subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]()
|
Feb 6 2008, 11:12 PM
Коментар
|
|
|
-=Quizat Haderach=- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 160 Регистриран: 25-December 06 Град: България Потребител No.: 90 Статус: Офлайн |
Не съм го измъдрил аз, прочетох го и ми хареса. Замислих се. Припомних си детските години! А вие помните ли ги? Цитат Децата на 60-те, 70-те и 80-те години
Ако сте били дете тогава, като погледнете назад, ще ви бъде трудно да повярвате, че сте успели да доживеете днешния ден. Ние се возехме на коли без предпазни колани и без въздушни възглавници. Креватчетата ни бяха оцветени в ярки бои с голямо съдържание на олово. На шишенцата с лекарства нямаше секретни капачета, вратите често не се заключваха, а шкафовете в къщи не се заключваха никога. Пиехме вода от улични чешмички, а не от пластмасови бутилки. На никого дори не би му хрумнало да кара колело с каска. Ужас, нали! С часове си правехме самоделни колички от дъски и лагери, намерени на някое бунище, и едва когато вече летяхме по нанадолнището си спомняхме, че сме забравили да им сложим спирачки. Сутрин излизахме от къщи, играехме по цял ден и се прибирахме, когато запалваха уличното осветление – там където го имаше. И през цялото това време никой не можеше да разбере къде сме. Нямаше мобилни телефони, представяте ли си! Няколко човека ядяхме един сладолед и пиехме лимонада от една и съща бутилка - и никой не умря. Нямахме компютри, 3D игри, компактдискове, GSM-и, 160 канала кабелна телевизия, интернет и на тълпи ходехме на кино, защото нямаше дори видео! Затова пък имахме приятели. Излизахме от къщи и ги намирахме. Ако някой ни трябваше, отивахме у тях и се виждахме с него. Просто така, без предварително обаждане! Сами в този жесток и опасен свят. Без охрана. Как изобщо сме оживели? Измисляхме сами игрите си, крадяхме череши и ги ядяхме с костилките – и на никой костилките не му прорастваха в корема. През междучасията се пръскахме с вода от многократни спринцовки и бутилки от „Веро”. Нашите постъпки си бяха наши собствени и ние бяхме готови за последствията. Порязвахме се, ходехме в синини и натъртвания или си чупехме кокалите – но никой никого не съдеше. Смятахме, че за всичко сме си виновни ние самите. Представата, че можеш да се откупиш от ченгетата или да се скатаеш от казармата практически не съществуваше. Родителите от онези времена винаги вземаха страната на закона, можете ли да си го представите? |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Feb 6 2008, 11:30 PM
Коментар
|
|
![]() Критикар №1 ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 486 Регистриран: 5-January 07 Град: Шумен / Варна Потребител No.: 228 Статус: Офлайн Моят блог |
Бях го чел в някакъв сайт (не помня кой) и наистина се припознах донякъде в изреченията (въпреки правописните грешки И аз бях дете, но, дори с детския си ум, преценявах къде е границата на детските шеги и профанията. |
|
|
|
|
|
|
Feb 6 2008, 11:32 PM
Коментар
|
|
![]() -.-. -..- -.- -.-. -..- -.- .-.- --.. -..- -.- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 186 Регистриран: 3-February 07 Град: who's asking? :spiteful: Потребител No.: 5 706 Статус: Офлайн |
Цитат Ако сте били дете тогава, като погледнете назад, ще ви бъде трудно да повярвате, че сте успели да доживеете днешния ден. Напротив - трудно ми е да си представя как днешните деца ще преживят следващите 10-20 години без всички тези неща. |
|
------------------------------------ "...не мога да крача из предградията в самотата на нощта, без да мисля, че самотата не се харесва,
защото премахва излишните подробности, подобно на спомена..." |
|
|
|
|
Feb 7 2008, 12:32 AM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Преводачи Коментари: 199 Регистриран: 3-January 07 Град: Пловдив Потребител No.: 209 Статус: Офлайн |
Това може да се отнесе и за децата на 90-те, защото много от описаните неща сме ги правили и ние. Чела съм го това много пъти и винаги ми е хубаво като го чета. Хубаво ми беше да съм малко дете.
