Brought to you by Headoff Xen

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Collapse

> subs.sab.bz - Информация

Сериал/Прогрес Daredevil: Born Again - 02x06 от The_Assassin new7.gif
Dark Winds (2026) - 04x08 от The_Assassin new7.gif
The Night Agent (2026) - Сезон 3 от mia_one new7.gif
Shef (2025) - Сезон 7 от Василиса
Spartacus: House of Ashur - 01x08 от Koen
Robin Hood - Сезон 1 от The_Assassin
Power Book II: Ghost - 03x01 от motleycrue
Man vs Baby - 01x04 от С.Славов
Outlander (2024) - Сезон 7 от Horatio
Maigret (2025) - Сезон 1 от С.Славов
УебРип субтитри From (2026) - 04x01 от JoroNikolov new7.gif
Send Help (2026) - Субтитри от dimi123 new7.gif
Wuthering Heights (2026) - Субтитри от dimi123 new7.gif
The Bride! (2026) - Субтитри от dimi123 new7.gif
Crime 101 (2026) - Субтитри от dimi123
Avatar: Fire and Ash (2026) - Субтитри от dimi123
GOAT (2026) - Субтитри от С. Славов
Peaky Blinders (2026) - Субтитри от С. Славов
Zootopia 2 (2025) - Субтитри от С. Славов
Marshals (2026) - 01x02 от JoroNikolov
Филм/Прогрес Undertone (2025) - Субтитри от С.Славов new7.gif
Golden Kamuy - Субтитри от С.Славов new7.gif
Dolly (2025) - Субтитри от С.Славов new7.gif
Hellfire (2026) - Субтитри от mia_one
Borderline (2025) - Субтитри от KikoDraka
Little Amelie (2025) - Субтитри от Gloripeace
War Machine (2026) - Субтитри от mia_one
Cold Storage (2026) - Субтитри от Слав Славов
Ballerina (2025) - Субтитри от Tigermaster
The Wrecking Crew - Субтитри от Tigermaster
 Forum Rules ПРАВИЛА НА РАЗДЕЛА!
4 страници V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic Thank You
> Децата на 20-ти век!, Оранжево небето...
Оценка 5 V
StratoBOB
коментар Feb 8 2008, 01:52 PM
Коментар #31

Металург
Качени субтитри

Група: V.I.P.
Коментари: 800
Регистриран: 22-December 06
Град: ...in the Land Of The Free
Потребител No.: 21
Статус: Офлайн

Цитат

Аз съм мъничко човече,
На децата мил другар,
Имам шарено елече,
А в торбата скъп товар!

Припев/2: Тра-ла-ла,хи-хи-хи
Тра-ла-ла,хи-хи-хи
А в торбата скъп товар

Зная приказки и песни,
Що съм слушал по Света,
Зная хитрости чудесни,
Те помагат ми в беда!

rolleyes.gif

Този коментар е бил редактиран от StratoBOB на Feb 8 2008, 01:52 PM

------------------------------------
The day they both mistook an earthquake for the fallout,
Just another when the wild wind blows...

Go to the top of the page PM

+Quote Post
MGB
коментар Feb 8 2008, 09:10 PM
Коментар #32

-= Ветеран =-
Качени субтитри

Група: Потребител
Коментари: 128
Регистриран: 23-January 07
Град: София
Потребител No.: 2 125

Мда време е и аз да се изкажа.. изчетох почти всички коментари, във всеки един от тях открих по малко от това което искам да кажа....
Разликата междъ детството на татко и моето е следната:
1. Той е спортувал много, не е четял, но за това пък аз го мисля за по - умен от трима мой учители в момента.
Аз може да се имам за умен, но всъщност почти нищо не зная - освен да пиша бързо и без грешка (когато ползвам спелчек ) на клавиатурата ....
2. Днешните глезотий като компютъра и всякаквите му там техники развалят здравето ми в пъти повече, отколкото ако бях израсъл когато ги е нямал;о тези екстри. Баща ми е на 57 години и е поне 2 пъти по - як (в мускулна маса) от мен ... това е защото самият начин на живот ни кара да се олежаваме.... каде ти сега ще излезнеш да постреляш с фунийките като имаш ЦС ..... да титаш на згорията пред съседният блок ... нали има фифа .... кой ще ходи до славейков да си купи книга като само влиза в издателство бар* и си поръчва......
3. забавления.... когато татко е бил на мойте години е спортувал много (в спорта освен здравето развиваш мисълта и укрепваш усета си за екипност...) Спорта е бил само едно от забавленията му а е имало и други...
Не е чел книги много но пък е по - съобразителен от мен ....
А сегашните ми забавления са точно 3:
Бира
Компютър
Книга

