Brought to you by Headoff Xen

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Collapse

> subs.sab.bz - Информация

Сериал/Прогрес The Beauty (2026) - 01x07 от seRiousLy new7.gif
Историята на неговата прислужница - 01х07 от Василиса new7.gif
The Lincoln Lawyer - 04x01 от SN.. new7.gif
Mourinho (2026) - 01x02 от kaloo
Off Campus (2026) - 01x08 от sweetdeath
Daredevil: Born Again - 02x08 от The_Assassin
Dark Winds (2026) - 04x08 от The_Assassin
The Night Agent (2026) - Сезон 3 от mia_one
Shef (2025) - Сезон 7 от Василиса
Spartacus: House of Ashur - 01x08 от Koen
УебРип субтитри Evil Dead Rise (2023) - Субтитри от JoroNikolov new7.gif
Lee Cronin's the Mummy - Субтитри от JoroNikolov new7.gif
Supergirl (2026) - Субтитри от С. Славов new7.gif
Robot Chicken Adult Swim - Субтитри от Gloripeace new7.gif
Robot Chicken... (2026) - Субтитри от С. Славов
One Mile 2 (2026) - Субтитри от С. Славов
One Mile 1 (2026) - Субтитри от С. Славов
Preschool (2026) - Субтитри от С. Славов
Untitled Home Invasion... - Субтитри от С. Славов
Scream 7 (2026) - Субтитри от JoroNikolov
Филм/Прогрес Minions & Monsters - Субтитри от С.Славов new7.gif
Psycho Killer (2026) - Субтитри от KikoDraka new7.gif
Disclosure Day (2026) - Субтитри от ditta new7.gif
The Mummy (2026) - Субтитри от С.Славов
Project Hail Mary - Субтитри от С.Славов
I will give you a victory - Субтитри от Василиса
Love in the Villa (2022) - Субтитри от grind
Avatar Aang... (2026) - Субтитри от Tigermaster
They Will Kill You (2026) - Субтитри от С.Славов
Undertone (2025) - Субтитри от С.Славов
 Forum Rules ПРАВИЛА НА РАЗДЕЛА!
6 страници V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic Thank You
> Стъклен Дом
Оценка 5 V
sty
коментар Dec 15 2010, 09:15 PM
Коментар #16

Шило в торба
Икона на група
Качени субтитри

Група: Глобални модератори
Коментари: 3 732
Регистриран: 24-December 06
Град: В миманса
Потребител No.: 82
Статус: Офлайн

Първо, трилогията "Хан Аспарух" беше титаничен провал. Ако сте останали с детските си спомени за него - гледайте го сега и пак ще си говорим.
Второ - "Мисия "Лондон" е прехвалена стока, но всъщност е доста бозава комедийка, която не може да се опре на малкия пръст на редица образци в жанра от българското кино в миналото, да не говорим за редица комедии от "братските страни", които получиха и световно признание. По-добър пример би бил "Светът е голям...", макар че и този филм страда от някои болести на "новото българско кино".
Трето - "Стъклен дом" няма претенции за "голямо кино", това е сапунка. Не кой знае колко добра, но общо взето направена по каноните на жанра. Във всеки случай достойно съперничи на хитовите сапунки на комшиите от югоизток, юг и запад (определено превъзхожда повечето от това, което съм имал нещастието да заглеждам поради служебно задължение) и е с цели нива по-професионално направен, отколкото пословичните с тъпотата на сценария и кошмарната актьорска игра латиноамериканските сериали.
Четвърто - сериал на нивото на добрите американски образци едва ли скоро ще направим по ред причини, но приветствам "Стъклен дом" като голяма крачка напред (спомнете си "Дунав мост" и сравнете) и не натоварвам "сапунките" със свръхочаквания. Нито нашите, нито чуждите.
Пето. Актьорската игра наистина дразни, Babilon е прав, но има и някои приятни изключения, две от които съм споменал по-горе.
Може би не съм справедлив към някои от актьорите в "Стъклен дом", гледал съм под 30% от сериите... и то на пресекулки.

