subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() -= Dreamcatcher =- ![]() Качени субтитри Група: V.I.P. Коментари: 6 Регистриран: 20-February 07 Потребител No.: 11 509 Статус: Офлайн ![]() |
Един филм, който ще ви разтърси, една истина, разкрита чрез скрити камери, за която дори не подозираме или не сме се замисляли...жестокост, която трудно бихме повярвали, че може да бъде причинена от човешко същество... Ако изобщо успеете да го изгледате докрай, или плачете като мен през цялото време до края, или на някои кадри закривате очи ...това е един филм, който трябва да бъде видян, филм, който ще ви накара да се замислите как изобщо хората могат да бъдат наричани хора... как изобщо едно същество е способно на такъв акт на насилие към друго същество... към същества като кучета, котета, делфини, китове, тюлени, слонове, маймуни, крави, бикове, коне, лисици, диви животни, пилета и изобщо всички животни, които природата е създала... Една от мечтите ми винаги е била да гушкам делфин и да плувам с него. След този филм ми се иска да го гушна и никога да не го пускам... Филмът "Земляни" е от ранга на "Неудобната истина", но третира един друг проблем и то по-много фрапантен начин. Ако не сте го гледали, добре е да го сторите. Повечето хора не успяват да го догледат, защото се разтройват. Предпочитат да не знаят за случващото се и да живеят с по-малко грижи на главата. Такава позиция за мен е неприемлива. Вярвам, че и вие няма да проявите малодушие и безразличие. Този филм потвърждава, че човешкото падение е стигнало дъното. Трябва доста кураж да се изправим лице в лице с истината. След което в нас неминуемо ще остане неприятния вкус на срама...срама от това, което сме. Ето линк към него http://video.google.com/videoplay?docid=-6...mp;q=earthlings рецензия: ЗЕМЛЯНИ (EARTHLINGS) е пълнометражен документален филм за абсолютната зависимост на хората от животните (за домашни любимци, храна, ... all » облекло, забавление и научни изследвания), но освен това илюстрира нашето пълно неуважение и жестокост към тези "донори". Филмът е озвучен от награденият Joaquin Phoenix (ГЛАДИАТОР) и включва музиката на Moby. С дълбок поглед в магазините за любимци, фабрики за кученца и подслони, както и фабриките за развъждане, търговията на козина и кожа, спортната и развлекателната индустрия, и накрая медицинската и научната професии, ЗЕМЛЯНИ използва скрити камери и не показвани досега кадри за да опише ежедневните практики на някои от най-големите индустрии в света, всички от които разчитат изцяло на животните за печалба. Мощен, информативен, и провокиращ размисли, ЗЕМЛЯНИ е най-обширния продуциран до сега филм за връзката между природата, животните, и човешките икономически интереси. Има много значими филми за правата на животните, но този ги надминава. ЗЕМЛЯНИ плаче да бъде видян. Earthlings has won the following awards: Winner of the 2005 Artivist Film Festival (Best Documentary Film - Animal Advocacy) Winner of the 2005 Boston International Film Festival (Indie Spec, Best Content Award) Winner of the 2005 San Diego Film Festival (The Humanitarian Award, Joaquin Phoenix, Best Documentary Film) 2004 PETA Proggy Award (PETA Progress Award) PS: ако може да се свали и качи някъде, мисля че ще е добра идея. |
------------------------------------ If you want the rainbow, you have to pass through the rain.
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 11th September 2025 - 06:41 PM |