Brought to you by Headoff Xen

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Collapse

> subs.sab.bz - Информация

Сериал/Прогрес Shef (2025) - 07x06 от Василиса new7.gif
Dept. Q (2025) - 01x03 от The_Assassin new7.gif
Zero Day (2025) - Season 1 от The_Assassin new7.gif
The Lincoln Lawyer - Сезон 3 от S.N.
The Cleaner - 02x04 от lora632
MobLand (2025) - Сезон 1 от The_Assassin
Andor (2025) - Season 2 от Слав Славов
Daredevil: Born Again - Season 1 от The_Assassin
Ransom Canyon (2025) - 01x05 от JoroNikolov
Dark Winds (2025) - Сезон 3 от The_Assassin
УебРип субтитри Becoming Led Zeppelin (2025) - Субтитри от Слав Славов new7.gif
Hunt the Wicked (2024) - Субтитри от Fastuka new7.gif
On Swift Horses (2024) - Субтитри от sub.Trader new7.gif
Final Destination: Bloodlines - Субтитри от sub.Trader
Murderbot (2025) - 01x06 от Слав Славов
The Amateur (2025) - Субтитри от sub.Trader
Warfare (2025) - Субтитри от Fastuka
Tom Daley: 1.6 Seconds - Субтитри от Слав Славов
Sinners (2025) - Субтитри от Слав Славов
Bottoms (2023) - Субтитри от Слав Славов
Филм/Прогрес Master Z: The Ip Man Legacy - Субтитри от Tigermaster new7.gif
The Legend of Ochi (2025) - Субтитри от Слав Славов new7.gif
Uglies (2024) - Субтитри от KikoDraka new7.gif
Home Sweet Home... - Субтитри от С.Славов
In the Lost Lands (2025) - Субтитри от mia_one
Холоп (2024) - Субтитри от stargazer
The Monkey (2025) - Субтитри от Слав Славов
Black Bag (2025) - Субтитри dimi123
Captain America: Brave... - Субтитри от haskotoo
High Ground (2025) - Субтитри от mia_one
 Forum Rules ПРАВИЛА НА РАЗДЕЛА!
2 страници V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic Thank You
> Оптимизиране работата на Windows, Полезни съвети и хитрини
Оценка 5 V
Sisq0
коментар Jan 20 2007, 02:15 AM
Коментар #1

Критикар №1
Качени субтитри

Група: Майстори Преводачи
Коментари: 1 486
Регистриран: 5-January 07
Град: Шумен / Варна
Потребител No.: 228
Статус: Офлайн
Моят блог

Така. Ето че преработих темата в по-полезна на масите, отколкото само на мен. Та, пишете съвети които знаете за оптимизиране и олекотявне работата на Уиндоус. Всички знаем, че операционната система обича да прави бекъп и да "забравя" да освобождава кешовете. Пишете за и хитрини, които знаете и които сте ПРОБВАЛИ!

Този коментар е бил редактиран от Sisq0 на Jan 20 2007, 12:47 PM

Go to the top of the page PM

+Quote Post
ivajlap
коментар Jan 20 2007, 08:49 AM
Коментар #2

Празнотата, която обвързва!
Качени субтитри

Коментари: 160
Регистриран: 22-December 06
Потребител No.: 56

Освен популярната windows\temp, има още една пълнеща се постоянно с боклуци дректория:
\Documents and Settings\user\Local Settings\Temp, като user е името на текущият потребител.

Разните бекъпи са в различни директории, за тях ползвай DiskCleanup на Windows или по-добра програмка,
ръчното триене крие доста рискове. Забрани си хибернацията, тя хаби много (близо гигабайт) от диска,
а ако имаш много оперативна памет (512мб и повече), намали си page файла на 256мб. За системи с 1гб най-добре
изобщо да няма такъв (това при система без специални програми, изискващи много памет, вкл. голеееми игри).

