subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]()
|
Oct 9 2009, 07:29 PM
Коментар
|
|
![]() In nidor eGo fides ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 110 Регистриран: 29-December 07 Град: The city of sixty ships Потребител No.: 55 744 Статус: Офлайн |
Айде и аз да драсна нещо, в помощ Faster-than-light (също така "superluminal" или "FTL") комуникации или пътувания се отнася за пренасяне на материя или информация, със скорост, по-висока от тази на светлината. Съгласно Специалната Теория на относителността, една частица (притежаваща маса) с досветлинна скорост, се нуждае от безкрайно количество енергия, за да се ускори до скоростта на светлината, въпреки че, специфичните релативистични ефекти не изключват съществуването на частици, движещи се по-бързо от светлината (тахиони). Съгласно Теорията на Айнщайн, пътуването със скорост над тази на светлината, е равносилно на пътуване във времето. (няма да изяснявам). Възможно е в особенни области на пространствово - естествено "изкривени" (с нарушени физични константи) или изкуствено изкривени (променени константи, с цената отново на безкрайни количества енергия). Изкривяването на пространството позволява виртуално прегъване, при което точка А и точка Б могат да бъдат поставени на пренебрежително малки разстояния (в космически мащаби). За целта, е нужно цялата "пътуваща материя" да бъде безопасно ускорена до скорости над тази на светлината (отново помнете за количеството енергия) и след променяне на физичните константи, пътуването завършва почти мигновено. Следователно - свърхсветлинните двигатели са "стартер" за под-пространствените такива - те вършат ускоряването, до степен на "запалване", а останалата част от хипотетичната двигателна установка, променя основните физични константи, с цената отново на безкр. количество енергия. Пътуването в хипер-космоса е със скорост, многократно превишаваща светлинната, но е самоподдържащо се. Мигновено пътуване не съществува (няма толкова налична и измерима енергия). С две думи - FTL - надсветлинни/свърхсветлинни или аз бих ги превел (без да се притеснявам, че нарушавам някаква си традиция) - крейсерски или маршови двигатели. Щото всички по-слабички от тях такива, ще ги пиша маневрени, планетарни или подобни. След достигане на крейсерска скорост, още един напън на енергийната установка и праща материята в хиперпространството. Подозирам, че нашите герои, ще успеят някак да модифицират своите FTL до HSBE (hyper-space burst engine). Приятно гледане на сериала Този коментар е бил редактиран от qsatis на Oct 9 2009, 07:39 PM |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Oct 9 2009, 08:07 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 335 Регистриран: 12-January 07 Град: Русе Потребител No.: 680 Статус: Офлайн |
докато чета дискусията за двигателите и се сетих за една недомислица в сериала: древните още когато са били млада раса и са разпратили кораби да "сеят" гейтове из вселената са нямали хипер двигатели но са имали свръх светлинни такива... а във войната с призраците са имали хипер но са нямали свръхсветлинни а само до светлинни (серията в която нашите от атлантис докато правеха моста между галактиките с гейтове засякоха древен кораб с повреден хипер двигател и летящ на границата на светлинна скорост) та според мен е логично да имат двата двигателя на корабите си когато са развили хипер драйва ама ей на нямали са - това със свръх светлинния едва сега в новия сериал го споменават |
|
|
|
|
|
|
Oct 9 2009, 08:38 PM
Коментар
|
|
![]() Велико зло ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 735 Регистриран: 19-February 07 Потребител No.: 11 345 Статус: Офлайн |
SGU 1.03 "Air (Part 3)"Отвори! “A search team combs a desert planet for a vital mineral to scrub away the carbon dioxide that’s accumulating on the Destiny. Meanwhile, Chloe reaches out to her mother via the communication stones.” Епизодът включва части, заснети в Белите пясъци, Ню Мексико, придаващи на планетата, която екипът посещава уникален, извънземен вид. |
|
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
|
Oct 9 2009, 08:42 PM
Коментар
|
|
![]() Starfuckers Inc. ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 328 Регистриран: 11-March 07 Град: вкъщи Потребител No.: 17 897 Статус: Офлайн Моят блог |
