subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]()
|
Jun 4 2012, 05:11 PM
Коментар
|
|
![]() Starfuckers Inc. ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 328 Регистриран: 11-March 07 Град: вкъщи Потребител No.: 17 897 Статус: Офлайн Моят блог |
Подпукала съм всичките преведени книги на Удхаус и съм на път да го свърша, Бъроуз също съм го подхванала в оригинал и засега се чете леко. |
|
------------------------------------ Цитат "No wonder gay men are always so fashionable, they've spent centuries in the closet!" :) |
|
|
|
|
Jun 4 2012, 05:23 PM
Коментар
|
|
![]() розовата кифла ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 413 Регистриран: 9-February 07 Град: Габрово Потребител No.: 8 555 Статус: Офлайн |
Винаги ми става хубаво като видя движение из тази тема. Аз май последно свърших "The hunger games", и тричките. Първата ми хареса, втората донякъде, третата едвам я дочетох. А сега чета "Още въздух" на Оруел. Този коментар е бил редактиран от missing на Jun 4 2012, 05:24 PM |
|
------------------------------------ Кифла. Розова.
|
|
|
|
|
Jun 5 2012, 08:57 AM
Коментар
|
|
|
-= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 22 Регистриран: 21-January 09 Потребител No.: 86 169 Статус: Офлайн |
А аз съм на лятна вълна - довършвам Бари Хюгарт - изключително забавни книжки. После подкарвам австралийците - Ръсел Къркпатрик и Труди Канаван - "Върховният повелител" и "През лицето на света" Тъкмо ще свърши Хюгарт докато излязат |
|
|
|
|
|
|
Jun 5 2012, 02:53 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Преводачи Коментари: 111 Регистриран: 7-December 09 Град: Русе Потребител No.: 103 438 Статус: Офлайн |
Не съм чела всички постове в тая тема, но ми стигат последните 10-15, за да разбера, че сигурно всички ще ми се изсмеете на моя любим жанр в литературата. А той е любовният! Обожавам да чета и поглъшам с огромно удоволствие всички романи на Нора Робъртс, Сандра Браун, Линда Хауърд, Бевърли Бартън.... (абе, да не ги изреждам всичките). Да не говорим, че вкъщи имам богата библиотека с над 3000 книги (с всички издадени на български романи на горепосочените авторки) + книги събирани още от соца. Чета, разбира се и различна друга литература - криминални, приключенски, исторически, биографии, но любовните ме зареждат с някаква енергия и положителни емоции така, както други жанрове не могат. Ами, това е положението при мен. Съжалявам, ако съм разочаровала някого с моя вкус. |
|
------------------------------------ Да пишеш на български с латиница е като да пишеш с лайна на стената - чете се, но не е красиво!
|
|
|
|
|
Jun 5 2012, 05:15 PM
Коментар
|
|
![]() ♦ Кълвач-преводач ♦ ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД_ Коментари: 1 595 Регистриран: 10-June 11 Потребител No.: 123 249 Статус: Офлайн |
Хаха, глупости говориш, всеки си има собствен вкус. И баща ми е същият колекционер - и той има над 3000 книги...
|
|
------------------------------------ Цитат EurekAa: До тъпите режисьори и не знам к'во: "ПРИДЪРЖАЙТЕ СА КЪМ СКРИПТОВЕТЕ!" Цитат EurekAa: Не е снимано с тамагочи, по-скоро с тостер... Цитат EurekAa: Събирали пари от закуски да праят сериал. |
|
|
|
|
Jun 5 2012, 10:33 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Преводачи Коментари: 111 Регистриран: 7-December 09 Град: Русе Потребител No.: 103 438 Статус: Офлайн |
Страшно уважавам хора, които обичат да четат, но също така и събират книги, Уди. Но в колекцията на баща ти едва ли една трета от книгите са любовни романи и романтични съспенси. Все пак, ти ще наследиш колекцията на баща си, а моята дъщеря, както не обича да чете (дай й само компютър и интернет), сигурно ще разпродаде цялата моя колекция. Уви, днешното младо поколение като цяло расте нечетящо и вследствие на това неграмотно. |
|
------------------------------------ Да пишеш на български с латиница е като да пишеш с лайна на стената - чете се, но не е красиво!
