subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
Jul 24 2008, 02:18 PM
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 12 Регистриран: 16-February 08 Потребител No.: 61 355 Статус: Офлайн |
Понеже задръстихме една друга тема със спора си около използването на запетайките и относно ... моя принос за внасяне на яснота по въпроса, пренасям разговора тук. Според мен темата за запетайките е много обширна и сложна, и е описана зле - на парче - в различните "официални" източници. Това оставя много спорни въпроси, по които е нормално да спорим, за да ги изчистим веднъж за винаги (или поне докато БАН не реши да ги промени). Подчертавам, че моето не е самореклама! Просто се опитвам да науча нещата в дълбочина и да ги представя на интернет ползвателите във възможно най-лесносмилаемия начин. (Прощавайте. Как е правилно да се пише? Лесносмилаем или лесно смилаем?) Този коментар е бил редактиран от pavel_lazarov на Jul 24 2008, 03:48 PM |
|
|
|
|
|
|
![]() |
Jul 24 2008, 04:29 PM
Коментар
|
|
![]() -= Новак =- ![]() Качени субтитри Група: Потребител Коментари: 12 Регистриран: 16-February 08 Потребител No.: 61 355 Статус: Офлайн |
Ето моите източници за "Вметнатите думи и изрази", за които твърдя следното Цитат Правило Не пишем запетайка пред вметнати думи и къси изрази като обаче, например, да кажем, според мен, по мое мнение, надявам се, струва ми се, напротив, обратно, от една страна, може би, наистина, следователно, значи, вероятно, навярно, по всяка вероятност, по такъв начин, като че ли, всъщност, сякаш, очевидно в случаите, в които играят роля на просто пояснение. Когато са в началото на изречението, те не нарушават интонацията на изказването и не се формират като вметнати. Следователно не се отделят със запетаи. ![]() ![]() ![]()
Този коментар е бил редактиран от pavel_lazarov на Jul 24 2008, 04:35 PM |
|
|
|
|
|
|
pavel_lazarov Запетайката Jul 24 2008, 02:18 PM
_.:*~*:._Shai-Hulud_.:*~*:._ Блах! :rolleyes: Jul 24 2008, 02:54 PM
Sisq0 Две дузини ненужни постове в друга тема + една нен... Jul 24 2008, 04:57 PM
Elitsa Е, добре де, Павле, в източниците ти ясно е посоче... Jul 24 2008, 05:42 PM
pavel_lazarov :)
В източниците ми се говори ясно за "думи ... Jul 24 2008, 05:55 PM
Boristraikov Тиру - лиру, прати ми 20 лева и щи прата запетайки... Jul 24 2008, 07:29 PM
_.:*~*:._Shai-Hulud_.:*~*:._ Запетаята е И пауза!
Писнà ми да го повта... Jul 24 2008, 10:18 PM![]()
|
|
Олекотена версия | Час: 29th April 2026 - 06:09 AM |