martineliazz, не издребнявай сега и ти Това е Холивуд - те в историческите сериали не искат да се съобразяват с историческите събития, които са си факт, а ти за някакво сайфай очакваш да бъдат точни. |
|
------------------------------------ Цитат "No wonder gay men are always so fashionable, they've spent centuries in the closet!" :) |
|
|
|
|
Oct 9 2009, 09:48 PM
Коментар
|
|
|
-= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 437 Регистриран: 11-January 07 Град: Varna, Bulgaria Потребител No.: 552 Статус: Офлайн |
ммммммм значи пейзажа ще бъде интересен, хубаво |
|
|
|
|
|
|
Oct 9 2009, 11:17 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 113 Регистриран: 12-January 07 Град: Earth Потребител No.: 741 Статус: Офлайн |
ееее малко не си прав, онези дето бяха със до-светлините си ги бяха модифицирали сами, понеже хипер двигателите били повредени в битка ама както каза oddett издребняваш |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Oct 10 2009, 07:03 AM
Коментар
|
|
![]() - = Ho - ho - ho! = - ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 4 242 Регистриран: 15-September 07 Потребител No.: 1 952 Статус: Офлайн |
<#thank#>
|
|
|
|
|
|
|
Oct 10 2009, 09:51 AM
Коментар
|
|
![]() -= Потребител =- ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 70 Регистриран: 12-January 07 Град: София Потребител No.: 737 Статус: Офлайн |
сенатора просто тряваше да си умре във филма.... иначе можеше да се сетят с камерата (киното) да натиснат проклетото копче ида се затвори вратата |
|
------------------------------------ when you need me.. call me...
http://en.tackfilm.se/?id=1264322362026RA73 |
|
|
|
|
Oct 10 2009, 10:30 AM
Коментар
|
|
|
-= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 131 Регистриран: 17-September 07 Потребител No.: 43 412 Статус: Офлайн |
Точно това си е мислех и аз като го гледах. Ама сенаторът така или иначе ме дразнеше. |
|
|
|
|
|
|
Oct 10 2009, 11:11 AM
Коментар
|
|
![]() Злобна Гад ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 243 Регистриран: 31-October 07 Град: На село Потребител No.: 49 377 Статус: Офлайн |
Честно казано не виждах как по друг начин щеше да продължи сагата Stargate освен да забравим показаните ни раси и герои ... Всичко омръзва и този му вид на сериала е просто перфектен ... масово обаче мисля , че ще се оцени и заобича както SG1 и Атлантис най рано в средата на сезона Също това , че ще имат лимитирано време на дадена планета ще ни държи под напрежение ... харесва ми |
|
------------------------------------ Вселената ще бъде моя !
|
|
|
|
|
Oct 10 2009, 11:18 AM
Коментар
|
|
![]() Злобна Гад ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 243 Регистриран: 31-October 07 Град: На село Потребител No.: 49 377 Статус: Офлайн |
|
|
------------------------------------ Вселената ще бъде моя !
|
|
|
|
|
Oct 10 2009, 12:52 PM
Коментар
|
|
|
-= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 182 Регистриран: 18-April 07 Град: Пазарджик Потребител No.: 24 104 Статус: Офлайн |
За тези, които са гледали еп. 3 имам въпрос. Каква беше тази совалка дето се откъсна, докато бяха в надсветлинна в края на еп-а? Този коментар е бил редактиран от Zeromancer на Oct 10 2009, 12:54 PM |
|
|
|
|
|
|
Oct 10 2009, 01:33 PM
Коментар
|
|
![]() Master Of Daes Dae’mar ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 878 Регистриран: 22-December 06 Град: Лудницата Потребител No.: 29 Статус: Офлайн |
|
|
|
|
|
|
|
Oct 10 2009, 01:48 PM
Коментар
|
|
|
-= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 131 Регистриран: 17-September 07 Потребител No.: 43 412 Статус: Офлайн |
Ще разберем другата събота. |
|
|
|
|
|
|
Oct 10 2009, 01:52 PM
Коментар
|
|
![]() Велико зло ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 735 Регистриран: 19-February 07 Потребител No.: 11 345 Статус: Офлайн |
Аре ве мен! На теб ти беше лесно със ЗПМ-а, нали? Аз искам да си чета цялото пък! Даже и да напише 'ускори' ще ми е достатъчно. Не ми дреме за физическите и технически обяснения, кое можело, кое не или точната научна обосновка, то достатъчно добре ще се види на екрана, какво прави кораба. |
|
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
|
![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 24th March 2026 - 04:23 PM |