subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]()
|
May 18 2009, 04:05 PM
Коментар
|
|
![]() Не искам вече с рейса! Искам Lamborghini! ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 171 Регистриран: 2-November 07 Град: http://subs.sab.bz/ Потребител No.: 49 667 Статус: Офлайн |
Просто сценаристите нямат друга алтернатива, освен да загатнат/използват божественото или извънземните, за да обяснят всички простотии, които са родили главичките им. Живот и здраве, да се надяваме, че ще имаме смислено обяснение за нещата в последния сезон. Мен от снощи ме гложди следният въпрос: Какво пише на платното, което тъчеше Онзи. Чергата!Отвори! Първата дума означава "Богове", но се надявам някой да внесе малко повече яснота. Да прави си, че става дума за Богове, но поточно е боготворене на някой. Може би, защото и Джейкъб си има свой Бог на когото изпълнява заповеди. Ето го и символа, който означава: " Adoration (dua) - Боготворя" ![]() Но има нещо, което не ми стана ясно. Как Джейкъб беше убит, та нали беше нещо като Бог? п.с. Целият сериал е едно голямо, "Какво?, Защо?, Кой?, Кога?, Как?". Всичко е една голяма питанка, от къде са се взели всички тези подземия и т.н. Но все пак това ми е интересното да ме държи в напрежение. |
|
------------------------------------ Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко. Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често. |
|
|
|
|
May 19 2009, 11:36 AM
Коментар
|
|
![]() Екстратерестриал дъмб фак ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 561 Регистриран: 11-January 07 Град: Майна сити! Потребител No.: 542 Статус: Офлайн |
От снощи започнах да гледам наново сериала. Задължително трябва да се гледа наново. Забелязох неща, които съм забравил или по времето, когато се случва дадено събитие, човек изобщо не предполага какво е. В първия епизод се появява Смоуки и много, много ясно може да се чуе звук на отдалечена сирена или звук от надут рог. Все едно Смоуки оповестяваше присъствието си. Да не забравим и добре изразените механични звуци. Поне според мен, това някакси е в противоречие на Смоуки от 5-ти сезон, и в частност, сцената с Бен в храма. Размисли и страсти относно "сирената"? |
|
------------------------------------ Цитат - За нас това е нон-сен. - Как го казахте? - Нон-сен. Чужда дума. Употребява се като нюанс в нашите среди. - Ем, щом ви върши работа. Код if ($good movie showed || $tv show aired) echo 'subs.sab.bz'; |
|
|
|
|
May 19 2009, 04:38 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 142 Регистриран: 12-January 07 Град: Plovdiv Потребител No.: 738 Статус: Офлайн |
От снощи започнах да гледам наново сериала. Задължително трябва да се гледа наново. Определено и аз съм на това мнение. Много ми се иска да го изгледам отново, но не знам как ще намеря време. Добре би ми дошъл един "времеврът".... Кефа беше максимален. Иска ми се да свърши веднъж завинаги и да се изяснят нещата, но пък като свърши със сигурност ще ми липсва. |
|
------------------------------------ ~Мислите стават неща!~
|
|
|
|
|
May 19 2009, 04:56 PM
Коментар
|
|
![]() -=One United=- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Преводачи Коментари: 832 Регистриран: 4-November 07 Град: Варна Потребител No.: 49 906 Статус: Офлайн |
