subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
Dec 27 2008, 08:17 AM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 128 Регистриран: 23-January 07 Град: София Потребител No.: 2 125 Статус: Офлайн |
Здравейте любители на книгата. Като уважаващ себе си книгоман, реших да потърся тема, свързана с книгите, в този форум и за моя огромна изненада не открих..... Бях останал с впечатлението, че в сайт и форум с потребители с такова интелектуално равнище, като вашия, не може да няма такава тема... оттам дойде и моето първоначално състояние, тип "Гледа кат гръмнат". За това еднолично се нагърбих да направя една такава тема тук. Подбудите ми са чисто егоистични - а именно: ще създам своего рода източник на достоверна информация. Бих желал да подтикна съфорумците да споделят в следния ред собствената си библиография: 1. Книгата, която последно сте прочели. 2. Книгата, която четете. 3. Книгата, която смятате да прочетете в най-близко бъдеще. 4. Три книги, който според вас заслужават вниманието на останалите посетители на този форум. ========================================================================== Ето и моето предложение. Преди три дни препрочетох книгата - Волоколамско шосе на Александър Бек. Силно се съмнявам, че някой от съфорумците ще я е чел. Според мен си заслужава, тези който са я чели знаят защо.... Тези,който не са я чели, ще им е много трудно да я намерят на български, аз не можах и си я откраднах от библиотеката в училище..... С две думи: военен роман за Втората световна война, описващ действията на дивизията на ген. Панфилов ( конкретно на батальона под командванетпо на батальонен командир (комбат) Баурджан Момиш-Ули). Аз съм си русофил по природа и за това ми хареса книгата.... ![]() В момента чета Сага за клана Отори на Лиан Хърн. Резюме: Цитат Мистерии, тайно общество със свръхестествени умения, войнски битки и красиви любовни истории се преплитат в книгата на австралийската писателка Лиан Хърн. "Сага за клана Отори" е в духа на "Седемте самураи" на Куросава, и за някой е по-завладяваща от "Шогун" на Клавел! Такео, наследникът на фамилията Отори, е надарен с редки и почти свръхестествени способности, заради които става пленник на Племето - тайна организация от наемни убийци. Разкъсван между родовата си обвързаност с Племето и обещанието, което е дал пред осиновителя си, той е изправен пред труден избор, допълнително усложнен от древно пророчество. ![]() За авторката: Цитат Лиан Хърн е псевдоним на добре познатата австралийска авторка (родена във Великобритания) Джилиан Рубинстейн, писала досега книги за деца и юноши. Тя избира да пише под псевдоним първата си книга за възрастни, за да избегне сравненията с книгите й за деца. За псевдонима си избира съчетанието между детския си прякор Лиан (последните букви от името й) и фамилията на ирландския писател Лафкейдио Хърн, живял в Япония в края на XIX век. Смятам да прочета трилогията "Викинг" на Тим Северин. Трилогията ”Викинг” е първата художествена творба на изтъкнатия автор. Тим Северин е носител на златен медал от Кралското географско общество и на наградата ”Ливингстън” от Кралското шотландско географско общество. През 1966 г. той получава докторска степен от колежа ”Тринити” в Дъблин, Ирландия, където живее и преподава и до днес. ![]() Резюме: Цитат Това е първата книга от цялата трилогия, разказваща една история, населена с герои, които в Скандинавието са като Крали Марко на Балканите. Това са имената на Ерик Червенокосия и сина му Лейф Щастливия, за когото се твърди, че е първият европеец, зърнал американския бряг. ![]() Резюме: Цитат В ”Брат по съдба” омагьосващото пътешествие назад във времето продължава. Романът ще ви отведе в един свят на красота и жестокост, където героите на севера кръстосват моретата в търсене на съкровища и слава... Лондон, 1019 година... Минали са няколко месеца от бягството на Торгилс от ноктите на ирландската католическа църква. Едва 19-годишен, той е въвлечен в опасна връзка с Елфгифу - съпругата на Кнут, най-могъщия владетел на Севера... Страстта между любовниците, събрани от съдбата в ложето на греха, ще отприщи жестоки последици. Торгилс отново е принуден да бяга. В мрачните води на ледените морета, преследван от сянката на вината, той среща Гретир - друг беглец от закона. Необичайната дружба между тези двама странни спътници ще