П.П. Щях да забравя най-важната причина, поради която ме радва интересът към "Стъклен дом". Предпочитам българските телевизии да се надпреварват в праймтайма коя ще направи по-гледаем сериал, отколкото да се замерят с все по-нагли и по-чалгаджийски "риалити формати".

Този коментар е бил редактиран от sty на Dec 15 2010, 09:38 PM

------------------------------------

Всяка сутрин в четири ватманът Иванов седеше уютно сгушен в кабината,
гледаше в огледалото тичащата по леда жена и се чудеше - ще хване ли трамвая, няма ли да го хване...
Go to the top of the page PM

+Quote Post
mishkata
коментар Dec 15 2010, 10:21 PM
Коментар #17

-= Hungry sheep staring into space =-
Качени субтитри

Група: Потребител
Коментари: 162
Регистриран: 25-July 10
Град: София
Потребител No.: 114 236

Цитат
П.П. Щях да забравя най-важната причина, поради която ме радва интересът към "Стъклен дом". Предпочитам българските телевизии да се надпреварват в праймтайма коя ще направи по-гледаем сериал, отколкото да се замерят с все по-нагли и по-чалгаджийски "риалити формати".
Е наистина това е по-добре от някакви чалгаджийски истории.

Цитат
"Ах бе, Бубе...." haha.gif Къде отиде тая Боряна накрая?! biggrin.gif hm.gif
Алекс за мен е най-якият образ! Кърти ме с държанието си.... smiley.gif

Така си е. Много готино се държи и си играе ролята.

+Quote Post
BorisCo
коментар Dec 15 2010, 10:31 PM
Коментар #18

-= Ветеран =-
Качени субтитри

Група: Преводачи
Коментари: 158
Регистриран: 8-November 07
Град: Sofia
Потребител No.: 50 477

Сериалът ме кефи на макс.
Елена Петрова дразни с играта си, на моменти и Бойко Кръстанов.
Яна Маринова само според мен ли игра по-добре в първи сезон?
Много се кефя да гледам играта на Ранков (Ставрев), Луиза Григорова (Алекс), Радина Кърджилова (Сиана) и на Жорето Кадурин. И Блатечки също прави мощна игра smiley.gif)
Изненадан съм и че някой второстепенни роли на статисти най-вероятно се получават понякога добре smiley.gif

+Quote Post
Babilon
коментар Dec 15 2010, 11:56 PM
Коментар #19

Stargate Team®
Икона на група
Качени субтитри

Група: Администратори
Коментари: 2 044
Регистриран: 23-December 06
Потребител No.: 66

Съгласен съм с казаното от sty - по-добре българска, отколкото турска... Ама защо да е сапунка, по дяволите...? dunno.gif "Музиката" ни чалга, сериалите ни - сапунки... У нас е модерно да си як и тъп (за мъж) и руса с импланти (за жена)... 20 години култ към простотията... Тя принципно присъства навсякъде, но никъде не съм видял да се издига на пиедестал.
Цитат
Първо, трилогията "Хан Аспарух" беше титаничен провал. Ако сте останали с детските си спомени за него - гледайте го сега и пак ще си говорим.

sty, филмът е на 30 години. Нивото на киното беше такова по това време. Мел Гибсън тръгна от "хитовото" заглавие "Лудият Макс"... Да си го гледал наскоро този филм? Да не говорим за "Конан", "Червената Соня" и още маса такива "супер продукции" от това време... laugh.gif Апропо, "Хан Аспарух" го имам в колекцията си и споменът ми за него е съвсем пресен.

Чаша вода, дадена навреме, човек от бесилото може да спаси. - Народна мъдрост!

