subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() -=K-Drama Team=- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 49 Регистриран: 31-January 07 Град: South Korea - Seoul Потребител No.: 4 542 Статус: Офлайн ![]() |
Ще се говори естественно за историческите сериали на Южна Кореа (South Korea). ето и информацията, която съм събрал през последните години : 00. Il-Ji-Mae (Iljimae) 1993 MBC 01. Chang Nok Soo 1995 02. West Palace 1997 03. Cho Kwang Jo 1998 04. The Legendary Doctor Huh Jun (Hun Joon) 1999 MBC 05. Tears of the Dragon 1999-2000 06. Sangdo (Sangdo) 2001-2002 MBC 07.Empress Myoung-Sung (2001-2002) KBS 08. Emperor Wang Gun (Taejo Wang Geon) 2000-2002 KBS 09. Man of the Sun, Lee Je-ma (Taeyangin Ijema) 2002 KBS 10. Ladies of the Palace (Yeoin Cheonha) 2001-2002 SBS 11. The Dawn of the Empire (Jegukui Achim) 2002 KBS 12. The Great Ambition (Daemang) 2002-2003 SBS 13. Thousand Years Of Love (Chun-nyun Ji-ae) SBS 2003 14. Damo/Female Detective Damo (Damo) 2003 MBC 15. Dae Jang Geum (Dae Jang-geum) 2003 MBC 16. The Age of Warriors (Mooinshidae) 2003 KBS 17. Тhe Royal Story KBS 2 (2003) 18. Emperor of the Sea (Haesin) 2004 KBS 19. The Immortal Lee Soon-shin (Bulmyeolui Lee Soon-shin) 2004 KBS 20. Ballad Of Suh Dong (Seo Dong Yo) 2005 SBS 21. Jumong (Jumong) 2006 MBC 22. Yeon Gae So Mun (Yeon Gae So Mun) 2006 SBS 23. Dae Jo-young (Dae Jo-young) 2006 KBS 24. Hwang Jin-i (Hwang Jin-i) 2006 KBS 25. Seoul 1945 (Seoul 1945) 2006 KBS 26. The Legend (Tae Wang Sa Shin Gi) 2007 MBC 27. Yi Sin 2007 MBC on AIR 28. The King and I 2007 SBS on AIR 29. Hong Gil Don 2008 on AIR KBS2 30. Daewang Seojong 2008 on AIR KBS1 31. Iljimae SBS 2008 TBA - 93та e имало такъв сериал, който е бил пуснат по MBC ... 32. Bichunmoo SBS 2008 on AIR Корейското кино като цяло прави разцвета си през 1995 година, най-гледания сериал в Корея до сега 2008 г. е Dae Jang Geum (aka Jewel in a Palace 2002-2003) исторически сериал, на 3то място е Jumong 2006-2007- друг исторически сериал. Сериалите в Корея и в часност историческите, не са на сезони, тъй като историята е ясна, и се прави преценка на това в колко епизода да бъде разказана, примерно - Emperor Wang Guhn е 200 серии и не е скъп сериал, Four Gods (аka the Legend) е само 24 серии и е най-скъпия сериал в Корея до 2008 г. Доста от сериалите, след като интереса им стане голям а това става с доста от тях, се правят допълнителни от заплануваните епизоди, пример - Jumong от запланувани 60 епизода , към средата си на излъчване се реши да се направят допълни епизоди и те станаха 81, и разбира се стяха да бъдат повече, ако част от акьорите нямаха вече запланувани други сериали. Както и миналата седмица свърши The King Dae Jo Young от 100, го завършиха на 134. Разбира се това се случва на по дългите сериали, с краткосрочните като the Legend - неможе да се случи, тъй като ДВДта излязаха на пазар , малко преди да излезе сериала On Air. При историческите сериали на корейците, е хубаво че любими герой от един сериал, участват в другите, вярно не са много но доста , доста много от тях го правят ![]() ![]() Кофти за нас българите е, че не всички се превеждат от корейски на английски... Този коментар е бил редактиран от rinaldo на Feb 10 2008, 11:56 PM |
------------------------------------ |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :: Vampire Hunter :: ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 162 Регистриран: 7-February 07 Потребител No.: 6 733 Статус: Офлайн ![]() |
Лично аз с удоволствие ще проследя някой от тези сериали, ако има превод естествено.
|
------------------------------------ Човек е истински мъдър тогава, когато знае, че не знае нищо.
