subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]()
|
Mar 6 2009, 12:53 AM
Коментар
|
|
![]() бет аз иртитбус ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 969 Регистриран: 20-January 07 Град: Г.Делчев Потребител No.: 1 692 Статус: Офлайн |
Влади, ах как можа! Наистина съм леко разочарован, че ни ракри това. ;( Какво съм "разкрил"? Изказвам мисли и предположения. Пък и тук е тема за дискутиране на идеите на сериала, а не за милозливи въздишки от типа "ауеее, тоа епизод беше ного куул". Ако не искаш да ти се "разкрива" какво мислим ние, останалите, недей да влизаш тук. |
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
Mar 6 2009, 12:58 AM
Коментар
|
|
|
-= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 24 Регистриран: 27-February 07 Град: София Потребител No.: 13 838 Статус: Офлайн |
Бен не може да е бебчето, тъй като не е роден на Острова. Според мен е Микхаил Благодаря на г-н Райчинов за перфектните субтитри и за информацията относно статуята. The-Slugi, и аз тъкмо се зарадвах на вида на статуята и после ... пфф... е нищо... хайде след две седмици отново |
|
|
|
|
|
|
Mar 6 2009, 08:15 AM
Коментар
|
|
![]() Дърта вещица ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 424 Регистриран: 8-January 07 Град: Frankfurt am Main Потребител No.: 307 Статус: Офлайн |
Всъщност кръстът често съпътства изображенията на египетските богове и богини, така че статуята може да е на всеки един от тях. Ето това например е Озирис: ![]() "We find Anqet, Ptah, Satet, Sobek, Tefnut, Osiris, Ra, Isis, Hathor, Anibus and many other gods often holding the ankh sign, along with a scepter, and in various tomb and temple reliefs, placing it in front of the king’s face to symbolize the breath of eternal life" Така че, спокойно, народе, както каза Влади, това, че статуята е на Хорус е просто една хипотеза. Ако не беше този кръст бих казала, че четирипръстото същество може да е със всякакъв произход - нищо в гърба не показва, че е точно египетско божество, можеше със същия успех да е индианско. А бебето не може да е Бен, тъй като той е роден 1. извън острова и 2. доста по-рано. Обаче друго ми е интересно, ако дъртият Бен се появи при бараките, може ли да се срещне с по-младото си копие? |
|
------------------------------------ Живея в нова приказка от 19.11.2008...
|
|
|
|
|
Mar 6 2009, 08:25 AM
Коментар
|
|
![]() Дърта вещица ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 424 Регистриран: 8-January 07 Град: Frankfurt am Main Потребител No.: 307 Статус: Офлайн |
Допълвам и снимка на Анубис, тъй като четох хипотези, че може би статуята е негова, понеже бил имал 4 пръста на краката. Не съм задълбавала в материята, ако ми остане време може и да потърся дали наистина е така.
|
|
|
|
|
|
|
Mar 6 2009, 09:53 AM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 142 Регистриран: 12-January 07 Град: Plovdiv Потребител No.: 738 Статус: Офлайн |
Явно египетските богове си го менкат този кръст Бебето не може да е и Михаил, който ми изглеждаше дооооста по-възрастен, за да е роден 1977 г., би трябвало да е около 30 годишен когато нашите паднаха на острова със самолета. Засега нямам предположения кой може да е... и не разбрах как така жената си износи и роди без проблем, явно след това се е случило нещо, което пречи на жените да раждат на острова... Тази история с времето започва много да ме обърква. Излиза, че само за Лок са минали 3 дни, откакто е напуснал острова, за всички други са си 3 години. И ми е все по-любопитно кои са "другите" (тези с шеф Ричард), защо са на острова, кой ги е пратил... нямам спомен да е обяснено досега Този коментар е бил редактиран от elanor на Mar 6 2009, 09:59 AM |
|
------------------------------------ ~Мислите стават неща!~
|
|
|
|
|
Mar 6 2009, 10:08 AM
Коментар
|
|
![]() -=The Minstrel in the Gallery=- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 273 Регистриран: 22-December 06 Град: София Потребител No.: 16 Статус: Офлайн |
Много сте сладки всичките |
|
|
|
|
|
|
Mar 6 2009, 10:45 AM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 142 Регистриран: 12-January 07 Град: Plovdiv Потребител No.: 738 Статус: Офлайн |
|
|
------------------------------------ ~Мислите стават неща!~