ги отведе до много приключения и ще подложи на изпитание вярата на Торгилс... ![]() Резюме: Цитат Кралска стража" е третият, последен том от трилогията "Викинг" на Северин. Тук сагата за героите на Севера завършва в спираща дъха битка за оцеляването на един древен свят... Константинопол, 1035 година... Торгилс е член на Хетайра - кралската стража - и става свидетел на най-славните дни на великия град, прочул се като съкровищница на древния свят... След години на странстване, Торгилс се завръща в Швеция, но отново е призован под знамената, за да помогне на Уилям Завоевателя в похода му за превземане на Англия. През септември 1066 година флотилия от 300 кораба с войни от Севера се отправя към бреговете на Англия и кървавата битка започва. Пророчески сън на Торгилс ще предупреди войниците за катастрофата, която ги очаква на Стамфорд Бридж, но дори той не може да предотврати онова, което е вече предначертано от съдбата - краят на света на викингите... Винаги съм обичал да изпипвам темите и мненията си, но тука май направо се оаках ....... Книгите заслужаващи вашето внимание: Човек на Почит - Дарил Лондон ![]() В книгата се разказва за живота на Бефино Менесерио, издигащ се до висините в йерархията на мафията благодарение на съобразителността и таланта си. Бефино започва кариерата си петнадесетгодишен, просперира благодарение на умението си да мълчи, тъй ценно за мафията, но е подтикнат да поеме по тази тъмна пътека единствено и само заради парите. Дали ще постигне мечтата си, и ще бъде ли удовлетворен от постигнатото? Ще разберете след прочитането на книгата. Суворов - Олег Михайлов ![]() Книгата е биографична, но след като я прочетох съм готов да споря с часове, че притежава увлекателността на всеки един друг исторически роман, заслужаващ прочитане. Ето и резюме (за превода от Руски - специални благодарности на Smersh): С името на знаменития руски пълководец Александър Василиевич Суворов са свързани много от победите на руското оръжие и армия през втората половина на 18-ти век. Ето някой от тях - Битките при Фокшани, Очаков, Измайл ( Турски паша казва - По скоро луната ще падне в краката ви, отколкото крепостта Измайл... цитирам по памет), Римник ( заради победата над турците е наречен Граф Суворов - Римински) и знаменитият Алпийски преход...... Олег Михайлов кандидат на фиолологическите науки (не съм сигурен в правописа на думата, моля някой да ми помогне) описва увлекателно образа на пълководеца Суворов, на база богатите документални материали от онова време, описващи пълководеца като олицетворение на войника от руската армия по онова време. Специално внимание се обръща на Суворовата "Наука да побеждаваме", която той е създавал през целия си живот. Известен факт, е че всяка глава от книжката на червеноармееца е започвала с цитат от Науката да побеждаваме. За справка Тук - резюмео на руски език. Поредиците "Цезар" и "Чингис" на Кон Игълдън ![]() ![]() Романите от циклите "Цезар" и "Чингис" разказват забележителната история на най-великия римлянин - Юлий Цезар и на човека, покорил повече от половината свят - Чингис. За да не пиша/ преписвам резюметата на романите от двата цикъла ще кажа личното си мнение. А именно: както Олег Михайлов, така и Кон Игълдън успяха да поднесат така биографичните книги, че ги препрочитам отново и отново. П.П. Искам да благодаря на yonkaval за това, че взе присърце молбата ми и редактира темата ми. Спецялни благодарности на мод-а/ админ-а редактирал заглавието с полезното съдействие на Миленски. Този коментар е бил редактиран от MGB на Dec 27 2008, 11:41 AM |
|
------------------------------------ ![]() "Няма човек, няма проблем." - Й. В. Сталин |
|
|
|
|
![]() |
Dec 28 2008, 11:35 PM
Коментар
|
|
![]() Starfuckers Inc. ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 328 Регистриран: 11-March 07 Град: вкъщи Потребител No.: 17 897 Статус: Офлайн Моят блог |
Книгата "Трейнспотинг" е малко шантава, но зависи какви неща харесваш |
|
------------------------------------ Цитат "No wonder gay men are always so fashionable, they've spent centuries in the closet!" :) |
|
|
|
|
MGB Книгите Dec 27 2008, 08:17 AM
fai_rodis http://87.120.102.52/131886z.jpg
Много добро прод... Dec 27 2008, 09:35 AM
Elitsa Младежо, книгата, която си взел от училищната библ... Dec 27 2008, 11:21 AM
MGB @Mиленски благодаря за градивната критика.
