subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 17 Регистриран: 22-September 08 Потребител No.: 77 968 Статус: Офлайн ![]() |
[indent]* Даденото от колегата sed решение на проблема напълно отговаря на истината (всеки може да го провери), но лично мен не ме задоволява качеството на образа на превюто - картината е "назъбена" и пълна с цветови "артифакти": (.........................) Това май ще да важи само за 32-битовия. Преди има-няма месец свалих най-новата възможна версия на SW, която намерих (в 2.5.1) (онази за ХР, която имах изобщо не искаше да тръгне под 7) и пробвах какво ли не, вкл. и настройките на sed - и нищо: картина нанайси. Но ако беше само това - ок, бих го понесъл някак. Само че има нещо друго - SW е скаран с х64. Понякога при стартиране (понякога, но не винаги), когато цъкна на иконката на SW, се появява съобщение за архитектурата на процесора, след което следва 3-4 сек. зареждане и накрая SW все пак тръгва. Но каквито и настройки да му задам за charset-а, кирилицата все си излиза като маймуница: ioeioeieeioeieoe. Отделно и че не ще да запише файла. Цъкам "запиши", но като отворя файла с ноутпад английският текст си стои непокътнат. Поне да имаше маймуница на негово място, но и това няма. |
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Jedi sine qua non ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 880 Регистриран: 9-September 09 Град: P2X-3YZ, София Потребител No.: 98 659 Статус: Офлайн ![]() |
Аз съм с 64-битова седмица и SW-то върви идеално филми с всякакви контейнери и кодеци. Използвах най-лесното решение според мен, дадено от колегата qsatis тук . |
------------------------------------ I believe whatever doesn't kill you, simply makes you stranger.
The Joker |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Шило в торба ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 3 728 Регистриран: 24-December 06 Град: В миманса Потребител No.: 82 Статус: Офлайн ![]() |
SGC, аз също съм с 64-битова седмица. SW работи с гореописаните настройки без абсолютно никакъв проблем.* Проблемът очевидно "е в твоя телевизор". Виж си регионалните настройки за език в уиндоуса, част от проблемите ти идват от това. Дано по-разбиращи от мен се досетят защо ти се появява съобщение за архитектурата на процесора, но причината няма как да е SW сам по себе си. Да не си свалил от някъде нещо с "гадинки" в него? Или ползваш "оптимизирана" от някой "разбирач" версия на 64-битовия уиндоус? Апропо, няма "най-нова версия на SW 2.51", новите версии на програмата се разработват от други хора, не от нейните създатели, и не носят сигнатурата 2.51. Лично аз не бих те съветвал да ги използваш, обикновено отварят повече проблеми, отколкото решават. Е, има и изключения, но ти едва ли ще попаднеш на добрите изключения... Изтегли си старата версия. И добре огледай с какви кодеци си. -------- *Нещо повече, SW 2.51 може да отвори дори *.ts, *.m2ts, а с подходящ "пълнеж" и *.rm , *.rv, *.ram, *.rmvb и прочее "екзотични" за някои формати. Как? Ами ето така (плюс real media codec за някои от "екзотичните"): http://subs.sab.bz/forum/index.php?s=&...st&p=141442 Този коментар е бил редактиран от sty на Feb 10 2012, 05:55 AM |
------------------------------------ ![]() Всяка сутрин в четири ватманът Иванов седеше уютно сгушен в кабината, гледаше в огледалото тичащата по леда жена и се чудеше - ще хване ли трамвая, няма ли да го хване... |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= У Т А Й К А =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 690 Регистриран: 23-January 07 Град: Горна Оряховица / София Потребител No.: 2 226 Статус: Офлайн Моят блог ![]() |
Няма начин да се подкара шопа на седмица без разните кодеци и настройки така ли? По-добре да си тегля едно ХР и да го мятам виртуално и така?