![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 4 Регистриран: 27-January 07 Потребител No.: 3 352 Статус: Офлайн ![]() |
Аз с голям интерес следих The legend и никак не ми е приятно че свършва. Гледах и преведените 2 серии на "Emperor of the Sea" Поне в началото изглежда интригуващ.Това разбира се си е мое мнение и определено ще го изгледам стига преводачите да са сериозни. Относно "Hong Gil Don"Вече започнаха да излизат субтитрите на английски,така че стига да има мераклий да превеждат работа има колкото искат. |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 3 Регистриран: 24-January 07 Потребител No.: 2 769 Статус: Офлайн ![]() |
И аз много се зарибих по корейските филмчета, като основна заслуга за това има сериала The Four Gods. След като изгледам него ще се насладя на "Emperor of the Sea". Надявам се да се качват и други подобни сериали на историческа тематика в бг тракерите, както и да се превеждат на български език. Относно "Hong Gil Don" за първи път чувам за този сериал, надявам се да е хубав и някой да се заеме с качването и най вече с превода му.
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 15 Регистриран: 25-January 07 Потребител No.: 2 952 Статус: Офлайн ![]() |
Rinaldo , Добре че пусна отделна тема за корейските сериали. Според теб кои са 2-та най-добри исторически корейски сериали? |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -=K-Drama Team=- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 49 Регистриран: 31-January 07 Град: South Korea - Seoul Потребител No.: 4 542 Статус: Офлайн ![]() |
о личен топ 5 ![]() 1. Emperor of the Sea 1. Jumong 2. Immortal Admiral Lee или (Yi) Sun Shin 2. The King Dae Jo Young 3. Four Gods 4. Yi Sin 4. King and I 5. Hong Gil Dong 5. новия Daewang Seojong - макар да съм гледал 5 серий без превод историята е за краля създал корейската азбука и 100% ще гази 6. и тн... Age of Warriors u Emperor Wang Gunh - тия не съм ги гледал но са ми разказвали и били трепачи... за жените който гледат такива сериали се препоръчват Hwang Jin Yi наскоро и филм излезе, както и Damo (жената детектив) със същата главна геройня, която играе и във филма Duelist. |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 4 Регистриран: 27-January 07 Потребител No.: 3 352 Статус: Офлайн ![]() |
този "Jumong" на няколко пъти му срещам името, явно наистина ще е много добър Знаеш ли колко серии е?Ако са много едва ли някой ще го преведе,а аз на английски ще му разбера половината. |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 15 Регистриран: 25-January 07 Потребител No.: 2 952 Статус: Офлайн ![]() |
за джумонг и някои от другите погледни първия пост , там пише че са 82 серии не разбрах императора на морето колко серии е , защото почвам да го гледам |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Някъде четох по постовете че са 54 или нещо такова, но не съм много сигурен. Риналдо знае колко са! |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Jumong са 81 епизода, ако бяхте прегледали форума щяхте да видите , че има тема за Jumong още от преди 1 година -> Темата в която пише всичко Императора си пише колко епизода са, не само в темата, но и в аксела. |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 14 Регистриран: 23-June 07 Град: Варна Потребител No.: 34 381 Статус: Офлайн ![]() |
Ясно е, че Four Gods зариби всички ни по корейските исторически сериали. Винаги е хубаво, когато човек открива нещо ново. Аз вече се зачетох и в корейската история, наистина, без минимални познания за нея не е същото да гледаш. А защо харесвам Легендатата толкова много? Накратко-защото съчетава по уникален начин история, митология и фентъзи /приказни/ елементи! Комбинация, на която никога не съм можела да устоявам! |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -=K-Drama Team=- ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 15 Регистриран: 27-January 07 Град: Пазарджик Потребител No.: 3 314 Статус: Офлайн ![]() |
Днес пуснах на жена ми Four Gods и се загледах как са БГ субтитрите... не знам как въобще гледате филм с подобни субове. Имат нужда от брутална редакция да не кажа, че направо си реве за нови. ![]() |
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Днес пуснах на жена ми Four Gods и се загледах как са БГ субтитрите... не знам как въобще гледате филм с подобни субове. Имат нужда от брутална редакция да не кажа, че направо си реве за нови. ![]() Ами верно е на Four Gods не са перфектни субовете, но нали все пак си го изгледах сериала и съм доволен. А пък за качеството на субтитрите се сещам за една поговорка : На харизан кон зъбите не се гледат , Така че се задоволявам и с тези . |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 14 Регистриран: 23-June 07 Град: Варна Потребител No.: 34 381 Статус: Офлайн ![]() |
Да, субтитрите на Four Gods далеч не са идеални. Но трудът на двамата преводачи заслужава уважение. Освен това...ами в този филм толкова неща нямат нужда от превод...толкова неща се изказват дори само с очи...
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Злобна Гад ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 243 Регистриран: 31-October 07 Град: На село Потребител No.: 49 377 Статус: Офлайн ![]() |
Хубави сериали ... и 4 бога , и Хон Гил Дон, и Императора ... Жалко, че нямаме парички да покажем Българската история в сериал ... Би бил повече от хубав и зрелищен ..
|
------------------------------------ Вселената ще бъде моя !
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 10th July 2025 - 05:19 AM |