Преди време бяха в обратен ред, а сега са точно така както съм ги подредил.... Това ме кара да се плаша от собственото си бъдеще .... Дори това че съм решен да се променя не ми помага..... защото дори да пойскам сега да изляза ще имам два избора : да ходя в някоя кръчма и да се напия на кол за домати или да ходя да пуша с някой трева... това са двете мероприятия за които получих покана преди час и половина .... Ако остана вкъщи имам само един избор да седя пред компютъра... по телевизията не дават нищо интересно .... а тука мога да си изтегл;я това което искм за максимум 10 минути .... Можех и да чета книги стига да не бяха затворили библиотеката ми от една седмица.... а дори да имам 15 лева за една маскимум две книги свестни ... преди да съм успял да си ги купя ще съм се отбил в някоя кръчма с компанията която не ме смята за аутсайдер за това че чета книги и не слушам чалгия за да ги изпия...
Всичките екстри, които ни предлага сегашното време , ограничават начините ни за забвление драстично.Самият начин на живот ни кара да деградираме и да се превръщаме в плужеци стоящи пред комповете или изтъпели бичета, смърдящи на пот, неможещи да си пуснат водата във ваната .. просто защото незнаят дали е дясното или лявото кранче.... Чалгията тоталната мизерия която ни обгръща ни превръща във вълци и егусисти... защото всеки гледа себе си и как ако може да гепи нещо от този до себе си.
Ако сме честни ще ви кажа защо се пропих сега съм намалил алкохола.... Това е от тъпотията която ме е обградила... не те приямат в нито една група защото се различаваш (четеш не си първа хубост и не слушаш чалга) Най - лесният начин е да седнеш да обърнеш две бири сутрин в седен със скинара от съседният клас да си поговорите малко как бихте млатили хора от малцинстявата и да отидеш в учлище направен на щайга... зимайки си книга от вече затворената библиотека даскалите искат да ти я земат щото не си слушал в час ... но не се сещат на четворката накозени играчи на белот да приберат картите.... Излизайки от стаята мислиш че си постъпил неправилно и грешно НО (без запетая отпред) виждаш как на стълбище между двата етажа възрастната учителка по западен език надига кенче загорка в 8 и 10 .....

Да и това драги ми приятели не е лъжа могат а го потвърдят .... но всички включително и аз ще се скрием зад аоимността на интернет защорто ни е страх за собствените и задници.....

Колко ми се иска да съм различен....

А Сиско, Райчинов и другите по-образовани от мен хора недейте ми се сърди за грешките при писането били те смислови или граматически.

"Няма човек, няма проблем." - Й. В. Сталин

+Quote Post
ceceto
коментар Feb 8 2008, 10:10 PM
Коментар #33

-= Новак =-
*
Качени субтитри

Коментари: 15
Регистриран: 7-January 07
Потребител No.: 266

Цитат(MGB @ Feb 8 2008, 09:10 PM) *
Колко ми се иска да съм различен....

Мдааа.. Чудех се дали да пиша или не... не се сдържах. Докато те четях ме лъхна хлад, да не кажа студ, направо потреперах..
MGB, ти си на годините на дъщеря ми, общо взето разсъждавате сходно, което, смятам, говори добре за вас... Убягна ми смисъла на изречението, което цитирам. Защо, аджеба, искаш да си различен ? Зор ли е да се смиваш със сивата маса ? Мъчно ми е за вашето поколение. Понякота си мисля, че грешно сме Ви възпитавали. Ценностите се изродиха. Не съм сигурна, че съм възпитала правилно щерка си и в същото време, четейки те се радвам че има и други... защото иначе не ми се мисли.
Горе главата, момче ! Нещата ще си дойдат на мястото - кръговрата на живота. good.gif

