subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Starfuckers Inc. ![]() Качени субтитри Група: Администратори Коментари: 2 048 Регистриран: 22-December 06 Град: near London Потребител No.: 32 Статус: Офлайн ![]() |
Хе-хе, и за започнах да гледам доктор Къща ![]() Общо взето случаите са толкова еднотипни, че вече знам какво ще стане още в началото на серията - някой задължително получава припадък в началото, приемат го в болницата, д-р Къща не иска да се занимава с него, но нещо необичайно привлича вниманието му и е заинтригуван. Започва се едно безумно надприказване със сложни термини, от което малцина разбират нещо, задължително първата диагноза е рак, започват лечения за няколко неща, някое от които задължително обърква нещата и пациентът е я с прецакан бъбрек или черен дроб, я с прецакано сърце, след което задължително изпада в някаква криза или припадък, нашите майстори го стабилизират и се оказва, че трябва да му правят трансплантация. Естествено, намират сърце или бъбрек за отрицателно време и аха да го оперират, когато гениалният д-р Къща се светва какво му има и фиксват човека за нула време - с прецакан черен дроб, с инфаркт, няма значение - оправя се и на следващия ден го изписват ![]() Но поне лафовете си заслужават - вероятно и на тях се крепи големият зрителски интерес и аз затова го гледам за приспиване ![]() |
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() "Survivor" Addict! Умиращ от тъпотия! ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 1 762 Регистриран: 4-January 07 Град: София Потребител No.: 215 Статус: Офлайн ![]() |
Е, аз точно затова на 5-тият епизод, казах СТИГА! ![]() |
------------------------------------ ![]() ![]() ![]() How can we grow old When the soundtrack of our lives is rock and roll |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 40 Регистриран: 12-January 07 Град: dpcity Потребител No.: 788 Статус: Офлайн ![]() |
Stone, мой човек, ти лекар ли си.Ако да - какъв ? и не си точно ти човека дето да говори за медицинска терминология, дето в CSI cardiac arrest го превеждаш като сърдечен арест. те практикуват диагностика, в чиято същност са симптомите. идва човек с дадени симптоми, които говорят за понякога конкретно заболяване, а друг път има много възможности. не виждам, защо се чудиш, че една от честите прогнози е рак. има доста видове рак и симптоми, които говорят за наличието на такъв. прочети малко медицинска литература. а това за трансплантацията - и тука не си запознат с нещата. ама не ми се обяснява. |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Starfuckers Inc. ![]() Качени субтитри Група: Администратори Коментари: 2 048 Регистриран: 22-December 06 Град: near London Потребител No.: 32 Статус: Офлайн ![]() |
hardboy, по-добре ти прочети повече вместо да говориш наизуст ![]() Не съм лекар, но съм взел достатъчно медицински курсове докато бях студент и имам представа за какво става дума. А когато превеждам винаги проверявам нещата, които не знам и ако можеш ме опровергай за сърдечния арест, но в подходящата тема ![]() А относно диагностиката и етиката явно не си схванал настроението и отношението ми към сценириите. И слава Богу, че истинските лекари не диагностицират като тези от сериала, че досега всичките да сме ритнали камбаната от една настинка, когато сме ходили на лекар ![]() Я ме светни за трансплантациите как точно намират сърце, черен дроб или бъбрек за 1 час като хората с години чакат за подходящ донор? |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 5 Регистриран: 3-October 07 Потребител No.: 45 541 Статус: Офлайн ![]() |
Невежеството е блаженство, радвам се за всички онези хора, които вярват, че дори 50% от цялата медицинска история от филма е нещо реално, но мога само да потвърдя думите на Stone и да ви гарантирам, че почти всичко от медицинска гледна точка са глупости. И да, определено лафовете и образа на Хаус е това, което крепи цялата история достатъчно готина. Засега. Жалко, че вече не се обръща толкова внимание на най-забавната поне за мен част от сериала - отношенията Хаус-Уилсън ![]() Друго, което аз имам голям мерак да се случи, е да видим Хаус в повече различни ситуации извън болницата. Единственото, което ме довежда до реален смях, а не до вътрешно задоволство(което също е прекрасно усещане разбира се) е да гледам как нарежда непознати хора, пациентите в клиниката, които винаги идват с оплаквания от настинка и т.н. |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Злобна Гад ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 243 Регистриран: 31-October 07 Град: На село Потребител No.: 49 377 Статус: Офлайн ![]() |
Stone няма да чакат за трансплантация 2-3 сезона я ![]() knoppix половината доктори от консултиращите "Спешно Отделение" консултират и "Доктор Хаус" ... Наистина преувеличават, но не чак толко... Казвате с настинка а? Еми от 1000 случая 1 с който се занимават в серията не е само настинка ![]() Не се ли вижда, че Хаус не се интересува от елементарни случаи? Когато се съмнява, че е елементарен почва диагностиката ... Малко прекалиха също с успеха ... Не съм фаталист или нещо подобно, но определено в реалността има много по голяма смъртност. Този коментар е бил редактиран от Анубис на Nov 17 2007, 08:36 PM |
------------------------------------ Вселената ще бъде моя !
