subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]()
|
Aug 5 2011, 06:44 PM
Коментар
|
|
![]() Je suis génial ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 144 Регистриран: 7-January 07 Град: Русе, Европа Потребител No.: 255 Статус: Офлайн |
Здравейте, Получих много странно обаждане по домашния телефон в 18:30 в петък от банката ми. Знаеха ми двете имена и бяха любезни. На телефона беше мъж. Предлагат някакъв план за някаква застраховка при откраднати пари, дебитни карти и ключове (предполагам ПИНове). 8 лева месечно от картовата сметка щели да ги дърпат. Какво бе странното: - Кой работи по това време? Петък 18:30 в отпускарския сезон. - От разговора разбрах че не ми знаят мобилния телефон, нито имейла. А банката 100% ги има тези данни. - Абонирането за услугата ставало само по телефона и много настояваше веднага да му потвърдя. Стана уклончив като поисках информация да ми бъде пратена по имейл или пък че искам да дойда в клона в банката и тогава да реша. - Въпреки, че си остави името, някакси не ме убеди, че това му е истинското име - Телефона от който звъня беше тип (No Number) Успях да го отсвиря, но останах с впечатлението че пак ще звъни другата седмица. Какво мислите? Какво да му кажа ако пак се обади? Случвало ли му се е някого от вас? Благодаря. Този коментар е бил редактиран от cheffo на Aug 5 2011, 06:45 PM |
|
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
|
Aug 5 2011, 06:55 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 174 Регистриран: 4-April 10 Потребител No.: 109 631 Статус: Офлайн |
не са е случвало само на теб и в нас и в съседите са се обаждали пак така по същото време за застраховки най добре ги одрежи напълно, че не им е чиста работата пък и много интересно как по телефона ще се сключва договор а за телефона звънят само на тези които са на БТК |
|
|
|
|
|
|
Aug 5 2011, 06:58 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 210 Регистриран: 30-January 08 Град: Ту тук, ту там. Потребител No.: 59 300 Статус: Офлайн |
- Любезно им откажи; - Уреди си среща на другия край на града, а ти си пий питието вкъщи; - Кажи им, че ти е известно местоположението на обаждащия се, щото имаш СРС под ръка; - Тегли им една дълга и тънка ... ... общо взето - каквото ти дойде на акъл, без да се съгласяваш. |
|
------------------------------------ По-добре малка водка с приятели, отколкото голям бой в района.
|
|
|
|
|
Aug 5 2011, 07:25 PM
Коментар
|
|
![]() Stargate Team® Качени субтитри Група: Администратори Коментари: 2 044 Регистриран: 23-December 06 Град: София Потребител No.: 66 Статус: Офлайн |
Чиста измама! Най-лесният начин законно да ти прибира по 8 лв. на месец от картите. Съгласиш ли се - проблемът си е твой и няма как да го обвиниш в измама. Хитреци, ей! |
|
------------------------------------ ![]() Чаша вода, дадена навреме, човек от бесилото може да спаси. - Народна мъдрост! |
|
|
|
|
Aug 5 2011, 07:30 PM
Коментар
|
|
![]() Je suis génial ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 144 Регистриран: 7-January 07 Град: Русе, Европа Потребител No.: 255 Статус: Офлайн |
Чиста измама! Най-лесният начин законно да ти прибира по 8 лв. на месец от картите. Съгласиш ли се - проблемът си е твой и няма как да го обвиниш в измама. Хитреци, ей! Ясно. Не разбрах обаче как ще ми прибира парите ако е измамник и няма нищо общо с банката. Данните от сметките или картите ми ли ще иска? Или той ги има от някъде вече? Ако е от банката наистина, разбирам. |
|
|
|
|
|
Aug 5 2011, 07:57 PM
Коментар
|
|
![]() Darth Choco ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 2 494 Регистриран: 30-December 06 Потребител No.: 169 Статус: Офлайн |
- Кой работи по това време? Петък 18:30 в отпускарския сезон. Ми що пък да не работят. - От разговора разбрах че не ми знаят мобилния телефон, нито имейла. А банката 100% ги има тези данни. Не им знам системите, но не пречи да са дали само определена информация на хората, които звънят. - Абонирането за услугата ставало само по телефона и много настояваше веднага да му потвърдя. Стана уклончив като поисках информация да ми бъде пратена по имейл или пък че искам да дойда в клона в банката и тогава да реша. Ми те по принцип много си настояват. За абонирането по телефона не знам как стоят нещата, може би е възможно. - Телефона от който звъня беше тип (No Number) Нищо чак толкова странно. Ако се интересуваш от подобна услуга и имаш съмнения, що просто не звъннеш на банката да ги попиташ съществува ли реално такова нещо? Ако не те интересува, ги отсвирваш и изобщо не знам за какво правиш тема. Този коментар е бил редактиран от Victoria на Aug 5 2011, 08:20 PM |
