subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]()
|
Apr 17 2009, 12:57 PM
Коментар
|
|
![]() лекрундзер ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 408 Регистриран: 22-December 06 Град: Gilead Потребител No.: 28 Статус: Офлайн Моят блог |
За феновете на Вор... Все се каня да го напиша това и все забравям. Из интервю с мадам БюджолД: Цитат Все пак прочетох първите две глави от новата книга за Майлс на WorldCon-а. Започвам с 39-годишния Майлс, който извършва разследване в качеството си на Имперски Ревизор на планета, която читателите ми още не са виждали (тъй като току-що я измислих), съпътстван от основно нови герои. Историята е мистъри-съспенс стил и тъкмо успях да завърша 11-та глава през януари, преди да се наложи да прекъсна заради турнето. Книгата още си няма заглавие, нито втора половина. Нямам търпение да се върна към нея – наистина искам да разбера какво ще се случи! |
|
|
|
|
|
|
Apr 22 2009, 12:17 AM
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 4 Регистриран: 12-February 08 Град: Варна Потребител No.: 60 910 Статус: Офлайн |
Бюджолд да продължава да си пише любовните фентъзите и да не се занимава с Майлс въобще. Последните книги от Ворската поредица си бяха бози (не че първите бяха нещо изключително де). В момента голямата истина е Станция Пердидо на Чайна Миевил. Книгат кърти мивки. На моменти си мисля, че тоя пич е по-добър от Нийл Геймън (казха го). А най-най-важното е новият МАЛАЗАН. Смятам и на български да го прочета. Крайно време е Lazy да се стегне и да видим някой нов Вещер на български. |
|
------------------------------------ The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Небето над пристанището имаше цвета на телевизионен екран след края на програмата. |
|
|
|
|
May 10 2009, 05:30 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 128 Регистриран: 23-January 07 Град: София Потребител No.: 2 125 Статус: Офлайн |
Днес, като четях една книжка, попаднах на следната китайска мъдрост, която много ми хареса. А именно: " Книгата е като лекарство - четена както трябва, може да излекува глупостта." Имам една молба към съфорумците си. Ако някой има книгата - "Възвърната пролет" на Александър Николаевич Сабуров, издадна 1971 година. Бих бил страшно благодарен ако ми я преостави за ксерокопиране или сканиране, тъй като не мога да я намеря вече година и половина. До колкото си спомням беше с твърди корици в син цвят, но спомените са ми бегли. Този коментар е бил редактиран от MGB на May 10 2009, 05:33 PM |
|
------------------------------------ ![]() "Няма човек, няма проблем." - Й. В. Сталин |
|
|
|
|
May 11 2009, 04:57 PM
Коментар
|
|
![]() -= Working Man =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 241 Регистриран: 11-January 07 Град: Велико Търново Потребител No.: 533 Статус: Офлайн Моят блог |
|
|
|
|
|
|
|
May 13 2009, 11:34 PM
Коментар
|
|
|
-= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Преводачи Коментари: 158 Регистриран: 8-November 07 Град: Sofia Потребител No.: 50 477 Статус: Офлайн |
Днес си взех Духless na Сергей Минаев. Слушам много позитивни отзиви, прочетох първата глава донякъде и определено грабва интереса. Книгата засяга страшно много сфери от днешния живот. |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
May 14 2009, 12:55 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 254 Регистриран: 30-October 08 Град: Somewhere over the rainbow... Потребител No.: 80 167 Статус: Офлайн |
Много е жалко в днешно време да видиш избора на хората - да чета книгата или да гледам филма? Доста голям процент избират второто, за съжаление, мислейки си, че е все едно. Да, да, ама не! Книгата си е книга и толкоз! Лично аз давам доста пари за книги и да си кажа честно, съм пристрастена към тях (едва ли някога ще спра Последно ми се наложи (за превода на филма) да прочета "Време да се живее и време да се мре" (1954) - невероятна книга, страхотен автор (мисля да метна и да си купя книгите на Ремарк - стилът много ми допадна). В момента нищо не чета, но мисля да започна с "Не пипай тази книга!" на Ян ван Хелсинг. Гледам, че milenski пише хубави неща за нея и смятам, че ще ми допадне. Веднага след нея започвам с творбите на Ремарк. Много е трудно да отсея три любими книги, защото не са малко тези, които харесвам. Но след като трябва да направя избор, то той е следният: №1. "Престъпление и наказание"(1866)- Фьодор Достоевски (любим автор!) №2. "Цар Плъх"(1962)-Джеймс Клавел (също и "Тай-пан"1966, "Шогун"1975, "Гай-Джин"1993 - не се въздържах) №3. "Кръстникът"(1969)-Марио Пузо .......И мнооого други ПП:Гледам, че BorisCo пише за "Духлес" - ако не си чел "Бригадата" на Александър Белов, горещо ти я препоръчвам (купих си всичките книги,направо съм очарована!)! Този коментар е бил редактиран от icicle_78 на May 28 2009, 12:35 PM |
|
------------------------------------ Намери ме ТУК.