+Quote Post
sty
коментар Dec 16 2010, 12:46 AM
Коментар #20

Шило в торба
Икона на група
Качени субтитри

Гавриле, да ме прощаваш, ама здраво ме развесели с това
Цитат(Babilon @ Dec 15 2010, 11:56 PM) *
Нивото на киното беше такова по това време.

Нищо, по-младите винаги мислят, че "модерната епоха" започва десетина годинки след раждането им. 3.gif
"Хан Аспарух" е несполучлив опит за "киноепопея", филм с огромни претенции за мащабна историческа суперпродукция и гигантски за времето си бюджет, провален поради опита в него да се напъхат всякакви идеологически и патриотарски пропагандни клишета. Виж, от "Сватбите на Иван Асен II" можеше да излезе нещо като хубав филм с исторически сюжет и общочовешко послание, ако Апостол Карамитев не бе починал в разгара на снимките и това наложи цялостна преработка на сценария и много кръпки... "Лудият Макс", "Конан" и прочее са в други жанрове и нямат претенции, освен за здрав екшън плюс малко фентъзи... и добри приходи, разбира се.
А "Козият рог" стана голям филм, много по-голям от иначе много добрия "Време разделно"... и знаеш ли защо? Ами защото разказа една общочовешка и в същото време наша си, българска история, разказа я прекрасно и просто, пестеливо и с чувство, с жестокост, но и състрадание.
Голяма част от американските сериали също попадат във формата "сапунка", но са направени на много по-високо ниво. Причината не са само парите, ами и опитът, плюс количеството, което неминуемо прераства все някога в качество. Надявам се информацията, че се снимат и ще се снимат още 3 - 4 български сериала да не се окаже прибързана. Пък дано да успеем скоро да направим нещо конвертируемо и навън. Било то и "сапунка". smiley.gif

Този коментар е бил редактиран от sty на Dec 16 2010, 01:00 AM

гледаше в огледалото тичащата по леда жена и се чудеше - ще хване ли трамвая, няма ли да го хване...

+Quote Post
Babilon
коментар Dec 16 2010, 02:47 AM
Коментар #21

Stargate Team®
Икона на група
Качени субтитри

Че коя себеуважаваща се държава няма да вкара патриотични нотки в свой филм? Нима "Александър Невската битка" не е точно пропагандна продукция с цел повдигане на патриотизма? Или "Патриотът" с Мел Гибсън? И изобщо... Защо патриотизмът трябва да се клейми? В момента той се подменя с нихилизъм...
Да, за Хан Аспарух бяха вкарали прекалено много "славянска подкрепа", което е абсолютно безпочвено, но времената бяха такива. "Съветските джуджета - най-високите джуджета в света", "Съветските болни - най-здравите болни" и т.н...
Иначе благодаря, че ме подмладяваш, ама по твоята логика моята "модерна епоха" започва именно с "Хан Аспарух" 3.gif

А относно "Козият рог" хич не ми се подхваща темата... Оставиха (държавата) Антон Горчев да почине като клошар! Точно затова не писах за този филм в предните постове - ще изместим темата.

Но, както писах в предния пост - тази година може да разчитаме, че Ивана отново ще ни "радва" с новогодишните си изпълнения на сцената в центъра на София! Да живеят чалгата и сапунките drunk.gif

Този коментар е бил редактиран от sty на Dec 16 2010, 12:12 PM

+Quote Post
mishkata
коментар Dec 16 2010, 08:44 AM
Коментар #22

Качени субтитри

Цитат
Сериалът ме кефи на макс.
Елена Петрова дразни с играта си, на моменти и Бойко Кръстанов.
Яна Маринова само според мен ли игра по-добре в първи сезон?
Много се кефя да гледам играта на Ранков (Ставрев), Луиза Григорова (Алекс), Радина Кърджилова (Сиана) и на Жорето Кадурин. И Блатечки също прави мощна игра)
Изненадан съм и че някой второстепенни роли на статисти най-вероятно се получават понякога добре

И мен доста ми харесва как играе ролята си Красимир Ранков. Макар, че понякога сценарият е недообмислен, сериала си е хубав,
с интересни моменти и от време на време ни развеселява Ставрев. От тая тема май ще науча повече за българското кино.
Но наистина филмите по-горе споменати са старички и за времето си са били добри. Иначе съм съгласен с sty, че американците и други страни имат много повече опит, бюджет, което няма как да не се отрази на качеството. Ама наистина да се надяваме, че българското кино ще се рзрастне.