+Quote Post
MGB
коментар Feb 9 2008, 10:21 AM
Коментар #34

-= Ветеран =-
Качени субтитри

Човек винаги иска това, което не може да има ..... с две думи няма никога да бъда различен ... но преспективата на плужек-алкохолик сериозно не ме блазни..... В това искам да съм различен - да пия по - малко и да спортувам повече, но това ще стане трудно ..... и въпреки всичко както казваш горе главата надеждата умирала последна .....
Интересно ми е защо те е лъхнал хлад и студ от реалността .... от 24 дванадесетокласници .... 8 са тревомани ... можеби пробвали твърдо... 6 сме пияници ... 10 чалгаджий (фешъни).... ако пияниците и тревоманите не се ненавиждахме можеби щхме да сме мнозинство .... Но проблема е следния пияниците казват за тревоманите, че се осмъртяват с тая дрога,а те разбираш ли не пият толкова много, че да рискуват да пукнат в следващите 15 години.... А тревоманите то своя страка казват - Защо да се напиваме и лазим, като може да се напушим и да летим ????
А фешъните се държат еднакво злобно (ако не ги е стерах от физическа саморазправа) и към двете малцинства....

А и дори приятелите ми алкохолици ми се чудят как мога да слушам Висоцки - он не вернулся из боя.... но поне те ме приемата такъв какъвто съм, без да искат да ме променят.

Този коментар е бил редактиран от MGB на Feb 9 2008, 10:24 AM

+Quote Post
fifoza
коментар Feb 9 2008, 02:06 PM
Коментар #35

-= Ветеран =-
Качени субтитри

Група: Преводачи
Коментари: 368
Регистриран: 26-January 07
Потребител No.: 3 102
Моят блог

MGB, твоето изказване ме предизвика да погледна по друг начин на своето детство и настояще. Не знам доколко останалите тук ще се съгласят с мен, но моето наблюдение е, че родените през 70-те години имат създадени истински приятелства, някои от които продължават и до днес. За разлика от родените през 80-те, които не могат да се похвалят със същото. Аз съм от втората група. Предполагам, че родените пък през 90-те съвсем са лишени от подобна радост. Стойностната система е занижена почти до минимум, дори у някои младежи отсъства. В това вече се убедих. Преди си мислех, че ние сме за съжаление, но след твоето изказване, и не само, вие определено сте за оплакване. Лошото е, че не ми хрумва решение на тази ситуация. Може би трябва да насочиш вниманието си към някаква конкретна цел и да се посветиш на постигането й. Защото в противен случай рискуваш да се обезличиш. Много сложна тема е това. Човек трябва да узрее за живота на възрастните. Аз също не се чувствам напълно зряла, но ми е жал за вас, определено.

Не можах да изразя напълно точно мислите си, но дано поне малко си схванал от думите ми.

Животът е това, което се случва във времето, в което кроим планове за бъдещето.
Хендмейд Платформа
Портал за домашни любимци
Fifoza - Изграждане на сайтове
Drone rules and Regulations

+Quote Post
MGB
коментар Feb 10 2008, 12:16 AM
Коментар #36

-= Ветеран =-
Качени субтитри

Цитат(fifoza @ Feb 9 2008, 02:06 PM) *
MGB, твоето изказване ме предизвика да погледна по друг начин на своето детство и настояще. Не знам доколко останалите тук ще се съгласят с мен, но моето наблюдение е, че родените през 70-те години имат създадени истински приятелства, някои от които продължават и до днес. За разлика от родените през 80-те, които не могат да се похвалят със същото. Аз съм от втората група. Предполагам, че родените пък през 90-те съвсем са лишени от подобна радост. Стойностната система е занижена почти до минимум, дори у някои младежи отсъства. В това вече се убедих. Преди си мислех, че ние сме за съжаление, но след твоето изказване, и не само, вие определено сте за оплакване. Лошото е, че не ми хрумва решение на тази ситуация. Може би трябва да насочиш вниманието си към някаква конкретна цел и да се посветиш на постигането й. Защото в противен случай рискуваш да се обезличиш. Много сложна тема е това. Човек трябва да узрее за живота на възрастните. Аз също не се чувствам напълно зряла, но ми е жал за вас, определено.

Не можах да изразя напълно точно мислите си, но дано поне малко си схванал от думите ми.