Control Panel -> Power Options -> Hibernate tab
Control Panel -> System Properties -> Advanced tab -> Performance (Settings) -> Advanced tab -> Virtual Memory (Change)

+Quote Post
Stone
коментар Jan 20 2007, 09:20 AM
Коментар #3

Starfuckers Inc.
Икона на група
Качени субтитри

Група: Администратори
Коментари: 2 048
Град: near London
Потребител No.: 32

Sisq0, CCleaner е безплатна и много добра програма за чистене на ненужни файлове.
Също така можеш ръчно да изтриеш ъпдейтите на уина, които са в директория Windows (в папки от този тип $NtUninstall), както и самите инсталации на ъпдейтите в папка C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download

Тази опция да няма page file не я препоръчвам изобщо - правил съм си този експеримент и то с 1 гб РАМ и компа почва да става нестабилен - бозата винаги има нужда от виртулна памет, колкото и РАМ да имаш, особено ако работиш с много приложения. Някои програми просто им трябва за споделяне на данни между процеси.
"Огромно" подобрение няма да има - когато има свободна памет windows-a просто не ползва Page file-a и това е.

За дефрагментирането му - pagedefrag

------------------------------------

+Quote Post
Sisq0
коментар Jan 20 2007, 11:47 AM
Коментар #4

Критикар №1
Качени субтитри

Моят блог

Благодаря ви, повечето неща са ми известни, просто съм ги позабравил... за щастие Windows ми работи безпроблемно вече близо година и нещо, само му добавям ъпдейти, а и използвам Linux в доста голяма част от времето.
Ивайла, хибернацията е първото нещо, което изключвам при инсталация на Windows 3.gif
Stone, CCleaner съм я ползвал преди време, но ползвам и Your Uninstaler! за премахване на програми (справя се по-добре от стандартния ънинсталър с премахването на остатъчци в регистрите), а в нея има аналогични опции като CCleaner-a и затова съм я махнал да не се дублират. А и дори при тези програми пак остават папки, в които Windows си къта ненужно информация за бекъп.

Ето нещо и от мен. Отиваме в C:\WINDOWS\system32\dllcache и изтриваме всичко там – файловете са много и заемат около 500 MB. Това са копия на файлове използвани от Windows, който има функцията да си прави копие на всеки файл. Тази функция носи гръмкото название Windows File Protection, а удачността е спорна. Със сигурност обаче правене на копия на файлове за щяло и нещяло забавя компютъра ви.
За това също има лек – стартираме ‘gpedit.msc’ от RUN, там отиваме в Computer Configuration/Administrative Templates/System/Windows File Protection, в дясно намираме Set Windows File Protection scanning. Задавате му стойност Disabled, а на Limit Windows File Protection cache sizeEnabled, и задавате минималния размер – 1 MB.

При положение че системата ви е така да се каже "статична" и няма чести промени по хардуера може да изтриете съдържанието на C:\WINDOWS\Driver Cache или най-добре да си я копирате на някое CD. C:\windows\ServicePackFiles също. Това са към 300-400 MB.

п.п.
Чудя се (защото си реших проблема с неро-то) дали да не преработя темата в помощна за олекотяване и "тунинговане" на Уиндоус с цел по-добра производителност. Какво ще кажете по въпроса, мисля, че ще е полезна на доста хора.

Този коментар е бил редактиран от Sisq0 на Jan 20 2007, 11:48 AM

+Quote Post
electroneon
коментар Jan 20 2007, 11:59 AM
Коментар #5

-= Ветеран =-
Качени субтитри

Коментари: 733
Град: Oort cloud
Потребител No.: 25
Моят блог

Цитат(Sisq0 @ Jan 20 2007, 11:47 AM) *
п.п.
Чудя се (защото си реших проблема с неро-то) дали да не преработя темата в помощна за олекотяване и "тунинговане" на Уиндоус с цел по-добра производителност. Какво ще кажете по въпроса, мисля, че ще е полезна на доста хора.