Коментар под торент в ######.net - Потребителят f3arl3ss каза:Отвори! След всички коментари които прочетох всичко малко по малко започна да ми се изяснява.Човекът който иска да убие Джейкъб в началото на серията всъщност планира убийството още от самото начало на сериала.Не знам дали някой си спомня,но в някой от предишните сезони Бен простреля Лок и той лежеше в някаква дупка и тогава се появи Уолт (който си беше тръгнал от острова с баща си).Сега всъщност разбирам,че това не е бил Уолт, а човекът който иска да убие Джейкъб,за този човек е жизнено важно Лок да е жив и за това тогава представяйки се за Уолт(не знам всъщност по какъв начин става това)му помага да остане жив. 2-момент е че човекът който иска да убие Джейкъб се представя и са бащата на Джак в много случеи на острова.Именно бащата на Джак помага на Лок да напусне острова,след това когато Сун и пилотът отиват в някоя от къщите за да потърсят Джин именно представящият се за бащата на Джак им казва да изчакат Джон лок и Бен които по късно отиват там.То се оказва,че всъщност самият(човек който иска да убие Джейкъб)всъщност се превръща на Джон Лок и отива при тях.След това същият този човек кара Бен да пусне чудовищет, но то не идва защото то е всъщност нещото което в този момент е Лок. 3-след това Джон води Бен на мястото от където излиза пушекът и Бен остава там сам през това време Джон го няма защото се превръща в дъщерята на Бен която пък му казва на всяка цена да следва Лок и да изпълнява каквото му каже(какво съвпадение)по този много умен начин нещото което иска да убие Джейкъб си осигурява услугите на Бен защото самото нещо не може само да убие Джейкъб, а трябва да накара някой да го направи! Наистина браво на сценаристите. Моля ако някой въобще прочете мнението ми да изрази мнението си относно това което написах. На края благодаря на всички които ми помогнаха да проумея доста неща относно този велик сериал. Достигнах и до други заключения,но не мога за ега да ги свържа по подобаващ начин за това ще чакаме 2010 чао на всички които следят този сериал!!!!!!!!!!!!!! |
|
------------------------------------ ![]() Sometimes it's not enough to know the meaning of things, sometimes we have to know what things don't mean as well. Things fall apart, especially all the neat order of rules and laws. The way we look at the world is the way we really are. See it from a fair garden and everything looks cheerful. Climb to a higher plateau and you'll see plunder and murder. Truth and beauty are in the eye of the beholder. I stopped trying to figure everything out a long time ago. |
|
|
|
|
May 19 2009, 05:55 PM
Коментар
|
|
![]() -= DEXTERITY =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Преводачи Коментари: 310 Регистриран: 17-September 08 Град: Ботевград Потребител No.: 77 645 Статус: Офлайн |
Тоя тип може да се окаже напълно прав, ама ще видим.
|
|
------------------------------------ |
|
|
|
|
May 19 2009, 06:15 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 102 Регистриран: 10-May 07 Потребител No.: 28 565 Статус: Офлайн Моят блог |
То това е и най-разпространената теория, Мистър Х е всъщност Смоуки, като именно той каза "Хелп ме" на Лок в колибата Колкото до статуята , от АБЦ официално казаха, че е Tawaret |
|
------------------------------------ "Next time a sunrise steals your breath or a meadow of flowers leaves you speechless, remain that way.