Взел си ми мисълта от кухата тиква и си я доразвил ... знеш ли кой е единственият човек извън семейството в който имам доверие - най-добрият прител на татко и баща на кръстниците ми ... това е много много жалко .... защото родителите ми и този чевек са вече възрастни хора ... каква е вероятността след като си отидат тези хора да създам пртриятелство при положение че съм черноглед циник и се измъквам с оправданието че съм краен реалист ????
обезличаването ... имам точно две изпълними цели в момента.... да се надяваме да се появи още нещо след успешното им реализиране... че иначе лошо на стари години да се обезличш .. не ми харесва преспективата

+Quote Post
fifoza
коментар Feb 10 2008, 10:44 AM
Коментар #37

-= Ветеран =-
Качени субтитри

Моят блог

Цитат(MGB @ Feb 10 2008, 12:16 AM) *
Взел си ми мисълта от кухата тиква и си я доразвил ... знеш ли кой е единственият човек извън семейството в който имам доверие - най-добрият прител на татко и баща на кръстниците ми ... това е много много жалко .... защото родителите ми и този чевек са вече възрастни хора ... каква е вероятността след като си отидат тези хора да създам пртриятелство при положение че съм черноглед циник и се измъквам с оправданието че съм краен реалист ????
обезличаването ... имам точно две изпълними цели в момента.... да се надяваме да се появи още нещо след успешното им реализиране... че иначе лошо на стари години да се обезличш .. не ми харесва преспективата

Взела*.

А ти знаеш кой е единственият човек въобще в живота ми, в който имам доверие /защото семейство може да се каже, че нямам/? Само и единствено мъжът ми, с когото сме заедно от деца. Други няма. И ако това ще те успокои, аз също комуникирам само с по-възрастни хора, защото с тях можеш да си говориш за по-различни неща, отколкото с връстниците и защото от тях можеш да научиш много. Мислех, че аз съм някакво изключения от правилото, но явно има и други като мен. Но ти звучиш много песимистично. Ми я си представи, че когато тези хора си отидат един ден, тогава може би ти ще имаш пълноценна половинка в живота си, може би деца, дори и внуци, и тогава ще имаш други мисли в главата... Знам ли и аз. Но така, както си се самонавъсил, не е на добре. Спирам дотук, защото изметнахме темата за детството.

Хендмейд Платформа

+Quote Post
-= F o z z y =-
коментар Feb 10 2008, 10:51 AM
Коментар #38

(◕◡◕)
Качени субтитри

Група: БАРД
Коментари: 1 085
Регистриран: 7-March 07
Град: Misanthrope, sie bitte!
Потребител No.: 16 581

10 GOTO http://www.izpoved.com/... rolleyes.gif

═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════

+Quote Post
MGB
коментар Feb 10 2008, 03:36 PM
Коментар #39

-= Ветеран =-
Качени субтитри

Цитат(_.:*~*:._Shai-Hulud_.:*~*:._ @ Feb 10 2008, 10:51 AM) *

Мдам малко го обърнахме на тема пациент и психолог ....... време е да се върнем на темата с един пример, който ще предоставя от личната си колекция:
Седят двама мога да ги назова с имена на моята възраст на една пейка преди 2 години и си говорят по телефона ..... е кажете ми и какво да се очаква от тях .... ако само 10% от връсниците ми са такива ......................... а те май ще саповече тогава ekk.gif

+Quote Post
StratoBOB
коментар Feb 10 2008, 03:38 PM
Коментар #40

Металург
Качени субтитри

Група: V.I.P.
Коментари: 800
Регистриран: 22-December 06
Град: ...in the Land Of The Free
Потребител No.: 21

20 GOTO 10

rofl.gif

p.s. Сори за спама, ама като видях поста на пясъчния и не се сдържах. Бейсик за Правец-82, класика.

MGB - горе главата! Не се оставяй на негативните помисли и всичко ще е just fine good.gif

Този коментар е бил редактиран от StratoBOB на Feb 10 2008, 03:54 PM

The day they both mistook an earthquake for the fallout,
Just another when the wild wind blows...

+Quote Post
fifoza
коментар Feb 10 2008, 04:13 PM
Коментар #41

-= Ветеран =-
Качени субтитри

Моят блог

и малко по-различен спомен

И един специален поздрав!

Този коментар е бил редактиран от fifoza на Feb 10 2008, 04:16 PM

Хендмейд Платформа

+Quote Post
-= F o z z y =-
коментар Feb 10 2008, 05:58 PM
Коментар #42

(◕◡◕)
Качени субтитри

Група: БАРД
Коментари: 1 085
Регистриран: 7-March 07
Град: Misanthrope, sie bitte!
Потребител No.: 16 581

bumless.gif

Този коментар е бил редактиран от _.:*~*:._Shai-Hulud_.:*~*:._ на Feb 10 2008, 06:14 PM

