subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]()
|
| LesONir |
Feb 4 2007, 05:50 PM
Коментар
|
|
Качени субтитри Гост Статус: Офлайн |
Абе защо ме карате да се съмнявам в собствените си спомени http://en.wikipedia.org/wiki/Aliens_in_Stargate#Nox Фърлингите и ноксите са ги позабравили, нормално, сценаристите на пет-десет серии дават нови насоки за развитие на сериала... кой знае колко идеи са останали в някой прашен тефтер или по-лошо - са били забравени. |
|
|
|
|
|
|
Feb 5 2007, 09:53 AM
Коментар
|
|
![]() Металург ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 800 Регистриран: 22-December 06 Град: ...in the Land Of The Free Потребител No.: 21 Статус: Офлайн |
Хммм Прав си, вероятнно съм се объркал. Извинявам се за което. Бях в някаква заблуда, че е имало един епизод с тях в първи сезон, но сега като прегледах Episode Guide на Stargate SG-1 Archive не открих такъв. Сори, че ви подведох всички. p.s. Утре излиза последният епизод на Атлантида за сезон 3. От това, което чета по спойлерите ни очаква интересен епизод. Да оставим на страна скъпите спец.ефекти, за които се изписа доволно, но (ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА СПОЙЛЕР) Очаква се Атлантис да полети при атаката на репликаторите в този епизод или в първият от сезон 4 - така, че съм любопитен да видя в следващият сезон как ли ще се развихрят сценаристите. .... Скоро ще заработи и това нещо: Блог на Робърт Купър - сигурен съм, че от там ще излизат новинки, кото се има предвид кой е г-н Купър |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Feb 5 2007, 06:24 PM
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 14 Регистриран: 11-January 07 Град: Варна Потребител No.: 484 Статус: Офлайн |
Един въпрос не ми дава мира. |
|
|
|
|
|
|
| LesONir |
Feb 5 2007, 06:29 PM
Коментар
|
|
Един въпрос не ми дава мира. Не е, типично за американците е да смятат, че целият свят говори английски Хора от различни епохи на Земята са били разселени по другите светове и съответно няма как навсякъде езикът да е еволюирал до английски, ама... на. |
|
|
|
|
|
|
Feb 5 2007, 07:03 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 110 Регистриран: 11-January 07 Град: Хасково Потребител No.: 613 Статус: Офлайн |
Бях гледал едно интервю с един от продуцентите и му зададоха същият въпрос.... и той отговори, че нарочно са направили повечето раси да говорят на английски език, защото ако се измислял отделен език за всяка раса, Даниел (най-вероятно) трябвало да го разучава и т.н., и така сериалът щял да стане банален... представете си как 30 мин. от почти всяка серия Даниел учи езикът на някоя цивилизация |
|
|
|
|
|
Feb 5 2007, 07:52 PM
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 14 Регистриран: 11-January 07 Град: Варна Потребител No.: 484 Статус: Офлайн |
Сценаристите ми паднаха в очите |
|
|
|
|
|
|
Feb 5 2007, 08:07 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 113 Регистриран: 12-January 07 Град: Earth Потребител No.: 741 Статус: Офлайн |
Прав си, вероятнно съм се объркал. Извинявам се за което. Бях в някаква заблуда, че е имало един епизод с тях в първи сезон, но сега като прегледах Episode Guide на Stargate SG-1 Archive не открих такъв. Сори, че ви подведох всички. не си се объркал, появяват се за малко в 2 епизода, първия където всички от SG-1 групичката умряха по веднъж, но те ги съживиха (серията в която Апофис <не съм сигурен за името ... брей забравил съм му името на първия злодей> търсеше "невидимото същество" което си е видимо но Nox-ите ги лъжеха за да не се разкриват, накрая на серията им показаха невидим летящ град ... нещо като Атлантис ама във въздуха) и втория път когато съдиха Скаара при Толаните. хех сега видях че по напред става дума за Атлантис |
|
|
|
|
|
Feb 6 2007, 12:05 PM
Коментар
|
|
![]() Master Of Daes Dae’mar ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 878 Регистриран: 22-December 06 Град: Лудницата Потребител No.: 29 Статус: Офлайн |
Ама пък ако трябваше да отделят по 20 минути да им учат езика в началото на всеки епизод, що за сериал щеше да е?