Този коментар е бил редактиран от mishkata на Dec 16 2010, 08:45 AM

+Quote Post
zaharchee
коментар Dec 16 2010, 09:28 AM
Коментар #23

• Пловдивско Гестапо •
Икона на група
Качени субтитри

Група: Ментори
Коментари: 595
Регистриран: 18-June 07
Град: ПловДИВ
Потребител No.: 33 936

Цитат(mishkata @ Dec 16 2010, 08:44 AM) *
И мен доста ми харесва как играе ролята си Красимир Ранков. Макар, че понякога сценарият е недообмислен, сериала си е хубав,
с интересни моменти и от време на време ни развеселява Ставрев. От тая тема май ще науча повече за българското кино.
Но наистина филмите по-горе споменати са старички и за времето си са били добри. Иначе съм съгласен с sty, че американците и други страни имат много повече опит, бюджет, което няма как да не се отрази на качеството. Ама наистина да се надяваме, че българското кино ще се рзрастне.

"Козият рог" си е добър и сега! Както и още много стари български филми.

+Quote Post
mishkata
коментар Dec 16 2010, 10:58 AM
Коментар #24

Качени субтитри

Цитат
"Козият рог" си е добър и сега! Както и още много стари български филми.

Не искам да кажа, че старите български филми не са хубави, точно обратното. Просто не се изразих правилно.
Гледал съм няколко и много ми харесаха, а и все пак това си е нашето кино. Нямам нищо против българското кино преди и сега.

+Quote Post
sty
коментар Dec 16 2010, 12:15 PM
Коментар #25

Шило в торба
Икона на група
Качени субтитри

Цитат(Babilon @ Dec 16 2010, 02:47 AM) *
Че коя себеуважаваща се държава няма да вкара патриотични нотки в свой филм? Нима "Александър Невската битка" не е точно пропагандна продукция с цел повдигане на патриотизма? Или "Патриотът" с Мел Гибсън? И изобщо... Защо патриотизмът трябва да се клейми? В момента той се подменя с нихилизъм...
Но, както писах в предния пост - тази година може да разчитаме, че Ивана отново ще ни "радва" с новогодишните си изпълнения на сцената в центъра на София! Да живеят чалгата и сапунките drunk.gif

Приятелю, тромаво вмъкнати в сюжета патриотарско-просъветски пропагандни клишета имах предвид, водещи до лоша и неубедителна на моменти игра и пресолени "патриотични" послания, а не патриотични елементи, възпитаващи в любов и привързаност към Отечество, Народ и нашата история, може би не се изразих достатъчно ясно. Когато "патриотичната нотка" се поднася умело и дозирано, когато са спазени законите на жанра и майсторски се борави с езика на киното, това не дразни, "Патриотът" е добър пример.
Точно мен не бива да обвиняваш в нихилизъм. Привърженик съм на идеята не за национал-шовинизма (каквито залитания има), а на просветения национализъм, който повечето хора наричат "патриотизъм". И - какъвто съм си дърт наивник - все още си мисля, че българският народ и България заслужават по-добра съдба, че още можем да постигнем справедливост, просперитет и законност в една обединена от общи ценности Европа, съхранявайки основните ценности от своята културна традиция. Въпреки моралния погром и бягството на толкова много млади и талантливи хора, въпреки ченгетата, олигарсите, мутрите и цялата чалга-култура и светоглед, с който ни промиват мозъците. Бавно, трудно, но не и невъзможно.
Впрочем "Александър. Невската битка" според мен е слабичък, докато "Война и мир" е истински епос, при това патриотичен. Може би защото е стъпил на раменете на гиганта Толстой и е сътворен от изключителен режисьор. 3.gif
Но не за това е темата. Сравнението между сериали и "сериозни" филми с претенции не е коректно и не бива да го правим. Според мен "Стъклен дом" дава начало на нова тенденция в българското телевизионно пространство и аз поне засега се радвам, че това се случва. За мен проблемът не е в "сапунките", не е даже в "чалга ритмите", а в посланията, които се отправят чрез тях, кое втълпяваме на децата като пример за "редно и нередно", с кое могат да се гордеят и от какво трябва да се срамуват, какъв е моделът за "успял човек", "ВИП", кому в крайна сметка да подражават. Стига, че наистина залитнах в съвсем друга посока.