Say nothing, and listen as heaven whispers, "Do you like it? I did it just for you." |
|
|
|
|
May 19 2009, 11:17 PM
Коментар
|
|
![]() Екстратерестриал дъмб фак ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 561 Регистриран: 11-January 07 Град: Майна сити! Потребител No.: 542 Статус: Офлайн |
Коментар под торент в ######.net - Потребителят f3arl3ss каза:Отвори! След всички коментари които прочетох всичко малко по малко започна да ми се изяснява.Човекът който иска да убие Джейкъб в началото на серията всъщност планира убийството още от самото начало на сериала.Не знам дали някой си спомня,но в някой от предишните сезони Бен простреля Лок и той лежеше в някаква дупка и тогава се появи Уолт (който си беше тръгнал от острова с баща си).Сега всъщност разбирам,че това не е бил Уолт, а човекът който иска да убие Джейкъб,за този човек е жизнено важно Лок да е жив и за това тогава представяйки се за Уолт(не знам всъщност по какъв начин става това)му помага да остане жив. 2-момент е че човекът който иска да убие Джейкъб се представя и са бащата на Джак в много случеи на острова.Именно бащата на Джак помага на Лок да напусне острова,след това когато Сун и пилотът отиват в някоя от къщите за да потърсят Джин именно представящият се за бащата на Джак им казва да изчакат Джон лок и Бен които по късно отиват там.То се оказва,че всъщност самият(човек който иска да убие Джейкъб)всъщност се превръща на Джон Лок и отива при тях.След това същият този човек кара Бен да пусне чудовищет, но то не идва защото то е всъщност нещото което в този момент е Лок. 3-след това Джон води Бен на мястото от където излиза пушекът и Бен остава там сам през това време Джон го няма защото се превръща в дъщерята на Бен която пък му казва на всяка цена да следва Лок и да изпълнява каквото му каже(какво съвпадение)по този много умен начин нещото което иска да убие Джейкъб си осигурява услугите на Бен защото самото нещо не може само да убие Джейкъб, а трябва да накара някой да го направи! Наистина браво на сценаристите. Моля ако някой въобще прочете мнението ми да изрази мнението си относно това което написах. На края благодаря на всички които ми помогнаха да проумея доста неща относно този велик сериал. Достигнах и до други заключения,но не мога за ега да ги свържа по подобаващ начин за това ще чакаме 2010 чао на всички които следят този сериал!!!!!!!!!!!!!! Ако се пусне един спелчек и той ще забие. Всъщност това стана ясно в момента, в който г-н Х(ъ) каза на Джейкъб, че ще намери начин някой ден да го убие. В подкрепа на тази теория влиза в сила самият надпис на сериала. Тази идея за надписа ми се върти още откакто изгледах последната серия. 1. Бели букви на черен фон. Така погледнато означава, че през 5-те сезона г-н Х се е опитвал чрез "loopholes" да намери начин да го убие и е успял, както видяхме в края на сезона. Кратко казано: г-н Х >>>> Джейкъб. 2. Черни букви на бял фон. Джейкъб е намерил контрадействие на "loophole" и отново взима превес. Черното и бялото (Ин и Янг, ако щете) са повече от засегнати. Дори във втория епизод, Лок обяснява на Уолт каква игра е таблата и, показвайки му един черен и един бял пул, казва: "Двама играчи, две страни. Едната е светла, другата - тъмна." Мисля, че това е една от гениалните метафори употребявани някога в сериала. А и мисля също така, че това е една от големите подсказки за това какво се случва в ЛОСТ още от самото начало, но тъй като сме били "невежи" към онзи момент, просто не сме го осъзнали. Това е и една от причините да седна и да го изгледам наново. Още нещо: Уолт беше прав, когато каза на Лок, че ще има много хора около него и самият той ще бъде официално облечен (тук го карам по памет). П.П. Айде, сядам да гледам още две серийки. |
|
------------------------------------ Цитат - За нас това е нон-сен. - Как го казахте? - Нон-сен. Чужда дума. Употребява се като нюанс в нашите среди. - Ем, щом ви върши работа. Код if ($good movie showed || $tv show aired) echo 'subs.sab.bz'; |
|
|
|
|
May 20 2009, 12:10 PM
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 45 Регистриран: 10-January 07 Потребител No.: 429 Статус: Офлайн |
Ето го парцала, черджето, дрипата, пачаврата или кой както си го нарича там... Дали е възможно да се преведе гръцкият надпис или по точно двата гръцки надписи? И не мога да разбера какво общо може да има гръцки надпис с "окото на Ра"? Този коментар е бил редактиран от power_of_dark на May 20 2009, 12:11 PM |
|
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
|
May 20 2009, 01:37 PM
Коментар
|
|
![]() ..: Гъбата :.. ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: БАРД_ Коментари: 700 Регистриран: 24-January 07 Потребител No.: 2 657 Статус: Офлайн |
Дали е възможно да се преведе гръцкият надпис или по точно двата гръцки надписи? И не мога да разбера какво общо може да има гръцки надпис с "окото на Ра"? Това e цитат от Омировата "Одисея", в който главният герой се обръща към Nausicaa(Навзика)
|
|
------------------------------------ Не е достойно да се използва името на "Екип", за оправдание на лична вендета и цензура. Хората не са глупави. Извинение или оставка.