|
|
|
|
|
|
|
Feb 6 2007, 12:35 PM
Коментар
|
|
![]() -= Потребител =- ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 65 Регистриран: 11-January 07 Град: Момчето което говори с морето.... Потребител No.: 579 Статус: Офлайн |
По реалистичен.Няма значение важна е идеята,нали?! Много недомислици има в доста от епизодите,но поне ни кара да си развинтим фантазията.Както е казал човека |
|
------------------------------------ " Знам, че нищъ да знам. "
|
|
|
|
|
Feb 6 2007, 01:40 PM
Коментар
|
|
![]() Металург ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 800 Регистриран: 22-December 06 Град: ...in the Land Of The Free Потребител No.: 21 Статус: Офлайн |
И тук идва следния въпрос .. кога ще е 04 сезон Снимките почват март. Предполагаме, че излъчването ще започне в средата на юли. До сега всички сезони започваха по това време. p.s. То и до сега midseason brak-а не траеше до по-късно от средата на януари, но тази година SciFi го продължиха до средата на април, така че може и да има изненада с забавяне на първите епизоди, въпреки че в някакво интервю казваха, че няма да правят това. Този коментар е бил редактиран от Victoria на Feb 13 2012, 08:31 PM |
|
|
|
|
|
Feb 6 2007, 04:18 PM
Коментар
|
|
хех сега видях че по напред става дума за Атлантис Мдамм, за Атлантидката идеше реч Дай да е през юли ! Краят и мид-сизън брейка (м/у 10та и 11та серия) . Но нейсе, зависи от SciFi. Те си имат някакво ново виждане за програмната схема и се чудя след всичките тези промени - местенето на BSG в друг часови пояс и ден, отлагането на втората половина на SGA+SG-1 (хе хе, това като формула изглежда) и това, че по някое време трябва да тръгне и вторият сезон на Еврика ... дано не ни объркат плановете. Този коментар е бил редактиран от StratoBOB на Feb 6 2007, 04:25 PM |
|
|
|
|
|
Feb 6 2007, 05:40 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 191 Регистриран: 9-January 07 Град: Най-хубавия град. Потребител No.: 341 Статус: Офлайн |
Сценаристите ми паднаха в очите Това да не ти е Стар Трек. Имай предвид, че сериала се развива в нашето време, и сценаристите го представят така все едно наистина съществува. Така че, ако имаше нещо такова за превод всички ние би трябвало да го ползваме за по голямо удобство |
|
------------------------------------ Има само едно място където не можем да се върнем.
|
|
|
|
|
| LesONir |
Feb 6 2007, 05:49 PM
Коментар
|
|
Това да не ти е Стар Трек. Имай предвид, че сериала се развива в нашето време, и сценаристите го представят така все едно наистина съществува. Така че, ако имаше нещо такова за превод всички ние би трябвало да го ползваме за по голямо удобство Дам... и познанията на Даниел, Родни и т.н. по Древен щяха да загубят важността си, токът нямаше да спира без предупреждение и една камара беди нямаше да се случат, защото идиотите са прочели опътването. П. П. Каква утопия! |
|
|
|
|
|
|
Feb 6 2007, 09:06 PM
Коментар
|
|
Така че, ако имаше нещо такова за превод всички ние би трябвало да го ползваме за по голямо удобство Този проблем, както и тези с тока и древния език можеха да разрешат/като повечето извънземни устройсва, който могат да се използват от всички, но не се изпозват/, да не подценяваме сценаристите.Все пак да не задълбочаваме толкова.Лично за мен е голяма простотия, особенно когато призраците говорят на англиийски.Както се пееше навремето:Един призрак излиза и започва да пее Този коментар е бил редактиран от Mark на Feb 6 2007, 09:12 PM |
|
|
|
|
|
|
Feb 6 2007, 09:18 PM
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 7 Регистриран: 20-January 07 Град: Sofia Потребител No.: 1 769 Статус: Офлайн |
Много изчерпателна тема мерси осведомих се за доста работи които не знаех! Искам да поздравя хората в този форум защото всичко е подредено много добре сериал описание субтитри |
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 10th November 2025 - 06:27 PM |