subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() -= DEXTERITY =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Преводачи Коментари: 310 Регистриран: 17-September 08 Град: Ботевград Потребител No.: 77 645 Статус: Офлайн ![]() |
Може би е имало подобни проблеми, и вече сте обяснявали милион пъти, но... Когато отворя субтитрите за един филм ми излиза грешката повредени субтитри, но пък ми ги отваря в текстовия документ. Идея как да го оправя, така че да си се отвори в subtitle workshop? EDIT: Опрваих го. Видях грешката, а тя беше, че вместо (-->) беше (->). Този коментар е бил редактиран от KokI_ на Feb 2 2009, 10:14 PM |
------------------------------------ |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= DEXTERITY =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Преводачи Коментари: 310 Регистриран: 17-September 08 Град: Ботевград Потребител No.: 77 645 Статус: Офлайн ![]() |
Това ми се случва за първи път. Започнах да правя едни субтитри от нулата и едва днес забелязах, че фреймовете са 7,591976... и т.н. Какво да правя, това някакъв проблем ли е? Аз лично не разбирам какво точно са фреймовете (не ме е интересувало). |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 210 Регистриран: 30-January 08 Град: Ту тук, ту там. Потребител No.: 59 300 Статус: Офлайн ![]() |
Това ми се случва за първи път. Започнах да правя едни субтитри от нулата и едва днес забелязах, че фреймовете са 7,591976... и т.н. Какво да правя, това някакъв проблем ли е? Аз лично не разбирам какво точно са фреймовете (не ме е интересувало). А трябва. Фреймовете са кадри (картинки), които се сменят бързо. Така, всъщност, се получава филм, защото човешкото око ги възприема като единна картина при достатъчно бърза смяна на кадрите. Още от зората на киното, когато за запис се е използвала филмова лента, та до ден днешен (вече картинките са в цифров вид) се използва като минимална скорост на възпроизводство приблизително 24 кадъра/секунда. Има и други формати - 25; 27; 29 кадъра/сек. Следователно, за да съответстват субтитрите на видеото, те трябва да вървят със същата скорост. Иначе или ще започнат да избързват, или да изостават. Затова е важно скоростта на видеото да е еднаква със скоростта на субтитрите. При тази скорост на възпроизвеждане, която посочваш "фреймовете са 7,591976", би трябвало да имаш време да виждаш отделните кадри (както е популярно да се казва "много сече видеото"). Което малко ме съмнява. Най-вероятно нещо в настройките на програмата не е наред, но нищо повече не мога да кажа. Дано си ме разбрал правилно. ![]() |
------------------------------------ По-добре малка водка с приятели, отколкото голям бой в района.
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
О, това го знаех. Просто бях забравил. Много благодаря, сега го оправих. Много странно, но се получи. ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 28 Регистриран: 23-January 07 Град: La belle province Потребител No.: 2 482 Статус: Офлайн ![]() |
Когато отворя субтитри заедно с филма екрана на видеото е черен и се чува едно пращене и свистене.Какво да правя?! Преинсталирах, ползвам клайт кодек пак 4.75, инсталирал съм директекс 9. |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Мани-мани =- ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 2 828 Регистриран: 9-January 07 Град: София Потребител No.: 370 Статус: Офлайн ![]() |
Когато отворя субтитри заедно с филма екрана на видеото е черен и се чува едно пращене и свистене.Какво да правя?! Преинсталирах, ползвам клайт кодек пак 4.75, инсталирал съм директекс 9. Дай някаква информация за операционната ти система, за асоциирания плейър, да можем да се ориентираме. И с всички филми и субтитри ли ти се случва или само с някои филми. ![]() |
------------------------------------ In life go straight and turn right... Чудото на чудесата е, че понякога се случват! |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 28 Регистриран: 23-January 07 Град: La belle province Потребител No.: 2 482 Статус: Офлайн ![]() |
Уиндоус XP, плеъра е jetaudio.С всички субтитри е така. ![]() Едит: Оправи се с деинсталация на KLite-a и инсталация на Koepi's XviD Codec 1.2.1.. извинявам се за спама, можете да изтриете мненията. Този коментар е бил редактиран от BUGGSY на Apr 2 2009, 08:10 AM |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 1 Регистриран: 6-September 09 Потребител No.: 98 500 Статус: Офлайн ![]() |
Моля за помощ не мога да си свърша субтитрите такава грешка ми излиза и край
Прикачени файлове
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Starfuckers Inc. ![]() Качени субтитри Група: Администратори Коментари: 2 048 Регистриран: 22-December 06 Град: near London Потребител No.: 32 Статус: Офлайн ![]() |
Я цъкни на click here да видим подробностите за грешката, но като гледам и енкодингът не е наред - направи го Cyrillic.