|
|
------------------------------------ <insert witty signature here>
|
|
|
|
|
Feb 7 2008, 01:17 AM
Коментар
|
|
![]() . ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 691 Регистриран: 8-February 07 Потребител No.: 7 360 Статус: Офлайн |
Сигурно сега е по-забавно да си дете, но мисля, че всичките тези луксове - интернет, DVD-та и т.н. ощетяват интелекта на това поколение. Преди като е нямало всички тези неща, се е четяло доста повече. Сега това поколение само виси по кафетата, обикаля по дискотеките, живее без мечти, без цели. Едните мечтаят да са "фешън", другите да са мутри. Момичетата виждат, че не е нужно да учат, да се трудят или каквото и да е, за да живеят живота, който искат - само си намират някой, който да им го осигури. Иначе не знам какво толкова хубаво има да се ядат черешите с костилките и 10 човека да пият от една бутилка |
|
|
|
|
|
|
Feb 7 2008, 09:36 AM
Коментар
|
|
![]() -= Run With Me =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 505 Регистриран: 19-January 07 Град: Tau'ri - EU - Сийланд Потребител No.: 1 598 Статус: Офлайн Моят блог |
Друго си е да обираш бостаните зад блока, да палиш пожари до тях или в дерето, да играеш на криеница без gsm, да дебнеш цял ден детското по едната телевизия просто защото е само едно и няма друга телевизия, да изчезнеш за няколко часа без родителите ти да могат да те намерят и да имат представа къде си се запилял, да дебнеш някои нова песен по едното от двете радия за да я запишеш на касета защото има вероятност да не я пуснат пак, ех детство мое. Само да уточним човек е на толкова години на колкото се чувства, аз още съм си Юноша |
|
------------------------------------ WARNING: I cannot be held responsible for the above, as apparently my cats have learned how to type. Като вид, по природа сме луди.Съберем ли се повече от двама в едно помещение, избираме страна и започваме да мислим за причини да се избием. - Защо мислиш сме измислили политиката и религията?Важно е паричния поток да се движи от места с по-малък интелект към места с по-голям. С Гугъл ще помислим по темата. |
|
|
|
|
Feb 7 2008, 10:20 AM
Коментар
|
|
|
-= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 733 Регистриран: 22-December 06 Град: Oort cloud Потребител No.: 25 Статус: Офлайн Моят блог |
Аз лично смятам, че някога ние бяхме щастливи деца. Ако имаше и някой чичо (вуйчо, съсед) да пътува с корабите (тировете) нещата заспиваха - "Тоблерон", дъвки "Би Бит", шоколадово яйце... Какво повече му трябва на едно дете. А този случай http://www.focus-news.net/?id=n879955 , в който "вместо да бъде порицан от родителите си, за постъпката си „главният герои” в клипа е получил парично възнаграждение от баща си." |
|
------------------------------------ Цитат pozdrav za julian ot jenamo |
|
|
|
|
Feb 7 2008, 10:51 AM
Коментар
|
|
![]() too true to be good ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 348 Регистриран: 7-January 07 Град: Далечните Карпати Потребител No.: 253 Статус: Офлайн |
Ами, неонски, мозъкът ти може да е седемдесетарски, ама въпросният татко на младия герой и той е къде тоя набор някъде най-вероятно. Така че какви сме били като деца и какви станаха някои от нас като им махнаха нашийника... направо не ми се коментира.
|
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Feb 7 2008, 12:51 PM
Коментар
|
|
![]() Злобна Гад ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 243 Регистриран: 31-October 07 Град: На село Потребител No.: 49 377 Статус: Офлайн |
Аз като 80-ти набор поглеждайки назад само мога да се усмихна ... Невероятно цветно детство ... Сегашните деца са доста по глупави въпреки всичките "екстри" посочени по горе ... Логическото мислене не се развива цъкайки копчетата на gsm,дистанционно и клавиатура ... Но да се върна пак назад ... Дуелирането тип "Тримата мускетари" с дървени "шпаги" от леска ... Тръбите за фунийки свити от RF антени ... самите фунийки от списание "Жената днес" щото беше лъскаво и твърдо и летяха по добре Свободното спускане с надути вътрешни гуми от рейс по тогава незамърсената река Искър ... Боричкането и криеницата в сеновала който беше извън града ... Къщичките по дърветата в гората ... Мачовете и баскетбола на игрището до нас ... Ех спомени ... |
|
------------------------------------ Вселената ще бъде моя !
