subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]()
|
Feb 10 2008, 09:47 PM
Коментар
|
|
![]() Металург ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 800 Регистриран: 22-December 06 Град: ...in the Land Of The Free Потребител No.: 21 Статус: Офлайн |
Телевизора беше „Темп 6“ - сериозна съветска машина, която подгряваше по една минута, докато запали кинескопа А имаше ли стабилизатор телевизора? Спомняте ли си тези ултра-мега-важни уреди? неизменна част в "домашното кино" от онези времена. Този коментар е бил редактиран от StratoBOB на Feb 10 2008, 09:49 PM |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Feb 11 2008, 12:34 AM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 101 Регистриран: 12-December 07 Град: Някъде там! Потребител No.: 54 470 Статус: Офлайн |
Това може да се отнесе и за децата на 90-те, защото много от описаните неща сме ги правили и ние. Напълно вярно. Не, че сега съм много голяма, но и аз съм била дете пре 90-те и съм правила голяма част от тези неща. Като малка често съм карала колело. Играли сме на улицата с приятели, на народна топка, на футбол. Чудили сме се на хората с GSM_и. За какво са им. Стреляли сме се с пистолети със съчми, с метални тръби с фунийки. С братовчедите и брат ми сме си правили пикник в къщи, като си правех ме палатки чрез табуретки и други приспособления. Много от тези неща могат да се правят и сега. Това, че сега имаме много повече удобства, не значи, че непремено трябва да се откъснем от всичко останало и да забравим детството си. Та, това са най-сладките години. Не съм напълно съгласна с тази статия, ако мога да я нарека така. От части съм съгласна, но не напълно. |
|
|
|
|
|
Feb 11 2008, 11:23 AM
Коментар
|
|
![]() -=БиРоЛоГ=- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 321 Регистриран: 1-January 07 Град: София Потребител No.: 186 Статус: Офлайн |
А имаше ли стабилизатор телевизора? Спомняте ли си тези ултра-мега-важни уреди? неизменна част в "домашното кино" от онези времена. Аре ся, нема се обиждоме - живеех в Кр.поляна - почти в центъра на Софето, и токо си беше ОК. Ама на село - имаше и таквози 10 килограмово чудо на техниката |
|
------------------------------------ Там, където виждам моя баща,
там, където виждам моята майка, моите сестри и братя. От самото начало на времето те ме зоват да заема своето място сред тях! "Истина е, че няма идеални, но има идеали..." ...разлях на клавиатурата си една бира, след това каквото и да натисках, печатеше само три главни букви: "ОЩЕ"... |
|
|
|
|
Feb 12 2008, 01:21 AM
Коментар
|
|
![]() -= Колибковец =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 352 Регистриран: 10-January 07 Град: kolibka.com Потребител No.: 438 Статус: Офлайн |
Аре ся, нема се обиждоме - живеех в Кр.поляна - почти в центъра на Софето, и токо си беше ОК. Където и да си живял в София, когато имаше режим на тока и града беше разделен на зони на имащи и зони на нямащи тогава със сигурност не ти е бил ОК. Тогава имаше един виц: Цитат Летят извънземни над земята и се чудят къде да кацнат. По едно време един от извънземните гледа долу на земята мига като в дискотека и се обръща към пилота: - Айде да кацнем там, виж каква голяма дискотека е. А другия отговорил: - Каква ти дискотека, тия имат режим на тока. 3 часа имат, 1 час нямат. А като сме подхванали темата за мизерията след 1989 година, едно време имаше купони за храна, километрични опашки за мляко и месо, почващи от 04.00ч сутрин. Един долар беше стигнал 3000лв, а заплатите тогава се равняваха на 5-10 долара за месец. |
|
|
|
|
|
|
Feb 12 2008, 09:27 AM
Коментар
|
|
|
-=Quizat Haderach=- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 160 Регистриран: 25-December 06 Град: България Потребител No.: 90 Статус: Офлайн |
Вярно казваш, nikra. Обаче като младеж по онова време не съм усетил голям зор. Режима на тока прецакваше серЯла на всички времена - "РуБИНЯТА хИЗАУРА" - голям праС. Сега да спре тока в цял квартал за повече от час - майко мила, здрава витрина няма да остане. Висенето по опашки беше изнервящо, но пък се събирахме на приказка и бяхме задружни. Мизерията и нищетата преди 15г. не се усещаха така силно, както е сега за 2/3 от хората (може би и повече). |
|
|
|
|
|
Feb 12 2008, 10:50 AM
Коментар
|
|
![]() Дърта вещица ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 424 Регистриран: 8-January 07 Град: Frankfurt am Main Потребител No.: 307 Статус: Офлайн |
Режима на тока прецакваше серЯла на всички времена - "РуБИНЯТА хИЗАУРА" - голям праС. Висенето по опашки беше изнервящо, но пък се събирахме на приказка и бяхме задружни. Ааааа, недей така, праС беше като спре тока докато се возиш на асансьора и си малък, нещастен, уплашен и сам в тъмното ... А относно висенето по опашки - и моят спомен е свързан с лаф с дружки, които сега за съжаление виждам два пъти годишно |
|
------------------------------------ Живея в нова приказка от 19.11.2008...
|
|
|
|
|
Feb 12 2008, 10:56 AM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Преводачи Коментари: 368 Регистриран: 26-January 07 Град: София Потребител No.: 3 102 Статус: Офлайн Моят блог |
Аз пък по време на режима звънях в Българската Национална Телевизия, Канал 1 и ги молех да променят часа на излъчване на детските предавания, щото тока го спираха точно тогава. |
|
------------------------------------ Животът е това, което се случва във времето, в което кроим планове за бъдещето.
Хендмейд Платформа Портал за домашни любимци Fifoza - Изграждане на сайтове Drone rules and Regulations |
|
|
|
|
![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 6th May 2026 - 05:58 PM |