subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 173 Регистриран: 17-September 09 Град: Плевен Потребител No.: 98 918 Статус: Офлайн ![]() |
Колеги, работя от известно време върху български правописен коректор. Тук има доста професионалисти, затова бих се радвал, който има време и желание да го пробва и да изкаже мнение и препоръки. Програмата не се нуждае от инсталация, просто стартирате exe-то и пускате файла със субтитри в десния панел. След 3-4 секунди в левия панел се показва обобщен списък с всички грешки и до тях предложения за корекция, разделени със символа "|". Щраквате върху съответната грешка (с червени букви) в левия панел, след това върху едно от предложенията (със зелени букви), при което думата се коригира в десния панел. В редките случаи, когато няма подходящо предложение за корекция, просто коригирате думата на ръка в десния панел. Накрая от менюто или с десен клавиш на мишката върху текста в десния панел записвате коригирания файл (Save as an ANSI file). Този коментар е бил редактиран от ivan4 на Jun 8 2024, 11:23 PM |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() #StandWithUkraine ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 3 065 Регистриран: 22-December 06 Град: τατooιne Потребител No.: 50 Статус: Офлайн ![]() |
Програмата на пръв поглед изглежда доста удобна, през деня ще я тествам, тъкмо имам да си редактирам 3-4 броя субтитри. А какъв речник използва? |
------------------------------------ Може да ползвате оформлението на моите теми свободно, без да ме цитирате.
Полезни връзки: ► ФОРУМ ЗА НАЧИНАЕЩИ | Търсене по IMDb | OWNSUBS Subtitle Workshop: ФОРУМ | DOWNLOAD | ПРОБЛЕМИ С ВИДЕО |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 1 Регистриран: 18-September 09 Потребител No.: 98 973 Статус: Офлайн ![]() |
Задължително ще го изпробвам! Благодаря предварително
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Darth Choco ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 2 493 Регистриран: 30-December 06 Потребител No.: 169 Статус: Офлайн ![]() |
Добре е да има опция за промяна на шрифта на текста. Поздрави за програмата. ![]() |
------------------------------------ Жицкъ шоколадената принцеса a.k.a. Милка Локумова Шоколадкова
yve_sl (20:41:52 20/03/2011) Баси, като боа глътнала слон съм. :( yve_sl (21:05:54 26/05/2011) Ти щеше да си дремеш, аз - да те храня. ![]() С радиото не се спори. |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 868 Регистриран: 22-December 06 Потребител No.: 35 Статус: Офлайн ![]() |
Изглежда доста интересна и полезна. Много пригледна при представянето на грешките. Като прост софтуерен потребител се затрудних при отварянето на файл за проверка, както и при запазването му. Предполагам, че е само въпрос на свикване - нали в повечето програми има менюта и готови бутончета. Иначе какво друго да кажа освен благодаря. ![]() |
------------------------------------ ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 173 Регистриран: 17-September 09 Град: Плевен Потребител No.: 98 918 Статус: Офлайн ![]() |
Програмата на пръв поглед изглежда доста удобна, през деня ще я тествам, тъкмо имам да си редактирам 3-4 броя субтитри. А какъв речник използва? Благодаря. Ако питаш за словоформения база, тя е тотална доработка на БГ-Офис базата, която се ползва в OpenOffice (БГ-Офис отдавна не се развива). Двете бази вече нямат почти нищо общо, тъй като през последната година съм изчистил оригиналните грешки (буквално хиляди) и съм добавил към 200 хиляди липсващи словоформи. В момента IDI базата е с обем 1'090'008 словоформи и който иска може да разгледа списъка с всички думи като отвори файла b_bulgarian.txt в папката "alt" на програмата. Този коментар е бил редактиран от ivan4 на Sep 19 2009, 05:55 AM |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Качих кратко видео. Линк в първия пост.
Този коментар е бил редактиран от ivan4 на Sep 19 2009, 08:38 AM |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Шило в торба ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 3 728 Регистриран: 24-December 06 Град: В миманса Потребител No.: 82 Статус: Офлайн ![]() |
Благодаря. Много интересно и при първа проба - много полезно. Ще поработя малко с нея и ще пиша тук, ако имам въпроси и предложения.
|
------------------------------------ ![]() Всяка сутрин в четири ватманът Иванов седеше уютно сгушен в кабината, гледаше в огледалото тичащата по леда жена и се чудеше - ще хване ли трамвая, няма ли да го хване... |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Добре е да има опция за промяна на шрифта на текста. Готово. Добавих меню "Формат" -> "Шрифт" Като прост софтуерен потребител се затрудних при отварянето на файл за проверка, както и при запазването му. Предполагам, че е само въпрос на свикване - нали в повечето програми има менюта и готови бутончета. Готово. Добавих меню "Файл" с подменюта за отваряне и запис. За запис на готовите субтитри избираш "Запиши като ANSI файл", което означава прост текстов файл. При запис не те пита за ново име, просто записва коригираните субтитри в същата папка със същото име с префикс "FIXED_". После си преименуваш новия файл както искаш. Този коментар е бил редактиран от ivan4 на Sep 20 2009, 11:48 AM |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The dreamer of the dreams ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 544 Регистриран: 6-July 09 Град: Стара Загора Потребител No.: 96 392 Статус: Офлайн ![]() |
Благодаря, така е много по-добре. И може би аз не го виждам, но пунктуационните грешки оцветява ли ги?
|
------------------------------------ Да мислим красиво и кратко.
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
И може би аз не го виждам, но пунктуационните грешки оцветява ли ги? Не ги оцветява, но ще помисля по въпроса. Засега върху пунктуационните грешки (червеничкия текст или празните интервали преди "->") може да се кликва директно в левия панел, което позиционира текста в десния панел върху грешката и човек може да я редактира веднага на ръка или като кликне едно от предложенията, посочени до грешката. Този коментар е бил редактиран от ivan4 на Sep 19 2009, 08:44 PM |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= DH team =- ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 395 Регистриран: 10-March 09 Град: Стара Загора Потребител No.: 90 214 Статус: Офлайн ![]() |
Страхотна програмка, благодаря. Всичко е много спретнато и точно ![]() |
------------------------------------ yve_sl (19:18:02 13/09/2010)
Мише, внимавай, лелиното, с тези съпруги да не се отчаяш. :D "It's gonna be legen...wait for it...dary!" |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() #StandWithUkraine ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 3 065 Регистриран: 22-December 06 Град: τατooιne Потребител No.: 50 Статус: Офлайн ![]() |
Днес намерих време да я изпробвам върху едни субтитри - отлична е! Благодаря! |
------------------------------------ Може да ползвате оформлението на моите теми свободно, без да ме цитирате.
Полезни връзки: ► ФОРУМ ЗА НАЧИНАЕЩИ | Търсене по IMDb | OWNSUBS Subtitle Workshop: ФОРУМ | DOWNLOAD | ПРОБЛЕМИ С ВИДЕО |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ( . Y . ) ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 1 564 Регистриран: 28-March 07 Град: Перник Потребител No.: 20 499 Статус: Офлайн ![]() |
Ъм, не видях линк в първия пост... Някой да ме упъти и аз да я погледна, гледам че я хвалите. ![]() |
------------------------------------ По-добре корав и прост, отколкото само прост.
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 26th July 2025 - 12:09 AM |