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Велико зло ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 735 Регистриран: 19-February 07 Потребител No.: 11 345 Статус: Офлайн ![]() |
Я Анубис не бил фаталист... ![]() Доктор Хаус чука на вратата |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 5 Регистриран: 3-October 07 Потребител No.: 45 541 Статус: Офлайн ![]() |
Преувеличават и то бая, моля, не ме карай да давам примери, защото във всяка серия има толкова спорни неща, които от обща култура мога да кажа, че колкото рисковани ги изкарват във филма, са също толкова нереални в медицината. Как човек остава без въздух за 10 минути, дефибрилират го над 100 пъти и в последствие оживял той е абсолютно здрав и неувреден, въпреки че всички освен Хаус смятат, че мозъка му е "изгорял". Винаги се правят супер рисковани операции и манипулации, дават се хиляди антибиотици, които се оказват грешното лекарство, но винаги предпоследното е това, което е много опасно и прецаква бъбреците или черния дроб. Да не говорим, че режат половината мозък на някой без проблем, правят трансплантации, изчистват полово предавани болести за броени часове. Откъм медицинска гледна точка, филма си е направо Sci-Fi :] |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Потребител =- ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 66 Регистриран: 22-December 06 Потребител No.: 34 Статус: Офлайн ![]() |
обичам sci-fi ![]() отдавна не ми прави впечатление медицината в сериала. гледам го заради хората ![]() |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() #StandWithUkraine ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 3 065 Регистриран: 22-December 06 Град: τατooιne Потребител No.: 50 Статус: Офлайн ![]() |
Ъ-ъ-ъ, knoppix, осъзнаваш ли, че това не е Дискавъри ченъл? ![]() |
------------------------------------ Може да ползвате оформлението на моите теми свободно, без да ме цитирате.
Полезни връзки: ► ФОРУМ ЗА НАЧИНАЕЩИ | Търсене по IMDb | OWNSUBS Subtitle Workshop: ФОРУМ | DOWNLOAD | ПРОБЛЕМИ С ВИДЕО |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 13 Регистриран: 18-January 07 Потребител No.: 1 496 Статус: Офлайн ![]() |
да филма е готин
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ха-Ха, ама разбира се, преди ден-два написах подобно изказване по темата, но когато споря с някой относно правотата и реализма на медицината в сериала, съвсем не оплаквайки се от нещо, защо не ме апострофирате още 15 човека. Абе, момчета, от 3 дни пиша в този форум, но не мога да не забележа колко хапливи и горделиви са някои от вас? На какво се дължи това, каква е тая враждебна среда и защо постоянно се опитвате да се заядете с някого. Тато, не знам дали си същия тато, който беше и може би все още е модератор в датата, но преди ми се струваше много печен тип, а сега за 2ри или 3ти път ми опонираш в определена тема без да имаме особени различия в мненията си по нея. Този коментар е бил редактиран от knoppix на Nov 18 2007, 03:53 AM |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() #StandWithUkraine ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 3 065 Регистриран: 22-December 06 Град: τατooιne Потребител No.: 50 Статус: Офлайн ![]() |
Същият тато съм си и това ми е естественото състояние - обикновено така реагират нормалните хора, когато някой им каже, че субтитрите им са търпимо лоши. Така че, да, имаме различния по някои теми и то мноооого големи различия. ![]() |
------------------------------------ Може да ползвате оформлението на моите теми свободно, без да ме цитирате.
Полезни връзки: ► ФОРУМ ЗА НАЧИНАЕЩИ | Търсене по IMDb | OWNSUBS Subtitle Workshop: ФОРУМ | DOWNLOAD | ПРОБЛЕМИ С ВИДЕО |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 618 Регистриран: 12-January 07 Град: София Потребител No.: 739 Статус: Офлайн ![]() |
The Medical Science Of House, M.D. Questions And Answers Този коментар е бил редактиран от dimi123 на Nov 18 2007, 04:15 PM |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Никой не отрича, че може да има такива случаи - ставаше дума за начина по който диагностицират и третират пациентите и най-показателна за това е последната реплика на автора на книгата - "В реалния живот Грегъри Хаус щеше да бъде в затвора" ![]() |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 14th October 2025 - 03:29 AM |