|
|
|
|
|
Jun 6 2012, 06:22 AM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Начинаещи преводачи Коментари: 234 Регистриран: 3-March 11 Потребител No.: 121 312 Статус: Офлайн |
![]() Аз съм на това, започва обещаващо. |
|
|
|
|
|
|
Jun 6 2012, 07:42 PM
Коментар
|
|
![]() -= Мани-мани =- ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 2 828 Регистриран: 9-January 07 Град: София Потребител No.: 370 Статус: Офлайн |
Вчера е починал един забележителен писател: Рей Бредбъри. Цитат Знаменитият писател е автор на десетки романи, на много разкази, пиеси, телевизионни и филмови сценарии в над 70-годишната си кариера. Чак ми се доплака... Извадих от библиотеката "Марсиански хроники" (издадена през 1950 г.) и "Вино от глухарчета" - тези дни ще ги прочета.Описват Бредбъри като автор на научна фантастика, но той самият не се причислява към никоя литературна категория. Преди години този писател е синтезирал неща, които днес смятаме, че човечеството е знаело от векове. И точно в тази тема бих искала да цитирам написаното от него преди толкова много години. Цитат "Като начало, не пиша научна фантастика. Написал съм само една научнофантастична книга, и тя е "451 градуса по Фаренхайт", която е базирана на реалността. Научната фантастика е изобразяване на реалното. Фентъзито е изобразяване на нереалното. Така че "Марсиански хроники" не са научна фантастика, а фентъзи. Те са невъзможни, не разбирате ли? Това е причината, че ще се четат още дълго време - всъщност са гръцки мит, а митовете имат качеството да остават за дълго." обяснява писателят. Сред най-забележителните му книги са "451 градуса по Фаренхайт" - антиутопия, издадена през 1953 г., когато в САЩ са в разгара си шпиономанията и ловът на вещици, свързани с маккартизма. Името на романа идва от химическото свойство на хартията да се самозапалва при температура 451 градуса по Фаренхайт (232,78 градуса по Целзий). Романът описва тоталитарно общество, което насърчава масовата култура и потребителското мислене, а книгите са забранени и подлежат на изгаряне. Малката опозиционна група на хората-книги се е заела да спаси духовното богатство, като всеки член научава наизуст някоя книга, за да я направи достъпна за следващите поколения. През 1966 г. френският режисьор Франсоа Трюфо прави забележителен филм по романа с Джули Кристи и Оскар Вернер в ролите. "Марсиански хроники" (1950) са хронологично свързани разкази (някои определят книгата за роман), в които авторът рисува безразсъдна и същевременно трогателна човечност сред един странен свят. "Вино от глухарчета" (1957) е полубиографичен роман, чието действие се развива през лятото на 1928 г. в измисления град Грийн Таун, а герой е 12-годишно момче. Лунният кратер "Кратер на глухарчето" (Dandelion Crater) е кръстен на неговата новела "Вино от глухарчета". Цитатите са от Vesti.bg Поклон пред паметта му.