Добра идея, понеже и аз съм на същото дередже. Постоянно ми изкача балонче "Low disk spaсе".
Папката C:\WINDOWS\system32\dllcache странно защо при мен липсва. Тамън се зарадвах, че ще освободя 300-400 Мб, но не би.

@Стоун "папки от този тип $NtUninstall" не можах да разбера дали могат директно да се изтриват (при мен са оцветени в синьо). И всъщност какво означава, когато цветът на даден фолдър не е жълт, а син?
Благодаря.

Цитат
pozdrav za julian ot jenamo

+Quote Post
Stone
коментар Jan 20 2007, 12:11 PM
Коментар #6

Starfuckers Inc.
Икона на група
Качени субтитри

Група: Администратори
Коментари: 2 048
Град: near London
Потребител No.: 32

electroneon, можеш да ги триеш смело. А папката dllcache не я виждаш, защото вероятно не си позволил да виждаш скритите папки и защитените файлове.
Tools > Folder options > View > там махаш чекчето от Hide protected operating system files и сменяш на show hidden files and folders.
Ето един много богат архив статии за оптимизиране на руски.

Този коментар е бил редактиран от Stone на Jan 20 2007, 12:12 PM

+Quote Post
Sisq0
коментар Jan 20 2007, 12:37 PM
Коментар #7

Критикар №1
Качени субтитри

Моят блог

Преправих заглавното мнение. Ето още няколко хитрини от мен. Всичко, което поствам тук, е изпробвано от мен.

1. Забрана на поддръжката на zip файлове от Windows XP. Тази поддръжка е удачна единствено в случай че не разполагате с никакво приложение за работа с архивирани файлове, но едва ли има човек без WinRAR/Zip/Ace или друг архиватор на компютъра. Функцията се деинсталира чрез изпълнението на следния ред от RUN: regsvr32 /u zipfldr.dll
2. Настройки на паметта (това се отнася само за потребители които имат над 265 MB RAM, но едва ли има хора с по-малко). Ако имате много памет може да зададете на WindowsXP да държи всичките файлове, които използва там, вместо на хилядократно по-бавната виртуална памет, намираща се върху вашия твърд диск. За да подсетите да прави това стартирайте отново ‘regedit.exe’ и отидете в HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEM/CurrentControlSet/Control/Session Manager/Memory Management/ и там ще откриете DisablePagingExecutive, чиято стойност трябва да бъде 1, ако не е я променете.
След като сте намерили работа на голяма част от оперативната си памет спокойно може да пожертвате още малко в името на системния кеш, който ако бъде увеличен ще ускори работата на твърдия диск, или по скоро ще отмени част от нея, поради простата причина че някой от файловете, съдържанието на папките и иконите ще бъдат кеширани. Ключа който позволява това се намира при по-горния и се нарича LargeSystemCache и за да се оползотвори по-рационално паметта ви трябва да има стойност 1.
3. Оптимизация на виртуалната памет. Понеже оперативната памет никога не стига, на Windows XP му се налага да ползва виртуална, която се намира върху твърдия диск. Когато някое по-лакомо за памет приложение пожелае повече, Windows променя постоянно размера на тази памет, което води до нейното фрагментиране и до по-ниската и производителност. За да предотвратите това първо забранете виртуалната памет от Control panel/System/Advanced/Performance Settings/Advanced/Virtual memory – Change и задайте стойности 0. След това рестартирайте и дефрагментирайте диска си. След дефрагментирането отидете там където се задава размера на виртуалната памет и задайте една и съща стойност за минималния и максималния и размер – тази стойност трябва да е около 2.5 пъти размера на оперативната ви памет ако тя е до 256 MB и 2 до 1.5 пъти ако имате повече.
4. Забранете Automatic Updates. Понякога Windows се опитва да ви изненада приятно - но за всяко нещо си има време и място, и ако искате да го накарате да се съобразява с това ще пожелаете да забраните автоматичните Update-и които понякога определено не са адекватни. Това става от System Properties/Automatic Updates – просто махнете отметката пред ‘Keep my computer up to date…’. А когато искате да проверите за налични подобрения пуснете Internet Explorer и от менюто Tools изберете Windows Update.
5. Windows Explorer. Ако ви дразни това, че когато стартирате Windows Explorer не се отваря My Computer, а My Documents направете следното: давате Properties на Windows Explorer и в target пишете това %SystemRoot%\explorer.exe /e,"

