware". Шегичка. |
|
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 6th December 2025 - 02:23 PM |