subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 18 Регистриран: 15-January 07 Град: София Потребител No.: 1 145 Статус: Офлайн ![]() |
The Adventures of Tom Sawyer / Приключенията на Том Сойер
![]() Жанр: Семеен, Приключенски Година: 1938 Режисьор: Норман Таурог Актьори: Томи Кели, Мей Робсън, Уолтър Бренан, Виктор Йори, Ан Гилис, Доналд Мийк Държава: САЩ Времетраене: 91 минути Резюме: Екранизация по едноименния роман на Марк Твен. За резюме ще ползвам предговора му от книгата: "Повечето приключения, описани в тази книга, са се случили в действителност. Едно-две от тях са мои преживелици, а останалите — на разни момчета, мои съученици. Хък Фин е взет направо от живота. Том Сойер — също, но той няма конкретен прототип, а обединява в себе си черти от характерите на три момчета, които познавах — затова е събирателен образ. Странните суеверия, за които става дума, бяха извънредно разпространени сред децата и робите-негри в Западните щати по времето, когато се развива тази история — ще рече, преди трийсет-четирийсет години. Макар че книгата ми е предназначена да забавлява най-вече малките момчета и момичета, надявам се, че вече порасналите мъже и жени няма да я пренебрегнат заради това, тъй като намеренията ми бяха отчасти и да напомня на големите по един забавен начин какви са били някога, какви са били чувствата и мислите им, как са разговаряли и с какви шантави начинания се е случвало да се захванат." ![]() Издание:The Adventures Of Tom Sawyer (1938) Norman Taurog Субтитри CD-та: 1 FPS: 25 Любимата ми книга от детството. С нея лягах, с нея ставах, знам я почти наизуст. Надявам се, това да помогне за превода. Търся и "Приключенията на Хъкълбри Фин" с Мики Руни от 1939 год. (The Adventures of Huckleberry Finn with Mickey Rooney 1939), ако някой знае откъде може да се свали, да пише, с радост ще преведа и него. Този коментар е бил редактиран от sty на Feb 13 2012, 09:13 PM |
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() - = Ho - ho - ho! = - ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 4 242 Регистриран: 15-September 07 Потребител No.: 1 952 Статус: Офлайн ![]() |
|
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 15th August 2025 - 02:01 PM |