6. Оптимизиране на системата от менюта.
В Control panel/System/Advanced/Performance Settings/Advanced/Perfomance/Settings/Visual Effects/Custom
селектирайте само:

Smooth-srooll list boxes
Use a background image for each folder type
Use common tasks in folders
Use visual styles on windows and buttons

Усеща се разликата, но въпреки това аз съм си оставил настройките по подразбиране. Все пак за хората с по-малко РАМ се препоръчва.

Дано някой открие лек за себе си в тази тема 3.gif

Този коментар е бил редактиран от Sisq0 на Jan 20 2007, 12:41 PM

+Quote Post
Delfin
коментар Jan 20 2007, 01:14 PM
Коментар #8

-= Ветеран =-
Качени субтитри

Група: V.I.P.
Коментари: 219
Регистриран: 23-December 06
Град: Асеновград
Потребител No.: 61

Цитат(ivajlap @ Jan 20 2007, 08:49 AM) *
Освен популярната windows\temp, има още една пълнеща се постоянно с боклуци дректория:
\Documents and Settings\user\Local Settings\Temp, като user е името на текущият потребител.

Докато се намирате в тази част на компютъра си, можете да изтриете и малко ТЕМП файлове

1. \Documents and Settings\user\Local Settings\Temporary Internet Files - ако не са Ви трябват толкова много.
2. \Documents and Settings\user\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.ie5 - изтривайте всички налични папки. Единтвено оставете файловете desktop.ini и index.dat.

+Quote Post
ivajlap
коментар Jan 20 2007, 02:17 PM
Коментар #9

Качени субтитри

Редно е да засегнем и Services, ето един линк с подробно описание на английски
кой сървиз за какво е и има ли нужда от него.
http://www.techspot.com/tweaks/winxp_servi...ervices-3.shtml

Лично аз забранявам доста от сървизите, като най-много ядящи памет и бавещи системата са:
Automatic Updates (изключването им от контрол панел не спира действието на услугата)
Security Center
Help And Support

DNS & DHCP Clients - при статични IP настройки
Workstation / Server / WebClient
Terminal Services
Themes (ако не се използват)
Telephony (ако не се използва модем)
Remote Registry / Routing & Remote Access (кой ли ползва рутиране под Windows???)
Error Reporting Service
Windows Firewall/ICS (чувам, че Windows Defender-a подобрявал малко вградения файъруол)
Computer Browser / UPnP Device Host

+Quote Post
Sisq0
коментар Jan 20 2007, 03:07 PM
Коментар #10

Критикар №1
Качени субтитри

Моят блог

Eто нещо относно services и от мен. Има приложени обяснения, но ако някой се чувства несигурен да не пипа нищо. Не искам да има сърдити после 3.gif
Прикачени файлове
Прикачен файл  Running_Processes_Info.rar ( 11.45k ) Брой сваляния: 17
Прикачен файл  ___________________Windows_XP_files.zip ( 150.31k ) Брой сваляния: 16

+Quote Post
Базикчо
коментар Jan 20 2007, 08:18 PM
Коментар #11

-= Run With Me =-
Качени субтитри

Група: V.I.P.
Коментари: 505
Регистриран: 19-January 07
Град: Tau'ri - EU - Сийланд
Потребител No.: 1 598
Моят блог

Интересно как никои досега не спомена http://www.tune-up.com/ аз ползвам повече от 1 година good.gif тази програма и съм много доволен от нея, има много функции за които обикновено трябват доста програми.Аз я ползвам за почти всичко което трябва да пипам в Windows.( регистри, uninstall, processmanager, themes, icons, undelete, много неща за хард дискът може би няма само дефрагментиране )

