subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]()
|
Jul 15 2010, 09:06 AM
Коментар
|
|
![]() Шило в торба ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 3 730 Регистриран: 24-December 06 Град: В миманса Потребител No.: 82 Статус: Офлайн |
Не внасяйте объркване сред масовия потребител - няма такова нещо като DVD-ROM (UDF)... qsatis, благодаря за поясненията. Аз съм масов потребител и на моя домашен плеър обработените с AVIAddXSub филми спираха... qsatis, друже... понякога уточнения като твоето само озадачават редовия потребител. Той иска да знае коя опция да отметне в настройките на най-популярните програми за записване на дискове, за да му ги чете после и компютърът, и домашното дивиди. Какво всъщност се крие зад тази опция слабо го интересува. В тази връзка - от опит като масов потребител установих, че е по-добре да "обработвам файла в режим XSUB" . После в папката с новополучения файл с филма* добавям отделно изходното файлче .srt със субтитрите, преди да ги запиша на диск. Така субтитрите се четат и от домашния плеър, и от компютъра. При вариант Idx/Sub (препоръчван в горецитираното ръководство) кой знае защо понякога имах проблеми. Кога и как ги имах вече не си спомням, отдавна карам по лично моя ламерски, но изпитан метод. Ти може и да ме светнеш защо съм имал проблеми, ще ми е интересно да науча... но на лични, за да не товарим темата с излишни за масовите потребители подробности. А на Muscarin препоръчвам да си поиграе малко с настройките на AVIAddXSub - в упътването е описано как става това. И да избере не един, а три варианта за големина, шрифт и - най-важното - местоположение на субтитрите. Иначе може да го очаква неприятна изненада, ако пусне филма на дивидито на комшията, чийто телевизор е с други размери. ----------------- * qsatis, нали няма нужда да уточнявам, че "новополученият файл с филма" всъщност е контейнер, в който се съдържат и картинките със субтитрите? |
|
------------------------------------ ![]() Всяка сутрин в четири ватманът Иванов седеше уютно сгушен в кабината, гледаше в огледалото тичащата по леда жена и се чудеше - ще хване ли трамвая, няма ли да го хване... |
|
|
|
|
Jul 15 2010, 09:13 AM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 148 Регистриран: 17-January 07 Потребител No.: 1 387 Статус: Офлайн |
които са във формат srt, sub, txt или ssa излизат с много малък шрифт. Принципно в ssa/ass размера е зададен фабрично. Ако двд-то наистина чете такива пробвай преди да ги запишеш да промениш големината. Отваряш ги с notepad/wordpad и гледаш в началото им за Style: Default,Arial,20... променяш с по голяма цифра. |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Jul 15 2010, 10:06 AM
Коментар
|
|
![]() •↕• UsEr ® •↕• ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: VIP Коментари: 220 Регистриран: 16-March 07 Потребител No.: 18 663 Статус: Офлайн |
Прерових форума и не намерих нищо по тая тема. Проблемa е че при гледането на DivX-чета на домашния двд плейър субтитрите, които са във формат srt, sub, txt или ssa излизат с много малък шрифт. От плейъра няма опции за увеличаване на шрифта. Пробвах се и да увелича размера на субтитрите в съответния файл ама файда никва. Има ли някой представа как това може да се оправи и дали въобще може да се оправи? А плеъра е Philips DVP 5980. МОЖЕ да се променят в три размера с подмяна на фърмуера, може да си го направиш и с шрифт по собствено желание, как - ето ТУК. Прочети и мненията в ТОЗИ ФОРУМ има и готови решения. Аз бях със същия плеър преди, там ще намериш доста полезни идеи за каквото се сетиш около него. |
|
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
|
![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 11th April 2026 - 07:52 PM |