|
------------------------------------ Жицкъ шоколадената принцеса a.k.a. Милка Локумова Шоколадкова
yve_sl (20:41:52 20/03/2011) Баси, като боа глътнала слон съм. :( yve_sl (21:05:54 26/05/2011) Ти щеше да си дремеш, аз - да те храня. С радиото не се спори. |
|
|
|
|
Aug 5 2011, 08:01 PM
Коментар
|
|
![]() -= Мани-мани =- ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 2 828 Регистриран: 9-January 07 Град: София Потребител No.: 370 Статус: Офлайн |
Миналия месец в моя акаунт на е-банкирането имаше предупреждение за такива обаждания. Обади се в банката. Обясни им за какво става дума. Предполагам, че събират информация за подобни случаи. На мен ми се обадиха да ми предложат нов вид депозит, но аз бързичко отрязах говорещия, като му казах, че само в банката обсъждам въпроси по сметката си. |
|
------------------------------------ In life go straight and turn right... Чудото на чудесата е, че понякога се случват! |
|
|
|
|
Aug 5 2011, 08:24 PM
Коментар
|
|
![]() Stargate Team® Качени субтитри Група: Администратори Коментари: 2 044 Регистриран: 23-December 06 Град: София Потребител No.: 66 Статус: Офлайн |
Ясно. Не разбрах обаче как ще ми прибира парите ако е измамник и няма нищо общо с банката. Данните от сметките или картите ми ли ще иска? Или той ги има от някъде вече? Ако е от банката наистина, разбирам. Начини за събиране на тази информация бол! Като започнеш от някой банков служител, та стигнеш до бележката, която остава в супермаркета, когато плащаш сметката си с карта |
|
------------------------------------ ![]() Чаша вода, дадена навреме, човек от бесилото може да спаси. - Народна мъдрост! |
|
|
|
|
Aug 5 2011, 09:20 PM
Коментар
|
|
![]() -=БиРоЛоГ=- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 321 Регистриран: 1-January 07 Град: София Потребител No.: 186 Статус: Офлайн |
Всяка една банка има служители по сигурността, отиди на място и поискай среща с тях. Това е моя съвет, иначе са прави колегите - измама е. пп: жена ми е банков служител, но в момента спи, защото в сезона на отпуските тя работи до 19 часа вечерта и се прибра скапана. Когато се събуди утре ще я попитам за подробности. |
|
------------------------------------ Там, където виждам моя баща,
там, където виждам моята майка, моите сестри и братя. От самото начало на времето те ме зоват да заема своето място сред тях! "Истина е, че няма идеални, но има идеали..." ...разлях на клавиатурата си една бира, след това каквото и да натисках, печатеше само три главни букви: "ОЩЕ"... |
|
|
|
|
Aug 5 2011, 09:29 PM
Коментар
|
|
![]() Starfuckers Inc. Качени субтитри Група: Администратори Коментари: 2 048 Регистриран: 22-December 06 Град: near London Потребител No.: 32 Статус: Офлайн |
|
|
|
|
|
|
Aug 6 2011, 01:03 AM
Коментар
|
|
![]() #StandWithUkraine ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 3 068 Регистриран: 22-December 06 Град: τατooιne Потребител No.: 50 Статус: Офлайн |
Като човек, работещ в сферата с картовите разплащания, мога да ви посъветвам едно - пазете си личните данни. Никой няма да ви иска ПИН кода по телефона. Поискат ли го - измама е. Никой не ви "знае" ПИН кода. Нито банката, нито Борика, нито Виза/МК. Същото важи за CVV кода. А номера на картата никой няма нужда да ви го иска. Ако някой не го знае, значи не му е работа да го знае. Същото важи за имена, ЕГН и прочие. Във всеки случай, в който заподозрете нещо нередно, звънете на банката. Те си имат служители и процедури, които касаят само сигурността и ще реагират незабавно. Не се "срамувайте" да звъните по такива въпроси в банката си. Напротив, правете го при всяка съмнителна ситуация. Дори има шанс да ви бъдат благодарни. |
|
------------------------------------ Може да ползвате оформлението на моите теми свободно, без да ме цитирате.
