subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() A wolf at the door ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 18 Регистриран: 29-December 06 Град: Пловдив Потребител No.: 157 Статус: Офлайн ![]() |
Това е първата серия на двусерийния чешки филм "Добрият войник Швейк". Обхваща първата част на книгата, озаглавена "Швейк в тила". Съдейки по коментарите, които прочетох за филма, това е най-добрата адаптация по книгата до момента. Обхваща доста моменти от книгата, но естествено, доколкото един филм може да си го позволи. За съжаление почти не са застъпени разказите на Швейк, но това няма и как да стане, монолози от по 1 страница биха заели 7-8 мин. от филма за всеки един, а те са стотици. За да се запази поне малка част от атмосферата на книгата, около 70 % от репликите съм ги взимал оттам. Изданието ми е от 1981 г., преводач Светомир Иванчев. Няма да ви казвам какво ровене падна. При превода използвах сорсови английски субтитри от чешкoтo ДВД, които бяха с ужасен тайминг: летящи едносекундни реплики, ненужно раздробени диалози... така че на места съм обединявал, на места съм удължавал, за да добият що годе приличен вид. Имам и втората част на филма, правена е година по-късно, режисьора е същия, която буквално се превежда "Разрешете да доложа" (във книгата е озаглавена "На фронта"). Малко по малко ще преведа и нея, но не давам никакви срокове. Приятно гледане! Download movie Download subs Този коментар е бил редактиран от Zaza14 на Feb 8 2012, 09:58 PM |
------------------------------------ when I am king you will be first against the wall
|
|
|
|
Thank YOU! |
![]()
Коментар
|
Качени субтитри Гост Статус: Офлайн ![]() |
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 19 Регистриран: 30-December 06 Потребител No.: 172 Статус: Офлайн ![]() |
Има ли някаква надежда за субс за втората част?
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 3 Регистриран: 1-June 07 Потребител No.: 32 233 Статус: Офлайн ![]() |
субтитрите за 2-та част мисля че отдавна излязоха...
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 13 Регистриран: 6-February 07 Потребител No.: 6 611 Статус: Офлайн ![]() |
Къде са като търсачката не ги открива?
|
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 25th June 2025 - 08:01 PM |