Другото много полезно и добро нещо е http://www.autopatcher.com/ . Него също го ползвам от няколко месеца в пълните версии има и допълнителни неща които добавят много настройки в windwos ( най богатото меню TweakUIXP в контрол панела и много удобното powermenu ) някои от тях например съм ги виждал само в по горната програма TuneUp Utilities. Това на практика са всички windows updates + някои необходими за повечето users неща ( например java applet ). Недостатък е може би голямото време за инсталиране понякога повече от 1 час ( зависи от броя изпрани неща за инсталиране и бързината на вашия pc ) и незабавния рестарт накрая но за това донякъде е виновен windowsа. punish2.gif

WARNING: I cannot be held responsible for the above, as apparently my cats have learned how to type.
Като вид, по природа сме луди.Съберем ли се повече от двама в едно помещение,
избираме страна и започваме да мислим за причини да се избием.- Защо мислиш сме измислили политиката и религията?

Важно е паричния поток да се движи от места с по-малък интелект към места с по-голям.
С Гугъл ще помислим по темата.

+Quote Post
ivajlap
коментар Jan 20 2007, 08:38 PM
Коментар #12

Качени субтитри

Мислех да го спомена в предния си пост, но ми излезе от акъла -
AutoPatcher е причината да забранявам тотално Windows Update.
Отнема много време първата инсталация, т.к. последния Full Release
е от Ноември и съдържа около 200 ъпдейта (това за XP).
След първоначална инсталация, последващите ъпдейти се качват бързо -
тази седмица излезе поредния - за Януари 2007, преди него е Декемврийския.

+Quote Post
Sisq0
коментар Jan 20 2007, 10:19 PM
Коментар #13

Критикар №1
Качени субтитри

Моят блог

Не бях ъпдейтвал скоро с Autopatcher-a и викам така и така съм ги дръпнал, поне да ги инстална (Ноември фул, декември и януари ъпдейтите). Екстрактнах ги, стартирам Autopatcher и...

Run time Error '-2147221231(80040111)': Automation Error Class Factory Cannot Supply the Requested Class

Търсих из нета, четох статии... не открих отговор защо става така. Преди съм работил с Autopatcher без грижи. Не знам някой грешен процес ли съм спрял... по принцип спирам процеси за които знам какво правят. Някой ако може да удари едно рамо...

+Quote Post
diabloivan
коментар Jan 21 2007, 12:48 AM
Коментар #14

Качени субтитри

Гост

1. Премяна на иконите на съкратените стартове
За да промените иконата на даден съкратен старт, щракнете върху него с десния бутон на мишката и изберете Ргорerties>Shortcut tab>Change Icon. Ако съдържащите се в списъка икони не ви харесат, опитайте в WindowsSystemshell32.dll, където са скрити още много варианти. Предварително трябва да сте избрали View>Folder Optios>VIew>Show all files

2. Изключване на автоматичното стартиране на СD
Поставянето на компактдиск в устройството не означава непременно, че желанието ви е той да се стартира. За да изключите CD Autoplay, отворете System Properties от Cotrol Panel и щракнете върху етикета Device Manager. Разгърнете записа за СD-РОМ и щракнете два пъти върху устройството. След това махнете отметката от Auto Insert Notification и рестартирайте.
Windows XP работи по малко различен начин. Отворете CD-ROM Properties от Windows Explorer и направете съответната настройка в етикета Autoplay.

3. Достъп до екранната клавиатура
Ако работите под Windows ХР и имате проблем с клавиатурата, въведете osk в прозореца Run от менюто START. Така ще си пуснете екранната клавиатура, която може да се асоциира да работи почти с всяко базирано на текст приложение.