|
|
|
|
|
Mar 6 2009, 10:57 AM
Коментар
|
|
Много сте сладки всичките Ми радвай ни се тогава Радвам ви се, точно това казах, не е иронично написано обаче смятам, че при "Лост" започнаха силно, но сега направо се ос***аха Добре де, о***ли се, и синът ми се о***а, ама пак ми е симпатичен и си го харесвам Този коментар е бил редактиран от minastirit на Mar 6 2009, 11:22 AM |
|
|
|
|
|
|
Mar 6 2009, 11:09 AM
Коментар
|
|
|
-= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 24 Регистриран: 27-February 07 Град: София Потребител No.: 13 838 Статус: Офлайн |
http://www.timelooptheory.com/the_timeline.html - Прочетете това! На английски е, теория, която разкрива цялата история до сега. Превеждам го за незнаещите. Тези дни ще е готов Относно теорията - много е добра - задължително прочетете |
|
|
|
|
|
|
Mar 6 2009, 11:22 AM
Коментар
|
|
![]() бет аз иртитбус ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Майстори Преводачи Коментари: 969 Регистриран: 20-January 07 Град: Г.Делчев Потребител No.: 1 692 Статус: Офлайн |
Хора, дискутирайте си спокойно и не обръщайте никакво внимание на minastirit. Той не разбира. Всъщност кръстът често съпътства изображенията на египетските богове и богини, така че статуята може да е на всеки един от тях. Само дето в този конкретен епизод накрая кръстът се озовава в дланта на човек, чието име е... Хоръс. |
|
|
|
|
|
Mar 6 2009, 11:53 AM
Коментар
|
|
minastirit, тъй някак си ми повдигна настроението, сладур си ти, нищо, че не разбираш raichinov, шапо, признавам, че нямаше да се сетя да направя този паралел. Не знам защо обаче си мисля, че така и няма да обяснят нищо за статуята, само пускат кьорфишеци за отклоняване на вниманието... |
|
|
|
|
|
|
Mar 6 2009, 12:00 PM
Коментар
|
|
![]() "Survivor" Addict! Умиращ от тъпотия! ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 1 762 Регистриран: 4-January 07 Град: София Потребител No.: 215 Статус: Офлайн |
Цитат спирам да пиша в темата, защото нито гледам сериала... Та какво викаше, minastirit? |
|
------------------------------------ ![]() ![]() ![]() How can we grow old When the soundtrack of our lives is rock and roll |
|
|
|
|
Mar 6 2009, 12:04 PM
Коментар
|
|
![]() -=The Minstrel in the Gallery=- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД Коментари: 273 Регистриран: 22-December 06 Град: София Потребител No.: 16 Статус: Офлайн |
Ами ... П.С: Само напишете ако има разни пикантни голотийки, да гледам тази серия, в която са |
|
|
|
|
|
|
Mar 6 2009, 12:36 PM
Коментар
|
|
![]() Екстратерестриал дъмб фак ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 561 Регистриран: 11-January 07 Град: Майна сити! Потребител No.: 542 Статус: Офлайн |
Прическата на Сойър е направо убийствено... колежанска. Като оставим настрана статуята, която се появи за няколко секунди, можем спокойно да кажем, че това си беше един "нормален" епизод от ЛОСТ. @raichinov, Ам, Хорус е на английски. На български е Хор? ![]() Първоначално се обърках дали това е статуята на Хор/Хорус или на Анубис, тъй като и на двете снимки се виждат скиптъра и анкх-а, държани в ръцете им. Обаче в кръга ясно се вижда, че богът държи в ръката си горната кръгла част на кръста. Което би трябвало да е силно доказателство, че това е статуята на бог Хор/Хорус. Връзка с това има и името на човека от Дарма - Хоръс. Както и да е. Все повече ми се връзва теорията ми, че Островът е всъщност Атлантида и има древна цивилизация на него. Ричард Алперт е добър пример за човек от тази цивилизация. Този коментар е бил редактиран от burndead на Mar 6 2009, 02:19 PM |
|
------------------------------------ Цитат - За нас това е нон-сен. - Как го казахте? - Нон-сен. Чужда дума. Употребява се като нюанс в нашите среди. - Ем, щом ви върши работа. Код if ($good movie showed || $tv show aired) echo 'subs.sab.bz'; |
|
|
|
|
Mar 6 2009, 01:02 PM
Коментар
|
|
Аз лично предпочитам "Хорус" да го изписвам, за да избягвам дублетните обърквания. За "тояжката и кръста" няма да коментирам, понеже очевидно не си прочел какво се дискутира по този въпрос по-горе в темата. |
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 21st January 2026 - 07:28 AM |