═══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════

+Quote Post
Phoebes
коментар Feb 10 2008, 07:42 PM
Коментар #43

-= Новак =-
*
Качени субтитри

Коментари: 6
Регистриран: 22-October 07
Град: Монтана
Потребител No.: 47 716

Хора... Като чета вашите постове направо се радвам, че с моя 90-ти набор съм имала от всичко в детството си. От дъвките Турбо, през целодневното гонене на топка и каране на колелета, та до верните приятели... И къпането в реката... И возенето по каруците на хората... Строенето на къщи от... каквото там ни попадне в ръцете. smiley.gif Е, бяхме компания от три комшийчета, но си ни беше напълно достатъчно. Може би съм успяла да мина през такова детство, защото през първите няколко години от живота ми живеех на село. А след това уикендите, всеки почивен ден от училище също прекарвах там.
Сега винаги, когато ходя на село ме налягат едни спомени... Хубаво беше. toy.gif
А сега... както и другите тийнейджъри (и не само) прекарвам доста време пред компютъра, но поне мога да се похваля с доста разнообразно детство. smiley.gif

Dr. Meredith Grey: At some point, you have to make a decision. Boundaries don't keep other people out. They fence you in.

+Quote Post
Boristraikov
коментар Feb 10 2008, 08:21 PM
Коментар #44

-=БиРоЛоГ=-
Качени субтитри

Група: Майстори Преводачи
Коментари: 1 321
Регистриран: 1-January 07
Потребител No.: 186

Интересна темичка. Аз, както винаги, малко съм я прозяпал, ама „ по-добре късно, от колкото никога...“

Няма да ви казвам колко струваше баничката и бозата когато бях малък по простата причина, че ще ме обявите за лъжец. Ще спомена само, че сънчо подмяташе едни пръчици във въздуха и те се подреждха във формата на полумесец. Телевизора беше „Темп 6“ - сериозна съветска машина, която подгряваше по една минута, докато запали кинескопа bumless.gif , а като го загасяше баща ми, на екрана се образуваше една точка, която бавно се стопяваше в далечината ( може би за това ме влече фантастиката, космоса...)
Да... спомени...
Ш ударя един бирок, да се разтушъ малко drinks.gif

Този коментар е бил редактиран от Boristraikov на Feb 10 2008, 08:25 PM

Там, където виждам моя баща,
там, където виждам моята майка,
моите сестри и братя.

От самото начало на времето
те ме зоват да заема
своето място сред тях!

"Истина е, че няма идеални, но има идеали..."

...разлях на клавиатурата си една бира, след това каквото и да натисках, печатеше само три главни букви:
"ОЩЕ"...

+Quote Post
kalooo
коментар Feb 10 2008, 09:37 PM
Коментар #45

-=One United=-
Качени субтитри

Коментари: 832
Регистриран: 4-November 07
Град: Варна
Потребител No.: 49 906

Хубава тема.
Минах по редовете на предишните коментари и на ето и аз да се отбележа.
Ами понеже съм 89 набор таман се вписвам в заглавието. Как да ви кажа нещата са си различни за всекиго през каквото и да било поколение обаче пък живота на всеки човек зависи от средата, в която живее или хората, или масата или както искате го наречете, а масата хора (на моята възраст имам предвид) са яко изпростели. Сега всичко живо има много познати (не приятели) , изкарва книжка още на 18 и мама и тати взимат кола, по кафета се ходи всеки ден (това е закон Божи) , аверката (приятелката де) трябва задължително да е супер (в тяло ви говоря) и тем подобни някакви такива. Аз като се погледна от изброените работи май едно нямам (какво да се прави, съдба). Образоваността, знанията и културата вижте това май са неща които като че ли не само на масата ами и на мене малко или много ми липсват (какво да си се лъжеме сега) - пример - в англ. не съм кой знай какъв експерт, а за българския, че ми куца това също си го знам (пък със субтитри съм тръгнал да се занимавам, правете си сами сметката какъв ще е крайния продукт). rofl.gif

Sometimes it's not enough to know the meaning of things, sometimes we have to know what things don't mean as well.
Things fall apart, especially all the neat order of rules and laws. The way we look at the world is the way we really are.
See it from a fair garden and everything looks cheerful. Climb to a higher plateau and you'll see plunder and murder.
Truth and beauty are in the eye of the beholder. I stopped trying to figure everything out a long time ago.

+Quote Post

4 страници V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic Thank You

- Олекотена версия Час: 30th April 2026 - 01:11 AM
Special for Translator's Heaven PHPTranslator's Converted By Translator's Heaven ©2006 InvisionCore
    Headoff Xen   Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!