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Шило в торба ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 3 728 Регистриран: 24-December 06 Град: В миманса Потребител No.: 82 Статус: Офлайн ![]() |
Всъщност SW се държи удивително стабилно на Уин7, само консервиран боб с наденички не съм отварял още с него. Целият номер е в сплитера (Haali Media Splitter) за матрьошките и добре настроен ffdshow (от последните). А кодеци ти трябват и за ХР - същите. Тъй че следвай указанията по-горе без притеснения. Избери си варианта с К-Лайт, описан от qsatis и осъвременен от Gabata, може и варианта на tato. Прочети и моя, ако нямаш кодек пакети, ами си служиш с KMP или Daum Potplayer. |
------------------------------------ ![]() Всяка сутрин в четири ватманът Иванов седеше уютно сгушен в кабината, гледаше в огледалото тичащата по леда жена и се чудеше - ще хване ли трамвая, няма ли да го хване... |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ONCERS ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 611 Регистриран: 8-January 07 Град: Троян Потребител No.: 306 Статус: Офлайн ![]() |
Аз си връщам старият VobSub и всичко си ми работи с Win7-64 съм. Сега обаче се сещам, че програмата ми е в Program Files, а не в Program Files (x86) Може и това да е проблем за някой. |
------------------------------------ Disce, SED a doctis, indoctis ipse doceto! Obedece a tu SED ;)
私の姓はディミトロフです "Цветя за Вили и Марино" Код <script>document.write(([]+![])[+!+[]+!+[]+!+[]]+([]+[][+[]])[+!+[]+!+[]+!+[]]+([]+[][+[]])[+!+[]+!+[]]);</script> |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 33 Регистриран: 6-April 07 Град: Плевен Потребител No.: 21 294 Статус: Офлайн ![]() |
Кои кодеци изисква SW , за да подкара видеото на 64 битов win7 ? Не искам да инсталирвам тая кочина K-Lite, тъй като ще ми оправи системата като свински черва. Ползвам СССР + Няколко допълнителни кодека за максимален кеф, а тея точно съм ги намразил от години насам. Някакъв друг вариант има ли или поне само кодецитек които ще ми трябват , за да подкарам филма. В момента като пусна филм през SW само блек екран има и аудиото се чува. Дефакто му липсва видео кодек, но кой е въпроса? П.П. Не само матрошките не ми отваря , но и филми сгънати под XVID (АVI) |
------------------------------------ You took my heart, Deceived me right from the start.
You showed me dreams, I wished they turn into real. You broke the promise and made me realise. It was all just a lie. |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Е, не! Ще я заключа тази тема и ще я изчистя от плявата! Stelcho, чети: http://subs.sab.bz/forum/index.php?s=&...st&p=176534 Цитат Целият номер е в сплитера (Haali Media Splitter) за матрьошките и добре настроен ffdshow (от последните). http://haali.su/mkv/ http://subs.sab.bz/forum/index.php?s=&...st&p=170089 Щом вече имаш СССР: В него е включен FFDShow с необходимите филтри, Haali Media Splitter, а също плейърите Zoom Player и Media Player Classic: http://www.cccp-project.net/forums/index.php?topic=6094.0 Порови се в настройките! Не мога конкретно за него да ти дам картинка, защото не го ползвам. Този коментар е бил редактиран от sty на Mar 13 2012, 01:51 AM |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ..: Гъбата :.. ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД_ Коментари: 700 Регистриран: 24-January 07 Потребител No.: 2 657 Статус: Офлайн ![]() |
За информация на потърпевшите, ако при стартирането на SW ви излиза следната грешка: Subtitle WorkshopСледващите грешки (EZeroDivide) произтичат от обект TfrmMain (frmMain): Да знаете, че проблемът е в новите драйвъри на НВидия от серия 3хх.хх. Засега решението е да си инсталирате малко по-стари драйвъри (препоръчвам 295.73) или да използвате виртуална машина. На този етап няма достоверна информация дали грешката е за всички модели видеокарти и операционни системи или само за определени. |
------------------------------------ Не е достойно да се използва името на "Екип", за оправдание на лична вендета и цензура. Хората не са глупави. Извинение или оставка.