Полезни връзки: ► ФОРУМ ЗА НАЧИНАЕЩИ | Търсене по IMDb | OWNSUBS Subtitle Workshop: ФОРУМ | DOWNLOAD | ПРОБЛЕМИ С ВИДЕО |
|
|
|
|
Aug 6 2011, 07:59 AM
Коментар
|
|
![]() -=БиРоЛоГ=- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 1 321 Регистриран: 1-January 07 Град: София Потребител No.: 186 Статус: Офлайн |
Ученото си е учено - и аз казах същото като Тато, ама той има дар слово Значи така, банките наистина предлагат застраховки в зависимост от вида на картата - за дебитни карти застраховката се казва "Защитен портфейл", а за кредитните "Кредитна протекция". Обаждането става от от кол-център (аман от чуждици в езика ни), и ако се съгласиш с офертата трябва да отидеш при обслужващия те служител в офиса на банката. Това ми обясниха сабаале на чаша кафе. |
|
------------------------------------ Там, където виждам моя баща,
там, където виждам моята майка, моите сестри и братя. От самото начало на времето те ме зоват да заема своето място сред тях! "Истина е, че няма идеални, но има идеали..." ...разлях на клавиатурата си една бира, след това каквото и да натисках, печатеше само три главни букви: "ОЩЕ"... |
|
|
|
|
Aug 6 2011, 08:21 AM
Коментар
|
|
![]() Металург ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 800 Регистриран: 22-December 06 Град: ...in the Land Of The Free Потребител No.: 21 Статус: Офлайн |
Като банков служител и аз да потвърдя, че е напълно възможно да са ти се обадили от кол-центъра на банката. Практика е, на служителите роботещи там да не се предоставя пълната информация за клиента, на който се обаждат. По този начин е възможно след това да се провери дали наистина банковия служител ти се е обадил ако е необходимо. Има си ред причини за това. Допустимо е и да ти са се обадили от застрахователното дружество, с което работи дадената банка. В момента са доста модерни този вид застраховки и е напълно възможно освен обаждане да получиш и писмо по Български Пощи с оферта за същото. Доколкото до обслужващият те банков служител е възможно да не е уведомен, че подобен вид кампания се извършва в момента, но поне ще звънне тук-там и ще провери, за да ти даде отговор. |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Aug 6 2011, 09:04 AM
Коментар
|
|
![]() Екстратерестриал дъмб фак ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 561 Регистриран: 11-January 07 Град: Майна сити! Потребител No.: 542 Статус: Офлайн |
Миналия месец в моя акаунт на е-банкирането имаше предупреждение за такива обаждания. Обади се в банката. Обясни им за какво става дума. Предполагам, че събират информация за подобни случаи. На мен ми се обадиха да ми предложат нов вид депозит, но аз бързичко отрязах говорещия, като му казах, че само в банката обсъждам въпроси по сметката си. Точно това щях да те посъветвам и аз. Разбереш ли, че са мошеници, можеш веднага да им спретнеш един бърз "сценарии" от типа "криминален". |
|
------------------------------------ Цитат - За нас това е нон-сен. - Как го казахте? - Нон-сен. Чужда дума. Употребява се като нюанс в нашите среди. - Ем, щом ви върши работа. Код if ($good movie showed || $tv show aired) echo 'subs.sab.bz'; |
|
|
|
|
Aug 7 2011, 12:17 PM
Коментар
|
|
|
-= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 628 Регистриран: 1-February 09 Потребител No.: 87 201 Статус: Офлайн Моят блог |
Измама е!
|
|
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 3rd May 2026 - 11:34 AM |