subs.sab.bz - Информация
Здравейте ( Вход | Регистрация )
subs.sab.bz - Информация
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Шило в торба ![]() Качени субтитри Група: Глобални модератори Коментари: 3 728 Регистриран: 24-December 06 Град: В миманса Потребител No.: 82 Статус: Офлайн ![]() |
Цитат Ние, като Български граждани, се присъединяваме към бургаските медии, които създадоха Инициативен комитет в подкрепа на граничаря Михаил Цонков, обвинен от Военна прокуратура за това, че на 17 април простреля смъртоносно турски рибар-бракониер, нарушил неприкосновеността на българската граница. ДА ПОДКРЕПИМ ПЕТИЦИЯТА Накратко историята е следната: Бракониерите навлизат в български териториални води, засечени са от радарите и към тях е изпратен екип на гранична полиция с бърза, но малка лодка. Бракониерите не се подчиняват на заповедта да спрат, произнесена на три езика. Вместо това бракониерите се опитват да потопят патрулната лодка, като я надупчват с канджи (дълъг прът с остър метален край). Граничарите успяват да се качат на бракониерската гемия. Нарушителите на държавната граница обаче оказват съпротива. Започва ръкопашен бой, при боричкането един от турците се опитва да избие пистолета "Скорпион"от ръката на Цонков. Двамата падат и се заплитат в мрежите, при падането пистолетът произвежда картечен изстрел. Изстрелът се оказал фатален за Ерджан Ялчън, който почива на път за бургаската болница. Дотук - неприятен, но обичен граничен инцидент между охраната на която и да е граница и бракониери нарушители, оказващи яростна съпротива. Безподобната наглост на продажните ни управници и корумпираната съдебна система започва след това. Михаил Цонков е притискан от началниците си да се признае за виновен в "убийство по непредпазливост", за да не сме си били разваляли отношенията с Турция! ![]() След като Цонков отказва, военен прокурор, чието име дори ме е гнус да напиша, повдига обвинение срещу нашето момче. От управляващите и от МВР - нито дума в негова защита. На 23 юни журналисти от всички бургаски медии започнаха подписка и създадоха инициативен комитет в защита на Михаил Цонков. Вече са събрани десетки хиляди подписи. Подкрепете го и вие! Този коментар е бил редактиран от sty на Jun 28 2008, 09:26 PM |
------------------------------------ ![]() Всяка сутрин в четири ватманът Иванов седеше уютно сгушен в кабината, гледаше в огледалото тичащата по леда жена и се чудеше - ще хване ли трамвая, няма ли да го хване... |
|
|
|
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Starfuckers Inc. ![]() Качени субтитри Група: Администратори Коментари: 2 048 Регистриран: 22-December 06 Град: near London Потребител No.: 32 Статус: Офлайн ![]() |
sty, моите уважения, че пусна темата ![]() Считам, че тук сме се събрали предимно зрели, улегнали и интелигенти хора, които могат да обсъждат всичко. Мисълта ми е, че явно не всички са дозрели да обсъждат актуални теми по културен начин... без да таковат майката на правителството, политиците, държавата, турците, гейовете, роми и т.н. Това за мен не е културен, толерантен и интелигентен диалог - за всяко нещо да се почне псуване до девето коляно на политици, държава и т.н. А считам, че именно това отличава този сайт в българското виртуално пространство - липсата на простащина, грубост и всякакви форми на омраза, нетърпимост и нетолерантност. Нека го запазим такъв, но не чрез репресивни мерки (които понякога са неизбежни), а чрез осъзнато отношение, че нашата благородна мисия е не само да предоставяме безвъзмездния си труд като превеждаме филми за незнаещите езици, а и да им даваме пример за грамотност, толерантност и човещина... Също така считам, че конкретният случай е актуален и има място като тема тук, въпреки че лично за мен има твърде много неясноти, а аз не съм от хората, които се хвърлят сляпо да подкрепят или гласуват за нещо, без да са наясно със ситуацията. Досега информацията, която намерих по него, е само от медии - и тя също е доста противоречива (сценарите са различни)... Отворям темата и повече няма да призовавам към нищо, но при следващото мнение, което не се вписва в духа на добрия тон и всичките неща, за които говоря, темата направо ще бъде затрита, а който го наруши, ще бъде санкциониран (без оглед на ранг, титла и т.н.)! Докато зависи от мен няма да позволя това място да се превърне в трибуна на простащина, избиване на комплекси и лична неудовлетвореност от статуквото, нетолерантност и душевно ръкоблудстване... Този коментар е бил редактиран от sty на Jun 30 2008, 07:14 AM |
------------------------------------ ![]() |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Олекотена версия | Час: 6th September 2025 - 07:51 PM |