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ONCERS ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 611 Регистриран: 8-January 07 Град: Троян Потребител No.: 306 Статус: Офлайн ![]() |
При 306.23 няма подобен проблем ![]() |
------------------------------------ Disce, SED a doctis, indoctis ipse doceto! Obedece a tu SED ;)
私の姓はディミトロフです "Цветя за Вили и Марино" Код <script>document.write(([]+![])[+!+[]+!+[]+!+[]]+([]+[][+[]])[+!+[]+!+[]+!+[]]+([]+[][+[]])[+!+[]+!+[]]);</script> |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ..: Гъбата :.. ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД_ Коментари: 700 Регистриран: 24-January 07 Потребител No.: 2 657 Статус: Офлайн ![]() |
При 306.23 няма подобен проблем Точно този драйвър съм инсталирал. Както съм писал и по-горе - може да има значение моделът на видеокартата или ОС... или конфликт с някоя друга програма... Докато някой не локализира проблема и не го отстрани -> това е положението. П.П. За статистиката може да споделиш какви хардуер и ОС ползваш. |
------------------------------------ Не е достойно да се използва името на "Екип", за оправдание на лична вендета и цензура. Хората не са глупави. Извинение или оставка.
|
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Win 7/64, I7/3.4, 16G/Kingston, но видеото ми е слабо 430/4G ASUS/GF. Оппа... ти си прав. Не работи ![]() Работи само с моя начин - да се подмени стар vobSub. При вашите, които преди работеха, сега не искат. Този коментар е бил редактиран от sed на Sep 27 2012, 10:56 PM |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() (◕◡◕) ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 1 085 Регистриран: 7-March 07 Град: Misanthrope, sie bitte! Потребител No.: 16 581 Статус: Офлайн ![]() |
E, аз тоя "division by Zero" си го имам открай време. С GeForce Ti560 съм. Не съм забелязал да зависи от драйверите на nVidia. Просто няколко пъти отварям файла, докато SW захапе... И толкоз. Тъпо, но фак'Д... |
------------------------------------ |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
E, аз тоя "division by Zero" си го имам открай време. С GeForce Ti560 съм. Не съм забелязал да зависи от драйверите на nVidia. Просто няколко пъти отварям файла, докато SW захапе... И толкоз. Тъпо, но фак'Д... Никога досега не съм имал проблеми. Аз също съм изненадан, че има нещо общо с драйвъра на НВидия. Но е факт, че се появи след инсталирането на новия драйвър, както и че изчезна при по-стария. Обаче докато търсех причината за проблема забелязах, че при новоинсталиран SW, или при преместването на инсталационната папка на друг хард диск - първото стартиране е нормално и веднага след това се скапва. Пробвах 2.51, 2.52 и едната бета на четворката... Което малко накланя везните към индексирането на файловете от ОС. Търсенето в нета показа това, което съм написал в първия пост по темата. Не е болка за умиране, но е неприятно... Особено милионите рестарти ![]() Win 7/64, I7/3.4, 16G/Kingston, но видеото ми е слабо 430/4G ASUS/GF. Оппа... ти си прав. Не работи ![]() Работи само с моя начин - да се подмени стар vobSub. При вашите, които преди работеха, сега не искат. Няма да коментирам зависимостта на видео драйвърите от VobSub, защото макар и пренебрежимо минимална, все пак е възможна. НО... би ли обяснил как "твоят" метод ще работи при мен като нямам и не ползвам VobSub? Някой ден ще се насиля да отделя час, за да кача нови драйвъри и стара версия на VobSub, та да видим дали ще помогне... За статистиката ето железарията при мен, с която се появиха проблемациите. Общо взето темата е информативна, за да не се паникьосват потърпевшите, и за да има готово, макар и странно решение. |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() (◕◡◕) ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 1 085 Регистриран: 7-March 07 Град: Misanthrope, sie bitte! Потребител No.: 16 581 Статус: Офлайн ![]() |
Ето същото инфо при мен: ![]() Аз, лично, не открих оправия... |
------------------------------------ |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 15th June 2025 - 07:41 PM |