|
|
|
|
|
May 22 2009, 05:21 PM
Коментар
|
|
![]() • Пловдивско Гестапо • ![]() Качени субтитри Група: Ментори Коментари: 594 Регистриран: 18-June 07 Град: ПловДИВ Потребител No.: 33 936 Статус: Офлайн |
Страхотен финал. Целият сериал е една велика алегория. Браво! С нетърпение чакам развръзката. |
|
|
|
|
|
|
Jun 5 2009, 12:11 PM
Коментар
|
|
![]() -=One United=- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Преводачи Коментари: 832 Регистриран: 4-November 07 Град: Варна Потребител No.: 49 906 Статус: Офлайн |
А cheffo дали ще преведе това: Lost.S05.A.Journey.In.Time.Recap.Special.HDTV.XviD-2HD? Английски букви за спешъла |
|
------------------------------------ ![]() Sometimes it's not enough to know the meaning of things, sometimes we have to know what things don't mean as well. Things fall apart, especially all the neat order of rules and laws. The way we look at the world is the way we really are. See it from a fair garden and everything looks cheerful. Climb to a higher plateau and you'll see plunder and murder. Truth and beauty are in the eye of the beholder. I stopped trying to figure everything out a long time ago. |
|
|
|
|
Jun 15 2009, 05:09 PM
Коментар
|
|
ABC: The final season begins early 2010 |
|
|
|
|
|
Jun 16 2009, 01:41 PM
Коментар
|
|
![]() -= Ветеран =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Преводачи Коментари: 152 Регистриран: 9-February 07 Град: София Потребител No.: 8 645 Статус: Офлайн |
Какво се случи с Клеър? Заряза детето си в гората, изчезна и после я видяхме в колибата, когато "бащата на Джак" каза на Джон Лок, че не задава правилния въпрос, и Лок попита: "Как да спася острова?" Тогава май я видяхме за последно. ![]() Помните ли, че Kлеър беше отвлечена от Итън. Дълго време я търсеха. После ненадейно се върна една вечер и не помнеше нищо. Аз малко се обърках, но възможно ли е истинската Клеър вече да не е жива? Много ми е интересно какво се е случило с нея. Този коментар е бил редактиран от Mad Max на Jun 16 2009, 01:59 PM |
|
------------------------------------ ![]() ![]() |
|
|
|
|
Jul 29 2009, 09:52 AM
Коментар
|
|
![]() -= Run With Me =- ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 505 Регистриран: 19-January 07 Град: Tau'ri - EU - Сийланд Потребител No.: 1 598 Статус: Офлайн Моят блог |
Този коментар е бил редактиран от Базикчо на Nov 20 2009, 05:56 PM |
|
------------------------------------ WARNING: I cannot be held responsible for the above, as apparently my cats have learned how to type. Като вид, по природа сме луди.Съберем ли се повече от двама в едно помещение, избираме страна и започваме да мислим за причини да се избием. - Защо мислиш сме измислили политиката и религията?Важно е паричния поток да се движи от места с по-малък интелект към места с по-голям. С Гугъл ще помислим по темата. |
|
|
|
|
Jul 31 2009, 04:38 PM
Коментар
|
|
![]() Дърта вещица ![]() ![]() ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 424 Регистриран: 8-January 07 Град: Frankfurt am Main Потребител No.: 307 Статус: Офлайн |
Има-няма половин година...
|
|
------------------------------------ Живея в нова приказка от 19.11.2008...
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 13th January 2026 - 08:57 AM |