|
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Шило в торба ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 3 729 Регистриран: 24-December 06 Град: В миманса Потребител No.: 82 Статус: Офлайн ![]() |
|
------------------------------------ ![]() Всяка сутрин в четири ватманът Иванов седеше уютно сгушен в кабината, гледаше в огледалото тичащата по леда жена и се чудеше - ще хване ли трамвая, няма ли да го хване... |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ..: Гъбата :.. ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД_ Коментари: 700 Регистриран: 24-January 07 Потребител No.: 2 657 Статус: Офлайн ![]() |
Моля за помощ не мога да си свърша субтитрите такава грешка ми излиза и край Забрани зареждането на субтитирите в DirectVobSub(зелената стрелка) ако асоцираният плеър, който използваш има собствено изобразяване на субтитрите. В противен случай си инсталирай по-стара от 2.33 версия на DirectVobSub 2.23. И естествено си смени кодировката както вече ти казаха, че с маймунки малко трудно се превежда. ![]() |
------------------------------------ Не е достойно да се използва името на "Екип", за оправдание на лична вендета и цензура. Хората не са глупави. Извинение или оставка.
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 966 Регистриран: 22-October 07 Град: Бургас Потребител No.: 47 617 Статус: Офлайн ![]() |
ВИЖ ТАЗИ СНИМКА Отиди в Control panel/Regional and language options/Advanced и виж на това място обозначено с червено дали има отметка. Ако няма такава, тогава си сложи в CD-то диск на Windows XP и сложи отметка на това място. Не съм много сигурен, но аз май си сложих и на позиция 28595 (ISO 8859-5 Cyrilic), която се намира десетина реда по-долу от тази. После направи това, което sty е показал. Този коментар е бил редактиран от motleycrue на Sep 13 2009, 04:23 PM |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In nidor eGo fides ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 110 Регистриран: 29-December 07 Град: The city of sixty ships Потребител No.: 55 744 Статус: Офлайн ![]() |
ВИЖ ТАЗИ СНИМКА Отиди в Control panel/Regional and language options/Advanced и виж на това място обозначено с червено дали има отметка. Ако няма такава, тогава си сложи в CD-то диск на Windows XP и сложи отметка на това място. Не съм много сигурен, но аз май си сложих и на позиция 28595 (ISO 8859-5 Cyrilic), която се намира десетина реда по-долу от тази. После направи това, което sty е показал. motleycrue, снимката ти няма нищо общо с истината. Четете добре, какво пише по-горе - "Настройката важи за програмите, не използващи Уникод за оформлението на диалозите и менютата си". На това място трябва ЕДИНСТВЕНО да бъде избрана опция "Bulgarian" (което е сторено) и нищо друго. Няма никакъв смисъл, да се добавят към системата от инсталационния диск (щото всяко пипане там ЩЕ ГО ПОИСКА) на други кодировки. Единствената файда е, че ще имате повечко избор на кодировки в програми като Outlook/Outlook Express/Thunderbird. Най-добре, въпросните титри да се отворят в Notepad или Wordpad - по простичката причина, че и без нарочни настройки, както в MS Word, те ПИТАТ при отварянето на странно кодиран файл - каква е активната кодировка. Ако на някой му се експериментира - потърсете и си сложете програмката Shtirlitz. Тя ще помогне. Желая ви успех. ![]() p.s. малък трик - кодова теблица 8859-5 е удачно да се инсталира, ако човек има мобилен телефон от Sony-Ericson и си е вкарал имена и данни на кирилица. Ако после използва програмката на Здравко Стойчев - Float Mobile Agent - ще бъде приятно изненадан как нещата се нареждат ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 3 Регистриран: 16-October 09 Потребител No.: 100 582 Статус: Офлайн ![]() |
Нещо не мога да запазя преведените субтитри.запазват ми се само оригиналните.какво точно трябва да направя?
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Darth Choco ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 2 493 Регистриран: 30-December 06 Потребител No.: 169 Статус: Офлайн ![]() |
Shift+ctrl+s Или Файл - Запиши и избираш желаната опция. |
------------------------------------ Жицкъ шоколадената принцеса a.k.a. Милка Локумова Шоколадкова
yve_sl (20:41:52 20/03/2011) Баси, като боа глътнала слон съм. :( yve_sl (21:05:54 26/05/2011) Ти щеше да си дремеш, аз - да те храня. ![]() С радиото не се спори. |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 5th October 2025 - 01:43 PM |