subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Изгонени Коментари: 2 Регистриран: 8-October 07 Потребител No.: 46 079 Статус: Офлайн ![]() |
Превод с консултация на лекари, беше писала. Ето ти алтернатива на няколко. Например: 352 00:28:01,473 --> 00:28:04,601 Освен ако не е ренален васкулит. Ретинален, а не ренален. Кой лекар би объркал очите с бъбреците? Да не дава Бог да ходим при него! 356 00:28:24,913 --> 00:28:30,210 Васкулитът ограничава кръвоотока към нервите, и предаването на импулсите. Кръвотока, а не кръвоотока. Интересно какво е кръвооток? 357 00:28:30,377 --> 00:28:32,880 Острата интерминентна порфирия е по-вероятна. Интермитентна (или циклична, периодична), а не интерминентна. Какво ли е интерминентна? Не виждам какво би могло да научи от теб момчето. По-скоро обратното. |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= джамандолейка =- ![]() Качени субтитри Група: Администратори Коментари: 916 Регистриран: 21-December 06 Град: Лориен Потребител No.: 11 Статус: Офлайн ![]() |
tiki, :clap1: Печатните грешки са наистина сериозен проблем и вече поправени. ---------- Edit: hardboy, точно така - безгрешни няма. С нетърпение очаквах адекватни забележки, тъй като сериалът заслужава не просто най-добрия превод. Уви, единствената такава получих току-що на л.с. и няма нищо общо с печатните грешки, за които специалистите се надпреварват да ми натрият носа, и които както казах са поправени. ![]() Този коментар е бил редактиран от hag на Oct 31 2007, 01:54 PM |
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 40 Регистриран: 12-January 07 Град: dpcity Потребител No.: 788 Статус: Офлайн ![]() |
Хаг, евала за субтитрите. Радвам се, че има хора, които дават, а не очакват да земат (т.е. всичко е фрий), но понякога голямото его и самочувствие може да прецака нещата. Ти си добра преводачка, не оспорвам качествата ти. Това си го осъзнала, създала си си самочувствие, но знай, че няма безгрешен човек и срешиш ли не си търси оправдания, а приеми критиката (или най-малко изслушай хората с право) и грешката няма да се повтаря занапред. поздрави |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Virtual ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 97 Регистриран: 12-April 07 Град: Philippines Потребител No.: 23 025 Статус: Офлайн ![]() |
Гледах 3ти епизод със субтитрите на tiki... Вече ще чакам субтитрите на Хаг ![]() Хаги, може да не са най-точните субтитри, може да не са най-пълните, но са най-добрите. |
------------------------------------ |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Je suis génial ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 144 Регистриран: 7-January 07 Град: Русе, Европа Потребител No.: 255 Статус: Офлайн ![]() |
Напоследък сериалът е тръгнал в една посока, която не ми харесва. Набляга се повече на хумористичната част отколкото на загадъчните, заплетени медицински случаи. С носталгия си спомням по-ранните епизоди и особено двойния епизод, в който Форман се беше разболял. Това беше върхът на сериала, и от тогава е тръгнал надолу. Жалко.
Този коментар е бил редактиран от cheffo на Oct 31 2007, 02:45 PM |
|
|
|
plambi |
![]()
Коментар
|
Качени субтитри Гост Статус: Офлайн ![]() |
Ето и моето мнение - вече се разбра, че всички сме съгласни със всичко, което до скоро беше предмет на спор. И именно затова предлагам, тези, които са направили някакви изводи за себе си, извклекли са есенцията от спора, да се подготвят с желание и добро настроение и да вложат наученото в превод на следващия (нека не мислим по-нататък) епизод. Всички тук сте страхотни, изказахте аргументирани мнения, истината обаче е една - не бива този прекрасен сериал да страда вече от детски болести... Пожелавам успех на преводача на следващия епизод, на всички вас - забавлявайте се! ![]() Този коментар е бил редактиран от yonkaval на Nov 4 2007, 06:21 PM |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Starfuckers Inc. ![]() Качени субтитри Група: Администратори Коментари: 2 048 Регистриран: 22-December 06 Град: near London Потребител No.: 32 Статус: Офлайн ![]() |
Аз пък искам да се оплача, че забележката, която написах, беше изтрита (за справка аватара ми). ![]() Не може администратор да си позволява да допуска печатни грешки ![]() ![]() Какъв е изводът - на администратора му е нужен критичен ъпдейт да може да банва автоматично всички тарикати, които се опитват да му натрият носа и автоматично да им праща съобщение: "Това са субтитри, а не художествена или научна литература. Така съм преценил и така съм ги превел, а на вас като не ви харесват, вървете на м...... си!" ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Je suis génial ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 144 Регистриран: 7-January 07 Град: Русе, Европа Потребител No.: 255 Статус: Офлайн ![]() |
