subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 160 Регистриран: 8-May 07 Град: Варна Потребител No.: 27 843 Статус: Офлайн ![]() |
http://zar.bg/view_article.php?article_id=8604 Какво мислите? Прав ли е авторът на темата или въпросът не е толкова едностранчив? Споделето своето мнение тук. |
------------------------------------ Perfection is only a goal.
Striving for it is what we are living for. "Love is the emptiness which binds our souls." |
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Екстратерестриал дъмб фак ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 561 Регистриран: 11-January 07 Град: Майна сити! Потребител No.: 542 Статус: Офлайн ![]() |
Твърдо ЗА в полза на субтитрите. Много по-лесно се долавя същността на атмосферата на даден филм/сериал. Никакъв дублаж, колкото и да е стойностен, не може да замени автентичните гласове на актьорите, а точно те допринасят на поне 50% за улавянето на вече споменатата атмосфера. Пример за това е начинът, по който се "зарибих" да гледам Старгейт СГ-1. Гледах няколко серии с дублаж по НТВ и въобще не ми хареса. Даже ми се стори адски плосък и нискокачествен сериал. После си го пуснах със субтитри и се оказа, че се озовах пред монитора в компанията на 10 сезона за близо 2 месеца. Красноречиво, нали? Послепис(ах): Лично мое мнение, с което не искам да обременявам възгледите на останалите съфорумци. Просто аз виждам така нещата. Този коментар е бил редактиран от burndead на May 8 2010, 02:10 PM |
------------------------------------ Цитат - За нас това е нон-сен. - Как го казахте? - Нон-сен. Чужда дума. Употребява се като нюанс в нашите среди. - Ем, щом ви върши работа. Код if ($good movie showed || $tv show aired) echo 'subs.sab.bz'; |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 437 Регистриран: 11-January 07 Град: Varna, Bulgaria Потребител No.: 552 Статус: Офлайн ![]() |
Твърдо ЗА в полза на субтитрите. Много по-лесно се долавя същността на атмосферата на даден филм/сериал. Никакъв дублаж, колкото и да е стойностен, не може да замени автентичните гласове на актьорите, а точно те допринасят на поне 50% за улавянето на вече споменатата атмосфера. Пример за това е начинът, по който се "зарибих" да гледам Старгейт СГ-1. Гледах няколко серии с дублаж по НТВ и въобще не ми хареса. Даже ми се стори адски плосък и нискокачествен сериал. После си го пуснах със субтитри и се оказа, че се озовах пред монитора в компанията на 10 сезона за близо 2 месеца. Красноречиво, нали? Послепис(ах): Лично мое мнение, с което не искам да обременявам възгледите на останалите съфорумци. Просто аз виждам така нещата. напълно съглесен съм, сериал или филм или каквото и да е чуждо е 1-- пъти по-добро съсъ субтитри, просто емоцията е друга ![]() п.п прочем аз 9 сезон на СГ-1ги изгледах за същото време ![]() ![]() |
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 16th July 2025 - 06:15 PM |