|
|
|
|
|
Feb 7 2008, 01:25 PM
Коментар
|
|
![]() -=The Minstrel in the Gallery=- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 273 Регистриран: 22-December 06 Град: София Потребител No.: 16 Статус: Офлайн |
И аз мисля като electroneon Този коментар е бил редактиран от minastirit на Feb 7 2008, 01:26 PM |
|
|
|
|
|
|
Feb 7 2008, 02:19 PM
Коментар
|
|
|
-= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 733 Регистриран: 22-December 06 Град: Oort cloud Потребител No.: 25 Статус: Офлайн Моят блог |
|
|
------------------------------------ Цитат pozdrav za julian ot jenamo |
|
|
|
|
Feb 7 2008, 02:27 PM
Коментар
|
|
![]() -= Run With Me =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 505 Регистриран: 19-January 07 Град: Tau'ri - EU - Сийланд Потребител No.: 1 598 Статус: Офлайн Моят блог |
Друго си е да отидеш с 20 стотинки на училище да си купиш кифла и боза с подарък лукчета, а с останалите стотинки да правиш щуротии. А и да не забравяме играта обиранка с така всеизвестните тогава картинки от дъвки турбо и би-бип |
|
------------------------------------ WARNING: I cannot be held responsible for the above, as apparently my cats have learned how to type. Като вид, по природа сме луди.Съберем ли се повече от двама в едно помещение, избираме страна и започваме да мислим за причини да се избием. - Защо мислиш сме измислили политиката и религията?Важно е паричния поток да се движи от места с по-малък интелект към места с по-голям. С Гугъл ще помислим по темата. |
|
|
|
|
Feb 7 2008, 02:36 PM
Коментар
|
|
![]() -=The Minstrel in the Gallery=- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 273 Регистриран: 22-December 06 Град: София Потребител No.: 16 Статус: Офлайн |
И ходенето по стрелбищата за снимки на Iron Maiden, Metallica, Accept и други екстри /примерно за героите от "Междузвездни войни"/ ... ех... Аз лично много се радвах на идеята си да замерям с изгнили плодове и зеленчуци колите, които правеха нарушение в еднопосочната улица под нас - беше кеффффф |
|
|
|
|
|
|
Feb 7 2008, 03:25 PM
Коментар
|
|
![]() Злобна Гад ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 243 Регистриран: 31-October 07 Град: На село Потребител No.: 49 377 Статус: Офлайн |
Лелеее а водните бомби от хартия бря ? Знаете ли като живеех на 7-я етаж, а на приземния имаше "Плод и Зеленчук" колко баби съм измил ? хъхъхъ
|
|
------------------------------------ Вселената ще бъде моя !
|
|
|
|
|
Feb 7 2008, 03:48 PM
Коментар
|
|
|
-= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 221 Регистриран: 26-December 06 Потребител No.: 94 Статус: Офлайн |
Баничка от 18, боза от 6, плодови млека в найлонова опаковка, нахвърляни в едни мръсни щайги ги караха, течен шоколад в тубички като от паста за зъби и едни страхотни зелени бонбони като "детска радост" ама с какаов пълнеж... Ех... Малко идеализирате обстановката ми се струва. Беше пълно с простаци, които слушаха сръбска музика на касетофон Хитачи, закупен от Кореком. А върховното им щастие бяха парени дънки, закупени пак от там. Нищо не се е променило кой знае колко, освен че сега имат по-голям простор да разгърнат възможностите си. |
|
------------------------------------ Quit smoking or die trying! Не пуши от 12 март 2009 г., 16 ч. 17 мин. So it goes. |
|
|
|
|
![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 27th April 2026 - 10:56 PM |