@Елитц... Dec 27 2008, 11:37 AM
missing Последно прочетох "Железният светилник" ... Dec 27 2008, 12:44 PM
Zaza14 Следващото, което ще започна е "Тютюн" (... Dec 27 2008, 07:33 PM
milenski За мен книгата на книгите е "Пътеводителя... Dec 27 2008, 01:38 PM
Elitsa В момента чета Спускане от върха, не е лоша, той Ъ... Dec 27 2008, 01:49 PM
iliana_82 Много обичам да чета, но за целта е необходимо спо... Dec 27 2008, 02:22 PM
MGB Имам нужда от съвет... Понеже до сега съм чел един... Dec 27 2008, 03:20 PM
milenski Покрай темата ще споделя нещо, което... не знам, б... Dec 27 2008, 03:45 PM
MGB В днешно време не е модерно да четеш .... само аз ... Dec 27 2008, 04:02 PM
zaharchee Аз обичам да чета предимно класика. Изненадана съм... Dec 28 2008, 01:09 PM
MGB Размишлявайки днес се сетих за един парадокс..... ... Dec 28 2008, 02:44 PM
Boristraikov Любимата ми книг? Веднака ще ви кажа - "Игрит... Dec 28 2008, 02:58 PM
MGB Освен любима книга, бих помолил да се изброят книг... Dec 28 2008, 03:30 PM
fai_rodis 1. Грег Беър - Потапяне в слънцето
2. Джон Скалзи ... Dec 28 2008, 04:52 PM
MGB Aко тръгна да изброявам книгите дет са в нас ще тр... Dec 28 2008, 05:16 PM
yonkaval Любима книга - "Джейн Еър" на Шарлот Бро... Dec 28 2008, 06:05 PM
Thank YOU! <#thank#> Dec 28 2008, 06:58 PM
fai_rodis Ох, забравих! Препоръчвам ВСИЧКО на ЛУКЯНЕНКО,... Dec 28 2008, 07:00 PM
Boristraikov Ей, май забравих Хари Харисън...
Оф, забравих и ... Dec 28 2008, 07:31 PM
excape Прочела съм само 35 от стотарката на 'Голямото... Dec 28 2008, 08:55 PM
oddett missing, изобщо не слушай кой какво ти говори - ... Dec 28 2008, 09:23 PM
electroneon Момчето с червения ловджийски каскет. Холдън е зад... Dec 28 2008, 09:40 PM
brynetka 1 Дейвид Морел - Шпионинът, който дойде... Dec 28 2008, 09:59 PM
missing [b]missing, изобщо не слушай кой какво ти говори -... Dec 28 2008, 11:15 PM
zaharchee Любим писател - Достоевски.
Аз също не мога да из... Dec 29 2008, 12:29 AM
Elitsa И аз да препоръчам. Ако някой е пропуснал...
... Dec 29 2008, 12:31 PM![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 17th March 2026 - 01:45 AM |