4. Премахване фона на иконите
В Windows ХР можете да махнете цветните фонове на иконите на десктопа. Отворете System Properties в Control Panel, щракнете на етикета Advanced, след това Performance>Settings. Отметнете Use drop shadows for icon labels в полето Desktop и натиснете ОК.

5. Премахване на „балончетата" със съвети
Тези балончета, т.е. жълтите полета с подсказки, които се появяват, когато минавате над екранните обекти, се махат много лесно. Отворете Registry Editor като напишете regedit в диалоговия прозорец Run, и отидете в HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced. Щракнете с десния бутон на мишката в дясното пано и създайте нова DWORD стойност с име EnableBallonTips. Стойността й трябва да бъде 0х00000000.

6. Премахване на предупреждението от MSConfig
Ако сте правили промени в конфигурирането на системата чрез помощната програма MSConfig, при следващото зареждане на Windows ще се появи предупреждение за получения ефект. Ако често използвате тази програма, може би ще искате да се освободите от предупрежденията. За целта намерете папката HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMICROSOFTWINDOWSCurrentVersionRun и
изтрийте стойността MSConfig Reminder. Това ще предотврати следващата поява на подобни съобщения.

7. Изтриване на Office Assistant
Office Assistant (досадното кламерче, котка, куче или каквото там сте си избрали) може да бъде премахнат или модифициран. Пълното му отстраняване е относително просто — отворете Registry Editor и намерете разклонението HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftOffice. След това изберете 8.0, 9.0 или 10 (в зависимост от вашата версия на Office пакета; Office ХР е обозначен с 10), а след това Common> Assistant. Изтрийте тази папка, за да премахнете изцяло подобни помощници. За да модифицирате помощника, създайте DWORD стойност (щракнете с десния бутон на мишката в папката Assistant и изберете Create new DWORD с една от следните стойности:
За изключване с F1 – AsstAssistWithHelp = 0
За показване само на съветите с висок приоритет = AsstOnlyHighPriorityTips = 1
За да накарате помощника да не застава на пътя ви = AsstMoveWhenInTheWay = 1
За изключване на съвета на деня — просто изтрийте файла = AsstShowTipofDay
За изключване на „подходящите" помощни съобщения = AsstGuessНе1р = 0
За изключване на съобщенията за мишката = AsstMouseTips = 0
За изключване на съобщенията за клавиатурата — изтрийте файла AsstKeyboardShortcutTips
За изключване на help съобщенията на Office Assistant = AsstAssistWithHelp = 0

Увеличаване на производителността под Windows - II-ва част

Продължение на I-ва част

С този урок ще ви покажа как можете да много бързо и лесно да увеличите производителността под Windows. Само чрез няколко стъпки ще можете да накарате PC-то ви да е по-бързо от всякога. Урокът е пренадзначен както начинаещи, така и за напреднали.

8.Изтривване на програми от Add/Remove
Програмите, които сте махнали, изтривайки файловете им, или тези, които просто не са се деинсталирали изцяло, често продължават да се показват в менюто Add/Remove на Control Panel. За да ги махнете оттам, отворете
Registry Editor(напишете regedit в диалоговия прозорец Run) и намерете разклонението НКЕY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionUninstall. Оттук изтрийте всички програми, които желаете. Премахването на имената на приложенията от това разклонение ликвидира техните записи в AddRemove
Programs, без да изтрива самия софтуер. Това е ефективен начин да се подсигурите, че никое приложение няма да бъде случайно изтрито чрез Control Panel.

9. Изключване на Recycle Bin
Ако не желаете RecycleBin да пази изтритите файлове, а предпочитате това изтриване да е окончателно, отворете характеристиките на кошчето
(като щракнете върху него с десния бутон), изберете бутона
Global и отметнете полето Remove files immediately upon delete.