Този коментар е бил редактиран от sty на Dec 16 2010, 12:56 PM

+Quote Post
Babilon
коментар Dec 16 2010, 12:34 PM
Коментар #26

Stargate Team®
Икона на група
Качени субтитри

Абсолютно съм съгласен с всичко написано в последния ти пост, sty.
Апропо, изобщо не съм имал идея да те обвиня в нихилизъм 3.gif Говорех за повечето от подрастващите, които бъркат Васил Левски с Левски 1914... sad.gif
И в този ред на мисли се чудя защо никой не направи филм, или сериал за хан Тервел например... Човекът, който Ватикана обяви за Спасителя на Европа, а арабите за "Гневът на Алах". Или за Васил Левски. След "Джингиби" няма нищо за този национален герой... Иначе президенти и премиери кичат стените си с портрета му. Или пък за Ангел Войвода... Мога цял ден да изреждам. На онези отвъд Голямата вода им е простено да правят еднодневки, защото съвременните американци все още помнят физиономиите на Основателите - те просто нямат история. Но ми е интересно защо трябва да им подражаваме...
Четох някъде, че "Стъклен дом" бил гледан от над 300 000 зрители. Ами да ме прощават, ама "Капитан Петко Войвода" беше гледан от над 8 000 000 зрители... Това, както и играта на актьорите в "Стъклен дом" говори за деградиране, а не за възход на българското кино. За съжаление sad.gif

+Quote Post
Kiddo
коментар Dec 16 2010, 01:24 PM
Коментар #27

-= Ветеран =-
Качени субтитри

Група: V.I.P.
Коментари: 481
Регистриран: 17-January 07
Потребител No.: 1 371

Кой смее да спори с Бейбилон? Амаха я! Я не спорете с радиото 4.gif

+Quote Post
mishkata
коментар Dec 16 2010, 01:53 PM
Коментар #28

Качени субтитри

Цитат(Babilon @ Dec 16 2010, 12:34 PM) *
Абсолютно съм съгласен с всичко написано в последния ти пост, sty.
Апропо, изобщо не съм имал идея да те обвиня в нихилизъм 3.gif Говорех за повечето от подрастващите, които бъркат Васил Левски с Левски 1914... sad.gif
И в този ред на мисли се чудя защо никой не направи филм, или сериал за хан Тервел например... Човекът, който Ватикана обяви за Спасителя на Европа, а арабите за "Гневът на Алах". Или за Васил Левски. След "Джингиби" няма нищо за този национален герой... Иначе президенти и премиери кичат стените си с портрета му. Или пък за Ангел Войвода... Мога цял ден да изреждам. На онези отвъд Голямата вода им е простено да правят еднодневки, защото съвременните американци все още помнят физиономиите на Основателите - те просто нямат история. Но ми е интересно защо трябва да им подражаваме...
Четох някъде, че "Стъклен дом" бил гледан от над 300 000 зрители. Ами да ме прощават, ама "Капитан Петко Войвода" беше гледан от над 8 000 000 зрители... Това, както и играта на актьорите в "Стъклен дом" говори за деградиране, а не за възход на българското кино. За съжаление sad.gif