|
|
|
|
|
May 14 2009, 02:49 PM
Коментар
|
|
|
-= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Преводачи Коментари: 158 Регистриран: 8-November 07 Град: Sofia Потребител No.: 50 477 Статус: Офлайн |
Към Бригадата ще посегна може би по-късно. Сега съм си наредил купчина заглавия, като не мога да избера откъде да почна. Наредил съм си в онлайн кошницата - Трилогията "Властелинът на пръстените" - Американски психар - Инцидентът - Ужасно силно и адски близо - Тревата там е по-зелена - Кръвни Братя - Сейлъмс Лот - Дългата разходка - Пътеводител на галактическия стопаджия |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
May 28 2009, 08:45 AM
Коментар
|
|
![]() лекрундзер ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 408 Регистриран: 22-December 06 Град: Gilead Потребител No.: 28 Статус: Офлайн Моят блог |
![]() Леле! Още не мога да повярвам, че е излязла! Бях ги отписала! |
|
|
|
|
|
|
May 28 2009, 10:09 AM
Коментар
|
|
![]() Не искам вече с рейса! Искам Lamborghini! ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 171 Регистриран: 2-November 07 Град: http://subs.sab.bz/ Потребител No.: 49 667 Статус: Офлайн |
"Време да се живее и време да се мре" на Ерих Мария Ремарк. ![]() Става въпрос за съдбата на един немски войник през "Втората Световна Война" и за глупостта на войната. Книгата започва по следния начин:Отвори! В Русия смъртта не миришеше така, както в Африка. Поради силния английски огън в Африка често се случваше труповете да лежат дълго време непогребани между линиите, но слънцето вършеше бързо своята работа. Нощем вятърът носеше миризмата им — сладникава, задушлива и тежка, газовете издуваха мъртвите тела и те, сякаш духове, се надигаха за последна битка в светлината на чужди съзвездия — мълчаливо, без надежда, всеки за себе си. Но още на утринта започваха да се свиват, да прилепват към земята, като че ли бяха безкрайно уморени и желаеха да се заровят в пясъка. Когато по-късно ставаше възможно да бъдат прибрани, някои от тях бяха вече олекнали и изсъхнали, а тези, които биваха откривани чак след седмици, представляваха почти само скелети, които потракваха в станалите им вече широки униформи. Пясъкът, слънцето и вятърът правеха смъртта суха. В Русия смъртта беше мазна и смрадлива. |
|
------------------------------------ Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко. Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често. |
|
|
|
|
May 29 2009, 07:24 PM
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 4 Регистриран: 12-February 08 Град: Варна Потребител No.: 60 910 Статус: Офлайн |
![]() Леле! Още не мога да повярвам, че е излязла! Бях ги отписала! И аз така. Направо не е истина колко време мина от предната. Тази е първата от четирилогия и вероятно на български последната ще излезе след 10 години. Голяма част от клиентите ми вече не помнят дали са чели предните... А иначе Глен Кук отново е в стихията си - мрак, битки, драма... В крайна сметка това е поредицата вдъхновила Стивън Ериксън да напише Малазаните. Този коментар е бил редактиран от grigorp на May 29 2009, 07:25 PM |
|
------------------------------------ The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Небето над пристанището имаше цвета на телевизионен екран след края на програмата. |
|
|
|
|
May 30 2009, 07:30 PM
Коментар
|
|
|
|
|
|
|
|
Jun 7 2009, 07:31 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 335 Регистриран: 12-January 07 Град: Русе Потребител No.: 680 Статус: Офлайн |
все се чудех защо имам толкова дупки в поредиците ми а то каква била работата... http://www.starlighter.info/br_4_2006/spec2.html типично по нашенски |
|
|
|
|
|
|
Jun 7 2009, 07:50 PM
Коментар
|
|
|
-= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 1 Регистриран: 7-June 09 Град: мадрид, испания Потребител No.: 95 471 Статус: Офлайн |
много обичам да чета,но нямам много време .Последната книга която прочетох е "Да убиваш е лесно"на Агата Кристи.Обичам да чета и на Морис Льоблан,Чейс,Карл Май,Жулн Верн,Майн Рид и от време навреме фантастика
|
|
|
|
|
|
|
Jul 1 2009, 07:17 PM
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Начинаещи преводачи Коментари: 21 Регистриран: 6-February 07 Град: на Чукара Потребител No.: 6 271 Статус: Офлайн |
Здравейте! Наскоро приключих с "Хрониките на Амбър" на Роджър Зелазни. Това ми беше първото фентъзи и много ми хареса. Дайте идея за нещо подобно |
|
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
|
Jul 1 2009, 07:56 PM
Коментар
|
|
Светът на нивата - Филип Хосе Фармър Всъщност той е вдъхновил Зелазни да напише Амбър. И "Фионавар" на Гай Гавриел Кай И "Хрониките на Черния отряд" на Глен Кук - нищо подобно, но също много добро. Този коментар е бил редактиран от fai_rodis на Jul 1 2009, 07:59 PM |
|
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 21st April 2026 - 05:12 PM |