10. Преименуваме на оптичните устройства
Именуването на CD и DVD устройствата с последните букви от азбуката помага да се избегне евентуално объркване. Това е от полза, когато например инсталирате нов диск, тъй като в противен случай имената на двете устройства ще се придвижат с една буква назад в азбуката, за да освободят
преди тях буква за твърдия диск. Ако това се случи, всички направени дотогава асоциирания ще се окажат безполезни. Ако обаче поразтегнете примката по описания начин, теоретично ще имате място за 22 устройства, преди да възникнат проблеми с буквите (А: и В:, разбира се, са запазени за флопитата). За да промените буквата на оптично устройство, отворете Device Manager и щракнете на символа + в секцията СD-RОМ. Щракнете два пъти върху устройството, което искае да преименувате, изберете етикета Settings и променете Start Drive Letter на която буква пожелаете.

11.Open With...
Промяната на асоциациите на типовете файлове с програмите, с които да се отварят по подразбиране, е относително лесно. Щракнете с десния бутон на мишката върху файла и изберете Open With > Choose program (възможно е да се наложи да задържите натиснат клавиша SHIFT при щракването с десния бутон в по старите версии на Windows). Изберете програмата, с която искате да асоциирате типа на файла, и поставете отметка в полето Always use this program to open this file.

12.Горещи клавиши за съкратените стартове
Всеки съкратен старт на десктопа ви може да бъде асоцииран със собствена клавишна комбинация, наричана Ноtкеу. Отворете менюто Properties на съкратения старт и изберете етикета shortcut. Щракнете в секцията Shortcut, задръжте CTRL & А11 и изберете клавиша, с който да се извиква съкратения старт. Щракнете върху Арр1у.

13.Автоматично изтегляне на кодек
Някои файлове в Мрежата са кодирани във формат, който не се чете от Windows Media Player. От друга страна обаче, той е в състояние автоматично да сканира за кодеци, които да позволят възпроизвеждането на кодирания файл. Просто поставете отметка в полето Enable automatic codec download в секцията Options на менюто Тоо1s. Лошото е, че се претърсва
само сайта на Microsoft, така че кодеци за неподдържани формати като DIvХ, Rеа1 player съдържание и QuickTime няма да се изтеглят. Кодеци за тях ще намерите съответно на сайтовете им.

14.Създаване иа dutty текст
За да запълните Word документ с шаблонен текст, напишете =rand(20,30). Това ще запълни документа с 20 параграфа, състоящи се от изречението „The quick brown fox jumps over the lasy dog ", като всеки параграф съдържа тази фраза 30 пъти. Това може да ви е от полза, когато разполагате шаблони или тествате нов или повреден принтер.

15.Възстановяване на изгубен текст
Ако системата ви стигне до срив, когато сте на средата на писането на документ в Word, в повечето случаи данните ще се покрият от Windows и ще се покажат в Word при следващото стартиране, Ако по някаква причина възстановяването се е провалило, файлът вероятно е повреден, Но все още не изпадайте в паника, тъй като Word притежава помощна функция,
която идентифицира АSСII текст и го възстановява. Отворете
Word, File, след това Ореn и изберете Recover text from any file от менюто Files of type. Сега можете да изберете файла, който искате да възстановите, и той вероятно ще се отвори.

Go to the top of the page 

+Quote Post
sM1Le
коментар Jan 21 2007, 08:40 AM
Коментар #15

-= Потребител =-
**
Качени субтитри

Група: Потребител
Коментари: 80
Регистриран: 23-December 06
Град: София
Потребител No.: 75

Интересна тема...навремето със старата печка бях чел много такива неща и така съм омазвал бозата(накрая се научих как трябва де...),че..ето ви тука съм прикачил 1 картинка найстина помага...има и още неща от там дето могат да се пипат,ама вярно,ако незнаете какво спирате,не го спирайте 3.gif

-=ТУК=-

+Quote Post

2 страници V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic Thank You

- Олекотена версия Час: 25th June 2025 - 01:21 PM
Special for Translator's Heaven PHPTranslator's Converted By Translator's Heaven ©2006 InvisionCore
    Headoff Xen   Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!