Прав си, че ако се направи филм по историята на някой от изброените по-горе хора, то той би бил много успешен и интересен. Щеше да бъде къде, къде по-готино от Стъклен Дом и други подобни, но както писах в друг пост:
Цитат
задоволяваме се с това, което имаме.
Иначе относно зрителите на сериала грешиш. В момента не ми се рови из нета да търся къде го бях прочел, ама не са 300 000, а много повече(мисля, че няколко милиона). Като вземем в предвид, че сериала се излъчва в праймтайма, то просто е невъзможно да са 300 000.

+Quote Post
Babilon
коментар Dec 16 2010, 03:55 PM
Коментар #29

Stargate Team®
Икона на група
Качени субтитри

Цитат(mishkata @ Dec 16 2010, 01:53 PM) *
В момента не ми се рови из нета да търся къде го бях прочел, ама не са 300 000, а много повече(мисля, че няколко милиона). Като вземем в предвид, че сериала се излъчва в праймтайма, то просто е невъзможно да са 300 000.

Слави Трифонов, който за добро или лошо прави едно от най-рейтинговите предавания, според пипълметрията върти средно около 2 000 000 зрители (на базата на това се изчисляват цените на рекламата в предаванията).
В София е съсредоточено половината от населението на страната. В останалите няколко големи града са останалите до 90% и едва около 10% са в малките населени места. Праймтайм или не, в големите градове почти всички домакинства са с кабелна или сателитна телевизия. Изборът на предавания е огромен. Праймтаймът е от значение, ако няма избор на програми.
Пак казвам - жалко, защото и аз съм един от многото, които не гледат сериала. Но не съм чак такъв шовинист, за да подлагам на терор нервната си система. За съжаление опитът им да направят нещо от рода на "Бандитский Петербург", или "Крот" е пълен провал.

EDIT:
Цитат(KokI_ @ Dec 16 2010, 04:00 PM) *
Чак пълен не е. А и Стъклен дом не претендира за особено величие. Страхотен проект е, сценаристите са на ниво, заснемането също. Режисирането понякога куца. Определено е трудно да се работи с такъв ограничен брой камери. (Мисля, че е само една.)

А театралната игра на повечето актьори? rolleyes.gif
Да бяха си оправили най-напред проблемите, пък после да снимат 3.gif И аз искам да открия формулата за студения ядрен синтез, ама не го правя, щото знам, че не мога biggrin.gif
Цитат(KokI_ @ Dec 16 2010, 04:00 PM) *
Смея да кажа, че е дори по-добър от някои американски провали. smiley.gif

Все си мислех, че идеята е да правим българско кино, а не да копираме и да се сравняваме с американското... В два поста по-назад точно това писах.

Този коментар е бил редактиран от Babilon на Dec 16 2010, 04:11 PM

+Quote Post
KokI_
коментар Dec 16 2010, 04:00 PM
Коментар #30

-= DEXTERITY =-
Качени субтитри

Група: Преводачи
Коментари: 310
Регистриран: 17-September 08
Град: Ботевград
Потребител No.: 77 645

Чак пълен не е. А и Стъклен дом не претендира за особено величие. Страхотен проект е, сценаристите са на ниво, заснемането също. Режисирането понякога куца. Определено е трудно да се работи с такъв ограничен брой камери. (Мисля, че е само една.) Бива, бива. Смея да кажа, че е дори по-добър от някои американски провали. smiley.gif

ТЕКУЩИ ПРЕВОДИ
Eureka - Episode 415 - Omega Girls - СУБТИТРИ
Torchwood - Episode 406 - The Middle Men - - ПРОГРЕС: 15%

+Quote Post

6 страници V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic Thank You

- Олекотена версия Час: 9th September 2026 - 09:40 PM
Special for Translator's Heaven PHPTranslator's Converted By Translator's Heaven ©2006 InvisionCore
    Headoff Xen   Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!