Мисля, че ще е хубаво тук да се коментира сериала, а не субтитрите му. Не е мястото тук да се надпреварвате по остроумие. |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -=The Minstrel in the Gallery=- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 273 Регистриран: 22-December 06 Град: София Потребител No.: 16 Статус: Офлайн ![]() |
Посипвам си главата с пепел ... И обещавам, че занапред само сериала ще коментирам, а не субтитрите му! И на провокации и хапливи забележки няма да се поддавам и да отговарям! ![]() И не на последно място - сериалът е страхотен, Хю Лори е невероятен, и продължавам да смятам, че редките заболявания са течението, което носи сериала напред, но истинската водна вихрушка и послание се крият в отношенията между хората там, Хаус, Уилсън и Къди, останалите млади юнаци добре изпълняват ролята на пълнеж и доразвиват точно тези човешки отношения, а не странните и редки медицински случаи. И ми е мъчно, че Хю Лори не е навит да се снима по-нататък в сериала ... Не мисля, че някой може да го замести, колкото и продуцентите да искат да намерят подобен образ ... Този коментар е бил редактиран от minastirit на Oct 31 2007, 04:24 PM |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Virtual ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 97 Регистриран: 12-April 07 Град: Philippines Потребител No.: 23 025 Статус: Офлайн ![]() |
minastirit, да поговорим за Къди ![]() П.С: Хайде за Къди, ама ме обвиняват в нарцисизъм и самоизтъкване, не мога да говоря сега за някой друг - или за мен, или за никой ![]() Този коментар е бил редактиран от minastirit на Oct 31 2007, 04:30 PM |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 40 Регистриран: 12-January 07 Град: dpcity Потребител No.: 788 Статус: Офлайн ![]() |
във форума има доста хора, които страдат от синдрома "всеки е тъпак и не разбира, аз съм най-великия". т.е. отчасти наподобяват самият Д-р Хаус. аз знам къде се корени причината за това. ще ви оставя сами да се досетите. човек трябва да си седи на земята, защото колкото по-нависоко си мисли, че е - толкова по мътна му е преценката и това пречи на отношенията му със земните хора. поздрави |
|
|
|
|
pavel40 |
![]()
Коментар
|
Качени субтитри Гост Статус: Офлайн ![]() |
Напоследък сериалът е тръгнал в една посока, която не ми харесва. Набляга се повече на хумористичната част отколкото на загадъчните, заплетени медицински случаи. С носталгия си спомням по-ранните епизоди и особено двойния епизод, в който Форман се беше разболял. Това беше върхът на сериала, и от тогава е тръгнал надолу. Жалко. Cheffo е на 100 % прав. В последно време няма вече някакви овъртяни случаи освен за оная дето искаше да пипне пи***** на негъра. А всъщност се оказа че яла хляб от ръж и имала някаква рядка болест. А между другото тази серия е със същия сюжет като на една от сериите на Ghost Whisperer, тази последната 5-та серия. Там пак става дума за заразен хляб. |
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Злобна Гад ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 243 Регистриран: 31-October 07 Град: На село Потребител No.: 49 377 Статус: Офлайн ![]() |
във форума има доста хора, които страдат от синдрома "всеки е тъпак и не разбира, аз съм най-великия". т.е. отчасти наподобяват самият Д-р Хаус. Този ти коментар тотално ме хвърли в музиката ... Хаус със синдром "всеки е тъпак и не разбира, аз съм най-великия" ? Нях нях нях ... Поведението му не ти ли прилича по скоро на защитен механизъм от колкото на свръхсамочувствие ? Човек със свръхсамочувствие никога и за нищо на света не би приел чуждо мнение дори и 1 милион хора да умрат от негова грешка ![]() Също така ако за него всеки е тъпак за какво му е екип? Само и единствено за да си чеша егото? Или по скоро така изглежда за останалите докато Хаус си ги ползва по предназначение т.е. да оборят всички други теории? Другото което оборва теорията ти е, че дори да е трудно забележимо Хаус уважава някой от колегите си ... |
------------------------------------ Вселената ще бъде моя !
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
04x06 SpoilerОтвори! What a man, what a man, what a man What a mighty good man ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 1 Регистриран: 8-February 07 Град: софия Потребител No.: 7 131 Статус: Офлайн ![]() |
някой да ми даде линк за целия 3 сезон че го няма
Този коментар е бил редактиран от minastirit на Nov 15 2007, 10:25 AM |
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 16th October 2025 - 03:05 PM |