|
|
------------------------------------ In life go straight and turn right... Чудото на чудесата е, че понякога се случват! |
|
|
|
|
Aug 7 2012, 01:15 PM
Коментар
|
|
|
~Dean Born To Rune~ ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 801 Регистриран: 22-December 06 Потребител No.: 40 Статус: Офлайн Моят блог |
![]() Мащабно начало на нещо голямо, смазващо голямо. Рошар е суров свят, брулен от ужасяващи бури, които подчиняват всичко на волята си, но и даряващи светлина, улавяна в скъпоценни камъни. На тези бури е подчинено развитието на растителния и на животинския свят, включително живота на разумните и крайно военнолюбиви народи. Това не е ”наш” свят – тук познатите нам животински и растителни видове видове са запратени в далечните краища на картите като екзотичен елемент без реално отношение към действието. Сред Рошар всичко е различно, много различно, народи, флора и фауна, еволюирали при много, много тежки условия. Приятно четиво. Жалко само, че ще бъдат десет тома и края ще се разбере към 2022-а. А за след това съм си приготвил: ![]() Джоуи Харкър не е герой. Всъщност винаги е бил леко странен тип, който никога не се ориентира къде е и е способен да се изгуби дори в собствената си къща. И това не би било странно, ако Джоуи не беше БРОДЕЩ. Той е единственият човек на Земята, притежаващ дарбата да броди между различните измерения. Но Джоуи разбира това по трудния начин, когато вместо на мечтаната среща с момичето си, се озовава в центъра на битка между две империи. А залогът е Земята. Всъщност всички Земи. А в Междусвят те са около трилион. Сега Джоуи трябва да оцелее, да премине обучението в елитния отряд от негови не-съвсем-еднакви-двойници, събрани от другите Земи, да предприеме най-тежкия поход и най-важното – да повярва в себе си. Този коментар е бил редактиран от StraightEse на Aug 7 2012, 01:25 PM |
|
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
|
Aug 7 2012, 02:29 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Начинаещи преводачи Коментари: 330 Регистриран: 4-August 08 Потребител No.: 75 083 Статус: Офлайн |
Втората ме заинтригува. Бих я прочел. А в момента съм се захванал с: ![]() "Изворът" е история за талантлив млад архитект, за безкомпромисната му битка срещу общоприетите стандарти, за експлозивната му любов към прекрасна жена, която привидно се опитва да го провали. Когато романът се появява за пръв път през 1943 г., дръзката и оригинална литературна визия на Ранд и нейната разтърсваща философия незабавно й спечелват световна популярност. |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Aug 7 2012, 02:48 PM
Коментар
|
|
![]() (◕◡◕) ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 1 085 Регистриран: 7-March 07 Град: Misanthrope, sie bitte! Потребител No.: 16 581 Статус: Офлайн |
|
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Aug 7 2012, 02:56 PM
Коментар
|
|
|
-= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 628 Регистриран: 1-February 09 Потребител No.: 87 201 Статус: Офлайн Моят блог |
|
|
|
|
|
|
|
Aug 8 2012, 08:17 AM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 409 Регистриран: 15-September 07 Град: София Потребител No.: 43 089 Статус: Офлайн |
Понеже пораздвижихте темата, да се отчета и аз. Преди няколко дни ми попадна един сборник с разкази на Фицджералд - "Трохите на щастието". Досега не бях чел нищо негово, единственото познато беше "Странният случай с Бенджамин Бътън". Разказите са увлекателни и леки за четене. Истинска занимавка за скучните вечери. ![]() Този коментар е бил редактиран от JoroNikolov на Aug 8 2012, 08:17 AM |
|
|
|
|
|
|
Aug 8 2012, 08:28 AM
Коментар
|
|
![]() • Пловдивско Гестапо • ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 595 Регистриран: 18-June 07 Град: ПловДИВ Потребител No.: 33 936 Статус: Офлайн |
В момента чета "Ръкописът на Чансълър": ![]() Много хвалена книга, затова и я започнах. Засега е интересна . Каква е ролята на ФБР в политическите убийства на века? Ще узнаем ли някога истината за покушенията срещу братята Кенеди, срещу Мартин Лутър Кинг? Ще бъдат ли разкрити злокобните машинации с властта от върхушката в САЩ? Как групата на шестимата дърпа конците на властта в целия свят? Ще разберем ли какъв дял има истината в измислицата, озаглавена "Рькописът на Чансълър", и дали това е част от една ужасяваща и смразяваща реалност? |
|
|
|
|
|
|
Aug 8 2012, 09:04 AM
Коментар
|
|
|
-= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 733 Регистриран: 22-December 06 Град: Oort cloud Потребител No.: 25 Статус: Офлайн Моят блог |
![]() Вчера се сдобих с настоящата книга срещу 0,50 лв. Днес смятам да я почвам. |
|
------------------------------------ Цитат pozdrav za julian ot jenamo |
|
|
|
|
![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 28th April 2026 - 03:30 AM |